Vaknade nyss och hör hur fåglarna kvittrar ikapp där utanför. Solen är på väg upp för fullt och ännu en fin dag väntas. Man vänjer sig lätt vid vackert väder hörni.
Morgnarna har startat såhär, en härlig uppfriskande och lite kall promenad. Solen på väg upp mellan träden, lite kyligt i luften, lugnt och så fågelkvitter på det. Den starten mina vänner finns det inte mycket som slår. Så är det! Vill du må bra i psyket och få bästa starten om dagarna så tipsar jag dig om att kliva upp på morgonen och ta den där promenaden. Kan du inte på morgonen, ja men ta den på eftermiddagen eller kvällen. En halvtimma per dag gör underverk för dig. Jag lovar! ☀️🌿
Igår köpte vi glass på torget på eftermiddagen. Vilka föredömen som stod i kön. Ser ni avstånden?! Blev glad när jag såg att många tar restriktionerna på allvar. Efter vi köpt glassen träffade vi en bekant som just återhämtat sig efter att ha haft viruset. Hade aldrig varit så slut och konstig i någon sjukdom tidigare. Usch, vissa drabbas verkligen mer än andra.
Kollade Theddes story och påminde honom som vanligt. Haha, mina ungar hatar förmodligen mina ständiga uppmaningar men svarar snällt tillbaka att de självklart tänker på allt. Någon som känner igen sig? Haha….
Ut till mamma och pappas altan en sväng, en kopp te och lite sällskap i solen var fint. Hade på mig min nya blus från Amy’s Stories, du hittar den HÄR. Så skön på, sådär luftig och skön och så gillar jag när saker är lättmatchat. Framsidan i silkigt material och baksidan av viskoscrepe. Just nu har Cellbes 25% rabatt om du handlar för mer än 800 kr, ange koden 20412 i kassan så får du rabatten. Mina favoritjeans var också på, världens stretchigaste och skönaste på, dom hittar du HÄR.
Ni brukar fråga mig om storlekar och båda dessa är normala i storlek. Jag har S på blusen och 36 på brallan. Brallorna finns i två olika längder, jag har den kortaste av dem.
Jahapp, nu ska jag strax väcka minstingen i familjen. Han har prov idag så det ska pluggas lite extra nu på morgonen. Sen väntar några timmar i köket, nya recept ska tas fram. Hoppas vara klar till lunch så jag kan njuta av vädret en stund och skriva recepten på datorn utomhus. Även fast man inte ser ett jota på den där skärmen ute är det så värt att få vara ute och jobba nu.
Vi hörs lite senare. Ha en fin dag, det är redan Torsdag och jag fattar inte var veckan tagit vägen?
Innan jag berättar om vår dag så tänkte jag tipsa dig om något som blev så otroligt gott, gillar du kebab ska du se hit. Herreminjee som familjen glufsade i sig alltså?!
Receptet hittade jag hos Anders men jag gjorde om receptet efter egen smak. Blev såååå himla gott och snacka om snabbt det gick alltså?
1) Blanda allt till köttfärseni en bunke, ha i köttfärs och nojsa runt allt tills alla kryddor är blandade i köttfärsen.
2) Ta små bitar av köttfärsen och lägg i stekpannan. Platta till med baksidan av en stor sked tills du har som en liten bit kebab. Du kan göra dessa i olika storlekar och flera stycken åt gången. Detta går otroligt fort så var medpå att vända bitarna.
Såhär ungefär såg mina bitar ut.
3) Blanda allt till vitlökssåsen. Låt stå och gojsa till sig lite i kylen medan du steker klart kebaben.
4) Antingen äter du detta med strips eller så gör du som jag gjorde och gör kebab i bröd. Tog fajitabröd som jag fyllde med kebab, vitlökssås, tacosås, salladslök, gurka och tomat. Ha i det som du gillar. Såååå smarrigt!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ja men åh vad man älskar vädret som är nu, förlåt att jag tjatar. Kanske sitter du i Norrland och har snö upp till taket fortfarande och jag tjatar om fint väder. Inte min mening men fasen alltså hur man behöver det här nu…. känns som det är ett sånt otroligt glädjeämne mitt i allt nu. Å bor du i Norrland och deppar över snö upp till taket så kan jag erkänna att jag är djupt avis på det ljuset som ni snart kommer ha.
