Blåbärsbullar, blåbärskladdkaka och blåbärssemlor….ja men kan man få nog av blåbär. Jag älskar vilda blåbär, alltså de blåbären man plockar i skogen. Är inte mycket för de odlade blåbären men kan tycka att det är lite härligt ändå i müslin på morgonen. Dock så är de vilda blåbären helt klart överlägset godast med mest smak. Här nedan ska jag tipsa dig om goda recept med blåbär.
10 goda recept med blåbär:
”Röra ihop” Blåbärskaka (<klicka för recept) – En himmelsk kaka som du lätt bara rör ihop och får ett fantastiskt resultat.
Helt fantastiska blåbärsbullar med mandelmassa (<klicka för recept) – Helt enkelt himmelska bullar som du bara måste testa! Dessa blev nästan för bra, fick lov att köra dom hemifrån så vi inte skulle föräta oss. 😝
Frasiga och enkla blåbärsbakelser (<klicka för recept) – Himmelska, fyllda med vaniljkräm och söt och supergod blåbärsgrädde. Dessa slukades upp på nolltid hemma. Så enkla att baka också.
Enklaste Blåbärcheesecaken (<klicka för recept) – Ett busenkelt recept på cheesecake. Krävs ingen ugn, ingen frys, nej alltså ingenting. Möjlighet en kyl en stund, enklaste och så god!
Saftiga Blåbärsrutor i långpanna (<klicka för recept) – En enkel och supergod kaka att svänga ihop. Servera med t ex vaniljkräm eller vaniljglass medan den är lite ljummen. Mums!
Snabba Blåbärskakan (<klicka för recept) – Min mammas favoritkaka. Har aldrig ätit såhär god blåbärskaka sa mamma när hon första gången fick smaka den. Du svänger ihop den på ingen tid dessutom.
Godaste Blåbärspajen (<klicka för recept) – Den här pajen alltså, nej men nu när jag tittar på bilden så dryper det i min mun. Såååå god är den, du måste testa!
Supergod Smördegstårta (<klicka för recept) – Världens enklaste tårta som blir så himmelskt god alltså! Kommer det gäster och du får lite bråttom, ha en rulle smördeg i kylen….den här tårtan räddar vilken fikastund som helst.
Vit Chokladmousse med blåbärsswirl (<klicka för recept) – En otroligt krämig chokladmousse som smakar himmelskt. Gör garanterat succé som efterrätt.
För mig är påsken vårens högtid. Den högtiden då vi välkomnar våren. Då brukar grillen redan ha åkt fram hemma hos oss och i den mån det går så fikar och äter vi gärna ute. I år är påsken i slutet av mars, har vi tur får vi lite härliga lite varmare dagar där i krokarna. Jag har min äldsta sons födelsedag att alltid jämföra med, han fyller den 23:e mars. Ibland snöar det, ibland är det fågelkvitter och varma vårtemperaturer. Alltid lika spännande! ☺️ Tänkte jag skulle tipsa dig om lite härlig inspo till våren och framförallt påsken. Nu åker vi!
Kolla så vackert fat! Denna är verkligen så himla fin, älskar färgen. Servera antingen på kakor på den eller varför inte lite goda tilltugg eller ägghalvor.
Tips på gott att servera på fatet som passar i påsk:
Men iiiiiiih, hur gulligt? Så oerhört sött fat och jag bara älskar färgerna, så fint till påsken ju! Muffinsen uppepå var ju bara helt bedårande. Jag har påskiga muffins också som skulle passa perfekt.
Tårtfatet passar ypperligt till kakfatet, så fint att ställa fram tillsammans. En himla gullig tårta på fatet också. Jag har några tårtor som passar till påsk ifall du skulle vilja festa till det på påskbordet.
Apropå kakor förresten, i helgen har NordicNest 10-50% rabatt på nästan allt så planerar du att handla tex till dukningen i påsk så passa på. Själv så beställde jag sååå söta rosa servetter och assietter från rörstands serie Swedish Grace i färgen äng. En så härlig grön färg. Så fint till våren och sommarens dukningar. Jag har vita Rörstrand tallrikar som vanlig mattallrik, sen kan man variera assietterna till dukningen.
HÄR hittar du Swedish Grace produkter. Finns så mycket fint, en väldigt klassisk fin serie tycker jag. Kolla bara dukningen här ovan, en liten ranunkel i tallriken var ju bara så fint!
