Skulle jag skitit i bloggen?

Gokväll vänner!

Hur har ni det? Hmmm….. egentligen borde jag kanske inte ens blogga just nu. Jag har så galet mycket känslor i kroppen som far runt just nu, inga bra känslor utan mycket oro och tyngd. Pms:en verkar vara kraftig denna månaden, kombon med allt som händer runt oss och den är inte bra för mig nu känner jag. Ja men deppigt liksom, svårt att hitta det positiva i saker och det brukar jag ha ganska så enkelt för för det mesta. Känns som viruset sitter i väggarna, var man än tittar eller läser så handlar det om det. Har också haft lite oflyt med olika saker i 2 dagar nu. Tänk att du är nära något som skulle vara så bra för dig men det rycks bort rakt framför näsan. Mitt i allt så skakas man av att en mycket omtyckt känd person som känns som en vän går bort och så får jag höra att en vän fått skitsjukdomen C.

Så då tänkte jag, ska jag skita i att blogga ikväll och sova på saken och ta nya tag imorgon eller ska jag fläska på med verkligheten? Ja men jag valde det sista. Såhär är det ju nu. För många. Jag är förmodligen inte ensam om att känna oro, ångest och lite frustration och förtvivlan gissar jag? Kanske mår vi bra av att känna igenkänning nu? Se att någon annan också är nere i orosgrottan och rotar lite. Jag är varken konstig eller ensam om det här…. alla är vi olika känsliga, jag är ju extreeeemt känslig som ni vet men jag tror inte att jag är ensam.

Just nu är det mycket för oss alla i världen. Alla för en egen liten kamp. Allt är konstigt, inget är som det brukar och man har fått förhålla sig till ett nästan helt nytt liv. Tacka fasen för att man får en reaktion i känsloregistret.

Men, för att nu verkligen försöka hitta något som får mig lugn så börjar jag leta efter det som är viktigt. Tar ett djupt andetag. Ok….. min familj. Det är fasen det finaste jag har. Vi står i det här tillsammans. Ingen är sjuk, vi har varandra. Vi är nära. Jag är högt älskad av ett gäng barn och en fin man. Har en fin mamma och pappa som jag får träffa ofta, svärföräldrar likaså. Dessutom får jag älska hela den här högen tillbaka. Herregud, jag har så mycket att vara tacksam för. Jag får sova i en säng, äta mat varje dag, promenera i friska luften, jag får slökolla serier och somna i soffan. Och vi är friska.

Nu skriver jag bara så fingrarna glöder över telefonen. Men förstår ni var jag vill komma? I alla små eller stora helveten finns det något som är fint och positivt för att hårddra det. Visst är det jobbigt när måendet sitter psykiskt i form av oro och ångest, ja det är det. Men det är ok. Det är ok att känna så också, bara man kommer upp med huvudet ovanför vattenytan och andas några djupa andetag lite då och då.

Det blev det här inlägget för mig nu. Jag satte ord på känslor och det är som att komma upp ovanför vattenytan och få andas ren och frisk luft och känna ett lugn. Kanske hjälper jag någon annan på köpet…..

3 bilder ifrån min dag. Myskläder med långkallingar under och UGGS för att det blåste satan utomhus, mamma och pappa mitt emot på en snabb kaffe hemma hos oss. Värmaren hjälpte dock och det var mysigt. När mamma och pappa åkt spelade jag basket med Milo och sen gick vi in. Vi åt lite, satte oss i soffan och såg när solen gick ned där bakom träden, Majlis på en av sina favoritplatser och våra ruskigt skitiga fönster.

Livet hörni, det pågår för fullt ändå. Å er, ja er tycker jag mycket om. Tack för ni hänger här med mig.

Kram Nina

152
10 kommentarer

Knäckig snabb äppel och banankaka

Hej igen!

Dags för ett härligt recept, vad annars? Den här måste jag bara tipsa dig om så kanske du har något gott att testa i helgen. Vilken kaka sen då! En knäckig drömkaka som smakar fööör gott och som du dessutom snabbt svänger ihop. Det blev exakt så som jag tänkte det, en frasig och lite knäckig yta med så fantastiskt god smak. Tony blev nästan irriterad över hur god den var, haha….. det innebär att han inte kan hålla sig ifrån den och kommer äta upp hela. Lite så han jobbar emellanåt. 😉 En knäckig banan och äppelkaka som jag serverade varm med vaniljglass till. MUMS! Hittade receptet på kokaihop.se men ändrade om receptet lite efter smak.

