ANNONS

Vilken helg!

Men hej!

Det var ett tag sen, det var och blev en hektisk helg utan dess like skulle jag säga. Det har avverkats fotbollscup, ett besök på Gröna Lund och bröllop och allt med en rygg som totalatrejkat…såklart….känns som att det är typiskt det där.

I Torsdags bar det av mot Grönan med två förväntansfulla killar i baksätet. Det är något speciellt med det där första besöket för sommaren.

Solen sken från en klarblå himmel men som tur är inte en av de varmaste dagarna. Grabbarna åkte som galningar hela dagen. Jag blev yr bara av och titta.

Hade skönaste klänningen på mig, känns som den håller en sval. Kan verkligen rekommendera. Just nu är det kampanj på just klänningar så till superpriser just nu, finns HÄR. Jag har en kort i samma utförande men i lite annorlunda tryck HÄR.

Pizzabrejk! Ja, viktigt för att undvika illamåendet är att få i sig lite käk också när man åker 100 åk. 😅

Vi var rätt duktiga på och skjuta också. 😇 Bland det roligaste på hela grönan för en annan som inte åker karuseller. Haha, är man för liten som mig så får man använda vapnet lite knasigt också. 🤣

Sedan var det Fredag morgon och massor och göra, har craving på en ny sorts smoothie och det är ju så perfekt när man har mycket och göra. Sen här tipsar jag verkligen om, så god och mättande. Står mig hela morgonen fram till lunch och ibland längre.

Köper en sån smoothiepåse på ICA med banan och mango. Finns i frysdisken. Finns en med jordgubbar och banan också som jag brukar varva med. Tycker dock att den med mango och banan gör godast smoothie. Sen har jag i en vanlig banan också, sen fyller jag på med ca 2 dl kokosvatten och 1 skopa proteinpulver.

Den HÄR kör jag med! Köper hem flak så jag har. Kokosvatten är otroligt nyttigt. Fullproppat med mineraler och elektrolyter som din kropp mår bra av, den kallas ibland för naturlig sportdryck. Sägs sänka kolesterol också och ge energi. Den hjälper även till med förbränning och matsmältning. Jag ÄLSKAR det och har det alltid numera i mina smoothies.

Detta är proteinpulvret jag har i. Har just fått slut och beställt nytt. Ett veganskt helt utan tillsatser och sötning. Perfekt för just smoothies. Ger mättnad och funkar bra för magen. Viktigt när det kommer till protein. Bra pris också, finns HÄR.

Efter arbetsdagen och lite fotbollscup bar det av mot tjejerna på Plain Vanilla. Bröllopsklänning och skor skulle införskaffas. Världens trevligaste personal skulle jag säga att Plain Vanilla har. Man känner sig alltid så omhändertagen och prioriterad som kund där, jag älskar sånt! Hur häftig entré har dom inte då? Ragnar tror jag han heter. 😅

Så otroligt snyggt i butiken! Älskar alla färger och hur de är så duktiga att göra det både inbjudande, ”vill ha-igt” och snyggt samtidigt.

Det provades för fullt! Hade länge siktat in mig på den orangea klänningen, kunde inte bestämma mig för kort eller lång så det blev båda. Tror jag kommer ha mycket användning av dem båda hela sommaren. På vintern kan man ha dom som kaftan. Så snyggt!

Smycket längst till vänster blev jag helt kär i också så det fick också följa med hem. Vanessa Baroni, tydligen bland det hetaste i smyckesväg man kan ha nuförtiden. Tjejerna på Plain Vanilla berättade att de bara hinner få in dom så tar dom slut. HÄR hittar ni smyckena.

Jag slog till på ett par platåsandaletter i guld också! Åh vad jag älskar dom. Kunde ha dom en kort stund på bröllopet men sen fick jag byta till platta sandaler. Men en vacker dag pallar jag gå i klackar igen, längtar! Då ska dessa andvändas flitigt! Finns HÄR.

På Lördagen startade vi dagen med fotbollscup igen. Milos lag var med i Aroscupen hela helgen. Så vi fick hålla tungan rätt i mun för att få till hela helgen på bästa sätt.

På eftermiddagen var det äntligen dags för Helena och Krille och gifta sig. Jag visste det skulle bli ett väldigt härligt och fint bröllop. Det kan inte bli annat när två härliga människor gifter sig.

Alltså…… 🥹❤️🌿 Så vacker med sin röda klänning. Den var verkligen helt ljuvlig och sydd av hennes svärmor.