Alltså ljuset uppe hos mormor i norra Finland (i höjd med Kiruna). När solen inte ens går ner även om det är mitt i natten. Jag som i så många år förknippade mörker med ångest har ju alltid sett ljuset som en räddning. Jag glömmer aldrig de svåraste nätterna när jag inte sov och bara tampades med faslig ångest. När klockan var vargtimme, ni vet typ runt 04 på morgonen, ja då var man inte kaxig. När ljuset sen kom kändes det som man blev räddad ur ett inferno av ångest. Det där skiten satt kvar länge, kan fortfarande göra det….. mörkret är inget jag gillar och har nog aldrig gjort. Jag är mer ”ljuset-människa”.
Just nu är jag så himla låg i mitt järnvärde igen. Har fått gå upp i mängd nu då jag känner att det är på väg nedåt igen. Får alltid mina ”lågt järn” symtom så jag vet när jag behöver äta mer. Grejen är att jag blir så himla deppig och omotiverad när jag har lågt, min energi är inte som den brukar och det gör mig så satans frustrerad. Jag vill mer än jag förmår. Men men, snart borde det vara bättre så jag kanske känner igen mig själv igen. Hur kom jag in på det nu då? Haha…. aja, jag bara skriver på här, hoppas att du hänger med i svängarna.
Apropå något helt annat! Idag var vi ute på årets första cykeltur. Min rumpa kommer inte tacka mig imorgon. Vi cyklade rätt långt också.
Vattnet alltså. Att bara stå vid vattnet och beundra glittret, att bara se ut över ett vatten som solen lyser på….. det är så behagligt. Doften av vattnet påminner så mycket om sommaren också. Bara stå där och dra djupa långa andetag och känna doften av sommar. Otroligt härligt! Testa vetja om du inte redan gjort det.
Väl hemma så satte vi oss och åt frukt i paviljongen. Men hur mys känns det inte att sitta där då? Det ger en så härlig hemtrevlig känsla på något vis.
Rätt vad det var körde det upp en skåpbil på vår uppfart. Ni vet hur det blir? Man kikar och glor och undrar vem tusan som kom farande nu då? Jag sa det till killen när han kom upp på altanen:
”Förlåt, vi på landet beter oss alltid lite märkligt när det kommer besök på det här viset”.
Han hade i alla fall veckans härligaste överraskning med sig. Nu när man inte kan gå på biopremiär så kom premiären hem till oss istället. Imorgon skulle tydligen Syskonen Willoughby släppas på Netflix. Den verkar himla bra! Filmtips om ni vill titta på film tillsammans med era kids.
Nu börjar jag bli lite trött. Jag har varit uppe sen 5 i morse så nu klipper ögonen här. Önskar dig en fin kväll.
Nu ska du få recept på världens enklaste snabbfrallor som du snabbt svänger ihop till frukosten. Min familj tyckte dom var svingoda som dom sa. Bra betyg! Godast är de nybakta men vi värmde dem i micron en stund innan vi åt dem som kvällsmacka och det gick hur fint som helst också.
Ett annat snabbt bröd:GLÖDHOPPOR(<klicka för recept)
Älskar recept som är enkla och snabba, helst på morgonen. Nybakta frallor, hur man än bakat dem slår det mesta när det kommer köpebröd.
SNABBA FRALLOR, 12 st
4 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk ljus sirap
75 g smör
2,75 dl mjölk (jag använde havremjölk)
Gör såhär:
1) sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret.
2) Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Häll i det smälta smöret och rör runt.
3) Häll i mjölken och sirapen och rör runt tills du har en rätt kladdig deg.
4) Forma 12 frallor med mjölade händer och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Forma dem bara så du inte jobbar degen så mycket, då blir dom hårda och tråkiga. Pudra över lite vetemjöl.
5) Grädda i ca 10 min eller tills de precis börjar få lite färg uppepå.
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Idag ska vi få riktigt sommarväder här hemma, som jag sett fram emot dessa dagar. Det är 2 dagar som det ska vara riktigt fint väder nu och det gör mig så glad. ☀️💕 Vädret är något jag verkligen verkligen gläds åt just nu, finns inget som värmer en lite kantstött själ som ett riktigt härligt väder med värme! Idag ska jag vara ute hela dagen, påta i trädgården och bara njuta. Måste jobba undan nu på morgonen dock.