IMG_5167

IMG_5169

IMG_5166

IMG_5168

IMG_5170-2

SNABB KNÄCKIG ÄPPEL OCH BANANKAKA, 8 bitar

75 g smör
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1,5 äpple
1 banan

Gör såhär: 

1) Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform, min pajform är ca 22 cm i diameter.

2) Smält smöret. Skala och skiva både äpplen och bananen.

3) Blanda de torra ingredienserna. Vispa sedan ihop ägg, det smälta smöret, mjöl, salt, vaniljsocker, socker, salt och farinsocker. Det blir som en ganska så tjock smet.

4) Lägg bananerna i botten, lägg sedan över äppelskivorna. Pudra över kardemumma över frukten. Bred sedan över knäcksmeten.

5) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Ta ut och skär upp kakan och servera den tillsammans med vaniljglass.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härliga recept:

saftig äppelkakaSaftig äppelkaka

banan och hallonpajTurbosnabb Hallon & Bananpaj

banan och chokladpajBanan & Chokladpaj

Kram Nina

267
8 kommentarer

Hårtips!

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel och Bobby Oduncu.

Godmorgon!

Känner att jag är så grå som människa idag då deppet ligger som ett täcke över mig. Ett grått och t.o.m blött täcke och det verkar vara svårt att rucka på. Tänker att ett skönhetsinlägg med lite hårtips kan vara bra att starta dagen med. Tror att jag ska lägga i en inpackning senare, ska berätta om min lilla specialare som jag brukar göra ibland. Något ytligt kan vara skönt att bryta av det ledsamma med och något som jag vet brukar få mig på bättre humör är när jag får skriva om skönhet.

Min all time favorite plattång, >>GHD IV Styler<<, är på 25% rabatt nu. Finns ingen bättre än den här enligt mig. Värms upp på typ 10-15 sekunder. Sliter inte alls lika mycket som andra plattänger på håret, stänger av automatiskt vid inaktivitet (perfekt för en glömsk som mig), antistatisk och ”rakar” eller lockar håret på nolltid. Bäst helt enkelt!

Anti-snap, ja det hörs ju nästan på namnet vad denna är bra för. Förhindrar kluvna toppar och gör håret så himla slätt och välvårdat. Det är ett slags protein-treatment som lagar trasiga hårstrån som på ett eller annat sätt slitits sönder. Vet faktiskt inte vad jag skulle gjort utan den här produkten? Har du lite poröst och torrt hår kan jag varmt rekommendera denna.

Det här har jag i tvättat och handdukstorkat hår. 2 klickar i handen, fördela ut på alla toppar, borsta och föna! Så bra! Det är värmeskydd i själva produkten också så då slipper du köpa det utöver.

Just nu har Redken 20% rabatt på den här och du hittar den här ➡️ Redken Anti-Snap.

Nästa måste i min hårlåda är denna behandlande antioxidanta >>arganolja från Morocconoil<<. Alltså, denna räddar allt. Den sugs in i raketfart i håret, allt flygigt och frissigt försvinner direkt och så ger det så himla fin lyster i håret. En stor favorit.

Här har ni min lilla hårlåda i hallen! Här i ligger allt jag kan tänkas behöva till håret och så lite smycken då.

Grymma produkter från min vän Bobby Oduncu. Torrschampo, hårspray, schampoo och balsam. Alltså först måste vi prata om doften, en unisex doft som är helt magiskt god. Torrschampot är det bästa jag haft någonsin, jag har i det även om håret är nytvättat för det ger sån grym volym. Sprayen likaså, håret får volym och mina lockar håller sig perfekt när jag sprayar dom med den här. Grejen är att sprayen får jag inte behålla, den rycker Tony alltid direkt så nu har jag införskaffat fler. Den ena har jag märkt så han vet att den är min….. 😀 Så grymma båda två!

Schampot rengör, motverkar torr hårbotten och stimulerar hårväxt. Balsamet reparerar och förebygger skadat hår. Alla produkter är veganska och du kan nu beställa ett lyxpaket med alla 4 produkter i samma HÄR!

Vill du ha dem en och en så hittar du dom här ➡️ schampo, balsam, torrschampo och hårspray.