HÄR (<klicka) är servetterna som jag beställde, linne servetter i en jättefin rosa färg. Så här hemma kommer det bli en färgglad dukning i påsk. ☺️🐣
Den här härligheten kommer också landa här hemma. Jag älskar Nordic Wares bakformar, den här har alltså 4 i 1, små sockerkaksformar som jag tänkte dekorera sådär härligt fint och påskigt till påskens buffé!
Nu ska du få tips på något riktigt enkelt att svänga ihop därhemma, och löjligt gott blir det dessutom. En smördegskrans blir dessutom väldigt vacker att ställa fram. Vill du göra det riktigt enkelt för dig så bakar du denna smördegskrans. Du kan svänga ihop den strax innan gästerna anländer och servera smördegskransen sådär härligt nygräddad och frasig. Ja du måste testa!
Mums! Visst ser det smarrigt ut! Familjen gottade i sig för glatta livet när denna serverades här hemma. Jag serverade den dessutom tillsammans med vaniljkesellan som jag ska tipsa om nedan. Det och lite tjoffade jordgubbar, ja men succé!
Så gott med jordgubbssylten som pyser ut ur smördegskransen under gräddningen. Vaniljkesellan inuti gör det hela sådär krämigt och gott. Ja men så smaskigt!
2. Ringla över jordgubbssylt (jag använde en i squeezeflaska), rulla sedan ihop den från långsidan.
3. Klä en springform med bakplåtspapper som jag gjort här ovan. Skär rullen i ca 3 cm breda skivor, placera dem längs med springformen bredvid varandra jäms med springformen.
4. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Detta hänger lite på din ugn. De ska i alla fall börja få lite fin färg.
Här ser du att den är gräddad längst in också. Du kan ta ut och testa, skär loss en bit så ser du om den är ogräddad inuti. Då kan du vara köra den en stund till.
Du kan variera den här smördegskransen med t ex någon annan smak på sylten. Sedan kan du variera massor med vad du ska servera till. Vaniljvisp är gott, vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass och bär till när den fortfarande är lite varm.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Dags för veckomatsedel igen hörni, veckans matsedel att inspireras av. En del av er inspireras så ni plåtar av hela veckomatsedeln rakt av , en del några rätter här och där. Kul tycker jag! Kul att kunna inspirera! Jaha, här kommer då denna veckans veckomatsedel.
En oväntat god wok som smakade så härligt av de asiatiska smakerna, jag älskar allt asiatiskt. Glasnudlar kan du byta ut till vanliga nudlar eller risnudlar om du vill, sen är det gott att tillsätta strimlad stekt kyckling eller lövbiff också om man inte vill ha den vegetarisk.
Vill du göra denna rätt lite billigare så går det bra att även laga detta på torskblock eller någon annan vit fisk. Så otroligt gott med de salta i serranon och parmesan till den vita fisken. Mums!
Åh den här soppan är sååå smaskig. Kokosgrädden i är helt ljuvligt god, gillar du inte kokosgrädde går det givetvis att bra att byta ut mot vanlig grädde eller matlagningsgrädde också.
Oj oj, den här tacogratängen vinner alla mattävlingar när det kommer till Tacogratänger. Alla i min familj älskar den, alla man bjuder den på älskar den. Succégratäng!
En helt magisk paj som blir såååå otroligt spröd i smulet uppepå. Verkligen himmelskt god är den, älskar! Ett hett tips är att använda marsanpulver i smulet, blir alltid lika bra!
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Älskar man inte tilltugg? Det gör i alla fall vi, till ett gott glas, till välkomstskålen eller bara för att man är sugen. Dessa passar också fint som en eventuell förrätt skulle jag säga. Helgen är ett tillfälle då tilltugg passar perfekt. Så med det sagt så tänkte jag nu tipsa om olika smarriga tilltugg som du kanske kan inspireras av till och få till det där lilla extra nu i helgen.
Goda tilltugg:
Smördegsbåge med räkröra (<klicka för recept) – Ett WOW-tillbehör om du både vill äta gott och imponera!
Prosciuttokorgar (<klicka för recept) – Magiskt goda tilltugg som jag lovar kommer göra succé!
Lyxdipp med rökt lax (<klicka för recept) – En riktigt lyxig dipp att doppa kexen i, detta blir såååå gott!
Räkbakelser med skagen (<klicka för recept) – Ett riktigt härligt tilltugg som du själv kan bestämma storleken på. Gör det som en munsbit till bubbelskålen, som mellanstorlek som förrätt eller som en stor för att bli mätt.
