Mysigaste dagen!

Morning!

Igår hade vi världens härligaste spontandag. Det är de dagarna som är de bästa faktiskt! Älskar spontant och jag & Tony är perfect match när det kommer till spontant. Vi båda gillar det och vår avkomma lyckades också ärva den egenskapen.

Vi startade dagen med storfika med Tonys familj. Tonys lillebror Tobias är superduktig på att sammanstråla oss på såna här fikamysdejter lite då och då. Vi satt i 3 timmar, hur mysigt som helst faktiskt. ❤️

Efter fika blev det lite shopping! Köpte en superfin klänning som satt som en smäck. 299 pix från Vero Moda.

Haha, provar med pyjamasbralla och toffla på. 😂 Detta är min ”Den lilla svarta”. Den har sån där härlig drapering över magen, älskar drapering.

Vi hann med bowling med Tobias och hans familj också innan vi avslutade kvällen hemma i soffan. Så perfekt och mysig dag och kväll på alla sätt.

Nu ska jag ta tag i lite jobb här, ha en mysig söndag så hörs vi senare.

Kram Nina

90
2 kommentarer

Citronrostade potatisar

Tillbehör tillbehör tillbehör…. ja men hur trevligt är det egentlige. Potatis behöver heller inte bara vara trist och kokt. Potatis kan man hitta på massor med… som det här receptet. Säger bara MUMS! Himmelskt gott och så krispigt och härligt.

IMG_4258

IMG_4259

IMG_4257

CITRONROSTAD POTATIS, ca 2 port

5 stora potatisar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
havssalt

Gör såhär:

1) Tvätta potatisen ordentligt, skiva den i 0,5 c, breda skivor. Låt skalet sitta på.

2) Koka potatisarna i saltat vatten. Koka ca 8 min eller tills de mjuknat något.

3) Riv zesten på citronen, pressa sedan hela citronen i en liten skål. Häll i olivolja och salt (ca 1 tsk). Blanda runt ordentligt.

4) Ta ur potatisen ur kastrullen. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla varje potatis med citronoljan. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 8 min. Vänd dem då och då och pensla med potatis och citronoljan. Skjuts in i ugnen igen i ca 8 min. Pensla gärna lite under tillagningstiden. Servera till kött, kyckling eller fisk.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade smörpotatisar

Parmesan & skinkfylld potatis

Ostiga potatiskakor

62
Kommentera

LYXIGA TACOBÅTAR

Här ska du få ytterligare ett toppentips till helgen. Dessa är superenkla att svänga ihop och blev supergoda. Ibland kan det enkla vara det som är det bästa när det nalkas helg, då hinner man så mycket annat kul ju.

IMG_4274

IMG_4276

IMG_4267

IMG_4270

IMG_4272

LYXIGA TACOBÅTAR, 4 port

2 smördegsplattor på rulle
500 g köttfärs/kycklingfärs/vegofärs
1 påse tacokrydda
1 msk farinsocker

2 dl vitt vin
1 krm cayennepeppar
4 dl riven ost

Picklad rödlök:

1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

Tillbehör:

Creme fraiche
Tacosås
jalapenos

Gör såhär:

1) Stek färsen enligt anvisningarna för tacofärs. Ha i farinsocker, cayennepeppar och häll i vinet och låt det puttra in.

2) Ta kaffetallrikar och skär ur rundlar efter som i smördegen. Ha i färs och forma den till en båt. Strö över riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

3) Picklad rödlök: Skär löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Häll över rödlöken och låt svalna.

4) Servera med picklad rödlök, creme fraiche, jalapenos och tacosås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Mexikansk tacopanna

Tacos med limesås

Tacokorv i ugn

Kram Nina

119
3 kommentarer

Fläskfilé Café de Paris

Här tänkte jag bjuda dig på ett fredagstips. Nämligen ett av de enklaste och godaste fläskfilé recepten du kan tänka dig. Denna svänger du perfekt ihop ikväll eller i helgen. Du kommer inte att ångra dig. Det kan jag lova! Detta recept kommer ifrån en kompis till mig som skrev att jag måste prova, nu är det gjort! 🙂 I orginalreceptet är det 1/2 tsk dragon och inte timjan men jag hade inte dragon hemma så jag tog timjan istället. Blev superbra med det också!