Nu till min specialare, denna inpackning gjorde jag t ex nu när jag hade haft i extensions och tog ur dem. Det blir som man får ”restarta” håret lite.

Såhär gör jag den:

1 msk argan morocconoil

1 msk kokosolja

1 msk honung

Blanda i ordning allt i en liten kopp. Ta sedan en gaffel och mojsa ihop allt. Ta sedan fingrarna och dra det i alla längder och gnugga gärna så det går in ordentligt i hårstrået. Tvätta sen håret efteråt och avsluta med balsam.

Nu ska jag jobba vidare här. Önskar dig en fin dag, var rädd om dig.

Kram Nina

28
2 kommentarer

Krämig Köttfärsgratäng

Nu vill jag tipsa dig om ett supersmarrigt recept på gratäng. Den här svänger du ihop busenkelt och snabbt och hela familjen gillar massor. En riktigt bra och god vardagsrätt och något som du kan göra mycket av och frysa i matlådor.

IMG_5433

IMG_5434

IMG_5435

IMG_5437

IMG_5438

KRÄMIG KÖTTFÄRSGRATÄNG, 5-6 pers

Kika gärna på min köttfärslåda HÄR (<länk)
Kika gärna på min köttsfärs och bacongratäng HÄR (<länk)

400 g köttfärs
2 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad rosmarin
2 msk tomatpure
salt och peppar
2 dl vatten

400 g pasta av valfri sort
3 dl riven ost
cocktailtomater
3 dl grädde

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna, låt det gärna koka al dente (alltså 1-2 minuter mindre tid än vad det står på förpackningen).

2) Stek köttfärsen, ha i soja, rosmarin, tomatpure, salt, peppar och vatten. Låt puttra i ca 5 min eller tills allt vatten reducerats.

3) Ta fram en ugnsfast form och häll i både pastan och köttfärsen där i. Blanda allt ordentligt. Häll i grädden och blanda lite till. Toppa med riven ost och cocktailtomater. Skjuts in i ugnen i nedre delen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

745
10 kommentarer

Hjärtat går sönder

Hej på er!

Den här dagen började dåligt och avslutades med en så tung känsla i hjärtat. När mamma ikväll läste högt för mig om den tragiska nyheten att Adam Alsing lämnat oss efter att ha kämpat emot det hemska viruset i 2 veckor kändes det som det var någon jag kände riktigt bra som gått bort.

Chock, förfasan, obehag och en sån enorm sorg på samma gång. Hur kan det bara vara möjligt? En levnadsglad, levande, snäll, fin och varm människa som bara rycktes ifrån sin familj skoningslöst av ett vidrigt virus.

Det kommer så nära, hela min feed på Instagram är full av lika chockade människor som jag. Det känns som en mass-chock, som om vi alla står här med gapande munnar och tänker händer det här verkligen? En (till synes) frisk människa som dör ifrån sin familj, sina vänner, arbetskamrater och släktingar i den där vidriga sjukdomen som finns på allas läppar nu. Det är som en käftsmäll! Smack!

Så orättvist och skoningslöst att han inte fick klara sig. Det är det vem det än gäller….. nu är jag är ledsen på riktigt. Som att det var en vän. Någon jag känner. Jag har bara sett Adam ett par gånger, är absolut inte vän….men någon som funnits i vår TV, i vår radio, i podd och på alla möjliga ställen i många herrans år känns som en i gänget, en bekant, någon man tycker om.

Alla har bara fina saker att säga om Adam. En varm snäll rolig och intelligent nallebjörn. Jag tänker på hans två pojkar och hans fru sen 30 år tillbaka. Hjärtat går sönder.

Skitdag. En riktig skitdag. Hörni, var rädda om er. Lova mig det. Var rädda om andra också. Har ringt till mina stora killar och rekat att allt är ok. Behövde veta. Så fungerar jag när något händer. Vill samla ihop flocken och helst krama på dom alla så jag vet att allt och alla är ok. Tack och lov för telefoner. Nu blir det soffmys och krama lilla familjen.

Kärlek! ❤️

Kram Nina

246
7 kommentarer

Spaghettilåda med mustig korv

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart


Hej vänner!

Igår bjöd jag på något så gott som spaghettilåda här hemma. Kallas också för bakad spaghetti om man vill. Vill du göra den lite nyttigare så ta fullkorns spaghetti, det gjorde jag. Denna bara måste du testa, perfekt vardagsmat!