Festlokalen var bara så ball! Älskade allt! 😍 Industriellt och ändå romantiskt. Kan ju inte bli finare.

Klänning HÄR // Tonys skjorta HÄR // Byxor från samma ställe.

Ja jag kämpade på ända till kl var 11 på kvällen, sen kände jag att min rygg strejkade fullständigt. Bröllopet började kl 14 så det var mycket stå och sitta under eftermiddagen kvällen. En jättefint bröllop som var så bra fixat. Jättegod mat också, hörde de hade caterat från Stenugnsbageriet i Köping. Många som tyckte att jag måste göra ett besök där. Det måste jag verkligen. Var verkligen förvånad över hur god buffémat de hade! Så tips tips om du bor i närheten.

Söndagen tillbringades i Västerås på Aroscupen. Kl 06.45 var det samling. Gäsp! 🤣 Men på något sätt tjusningen också. Killarna gick vidare i b-slutspel men sen mötte de ett alltför hårt motstånd. vi fick i alla fall se när de vann på straffar i matchen före och den glädjen visste inga gränser. Så kul för dom!

Det var vår helg det! Hektiskt minst sagt men med otroligt härliga inslag. Då är det ju bara kul. Min rygg blev dock lite sliten av allt så den behöver lite extra kärlek nu fram till midsommar så man orkar en heldag då.

Här på bloggen kommer det komma massor med midsommartips under denna veckan så håll utkik.

Kram Nina

95
6 kommentarer
ANNONS

Datenight

I förrgår var vi på datenight jag och maken. En konsert som varit inplanerad sen länge, med två flugor i en smäll blev det först möten och planering och sen konsert på kvällen. Älskade varje sekund. Det här bandet har vi lyssnat på sen vi träffades, har på något sätt varit ett signum för oss. Så att äntligen få se dem live och höra sångarens röst (som är magisk) live var verkligen en upplevelse!

Ett glas vi havet. Solen gassade verkligen på ett otroligt sätt, som en fet smäll av sommar.

Redo för kvällens konsert. En perfekt kväll med allt man kan önska sig. Finväder, kärleken med och få vara lite på tu man hand.

Blus med puffärm HÄR // Kjol HÄR

Fick frågor på Instagram om min outfit. Lämnade här ovan. Kjolen var helt nyinkommen på Lindex. Så galet skön och så användbar. Svart är alltid rätt, även om det är mitt i sommaren så är det så snyggt med t ex härliga färger till. Ser ut och ha tråkigare på bilden än vad jag har. Haha, vet inte vad jag stod och tittade på egentligen. ☺️

Sån upplevelse! Så häftigt när man kan sjunga med i nästan varje låt också. Vet inte om han framför mig tyckte det dock, haha! Vill du bekanta dig med Alter Bridge så har jag en låt som du gärna får lyssna på. Jag minns när jag spelade den här för mina tjejer när vi satt i bilen på väg till sälen för 100 år sen….. alla blev kära i den här låten och jag minns att det bara var den som spelades hela den helgen. HÄR kan du lyssna! Hans röst är amazing!

Åt lite på restaurangen när vi kom tillbaka till hotellet. Mozzarella med gula betor, marconamandlar, citron, olivolja & färsk tryffel…. Mmmm säger jag bara, den här var magisk. Så himla himla smarrigt!

I morse var det dags för hotellfrukost. Så fint på hotellet, vi bodde på Hasselbacken.

Frukosten! Alltid det bästa med hotellvistelse. Kan längta i flera dagar innan. Det roliga är att man skulle kunna ja exakt samma hemma… men grejen är att det är fint uppdukat, allt är uppdukat och di kan bara välja och vraka.

En liten promenad efter frukosten, vi gick vi Gröns Lund och ned till vattnet. Stockholm kan vara så fint. Sen kvistade vi hemåt igen. Lite mer tankade på kärlek och egentid. Vi har haft som tradition att komma iväg en gång varje sommar, kan verkligen rekommenderas.

Nehej, nu är vi snart på Gröna Lund igen. Idag ska Milo med kusin Neo göra Grönan. Min rygg tajmade det inte så bra idag men det ska gå det också.

Vi hörs sen igen.

Kram Nina

99
8 kommentarer

Superfräsch Melonsallad

Godmorgon!

