Världsmästare i mattor

Halloj Halloj!

Jag har varit ute och gått här på morgonen. Mamma ringde när hon varit på gymet och tränat och ville käka frukost. Passade mig perfekt med tanke på att jag inte ätit frukost. Ok att jag fick avbryta min promenad men om någon lockar med en frukost på cafe så är jag den första att haka på. Såna frestelser motstår inte jag.

Det blev Tant Gredelin, dom öppnar redan 9 på morgonen så det var perfekt. Sitter här i bilen nu och ska följa med mamma som smakråd till Rusta. Hon ska köpa en matta. Min mamma är världsmästare i att handla mattor så jag vet egentligen inte vad jag ska göra med? Hon som är världsmästare i det kan det där. Hon har väl en 148 mattor redan… Frågan är om pappa vet om alla mattor? Haha…

Ni vet den där gamla klassikern – man lägger undan den och när man tar fram den så låtsas man om som att man ALLTID haft den. Hehe….

Hepp, nu är vi i affären här. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

2
1 kommentar

Tigers yoghurt i nyttigare tappning

Inlägget skrivet i samarbete med Tigers yoghurt/Kavli

Hörni, snacka om att det blev en nostalgitripp för mig som har två vuxna barn som har äääääälskat Tigers yoghurt! Det var det enda vi köpte hem till dom. Anledningen var enkel. Det var fasligt gott, det var inga bitar i och barnen älskade förpackningarna.

Med tiden har jag blivit mer medveten om hur mycket socker en del barnprodukter faktiskt innehåller – därför blev jag glatt överraskad när jag såg att Tigers goda yoghurt nu har mindre socker. Hela 30 % mindre jämfört med annan barnyoghurt på marknaden! Till Milo har jag köpt helt andra produkter tidigare men nu känns det bra att återgå till Tigers.

P9140153-2 P9140162-2

Vi satsade på dessa små multipack. Milo myser riktigt när han får gå till kylen och plocka ut en liten yoghurt. I morse åt han 3 stycken!!! Jag sa inte ens stopp – ät på unge tänkte jag.

P9140155-2 P9140157-2 P9140160-2 P9140161-2

Jag gjorde i o f sig till mig lite extra också. Skar upp lite jordgubbar och dekorerade med. Milo avskyr bitar i yoghurten, så att köpa någon yoghurt med jordgubbsbitar färdigt i går fetbort. Han älskar dock yoghurt som är helt slät – precis som Tigers yoghurt är. Det går också utmärkt att lägga i stora bitar av färska jordgubbar t ex.

P9140164-2 P9140172-2

Det åts med god aptit kan jag säga. Yoghurten är tillverkad på svensk mjölk, bär & fruktpuréer. Jag frågade vilken som var favoriten av de tre han slukade. Han åt hallon, jordgubb och päron. ”Hmmm sa han, jag kan inte bestämma mig för alla var goda, men den som var hallon smakade verkligen hallon”. 

P9140168-2 P9140169-2

Inte blev det sämre att multipacken fungerade utmärkt som iPhone stöd också, haha! När stora barnen kom hem senare på eftermiddagen blev de alldeles nostalgiska av Tigeryoghurten. De är ju uppvuxna på den. ♥ Gissar att det inte är så mycket kvar idag när jag kommer hem faktiskt. 😉

Kika gärna in hos mina bloggkollegor Paula och Angelica som har härliga frukost och mellistips.

0
Kommentera

Bullar med messmörsfyllning

Visste du att det idag är messmörets dag? Ja, det finns tammetusan dagar till allt nuförti´n. Kanelbullens dag, sockerkakans dag, minigolfens dag, hobbitens dag…snart finns väl pruttens dag också. Haha!

Men jag tänkte att det ju måste gå att baka något på messmör. Det är ju lite vaniljigt i smaken. Men gissa om det gjorde??? Åh herreminjeeee så gott det blev. Jag själv bakade glutenfria snabbullar med messmör och vaniljfyllning. Ojojoj! Så saftigt och så fantastiskt smarrigt.

OBS: Jag är INTE sponsrad av Fjällbrynt.
IMG_8039 IMG_8043

Saftigt och så gottigt där i! Du måste testa! Du kanske vill testa med vanliga kanelbullar, det tycker jag absolut att du ska! Det måste nog jag också göra…. Dessa bakade jag glutenfria mest för att jag skulle få prova.