Jag beställde en hel hög från Matsmart för någon vecka sedan. Fick fatt på Paolos produkter till reducerade priser.

6 pack med dessa finkrossade tomater. Dom var jättegoda, jag supergillar finkrossat för då får jag i Milo det också. Är det för stora bitar av tomat i maten så rynkar han på näsan.

Pasta, Olivolja och massa annat smarrigt! Passa på nu om du vill fynda lite Paolo produkter.

Nu åter till receptet. Det här gick riktigt snabbt att göra. Behövde bara koka spaghettin al dente, koka i ordning en tomatsås med finsk god korv och en lyxigare äggstanning till spaghettin att bli riktogt mojsig och god i.

A33245B2-667F-456D-AFB1-12DE43ADD318

SPAGHETTILÅDA MED KORV, 5-6 pers

Spaghetti för 5 pers

500 g valfri korv (jag tog finsk bastulänk, den är sååååå god)

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

1 tsk timjan

2 tsk soja

2 tsk dijonsenap

2 dl vatten

1 burk krossade tomater

2 dl creme fraiche

Salt & peppar

Äggstanning:

2 ägg

2 dl vispgrädde

Salt & peppar

Topping:

2 dl riven ost

Gör såhär:

1) Koka spaghettin enligt anvisningarna, den ska vara al dente så koka 2 minuter mindre än vad som står.

2) Skär korven i mindre bitar. Stek den i smör så den får färg. Pressa även i vitlöksklyftorna så de får steka med en stund. Krydda med salt, peppar, soja, dijon och timjan. Häll på vatten och låt det sedan reducera nästan helt. I med en burk krossade tomater och låt puttra ca 10 min, gärna lite längre om du inte är för hungrig. Krossade tomater som puttra på medelvärme länge blir jättegott.

3) Häll i creme fraiche och låt det puttra i ca 10 min.

4) Vispa ihop allt till äggstanningen.

5) Lägg spaghettin i botten på en ugnsform. Häll äggstanningen över. Häll sedan över korvgrytan och toppa med riven ost. Gratinera på 225 grader i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

68
4 kommentarer

Uppgiven

Godmorgon älsklingar!

Av olika anledningar så startade inte min dag så bra idag. Jag grät i morse och var så uppgiven så det kändes som taket på huset låg som en tyngd över mina axlar. Mensen är på G precis när som helst och då brukar just min förmåga att bli ledsen vara så mycket känsligare. Jag gråter för minsta lilla och en liten motgång känns som ett större berg att bestiga. Tänk så märkligt det där är, beroende på var i menscykeln man är så reagerar man därefter? Mensen är välkommen kan man säga, jag vill känna mig stark och glad igen. Inte som ett urskitet litet höstpäron.

Fransarna har lossnat, jag har lite blåbär under läppen och i mungipan efter min banan och blåbärssmoothie jag druckit här. Jag är rynkig som aldrig förr och skulle behöva dölja det mörka kring ögonen med min concealer. Men men, såhär ser verkligheten ut. Det är inte bättre än såhär helt enkelt. 😅

Av och an kastas jag mellan att vilja prova på botox för att släta ut lite och känna mig piggare som många säger att man gör eller att ge fan i allt och låta huden åldras.

Sen kastas jag mellan hopp och förtvivlan i hela det här Coronakaoset vi befinner oss i nu. Samtidigt är jag så glad att min hypkondri är så mycket bättre idag – var hade jag varit annars? Förmodligen en blöt fläck på ett golv nånstans.

Sen är jag förtvivlad för dom som jobbar inom vården nu. Hur har dom det egentligen?

Sen är jag så tacksam och lycklig över att våra nära och kära är friska och att jag och Tony har möjlighet att jobba hemifrån.

Sen flytet saker inte på, man blir ledsen och uppgiven och så gråter man en skvätt.

Sen står jag där framför spegeln igen och ser hur rynkig jag är och så är tankecirkusen igång igen.

Nånstans där emellan ska man sköta jobb, hem och måsten. Haha, ja ni hör ju att man haft lite för mycket tid hemma och att vissa dagar är allt annat än bra och produktivt.

Nu ska jag ta en dusch, raka benen och tvätta bort blåbärsfläckarna. Trots allt är det inte alls synd om mig men det är ok att känna sig lite nere och uppgiven ändå.

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

91
13 kommentarer

Mjuk hallongrotta

Halloj!