Med det fina vädret så grillas det säkert en hel del, den görs det sallader till också. Fräscha sallader. Här tänkte jag tipsa dig om en sallad som kommer göra succé! Den här är så god till grillat eller bara äta som den är, så himla gott.

Servera den gärna när den ligger kvar i själva melonskalet, ser riktigt trevligt ut på det viset.

Superfräsch melonsallad

1/2 liten vattenmelon

1/2 röd lök

150 g fetaost

1/2 kruka koriander

1/2 kruka dill

några gurkskivor

3 msk olivolja

1/2 msk rödvinsvinäger

1/2 msk citronjuice

Gör såhär:

1) Börja med att dela melonen i 2, gröp ur ena halvan och skär sedan bitarna i mindre delar. Spara skalet och servera gärna salladen i den.

2) Skiva rödlöken tunt, skiva lite gurka också. Hacka fetaosten och även dill och koriander. Ha k allt i melonskalet.

3) Blanda olivolja, citron och rödvinsvinäger och häll det över salladen. Rör om lite så allt blandas.

Kika gärna på fler sallader HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

644
Kommentera
ANNONS

Världens godaste Rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör

The rabarberkaka

Joooo men jaaaa! Lycklig på riktigt, den här rabarberkakan slår ALLT. På riktigt alltså. Jag har då aldrig bakat så god rabarberkaka. Det är helt vansinnigt hur god den blev, haha…. jo men det är sant! Du måste testa. Kombon med mandelmassa och rabarber är nästan för gott, den är dessutom lite lite kladdig och krämig inuti och sådär frasig ute på kanten och så smöret som satt smak på allt. Nej men jag orkar inte vad gott! Du kan självklart byta ut rabarber mot äpplen också, eller varför inte plommon, blåbär eller hallon.

Kika gärna på fler mjuka supergoda kakor HÄR (<klicka)

Tårtfat HÄR (<klickbar länk) // Assiett HÄR (<klickbar länk)

Det här är en kaka som du verkligen måste testa att baka, jag blev kär…. Och lycklig. Tony mumlade något knappt hörbart typ: ”Nej men dra en j-a gräns så god kaka!” Bra betyg! 😅


Jag älskar kakor som går snabbt och enkelt att svänga ihop, kolla här nedan på flera goda & populära recept på kakor (klicka på länkarna för recept):


Röra ihop kaka med blåbär och mandel.

Kanelkaka som efterrätt

Kärleksmumskaka

Snabb jordgubbskaka


Världens godaste rabarberkaka, ca 8 bitar.

Kika gärna på receptet på den här Blåbärskakan med vit choklad (<klicka), godaste Blåbärskladdkakan (<klicka), magiskt god jordgubbskladdkaka (<klicka) och denna citronkladdkaka med limeglasyr (<klicka).

1 1/2 stjälk rabarber

2 tsk potatismjöl och 2 tsk strösocker

100 g smör

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

50 g riven mandelmassa

Flagad mandel

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull, tänk på att ingredienserna ska vara i kastrullen så den är så pass stor.

2) Bryn smöret, plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, det doftar lite nötigt när det är klart.

3) Blanda de torra ingredienserna och rör i det i det brynta smöret. Rör också i äggen samtidigt, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.

4) Skala och slanta upp rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm. Häll i smeten, riv mandelmassan och ha på det uppepå.

5) Pressa i rabarberslantarna och strö på mandelflarn och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.

Pudra florsocker uppepå. Servera gärna med lättvispad grädde. Galet gott!

Du vet väl att den här sidan bjuder på massor av olika recept, både mat och bak. Några exempel här nedan:

BRÖDRECEPT (<klicka)

KÖTTRÄTTER (<klicka)

KYCKLINGRÄTTER (<klicka)

SÖTA PAJER (<klicka)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2237
54 kommentarer

En helg att fira

Hej Måndag!

Här är äntligen sommarlovet igång, Milo snarkade länge och jag fick starta morgonen lugnt. Aaaah, det är detta som är sommarlov för mamman i huset. ☺️🌿☀️🌸 Skolavslutningen i Fredags blev toppen. Milo kvistade iväg vid kl 9.

Han var så fin! Samtidigt slöt fina kompis Olle upp också. De går till skolan tillsammans varendaste dag, precis som i Fredags. Sista skoldagen för 8:an. Fasen, man blir ju blödig för mindre.