IMG_8040 IMG_8046 IMG_8048 IMG_8049

RECEPT:

3,5 tsk bakpulver
75 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kardemumma, malen
1 msk fiberhusk (eller psyllium)
ca 9-10 dl glutenfri mjölmix

För vanligt recept med vanligt mjöl, byt ut glutenfri mjölmix och fiberhusk mot samma mängd vanligt mjöl. 

Fyllning:

ca 100 gram messmör original
50 gram smör, mjukt
2 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i mjukt smör i en köksassisten eller degbunke. Häll sedan i mjölk, sirap, salt och kardemumma. Rör runt lite. Häll sedan i fiberhusk, mjölet och bakpulvret. Rör ihop detta tills det är en deg. Degen ska precis gå ihop och bli någorlunda smidig att knåda i. Kavla ut en rektangulär platta. Fördela ut smöret och fyllningen på plattan.. Rulla ihop till en rulle och skär ur ca 16 rullar. Pensla bullarna med det vispade ägget och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Ta ut låt svalna en smula. Förvara i påse eller frys in.

Vill du baka kanelbullar utan jäst med vanligt mjöl har jag ett recept HÄR. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

2
3 kommentarer

Dags att skapa igen….

Heeeej finisar!

Men förlåt för min frånvaro. Det blev så himla mycket här hemma så jag hann inte in till dig innan vi åkte till Mall of Scandinavia i förmiddags. Jag och Elliot hade en mamma/son dag idag. Han behövde lite nytt i garderoben och jag behövde införskaffat mig lite nytt konstmaterial. Känner mig som när man var liten och fick nya skor, du vet när man ville ta på sig skorna redan i affären. Lite så blev det för mig också….. Jag ville ställa mig där på Mall och börja måla direkt.

Elliot och jag hade en riktigt mysig dag, hoppas det blir snart igen! Tyvärr inte så många bilder, glömde kameran hemma.

mall of scandinavia

Jag ÄLSKAR Mall of Scandinavia. Alltså verkligen! 🙂 Bästa bästa gallerian som finns enligt mig.

konst 2

Apropå konst, tänk när jag hade mina tavlor i Kaknästornet? Fick åka dit och hänga dom i 1 månad. Kändes sååååå konstigt att se sin egen konst på väggarna där…. världens märkligaste grej verkligen.

konst 3

Den hamnade hos Hannah och Peter på deras showroom på Femme Collection. Tyvärr så finns inte Femme Collection kvar längre, sååå synd. Har många favoriter kvar därifrån.

konst 4

Tänk dessa brickbord också som jag målade. De blev faktiskt riktigt fina tycker jag.

konst 5

Sen hade vi ju ett event på Hard Rock cafe också där jag ställde ut lite konst.

konst 6

konst 7

konst 8Lite småonyktra jag och Sofia. Haha…. Vi åkte ju ned till Ystad över påsken och ställde ut vår konst. Ämen det var nog den najsaste helgen i mannaminne alltså. Åh vad vi njöt. Jag och Tony bodde på Ystad Saltjöbad och hade det så jäkla trevligt och mysigt alltså. Åh! Den helgen kommer jag aldrig glömma.

Ja, så nu är det dags att ta tag i målandet igen. Jag har märkt att jag målar på hösten och vintern, inget alls på sommaren faktiskt. Men den här sommaren har jag verkligen inte haft tid alls…. Ser fram emot att få måla lite igen. Som sagt, vill bara börja! 🙂

Hörni, nu ska jag visa dig ett recept i nästa inlägg. Alltså herreminjeeeee vad smaskigt. Kan säga att det handlar om messmör och bullar. Så galet otippad kombo men ojojoj så bra det blev!

Vi hörs snart igen!

Kram Nina ♥

0
1 kommentar

Dofternas doft!

Inlägget innehåller reklam och annonslänkar för Nordicfeel.

Nu till lite dofttips hörni! Just nu har Nordicfeel ett erbjudande, du  får nämligen 10% rabatt när du handlar en doft för 400 kr eller mer. Hur bra? Älskar när det blir billigare… Du anger bara koden FEELGOOD i kassan så får du din rabatt.

coco chanel 2 coco chanel

Här är min ALL TIME FAVOURITE!! >>Coco Chanel Mademoiselle<< Alltså den här doften är magisk och min absoluta favvoparfym!