Tänkte avsluta dagen med faktiskt ett ytterligare recept. Har stått mycket i köket nu i ett par dagar och ibland behöver jag få ur mig receptet så jag inte glömmer det. Varför skriver man inte upp det bara är ju frågan? Haha…. Det här är en galet god hallonkaka som blev såååå perfekt i konsistens när den fick sätta sig. Wow säger jag bara.

Den här gjorde jag till efterrätt på påskmiddag. Nu minns jag inte var jag fick inspirationen till den, men ändrade om den så den passade oss.

En annan god påskkaka har du här – PÅSKIG SOCKERKAKA 


MJUK HALLONGROTTA, 6 bitar

Fler goda kakor: Kanelkaka som efterrätt ,  Mjuk kanelbullekaka , Himmelskt god äppelkaka 

200 g smör

2 ägg

3 dl vetemjöl

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

nypa salt

Fyllning:

Färska hallon (eller hallonsylt)

Gör såhär:

1) Smält smöret i en kastrull.

2) Häll smöret i en bunke. Häll sedan i strösocker, vetemjöl, vaniljsocker salt och de 2 äggen. Rör om ordentligt tills du har en riktigt tjock smörig smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en sockerkaksform, jag använde en avlång form. Häll i smeten.

4) Lägg i de färska hallonen i mitten av kakan. Använder du sylt måste du förgrädda smeten ca 10 min så den får lite yta innan du lägger på sylten.

5) Grädda sedan på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska vara kladdig som tusan i mitten. Kakan ska sedan svalna helt innan den serveras. Gärna i kylskåp. När du väl skär upp den och serverar den värmer du på den en liten stund i mikron och så på med florsocker och glass. Ämen jag svimmar så gott detta var alltså!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept här på sidan:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

92
4 kommentarer

Krämig kycklingpasta

Innehåller reklam  för min bakbok – annonslänk för Bokus. 

Dags för ett smarrigt recept, detta kan jag äta hur mycket som helst av. Så otroligt gott är det! En kycklingpasta som är lika god till vardags som till fest.

Krämig kycklingpasta, 4 port

3 stora kycklingfiléer

2 vitlöksklyftor

1/2 stor röd paprika

ca 10 färska champinjoner (funkar med skivade i burk också)

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk torkad timjan

2 tsk kinesisk soja

3 msk tomatpure

2 dl vatten

Salt och peppar

2 dl creme fraiche (jag använde havre fraiche)

3 dl grädde (jag använde havregrädde)

Pasta

Gör såhär:

1) Började med att skära kycklingfilén i mindre bitar. Skiva sedan champinjonerna i olivolja och börja med att steka dem ordentligt i ganska så het panna. Ha på salt. De ska få lite färg.

2) Ha sedan i kycklingfiléerna och låt dem steka så de är stekta rakt igenom.

2) Skär paprikan i mindre bitar och ha i den, låt den svettas med tills den blir lite mjukare. Ha i tomatpurén, soja, salt och peppar och örterna också. Ha i vattnet och låt puttra i ca 10 min. Vattnet ska reduceras (koka in).

3) Häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra ihop i ca 5 min. Koka pastan under tiden. Blanda sedan allt innan servering.

Passa på att förboka signerade ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – klicka ➡️ HÄR

 

Img 1810.jpg

3F9EB3CD-B8FF-425F-A7A8-B327621FD872
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krämig kycklinggryta à la Nina

Baconinlindade kycklingrullader

Kyckling & baconpaj

Kram Nina

1013
15 kommentarer

Uppdatering sellerijuice

Innehåller annonslänkar för Bokus

Godmorgon!

Tisdag redan, måndagen var ju ledig så denna veckan kickar igång med en tisdag istället. Man kommer vara dagvill hela veckan gissar jag.

Lovade er ju ett inlägg om Sellerijuice och hur jag lever idag. Ni är sååå många som undrat och jag har faktiskt inte berättat så mycket de senaste månaderna om det. Tappade sugen lite när det var några följare som inte gillade att jag hade gått ned i vikt och gärna skrev om det på mina kanaler.

Jag var för mager tyckte många, alldeles för mager. Det var t.o.m läskigt hur smal jag blivit.

Var det inte så att jag var sjuk och att det var därför jag gått ned i vikt?

Någon tyckte att jag var en fegis som inte vågade stå för att vara rund. Att jag nu var som alla andra och att det var bedrövligt.