Vi var världens pinsammaste föräldrar som kom med ballonger flygandes ur framrutan. Haha, lite kul måste man få ha med de små liven. Det var inte många som stod där heller som tur var för honom. 😂

Efter skolavslutning blev det enligt tradition en snickerskaka på stan. Kusin Edward var med också, han slutade sitt första riktiga skolår.

Vi mammor och pappor firade också med lite räkbakelse och bubbel. Absolut värt att fira att sommarlovet äntligen är här.

Lördag morgon startade som vanligt med min lilla smärtpromenad. Nu har jag också börjat med att hoppa i (hoppa i var väl synd och säga haha) bubbelkoppen. Den värmen och att jag rör mig lite i vattnet gör gött.

På dagen hade Milo match i Bålsta. Funkade fint och ligga på mage på kuddar och kika på matchen. De dagar det är lite sämre så sitter jag så lite som möjligt. Dom vann också, så kul och se!

På kvällningen skulle fina Veras student firas. Vera har också bott i Spanien och gått i skolan där men tog studenten hemma i Sverige.

Vera och fina mamma Sara som blivit en av mina bästa vänner. Vi bodde i Spanien samtidigt och fann varandra på ett fint plan. Så härligt att träffa vänner när man blivit äldre. Har känt Sara lääääänge men alltid på ett lite mer ytligt plan, inte som idag. Så glad för det!

En helt underbar kväll ute i Främjarstugan, kolla utsikten. Här var det mys och sitta långt in på kvällen.

Vi åkte hem rätt tidigt, story of my life med diskbråck. Men så glad att vi kunde vara med. Var hemma i tid till en kväll med film och godis i soffan. Det är inte så illa det heller.

Imorgon ska jag visa dig hur vår baksida blev när jag målade om möblerna, snacka om skillnad.

Hörs sen igen!

Kram Nina

50
Kommentera

Supergod smördegstårta

Gokväll!
Jag gjorde kvällsfika åt oss här hemma ikväll. Familjen blev ju glad, så kan man ju säga. Så kul när det är uppskattat när man får sina infall. Det här är en riktigt snabb tårta som du svänger ihop i ett nafs. Smördegstårta är så enkelt att vem som helst kan göra den. T.o.m. den som aldrig har bakat. Den blir både spröd och krämig och smakerna gifter sig så fint med varandra. Du kan också variera smördegstårta i all oändlighet, testa med andra bär eller så kan det vara gott att variera smaksättningen i färskostgrädden. Jag tänker att smördegstårta skulle passa ypperligt på midsommar, då skulle jag nog sticka i små sverigeflaggor i den.

Kanterna blir så spröda och frasiga på den, och så fyllningen i mitten som är både krämig och sådär lagom söt. Här hemma blev det full pott med denna, kommer göra den många gånger till.

Supergod Smördegstårta, 8 bitar

1 rulle smördeg

1 ägg

200 g färskost (typ Philadelphia)

1 dl vispgrädde

1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 citron saften

Jordgubbssylt

Valfria bär

Florsocker

Gör såhär:

1) Rulla ut smördegen på en bakplåt. Vik in kanterna och nagga sedan botten med en gaffel. Vispa upp ägget lite och pensla botten med det. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader eller tills det får en gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.

2) Vispa samman färskost, grädde, florsocker, citron och vaniljsocker. Det ska bli en fluffig kräm. Bred på den på smördegsplattan.

3) Ha på jordgubbssylt. Jag använde en sån squeezeflaska. Ha på efter smak, jag hade ca ett par msk.

4) Dra med en sked så det blandas ordentligt över färskostblandningen.

5) På med bär och avsluta sedan med att pudra över lite florsocker.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

643
10 kommentarer

Fylld fläskytterfilé

Ett litet tips såhär på söndagen har jag här i dig. Den här köttbiten kan du antingen tillaga i ugn eller så gör du den på grillen. Jag fyllde fläskytterfilén med färskost med paprika och chilismak men du kan använda k stort sett vilken du vill, det du tycker är gott. Sedan fyllde jag den med lite stekt bacon också så den fick riktigt fin smak av den. Detta blev så gott så det var inte klokt.

Den här köttbiten var inte så stor som jag önskade, men har du möjlighet och välja så välj en som är rätt bred i formen. Den ska nämligen delas på längden så det blir som en över och underdel. Dessa delar ska du sen banka ut så lite. Så pass att du kan snurra ihop dem på längden med fyllningen i.

Använde den här färskosten, den är det riktigt god smak i, men som sagt vill du ha någon annan så kör på det.