IMG_4249

IMG_4248IMG_4246

IMG_4245

FLÄSKFILÉ CAFÉ DE PARIS, 4 pers

ca 600 – 700  g fläskfilè
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka grovklippt persilja
100 g kallt smör (äkta smör)
1 äggula
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
salt

Gör såhär:

1) Hacka vitlöksklyftorna och persiljan och lägg i det i en matberedare. Kör runt en liten stund. Ha i det övriga ingredienserna, smör, äggula, tomatpurè, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör runt tills det tills du har ett kryddsmör. Ställ det kallt medan du bryner köttet.

2) Putsa, salta och peppra fläskfilén. Klicka i en stor klick med smör i en stekpanna och stek så hela fläskfilén får en stekyta. Sänk värmen och lägg på lock på stekpannan och låt fläskfilén eftersteka i ca 15 min. Skär lite i fläskfilén för att se att den är genomstekt. Skär upp den i ca 2-3 cm breda skivor och lägg i en ugnsfast form.

IMG_4243

3) Sätt ugnen på 250 grader. Ha på kryddsmöret över fläskfilébitarna och ställ högt upp i ugnen och gratinera i ca 1 minut. Kryddsmöret ska precis börja smälta lite. Njut till t ex klyftpotatis, ugnsbakade smöriga potatisar, krossade potatisar med vitlök.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

571
11 kommentarer

Ikeabesök

Fredag idag!

Sovit lite krattigt men natten innan sov jag som en prinsessa, eller principesa som man säger när man fortfarande är influerad av en god middag på en Italiensk restaurang.

Igår startade jag dagen på bästa sätt!

Med läsbrillorna på med en te på IKEA. Var där innan öppning så det var lite mysigt att dricka te innan jag startade rundvandringen.

Letade inspiration till vår hall och sen vill jag ha enklare fåtöljer i vardagsrummet. Schäslongen tar sjukt mycket plats och katten vässar klorna på den så den ser förjäklig ut. Blir nog dessa fåtöljer i rotting som får bli våra fåtöljer. Vi har en gigantisk soffa så den funkar som TV-myssoffa. Skulle dock behöva ha fåtöljer när man har lite gäster och behöver fler platser. Tror det kommer bli fint med dem. De var riktigt sköna att sitta i också. Älskar att de släpper igenom då dessa kommer stå med ryggen ut mot rummet.

Vill ha en ny stor spegel också, blev så förvånad över att den här bara kostar 299 kr. Finns i mycket större storlekar också.

Ja vi fyllde bilen kan man säga. Detta ska nu byggas ihop idag så när jag sedan är klar kan jag fota lite och visa hur det blev.

Igår for vi hem till mamma och pappa och fick låna lite braiga verktyg av pappa för att kapa benen på våra barstolar. Nu är det gjort, blev skitbra! Ska fota dem också sen.

Produktiv dag måste jag säga! Idag är det de roliga kvar, det som jag brukar kalla lull-lullet. 😀 Ska först provlaga några rätter men sen när Tony jobbat klart går vi all in på att fixa lite hemma.

Men du, vi hörs lite senare!

Kram Nina

114
3 kommentarer

Vårsnyggt

I annonssamarbete med Ellos

Dags för ett härligt erbjudande hörni! Vad passar inte bättre nu när det börjar dimpa ned lite härliga vårnyheter också? Sen får man inte glömma den stora REAN som bubblar också, med min rabattkod kan du göra riktiga fynd nu.

1) HÄR 2) HÄR 3) HÄR 4) HÄR 5) HÄR 6) HÄR

Här har jag satt ihop ett litet collage med några favoriter! Så mycket snyggt, inte sant?

Med min rabattkod: 415414 får du 30% rabatt på dyraste varan + 5% extra rabatt på REAN och produkter märkta med kampanjpris. Koden är giltig t.o.m den 31/1. Kika in HÄR för att hitta till Ellos!

Kram Nina

40
Kommentera

Vinonsdag

Halloj!

Innan jag berättar om min dag vill jag visa bilder från gårdagkvällens middag jag var på.

Det var en influencermiddag där vinmärket Masi presenterade sig. Så intressant då de hade 2 riktigt duktiga vinproffs influgna. Det dom inte kan om vin är liksom inte värt att veta, typ så.

Vi sågs på urhärliga Italienska restaurangen Ciccio’s i Sthlm. Har du möjlighet någongång så åk dit och ät mat, vi ska boka där alldeles snart igen. Så fint! Så proffsigt! Så gott!

Älskade inredningen och känslan inne i restaurangen. Det kändes som att kliva in i Italien.

Innanför dörren stod ägaren av restaurangen och hällde upp bubbel till oss! En riktig Italienare i snyggaste outfiten.