Ja, det är helt sant. Såhär kan det alltså vara att ha kanaler med många följare. Jag orkade helt enkelt inte hålla på och förklara att vikten faktiskt helt totalt i detta fallet var sekundär. Jag är dessutom 47 år gammal. Att vilja vara något för någon annans skull är liksom över och förbi. Sånt trams orkar man verkligen inte syssla med längre, det har man gjort alldeles för mycket i livet. Vill jag vara rund och mår bra i det så är jag det, mår jag inte bra försöker jag göra något åt det. Jag är inte i en speciell kroppsform för att bli extra omtyckt. Vad fasen är det för dumheter?

Som sagt, vikten var inte anledningen till min vilja till förändring, inte alls. Jag höll däremot på att förintas av en mage som var totalt kaos. Nu ska jag vara helt ärlig och öppen. I juni förra året fick jag ont under vänster bröst, typ under revbenet. Vissa dagar hade jag så ont att jag knappt stod ut. Jag grät nästan varje dag, av oro. Jag var livrädd för vad detta kunde vara? Min historia med hypokondri blommade upp igen och svarta tankar uppehöll mig flera ggr per dag. Det enda som höll hoppet vid liv var att detta inte kunde vara dödligt var att det vissa dagar släppte. Dessutom hade jag ändå kommit långt i min hypokondrierna så jag logiskt kunde tänka att är det farligt så kommer försämras hela tiden.

Efter 3 månader hade det inte släppt, jag hade lika ont. Vissa dagar bättre, andra sämre. Till detta hade jag dessutom varje dag ont någonstans i tarmarna, VARJE DAG. Jag hade bröstbränna, svid ibland som kändes som en hjärtinfarkt. Ont i mellangärdet, uppblåst så jag såg gravid ut, jag kunde absolut inte äta det som IBS-människor oftast inte kan äta. Då blev allt detta 1000 ggr värre.

Det här var min dagliga dos för att kunna fungera normalt. Omeprazol varje dag i 5 år. Jag kombinerade med samarin och silicea för att slippa det ondaste med bröstbrännan. Ibland hjälpte inte ens det. Då blev jag irriterad, ledsen, sov dåligt, oroade mig och var så förtvivlad.

Jag fick höra talas om att människor med enorma mag och tarmproblem blivit hjälpta genom att följa Anthony Williams rekommendationer. Tipset fick jag när jag var på Mall of Scandinavia och hälsokostbutiken Holland & Barrett.

Bilden ovan lånad HÄR.

Där inne arbetade det en kvinna som gav mig tipset. Jag berättade lite snabbt om min mage och hon kunde berätta att såå många hon kände blivit hjälpta genom att ha följt hans rekommendationer. Jag reflekterade inte så mycket till en början. Kände att ja ja….

…. tills jag morgonen efter sprang på boken han skrivit. Då kände jag att jag MÅSTE köpa den, det var ju förfasen ett tecken. Köpte den, läste den och köpte sen resten av de tre som finns översatt till svenska.

Den första jag köpte var den här, läste ut den på ett par dagar. (Finns att köpa HÄR.)

Sen köpte jag också Kostguiden, Leverns okända kraft och Sköldkörtelns hemlighet.

Läste som besatt nästan, det var så mycket som stämde in på mig och mitt mående. Grät gjorde jag också för att det kändes som en enda människa ändå fattade och kunde förklara alla mina symtom och den trasiga magen.

Jag tog ett beslut. Antingen så ger jag detta en chans eller så går jag till doktorn med min mage. Sen satte jag igång! Jag åt, drack och andades dessa böcker till en början för att komma in i det. Där står allt utförligt om hur man ska äta, hur man ska tänka och vad du absolut ska undvika. På detta sätt läker man sedan kroppen successivt. På den här länken hittar du alla inlägg som jag skrivit, om mat och vad jag undvek.

2 första veckorna var kaos med magen och det som kallas utdrivningssymtom. Det är mycket gift som ska ut så för mig var detta svåra 2 veckor. Jag svällde upp massor, magen var kaos. Fick svettattacker, mådde illa, var yr, sömnproblem, ont i magen. Ja men kaos! Sen sprang jag på toa hela tiden. Men jag visste att det kunde ge detta i början så jag hade tålamod och bara fortsatte. Den tredje veckan vände det. Magen plattades till, svullnaden försvann, svettningarna också. Jag började känna mig klarare i huvudet. Gladare också. Det var som att vända på en hand. Jag kände mig också så himla pigg.