Smördegspuffar med chèvre (<klicka för recept) – Himmelskt gott med marmeladen till som passar som handsken, lite nötter för för crunch. Bara så gott till bubbelskålen.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
…..succé! Ja men det blev det faktiskt med denna galet goda korv och potatisgratäng. Slurp sa det i formen så var den slut, lyckades dock lägga lite i en matlåda. En stor karl och en tonåring äter för 5-6 personer i det här hushållet. Haha, ska man få något själv gäller det att hänga med. 😂 Jo men korv och potatisgratäng med lite gotta i visade sig vara succé, det åts som sagt för glatta livet. Så glad att jag fick användning av min nya galet fina ugnsform till denna korv och potatisgratäng också. Var inte riktigt beredd på hur stor den var den här formen när den kom hem. Den är stor, och får plats med enormt mycket mat. Tänker att du kan göra något en god lasagne i den, testa gärna mina varianter. Har 4 som jag måste tipsa om som är så goda: Lasagne med fetaost // Lasagne med snabb ostsås // Makaronilasagne // Grönsakslasagne med fetaost
Wow wow wow! Familjen har en ny favorit nu bland potatisgratängerna. Jag har ju även en KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka för recept) som är superpopulär. En annan KÖTTFÄRS & POTATISGRATÄNG (<klicka för recept) som är såååå god! Men denna gratäng innehåller korv. Falukorv och potatis är en fin kombo.
Här ser du ugnsformen (<klicka för formen) som jag berättade om. Ordentligt djup är den och sådär rejäl. Jag älskar den, gör inget alls att den finns i så många fina färger. Kommer vill köpa fler i olika storlekar, de finns nämligen i en mindre variant också, kika HÄR (<klicka).
salt & peppar (var försiktig med saltet då fonden innehåller salt)
3 dl riven ost
Gör såhär:
1. Skiva falukorv i ca 0,5-1 cm breda skivor. Skär ett litet snitt i varje (jag brukar skära ett snitt i hela falukorven när den är hel). Lägg skivorna på bakpappersklädd ugnsplåt. Krydda med timjan, sweet paprika och grillkrydda. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 10 – 15 min ungefär, de får en fin färg när de är klara, se nedan. Lägg också baconskivorna på en plåt, dom har du i ugnen i ca 5 min eller tills de blir lite knapriga. Låt dem svalna helt sedan.
2. Skala och skiva potatisen i ca 0,5 cm breda skivor. Förkoka i lättsaltat vatten tills det just börjar bli lite mjuka.
3. Fördela ut potatisskivor i botten på ugnsformen, pressa över vitlöksklyftorna. Fördela sedan ur korvskivorna i formen.
4. Blanda creme fraiche, grädde, tomatpure, fond, sweet chilisås, dijon och 1 dl av osten. Häll över korven. Ta gärna en spatel och fördela ut det ordentligt. Toppa med resten av den rivna osten. Känns det för torrt, häll i liten mjölk så det får rinna ned.
5. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills osten börjar få fin färg. Servera och klipp på lite av de kanperstekta baconen.
Hoppas du testar att laga denna Korv & Potatiagratäng! Det blev verkligen så gott. Det här receptet kom jag på när jag var ute och gick. Kände att det var lägesen jag gjorde något med korv & potatis ihop. Och vips så föddes denna maträtt. 😍
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
I vår familj älskar vi semlor, minsting kanske allra mest. Han älskar det på en ny nivå, så i förrgår det när det var semmeldagen bakade jag självklart semlor här hemma. Testade fram ett nytt recept som blev så inibängens bra alltså, har du haft svårt att lyckas med semmelbullarna så testa då detta recept. Det blev Top notch och så goda semlor av detta recept.
Jag är ju en baknörd av rang ska ni veta. Någon skrev på Instagram och undrade hur jag kunde ha så jämnstora semmelbullar. Skäms nästan haha, men jag väger dom, vill ha dem perfekta. Sån nörd är jag! 😂 Det behöver du absolut inte göra, det duger gott att bara dela degen i 14 delar.
”Semlor” som går snabbt: RULLTÅRTSSEMLOR(<klicka för recept)
Riktigt nöjd då bullarna blev så jämna och fina! Degnörd som jag också är så blev även den 10 poäng, nej men den blev 100 poäng. Har aldrig lyckats så bra med en semmeldeg. Hemligheten är creme fraiche! Alltså wow! Har ju det alltid i mina saffransbullar, visade sig även vara succé i semmelbullar!