Några ifrån gänget för kvällen! ❤️

Dukat bord åt oss alla med bordplacering. Så bortskämd man kände sig. Jag älskar att sätta mig vid dukade bord.

Maten! Så ljuvligt gott. Som sagt, åk dit om du kan. Det låg otroligt mycket kärlek i den maten, så gott allting. Känns som jag rullade ut därifrån.

Till bords. En genomgång av Charlotta från Bang for the Bucks som styrt ihop denna middag.

Fick också proffsgenomgång av vingurut!

Vi satt i timmar och bara mös. Man måste verkligen njuta när man har möjlighet.

Så kul att den grymma fotografen för kvällen, Jenny Öhman lyckades fånga när jag tog bild på Tilde och Bingo.

Såhär blev den! 😅 Inte riktigt samma skärpa på bilderna som hon tog. Grym fotograf måste jag säga, bilderna är fantastiska!

Jag fick hålla i denna Magnumflaskan en stund. Vet bara inte hur många man måste vara för att tömma en sån här flaska? Känns som den var lika stor som jag. 😅😂

Detta gäng satt kvar en stund när de andra gått. Tony var nämligen på gymet så vi väntade in honom innan vi åkte hemåt igen. Han tajmade det så bra så han hade jobbmiddag samma kväll med en timmes löpning på det. Ja han är galen den där karln jag lever med.

Hepp, dags att ta tag i och börja kapa benen på barstolarna. Håll nu tummarna att det blir bra. Vi hörs lite senare igen.

Kram Nina

49
2 kommentarer

Fyllda paprikor med palsternackspuré

Nu ska du få recept på något galet smarrigt. Den här rätten är helt vegansk och en av mina absoluta favoriter, detta skulle jag kunna äta varendaste dag. Man kan inte tro att det är veganskt alls, den fyllda paprikan känns som den är fylld med någon härlig köttfärsröra. Palsternackspurén är sådär härligt söt och len i smaken. Sååå gott är det och jag föräter mig varje gång på det här. Självklart kan det fyllda paprikorna fyllas med riktig köttfärs om du föredrar det, minst lika gott för dig som inte väljer att äta veganskt. Du kan också göra potatismos istället för palsternackspure såklart. Det väljer du själv. Åh vad jag hoppas att du testar att laga dessa fyllda paprikor, det blev så gott! 

Mer vegetariskt: KLICKA HÄR 

IMG_4237


Det blir så otroligt god smak med dessa fyllda paprikor, gratineringen är pricken över i.et som verkligen sättet de sista smakerna.

Mer gratinerat: 10 POPULÄRA GRATÄNGER (<klicka)

IMG_4239

Detta var väldigt lättlagat måste jag säga, och paprika är så gott i matlagning. På detta sätt blir det sådär härligt saftiga också. Massor med smak och saftigt gott!

Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RÄTTERNA MED KÖTTFÄRS (<klicka)

IMG_4240

FYLLD PAPRIKA MED PALSTERNACKSPURÉ, 4 port

Mer gott vegetariskt: VÄRLDENS GODASTE LINSGRYTABENJAMIN INGROSSOS ZAFFERANO MAGISKT GOD SMÖRDEGSPIZZA


INGREDIENSER:

4 röda paprikor
20 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpure
salt & peppar
2 dl vatten
2 tetror bönblandning, eller kikärtor, eller linser
1/2 burk kokosmjölk
1 citron
2 tsk honung
havssalt

Palsternackspuré:

ca 10 stora palsternackor
ca 1/2 burk kokosmjölk
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär ur toppen på paprikan, ta också ur alla kärnor och det vita inuti paprikan. Var försiktig så den håller ihop.

2) Hacka svamp och pressa vitlök i en stekpanna med olivolja. Fräs runt det, salta och peppra. Häll i bönor/kikärtor/linser och fräs med det en liten stund.

3) Ha i tomatpure och häll på vatten och låt puttra tills vattnet nästan kokat in. Ta av från plattan.

4) Fyll paprikan med röran. Gör en kokoskräm genom att blanda kokosmjölk, riven zest från citronen, lite salt och honung. Klicka på den innan du ställer hela paprikorna i en ugnsfast form i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Du kan också ha på lite ost om du vill, vill du ha vegansk ost så finns ju riven god sådan också.

5) Skala palsternackorna. Dela dem i mindre bitar och låt koka i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg i matberedare, häll i kokosmjölk och kör runt tills du har en pure. Ha i lite i taget av kokosmjölken så purén inte blir för lös.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar längst ned till vänster under inlägget!