Såhär står det om doften:

Coco Mademoiselle är en lätt och sensuell doft för den moderna, oberoende kvinnan. Man kan förnimma noter ur originaldoften Coco, men även nya doftnoter som vanilj, vetiver och vit mysk.

Hör ni inte? Va? Helt fabulous ju!

0
Kommentera

Enkelt frukostbröd

Dags för ett nytt härligt brödrecept tänkte jag. I helgen bakade jag detta bröd och blev faktiskt riktigt glatt överraskad över hur supersimpelt receptet var men att det var så himla himla gott. Perfekt att ha fryst i bitar i och bara ta fram när du vill äta. Jag kallar det för frukostbröd men du kan givetvis äta det när du vill.

IMG_7923-2

IMG_7928

Det här brödet bakar du i en springform av något slag.

IMG_7889

Själv bakade jag det i den här enkla formen som jag täckte med lite bakplåtspapper så den inte skulle fastna i botten.

IMG_7927 IMG_7930 IMG_7931

Brödet är ett rågsiktsbröd med lite grövre smak men i konsistens är det lätt som en fralla. Älsk på det! Råg ger en härlig smak tycker jag och passar så fint till just frukost.

IMG_7933 IMG_7935

RECEPT:

1/2 pkt jäst
2,5 dl röd mjölk
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk honung
5-6 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Smula ned jästen i en köksmaskin eller degbunke.

2) Värm mjölken till 37 grader, viktigt att man håller det till högst 37 grader, annars kan man döda jästsvamparna som hjälper degen att jäsa.

3) Häll i mjölken i bunken, du kan också ha i honung, salt och olja. Rör om tills jästen lösts upp.

4) Häll i mjölet, lite i taget medan degen arbetas med degkroken. Degen ska vara smidig och släppa från degbunkens väggar.

5) Låt jäsa under bakduk eller inplastad i ca 45 minuter.

6) Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och lägg den i en springform eller annan rund bakform. Tryck ut den jämnt i formen. Nagga den lite lätt, pudra med vetemjöl och skjutsa sedan in den i den nedre delen av ugnen. Sänk ugnstempen till 225 grader och grädda i ca 15-20 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept på både mat och bak, inspiration och tips.

0
4 kommentarer

Visa känslor inför barn

Godmorgon!

Då var måndagen här igen. Idag ska det bli ett riktigt höstburrväder, hösten är här med besked.

Mamma och pappa kom hem från Norrland igår och däruppe kommer nog snön att falla vilken dag som helst. De har hus däruppe också och nu har de gjort det vinterklart. Det är lite skillnad sådär en 100 mil uppåt i landet för där blir det typ vinter i oktober. Frågan är vad som är att föredra? Slask för det mesta eller vinter och snö i mer än ett halvår?

Igår efter fotbollen så gick jag ut på promenad i en timma. Lyssnade på Alex & Sigges senaste podd och slutet var så gripande så jag började gråta. Satt där och stretchade på altanen och lät tårarna rinna. Jag som själv är rädd för döden tyckte det var så fint det Alex förklarade hur han fr o m nu skulle se på döden, vad som skulle hända när han väl dog. Lyssna om du har möjlighet.

Milo kom precis när jag satt där och grät, torkade då tårarna i rapidfart. Han blir alltid lite skärrad när jag gråter. Minns att jag typ aldrig grät för mina stora barn – men med facit tror jag att man ska gråta inför sina barn. Att våga visa även sådana känslor är bra. Jag brukar alltid förklara varför jag gråter och att man kan gråta ibland över olika saker för att man blir ledsen men också glad. Men igår var det en sån känslig sak jag grät över så jag kände att jag inte ville han skulle se, hade inte kunnat förklara på ett bra sätt.

Nu ska vi äta frulle här, sen ska jag ut och gå efter jag kört Milo till skolan. Vi hörs lite senare….här inne ska du få recept på ett nytt bröd jag bakade i lördags, sen ska jag nog hinna med lite tips också.

Men du, brukar du visa känslor inför dina barn?

Kram Nina

0
9 kommentarer

Veckomatsedel

Tänkte att det var bättre att jag skriver mina veckomatsedlar på söndagar istället. Lättare med planeringen då kanske? Hoppas du ska bli lite inspirerad och få lite ideer till maten i veckan. Eller så tar du den bara rakt av.