Bjuda på semla som efterrätt: VITRINSEMLA(<klicka för recept)
Magiskt gott om du frågar mig?! Variera gärna fyllningen om du vill. Jag brukar köra vaniljkräm också, min rårörda vaniljkräm (<klicka för recept) som du fixar i ett nafs är himmelskt god i dessa.
Som tur är har jag några semmelbullar kvar så ikväll blir det nog några till efterrätt efter vi ätit middag. Sååå gott! Älskar semmeltider! Ett tips är att spara några semmelbullar i frysen och ta fram när suget pockar på. Annars finns det också enklare vägar att ta, kolla nedan.
Ska det gå snabbt: SEMMELMUFFINS (<klicka för recept)
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Vilken fantastisk korvgryta detta blev hörni, den måste ni verkligen testa. Korvgrytan är lättlagad som tusan och smakade verkligen himmelskt gott, frågar du karln så höjer han den till skyarna. ”Den här korvgrytan måste vi laga fler gånger”. Minstings tallrik var barskrapad och så hämtade han mer, så de planerade matlådorna av denna korvgryta blev inte så många. Men mammahjärtat skuttar alltid lite extra när ungar äter bra, så är det. Jag har använt falukorv, tror att det blir bäst i den här rätten. Men skulle du använda någon annan korv t ex bratwurst av något slag eller frukostkorv så funkar det också.
I den här korvgrytan så har jag använt schalottenlök, ger väldigt god smak i såsiga grytor tycker jag. Lite hackad vitlök fick också sätta smaken. Gillar du inte vitlök går det bra att hoppa över det.
Jag strimlade korven ganska så tunt, vet inte varför men tycker det kan vara så gott när den är lite tunnare strimlad. Så lustigt det där, det är ju fortfarande samma korv. ☺️
2. Hacka schalottenlök och vitlök. Häll i olja i en stekpanna och stek all lök tills den blir lite mjuk, den ska inte ta färg. Ha sedan i korven och låt den steka med en stund.
3. Häll i vatten, fond, tomatpuré, dijonsenap och alla kryddor. Låt puttra tills vattnet nästan dunstat helt.
4. Ha i sweet chili, creme fraiche och grädde, rör runt och låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Rör om då och då. Servera med förslagsvis ris. Toppa med lite hackad persilja.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp till vänster under inlägget.
Jag tänker att denna korvrätt även skulle passa med t ex pasta. Gott med kokt potatis också såklart, kokt potatis funkar nästan alltid och är ju så gott med! Denna rätt passar också toppen för matlådan.
Den här korvrätten har hamnat högt upp på vår lista över korvrätter att laga ofta. Så god och enkel att svänga ihop, alltid roligt att hitta på lite olika rätter med falukorv också. Falukorv hittar man ofta på erbjudande också.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Även om det idag är fettisdagen så ska jag starta dagen med att berätta om dessa frallor. Ja vid det här laget vet ni att jag ju verkligen älskar att baka bröd. Jag har över 100 brödrecept (<klicka för recept) av en anledning. Här kommer ytterligare ett. Dessa nattjästa grova frallor blev bara hur bra som helst. Med tanke på arbetet som ligger bakom så blir man nästan förundrad över hur gott bröd det blir med den lilla ansträngningen. Wow alltså, dessa nattjästa grova frallor bara måste du baka. Min familj har ätit som galningar av dessa i veckan, t.o.m. Milo som gärna äter typ polarkakor (<klicka för recept) jämt har ätit med god aptit av dessa. Nattjästa frallor är bland det enklaste du kan göra, jag lovar dig!
I detta brödrecept har jag använt vetemjöl och grovt rågmjöl. Vetemjölet jag använder i dessa nattjästa frallor är från en gård här i närheten som heter Landsberga gård. Jag älskar att baka det här lite grövre brödet på deras mjöl, det blir så gott och blir så himla bra! Det blir lite brunare i färgen av deras mjöl. Vårvetemjölet t ex har extra god jäskraft. Såg att de ju har en webshop, du hittar mjölet HÄR. Det grova rågmjölet hittar du HÄR. Visste inte att de hade webshop, jag åker ut till dom och köper mjölet. Obs: Inget samarbete eller att jag är sponsrad, handlar där som alla andra. Vill bara tipsa om du vill testa ett riktigt fint mjöl!