Hörni, igår åkte vi snabbt till Västerås för att hämta mat. Vi åkte mysklädda och hade inte planerat att ens kliva ur bilen men Västerås bjöd på så vacker kväll så vi var bara tvungna att kliva av i hamnen en stund.
Vattnet låg kavlugnt och så kvällssolen på det, blir faktiskt inte så mycket härligare. Mycket folk i omlopp där vid hamnen men räddis som jag är så höll vi avstånd till alla och gick inte och satte oss nånstans. Såg att det satt mycket folk på uteserveringarna.
Båten i bakgrunden var så maffig! Som att kastas bakåt i tiden. Älskar båtar har jag märkt, helst de där riktigt gamla häftiga. Rädd för vatten men älskar båtar, den kombon är ju sådär…. haha.
Den här restaurangen har vi varit sugna på länge och var redan på väg förra sommaren men det blev inte av. Hoppas kunna besöka det nångång framöver i alla fall. Gick in och läste på deras meny nu och kan säga att snålvattnet rinner. Vad sägs om popcorn med brynt smör och tryffelsalt som aptitretare? Dreeeeglar när jag läser menyn verkligen. Såg faktiskt att de har takeaway nu, åh… kanske får bli lite avhämtning där alldeles snart! 🙌🏻😋
För stora träningsbrallor och tofs på skallen men oj vad Västerås levererade myskväll alltså. Skönt att strosa längs vattnet och kika på folk.
När vi kom hem satte jag mig här och FaceTimade med Thedde. Han jobbar massor just nu så man får sno åt sig lite tid emellanåt.
Men har ni sett vår lilla myshörna utan blåst nu? Tony och jag fick upp den på altanen igår. Är såååå trött på all blåst efter den här vintern och nu skyddar den här oss ordentligt. (Är det vindstilla öppnar man bara upp). Dock blev jag lite besviken att det bara följde med en vägg som bara täcker en sida och halva sidan på varsin sida om den sen. Trodde ju att man skulle få med alla väggar när man köpte det utöver, men så var det ju inte. Måste köpa fler väggar, det är ju lite fint med tyget vid varje stolpe. Sen vill jag nog köpa myggnätet också tills när man vill sitta myggfritt på kvällarna i sommar.
Nu ska det upp lite ljusslingor, hängande lampor och sånt. Det blir lite växter också så ska vi nog få till det med det riktiga myset. Matchningsgalningen i mig måste också hämta upp den beiga färgen i paviljongen nu så nu blir det jakt på lite härliga beiga kuddar till soffan.
Jaha, ska fortsätta jobba här. Sen ska jag klä på mig för en tidig morgonpromenad i morgonsolen. Finns inget bättre! Ska äta frukost på altanen också. Vi hörs snart igen, ska bjuda på ett toppenrecept på snabba frallor.
Ja men dags för ett gottigt recept igen, lite sent men ändå. Det här är perfekt som lunch eller när du vill äta något enkelt. Det är också toppen till en kyckling eller kötträtt. Jag åt det själv till lunch idag och det var supersmarrigt.
BAKAD SÖTPOTATIS I SALLAD MED KOKOS/CITRONDRESSING, 4 port
2 stora sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
5 msk olivolja
1/2 tsk paprikakrydda
1 citron
1/2 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Flingsalt
Dressing:
1,5 dl kokosmjölk
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Skala och skiva sötpotatisarna i stora ganska så tjocka skivor. Ca 1 cm tjocka. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
2) Riv zesten (skalet) på hela citronen. Blanda det med pressad vitlök, timjan, paprikakrydda, olivolja, salt och peppar. Pensla röran uppepå sötpotatisskivorna. Släng på lite flingsalt. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Håll koll så potatisen inte bränns.
3) Dressing: Blanda kokosmjölk, riv i citronskalet, pressa i vitlök, honung och salt och peppar. Blanda.
4) Skär sallad. I min hade jag grönkål, gröna vindruvor, tomat och gurka.