IMG_4242


Palsternackspuré är otroligt gott verkligen, så har du inte testat det tidigare, gör det! Så gott! Det är någon sötma i som blir så otroligt gott till paprikans lite syrliga smak. Mums!

Vill du däremot laga hemlagad mos så har jag ett jättegott recept: HEMLAGAD POTATISMOS (<klicka)

Vill du följa mig:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

IMG_4241


Berätta gärna som du testar receptet! Alltid kul och höra när ni provar. ☺️

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

vegetarisk currygryta

Vegetarisk currygryta

köttfärsmuffins

Köttfärsmuffins

Kram Nina

47
6 kommentarer

Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

Igår bjöd jag min mamma och pappa på finlunch. Jag lagade mat i nästan 2 timmar och gissa om det var värt det? Mamma och pappa var verkligen lyriska över maten och pappa som egentligen inte tycker om sås, ja han typ drack den. Hahaha…. så glad att det uppskattades verkligen. Jag blir alltid så glad i hjärtat när min matlagning uppskattas. Man lägger ju ned ganska så mycket själ och hjärta på mat och när någon säger att ”Detta var magiskt gott” så är det som hjärtat och själen gör lite kullerbyttor.

IMG_4229

IMG_4233

IMG_4232

IMG_4235

IMG_4231

SMÖRSTEKT TORSKRYGG MED MAGISK CHAMPINJONSÅS, 4 port

4 st torskrygg (ta fler om ni vill ha fler än en bit var)
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
2,5 dl vitt vin
5 dl grädde
salt & peppar
potatis
pumpafrön
smör

Gör såhär:

1) Skala potatisen och koka den.

2) Hacka löken smått och champinjonerna i mindre bitar (spara lite till garnering). Stek detta i rikligt med smör, ha i salt och lite peppar. Hacka buljongtärningarna och ha i dem också. Pressa i 2 av vitlöksklyftorna.

3) Häll i vinet och låt det koka in lite. Låt puttra på lite lägre värme i några minuter.

4) Häll i grädde, häll inte i allt på en gång utan häll i ca 3 dl till att börja med. Kruxet med att få champinjonsås att smaka mycket svamp är att låta det puttra länge. Så låt såsen puttra i ca 40 min. Häll på grädde lite då och då och koka upp och låt sedan puttra tills det gjort det i 40 min.

5) Stek champinjoner i rikligt med smör, pressa i 1 vitlök, salta och peppra. Ha också i några pumpafrön och stek med dem. Ta ur allt och lägg i en skål så länge.

6) Stek torskryggen i rikligt med smör i samma panna, salta och peppra. Stek torskryggen någon minut på varje sida, ös fisken med smöret i pannan hela tiden. Då blir den sådär härligt knaprig på ytan och mjuk, smörig och saftig inuti. Lägg upp.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

 

Fiskgratäng med bearnaisesås

Torskrygg med parmesan & bacon

Brieostbakad torskrygg

Krämig laxpasta med citron

Kram Nina

178
10 kommentarer

MAGPLASK

Ja men sånt jädra magplask! Jag hittade nämligen barstolar till vår köksö. Vi har ju en jättestor köksö som funkar som matbord. Ja men så hittade jag jättefina barstolar, precis såna som jag letat efter, dessutom till ett superbra pris. Ringde kundtjänst och fick lägga undan 4 i Strängnäs och 2 i Västerås.

När Tony kom hem från jobbet så åkte vi. Först till Strängnäs, frid och fröjd, 4 stolar i bagaget. Sedan vidare till Västerås, men där fanns ju inga även om jag lagt undan tidigare på dagen. Vi hade ju betalat också, så vi fick pengarna tillbaka och så åkte vi hem med bara 4 stolar. Jag var mest lycklig över att inte behöva sitta på taket då jag fick plats. Imorgon gör jag ett nytt försök…. eller inte….

Jo men Tony började sätta ihop stolarna här när vi kom hem. Vet ni vad jag upptäckte? Dom är för höga! Nämen jag skulle kunna börja gråta…. på riktigt! Sånt jäkla meck att få hem och sen är dem för höga! 🤦🏻‍♀️

Så nu är frågan? Ska man försöka åka till någon som kan kapa dem eller ska jag lämna tillbaka?

Äsch, nu tar jag kväll och lägger mig raklång på soffan och surar. 😉

Ha en fin kväll! Kram Nina

48
5 kommentarer