Testa gärna fler brödrecept! Jag är väldigt glad över att jag bakar så mycket bröd som jag gör. Man lär sig så mycket när man bakar, hur jäsning funkar och hur bröd blir beroende på hur man behandlar degen t ex. Så kul för en nörd som mig! ☺️
Ett bra tips när du bakar bröd är att låta det svalna helt när du bakat det. Jag vet att man bara vill äta det varmt, och gör det om du vill njuta lite extra. Men brödet liksom sätter sig bättre när det får jäsa och då när man skär upp det så behåller det sin konsistens och blir inte degiga t ex. Här skar jag upp det när det var varmt och det syns på ytan om du kikar på det.
Det här brödet är lätt att baka, i stort sett rör du bara ihop det i en bunke, plastar in och ställer i kylen. Jag har ett eget litet knep som jag tänkte tipsa dig om när det kommer till nattjäst bröd. Ta ut det ca 1 – 2 timmar innan det ska bakas ut. Då behöver du inte jäsa det en andra gång ens. Du bara skär upp det i bitar och sedan är det bara att lägga på bakplåtpappersklädd plåt och grädda! Kan liksom inte bli lättare!
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör om tills du har något som liknar en gröt när du rör om i det.
2. Plasta in bunken och ställ i kylen. Jag låter den oftast stå ca 6 timmar i kylen och 2 utanför kylen. Du kan också låta den stå i kylen i 8 timmar, dock tycker jag det blir bättre när den får stå utanför en stund.
3. Häll ut mjöl på bordet, ganska så mycket då degen är rejält kladdig. Ha ut degen, häll över lite mjöl på degen också. Du kan gärna rulla degen i lite mjöl, men bearbeta den inte alls. Utan hantera den väldigt varsamt. Dela den sedan i 12 bitar med en tex degskrapa (<klicka för flera olika). De behöver inte vara särskilt snygga alls, lägg ut bullarna på bakplåtpappersklädd plåt.
4. Grädda på 200 grader i ca 20-25 min eller tills de fått fin färg.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.
Till frukost till minsting gjorde jag dessa i smörgåsgrillen. Det blev ju en riktig höjdare också. Smör, ost, skinka och grillkrydda emellan. Sen in i smörgåsgrillen så hade han världens godaste macka! Vi har denna smörgåsgrill (<klicka), den är grym! Vi använder den nästan varje dag!
Tunnbröd är så gott att baka också! Mysigt att grädda när man att och gräddar det i stekpannan. Här hemma är det glatt när det vankas tunnbrödsbakning.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ja men hej på dig denna Måndag. Fick en riktig slappardag igår när det var Söndag. Lördagen var stress hela långa dagen, och Söndagen blev precis tvärtom. Det var inte många knop som gjordes. Dagen bara gick, vi kollade skidor, tog lite powernaps och åt. Typ så!
Åt ja, började med min favoritfrukost just nu. Kokosyoghurt, den här glutenfria müslin (hade slut på min hemmagjorda müsli (<recept) så köpte denna och tyckte den var god), rivet äpple och massa kanel på. Mums!
Åt denna goda i Fredagskväll. Ibland får jag bara sån craving på nachotallrik, så jädrans gott alltså! Körde med kycklingfärs. Jag älskar ju Tortillachips. Det är så gott i matlagning. Har lite andra tips med just tortillachips:
Som sagt, tortillachips är sååå gott! Idag är jag så sugen på vanliga tacos, haha, det tar liksom inte slut med suget. Men det är så enkel mat att laga och så blir det alltid gott. Mycket grönsaker med då ju tillbehören till består av mest grönsaker.
Ja så vår helg bjöd på både det ena och det andra. En stressig Lördag med fullt upp till en skön Söndag med slapp.
Erbjudande som du inte får missa:
Snart alla hjärtans dag. Här ett erbjudande som du bara inte får missa! 25% på Cellbes kollektion när du anger rabattkod: LOVE24. Jag har några favoriter som jag tänkte tipsa dig om.
Älskar den här blusen, den ingår inte i Cellbes kollektion men den är ordentligt nedsatt i pris nu. Så tips tips!
Dessa jeans är suuuperstretchiga och så sköna på! Använder massor, finns HÄR. Passar till allt, till festfint, till vardags och bara sååå sköna att ha på sig. Spänner ingenstans.
Har den här. Den här är så varm och go! Så skön att krypa in i på kvällen, eller när man ska ut och det är riktigt kallt. Jag tänker mig att jag kan ha denna i vår sen med min täckväst.
Billig som tusan just nu, inte Cellbes eget märke men väl värt att tipsa om ändå med tanke på priset. jag brukar antingen knyta den i midjan som jag gjort här eller så låter jag den bara vara rak. Fin på båda sätt!