5) Sötpotatisen får gärna vara varm. Skiva den i mindre bitar och blanda i salladen. Häll över dressingen på hela salladen. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Syltkakor kan man väl inte få för mycket av? Jag själv älskar syltkakor i alla former, helst de där spröda söta rackarna som bara smälter i munnen. Då är dem som bäst. Dessa blev ljuvligt goda och precis så som jag vill ha dem. Superenkla att svänga ihop dessutom och tar inte lång tid så ja, bara till att sätta igång att baka dessa syltsnittar.
SYLTSNITTAR, ca 16 st
100 g smör 1/2 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 1 äggula 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt
Fyllning:
Jordgubbssylt
Gör såhär:
1) Lägg i alla ingredienser till mördegen i en köksmaskin, blanda runt tills du har en kakdeg. Du kan också nypa ihop den med händerna och göra en deg så. Rulla degen till 2 rullar som du placerar på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
2) Tryck försiktigt en skåra med fingret i varje rulle. Tryck inte för hårt så det blir för lite kvar av själva kakdegen, då går dem bara av sen när de är färdiggräddade.
3) Ha i lite sylt i skårorna och grädda sedan på 200 grader i ca 10-15 min. Låt svalna en smula innan du skär ut snittar. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Clas Ohlson och Indiska
Godmorgon Måndag!
Den helgen gick fort hörni. Plötsligt var det måndag igen. Jag är rätt taggad för den här veckan ändå för det ska bli härligt väder. Idag vid 10 tiden spricker det upp och blir sol och sen ska vi ha sol och ca 16-18 grader i flera dagar. Vet ni hur härligt det känns? Åh vad vi ska försöka vara ute så mycket som möjligt.
Älskar all tid ute nu. Igår när Tony stack ut och sprang så tog jag och Milo en promenad tillsammans. Så skönt nu när de hänger med i promenadtakten, annat var det när de var mindre och det tog 88 år och gå en.
Det blev minsann premiär för utefrukost igår också. Första för året. Hur härligt? Vi har en liten plats på altanen på baksidan som är helt vindstilla, äter man frukosten vid 10 tiden så har solen hunnit dit ordentligt och man kan sitta i bara en tröja. Vi satt länge och bara njöt, jag drack väl 147 koppar te. Har ju hittat tekapslar till min Nespresso nu så nu är det här med te så smidigt ju. Jag avverkar väl fler paket i veckan. Haha…. jag är säkert sen på bollen men wow vad bra det är!
Efter frukost och lite fix for vi ju till Västerås. Efter det åkte vi vidare ut till mina svärisar. Det var fortfarande rätt härligt väder och lite värme så vi kunde vara ute. Det är ju så man ses numera.
Milo och kompis for runt som skottspolar så svetten lackade.
Skönt att få vila en stund….. alltså ungar och deras energi? Tänk om man ens hade hälften av den? Känns som man skulle palla vad som helst.
Sen var det på’t igen. Slå rekord med den här evighetsgamla hoppmojängen. Jag tror att rekordet ligger på 114. Skulle en annan prova skulle hängnassarna dunka i backen och så skulle man få hämta en blöja typ. 😂
Nej, själv satt jag vid den här värmaren som vi tog med oss hemifrån. Bästa köpet! Värmer så himla bra och har en timer ifall man glömmer den på. Vi brukar ha den i förtältet när vi åker med Vagnhild och den värmer upp hela tältet tammetusan. Det är en sån som sveper fram och tillbaka om man vill, du kan ställa in det själv. Finns HÄR.
Blev en perfekt helg på alla sätt. Fifasen så välkommen våren är nu. Den kommer med hopp och glädje känns det som. Något så härligt att se fram emot och vara glad för.
Nähe, dags att kicka igång dagen. Önskar dig en fin måndag och ny vecka. Hör sen!
Söndagkväll i soffan. Vet ni vad vi åt till kvällsmat ikväll? Smörgåsar. Tänk vad härligt det är att bara äta te och smörgås ibland? Kan ju vara så gott. Nu ska jag dock bjuda på lite annat än bara te och smörgås. Här kommer veckans matsedel.
4 kycklingfiléer 2 paket bacon 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 5 dl grädde 2 dl creme fraiche 4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond 1 msk dijonsenap 4 msk sweet chilisås 2 tsk paprikakrydda 2 krm cayennepeppar salt och peppar
500 g pasta 250 g riven ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.
2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.
3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.
4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.
5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.
6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!