Så, till den stora frågan? Hur lever jag idag?

Jag har slutat helt med Omeprazol. Efter 3 månader med detta leverne kunde jag sluta. Det var helt omöjligt tidigare, då hade jag dött av bröstbränna.

Mina extra hjärtslag är nästan helt borta. Jag har förmodligen fått lite för lågt blodtryck nu, tidigare hade jag högt. Blir snurrig om jag reser mig för fort.

Jag tar heller inga andra mediciner, ingen samarin, ingen silicea eller något annat. Har slutat med all medicinering.

Min mage är läkt. Någongång ibland när jag ätit stark mat eller för mycket lök kan jag känna att jag får lite lite ont. Men det går över fort.

Jag tål saker jag tidigare inte tålde. Äpplen och vindruvor t ex. Jag känner inte av någon allergi ännu, ska bli spännande att se hur det är med pollenallergin?

Jag kan äta så mycket nu som jag inte kunde förut. Min IBS tog kål på mig om jag t ex råkade få i mig minsta lilla lök. Så många produkter som jag absolut inte kunde äta. Nu kan jag äta nästan allt utan att känna av något. Det är liksom ett skämt!

Det onda under revbenet är borta. Kan som sagt känna av det lite om jag äter stark mat men det händer typ en gång i månaden kanske, om ens det? IBS-magen är nästan borta, kan känna av lite ibland men inte alls som förr. Känns nästan löjligt att ta upp i jämförelse. Bröstbränna vet jag inte när jag hade sist?

Jag har gått ned 22 kilo. Sjukt mycket och det gick fort. Från 78 kilo till 56 kilo tog ett halvår. Det är i snitt 1 kilo i veckan. Idag har jag stl 36-38 eller Small så jag har fått byta ut min garderob. Jag blev tvungen att börja äta mer för jag vill inte gå ner mer. Det bara fortsatte gå nedåt och då kände jag att jag behövde fylla på mer.

Det här har inte ens varit jobbigt. Men det tror jag beror på för att jag var så dålig innan, jag hade liksom inget val. Jag var tvungen att följa det tokstrikt för att läka. Kan säga att det säkerligen inte varit lika motiverande om det handlat om att man mådde toppen men ville testa ändå. Då hade det inte funkat för mig, det vet jag. Men min motivering växte när jag kände att det här var bra för mig. Att magen mådde bättre och bättre. Att svullnaden sjönk och att min kropp mådde fint av förändringen.

Jag äter fortfarande strikt men svävar ut ibland. Jag har druckit min sellerijuice varje dag sen den 13:e september förra året, inte missat en endaste dag. Jag är försiktig med att sväva ut med maten för jag vill aldrig mer må som jag gjorde. Enligt Anthony Williams ska man kunna leva på som vanligt när man är läkt men vem vill det när man inte mådde bra av det förut? Inte jag. Dock så känner jag att jag sväva ut nu utan att det skadar mig. Magen blir inte kaos, det är så befriande för förut var det som att äta med skräck. Skulle det bli ont och panik av det?

Klickar ni på länken där uppe så ser ni lite hur jag äter. Jag äter mycket veganskt men inte med soyaprodukter och sånt utan rent veganskt. Jag har dock börjat äta mer kyckling nu för att jag tycker det är så gott. Jag har också tagit in lite havreprodukter även om de innehåller rapsolja (lagar mat med lite havrefraiche osv ibland). Kött äter jag dock aldrig, inte heller mjölkprodukter. Det har jag helt uteslutit. Inget gluten, inte ägg, inte majs men däremot massor med grönsaker och frukt. Kan köpa lite bönsnacks ibland och dricka läsk som är sötad med agavesirap. Men inget godis eller traditionella snacks och läskedrycker. Jag smakar allt jag bakar och lagar, självklart. Annars kan jag inte säga om det är gott. 😅 Drack min första koffeinfria kaffe på 7 månader häromdagen. 🙏🏻

Åh gud, nu har jag skrivit på det här inlägget i en hel evighet. Men hoppas ni som undrat får svar nu. Jag kan varmt rekommendera er som har liknande problem som jag hade att testa det här. Det är den bästa och finaste investeringen jag gjort för mig själv någonsin.

Kram Nina

262
51 kommentarer