Äppelsallad med grönkål
Den här salladen är så god och fräsch och mättar så himla bra! Nyttigt så det bara smäller om det också! ÄPPELSALLAD, 1 pers 2 äpplen 0,5 avokado 2 nävar grönkål (skär bort skaftet på varje blad, annars får du tugga sönder) 0,5 granatäpple 0,5 färsk mango 0,5 apelsin (saften) 2 tsk ekologisk honung lite … Continued
VECKOMATSEDEL
Kickar igång denna söndag med att bjuda på veckans matsedel. Denna veckan kommer det bli göttigt men billigt. Efter jul och nyår brukar man ofta ha det lite mer knapert. Då kan det vara toppen att få tips på billig men god mat tänker jag. Måndag: Gratinerad tjockkorv Tisdag: Potatis och palsternackssoppa med knaperstekt bacon … Continued
Gratinerade haricot verts
Nom nom nom! Vill du äta något riktigt gott ska du absolut testa denna gratäng. Den är så vansinnigt smarrig så var beredd på en liten smaksensation. Yummy! GRARINERADE HARICOT VERTS, 4 PORT 400 g haricot verts 1 msk olivolja 1 shalottenlök 2 klyftor vitlök salt och peppar 2 dl vispgrädde (matlagningsgrädde för lite mindre … Continued
Semmelkaka med vaniljgömmor
Ja igår när jag åkte till min nya blivande bloggportal och skulle träffa säljteamet så bakade jag med mig två såna här kakor. Perfekt nu när vi går emot semmelperioden i raketfart. Denna kakan tar lite mindre tid att göra än att baka semlor men man får ändå den där härliga smaken av semlor. Inspirationen … Continued
Spännande dag i storstan
Morning morning lördag! En av bästa dagarna på veckan, man blir lycklig på riktigt! En lördagmorgon andas ledighet (om man nu inte arbetar helg då), familjen samlad, långfrukost vid TV:n, massa umgänge och härligheter. Ikväll kommer äntligen bästa Carro med familj hit på middag. Ska utmana mig själv och laga lite sånt jag aldrig lagat … Continued
Fläskfilésmörgås XL
Här kommer ett härligt fredagstips till dig. Vill du göra något smarrigt med enkla medel så ska du helt klart satsa på denna godingen, fläskfilesmörgås. Wow säger jag bara, så mumsigt och gott så man smäller av. Jag bjöd mamma och pappa på denna som lunch när jag testlagade den och jag var välkommen igen … Continued