MÅNDAG 

veckomatsedel

Kryddig korvstroganoff

TISDAG

veckomatsedel 3

Fetaostbakad lax med persiljesås

ONSDAG

veckomatsedel 2

Kokoskyckling

TORSDAG

veckomatsedel 4

Vegetarisk quornfärsgratäng

FREDAG

kyckling parmaskinka

Parmainlindad kycklingfilé i rosmarin & balsamicosås med ört & solrosfröpotatis.

RECEPT: 

4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar (vill du hellre ha fläskfile går det lika bra)

1 burk créme fraiche

3 dl grädde

1 msk rosmarin (torkad)

3 msk balsamico (balsamvinäger)

1 msk kalvfond

1 msk soya

Gör såhär:

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ut ordentligt. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20 minuter till så det får puttra in i kycklingen.

Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Rings över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.

VECKANS GOTTA

semlemuffins

Semmelmuffins

0
1 kommentar

Sååå äckligt!

Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för Cellbes och Indiska. 

Heeeeej!

Ojoj, inte hunnit in till dig på hela dagen. Det känns som det var mycket som skulle tas igen såhär första lediga helgen efter Kaffestugan.

Igår hade vi en helt underbar dag. Alltså på riktigt. Fifasen som man har underskattat ledighet alltså. Hur kan man ens ha tyckt att det var tråkigt att inte ha hittat på något? Det är ju det bästa som finns – att bara slöa fram och ta dagen som den kommer är ju så naaaaajs!

Igår var en sån dag. Iofs hade vi bestämt oss för att ta en fika. Det hade vi. Men det var typ det. Sen fick spontaniteten liksom visa dagen för oss.

Kan jag se ut såhär nudå?

Ja så fick det lov att bli. Hörde när de diskuterade det här med trender och hur man ska klä sig….. Man ska klä sig som man känner för det. Ämen hur bra? >>Scarfen<< passade inte så jättebra till just detta men det var den jag hann ta i farten. Skulle hunnit byta till svarta väskan också – men när jag tittade i den så fick jag en chock. Visar jag er detta så förstår ni nivån på min handväskas innehåll kanske?

Aaaaaaaahahahahahahahaaaaa!!!! Ämen hajar ni? Så vidrigt!!! 🙂 Det är en jäkla chokladkaka som åkt ur en förpackning. Sen har läppglans och två plasttofsar fastnat i den. Ämen jag döööööör. Tony höll på att svimma. Den väskan kräver en riktig genomkörare nu kan jag säga.

Vi fikade på Cafe Magnifik. Tony tyckte det kändes som vi smitit från Kaffestugan. Haha! Ja men nästan alltså. Det kändes så fel på nåt sätt. Typ ska vi bara sitta här och inte göra nåt nu? Galen känsla…

På eftermiddagen/kvällningen gick vi och åt på Players. En ölpub här i småstaden. Kompis Maria var med också. Alltså, haja servicen på detta ställe? Torskryggen som Maria och jag ville beställa var slut – då gick ägaren (Anders) till ICA och köpte lax. Han frågade om det var ok med lax istället och det var det ju. Ämen det kan man kalla service!!! Tack Anders, du är bäst!

Sedan körde vi runt i vår lilla stad pch tittade på hus och bara pratade i bilen. Jag körde och det är ju så skönt att vakna fräsch. Tony tog några öl och var lite trött i pannan i morse.

Hela dagen idag så har vi varit och kollat Milo som spelat fotboll. Han fick göra mål också. Så lycklig, men vi var nog ännu lyckligare som fick vara med och titta idag. Det var längesen! ❤️

Hepp, nu ska vi äta tacos, Elliot klev just innanför dörren. Vi hörs senare!

Kram Nina

Ps: Q-park svarade på mitt mail direkt! Så glad för att de verkar uppskatta sin personal! Kolla här:

0
4 kommentarer

FRALLOR (lista utan bilder)

Klicka på varje länk nedan för recept:

10 minuters frallor

Georgiska stora frallor

Frallor i långpanna

Kalljästa frallor

Snabba Havrefrallor

Snabbfrallor

Supergoda fluffiga frallor

Äppelfrallor

LCHF frallor

Havrefrallor med crunch

Honungsfrallor

Julmustfrallor

Grova glutenfria frallor

Snabbfrallor med kardemumma

Glutenfria LCHF frallor

Så kalljäser du rågsiktsfrallor

Recept på snabba frallor

LCHF scones/frallor

Snabba RÅGFRALLOR

Alla brödkategorier hittar du HÄR

 

0
Kommentera