Fylld Fläskytterfilé, 4 p

1 fläskytterfilé

Salt & peppar

1 1/2 färskost paprika chili

2 paket bacon

Steksnöre

Gör såhär:

1) Dela fläskytterfilén på längden, det ska bli en över och en underdel. Banka ut delarna så de blir lite bredare.

2) Ha på färskost på båda delarna. Klipp baconen i mindre bitar och stek dem så de blir lite knapriga i kanterna. Bred på en sträng med bacon i mitten på båda.

3) Rulla ihop den på längden och stäng den med lite Steksnöre. Stek den i smör och olja i stekpannan tills den får färg.

 

4) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Tips på att servera till (klicka på texterna nedan för att komma till recepten):

Krossade potatisar med vitlök

Grillad Smörig potatis

Världens godaste vitlökssås

Fräsch sallad till grillat

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

243
Kommentera

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar

Halloj!

Startar dagen idag med en supergott recept på en efterrätt som du bara måste terra i sommar, den här gör du på några minuter men den smakar som något välgenomtänkt och genomarbetat till efterrätt, som proffsen gör den typ. ☺️ Den här går tungan att krylla sig. Glasscheesecake döpte jag den till för det var det närmaste jag kunde komma, den är så naggande god hörrudu så jag tror att alla som äter den kommer vilja slicka av skålen. Glasscheesecake är en snabb-efterrätt som du gör lite finare glas och serverar sedan med kanske en kopp kaffe.

Vi här hemma slukade dessa i ett nafs och det var nästan så man ville ha lite till när man var klar. Det är exakt så det ska kännas. Som sagt du måste testa dessa glasscheesecakes, det kommer bli succé som jag brukar säga.

Tallrikar från Rörstrand Mon Amie hittar du HÄR (kampanj just nu)// Cocktailglasen hittar du HÄR (kampanj just nu) // Små skedar hittar du HÄR // Linneservetter hittar du HÄR

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar, 2 st

100 g färskost (typ Philadelphia)

1 dl vispgrädde

2 msk sötad kondenserad mjölk

1 1/2 tsk vaniljsocker

7 digestivekex

50 g smör

Jordgubbar

Gör såhär:

1) Vispa samman färskost, vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljsocker tills du har en härlig fluffig konsistens. Ställ kall så länge.

2) Lägg i degistivekexen i en påse och ta tex en kavel och hacka sönder det till ett smul. Smält smöret och häll i det i påsen och blanda runt det. Jag tar bara och skakar om och sen tar jag den i händerna och liksom masserar runt det.

3) Börja sedan att ta ca hälften av smulet och ha i på botten på glaset. Ta sedan hälften av fluffet och klicka på det på smulet. Ta 2 jordgubbar och hacka dem i små bitar, lägg på dem på båda glasen. Ta sedan resten av smulet och fördela ut det på jordgubbarna, ta sedan resten av fluffet och klicka på det. Toppa med jordgubbar, dofta över lite florsocker.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1071
14 kommentarer

Räkbakelser med skagen

Det måste firas!

Åh, hörni! Nu är det sommarlov, så otroligt skönt för minstingen i familjen och också för oss föräldrar. Att slippa känna stressiga tidiga morgnar är mer än välkommet. Det är skillnad på en tonåring som ska upp och vi vuxna, allra helst jag som är så morgonpigg. Detta blev vi ju bara tvungna att fira idag. Jag svängde i ordning ljuvliga räkbakelser som jag bara måste tipsa om! Dom är gaaaalet goda alltså. En räkbakelse ska ha allt. Brödigt, krämigt, skaldjurigt och alldeles underbart. Ostbågssmulet var verkligen som pricken över i:et för hur goda dessa räkbakelser blev. Du MÅSTE testa säger jag i vanlig ordning.

Missa inte: GODA SMÖRGÅSTÅRTOR (<klicka)

Dessa är alldeles lagom att äta en av, sen är man mätt. En räkbakelse är lite som smörgåstårtebit.

Champagneglasen älskar jag, dom finns HÄR, galet bra pris på dom, svimmade nästan, aldrig sett dom så billiga. Tallrikarna är också favoriter, Rörstrands klassiker som bara gör en så glad, dom hittar du HÄR.

Här har du också världens bästa champagneförslutare. Inget slår denna. Man pumpar tillbaka vacuum i flaskan och sen finns det också datum på den så man kan hålla koll på när flaskan är ifrån. Finns HÄR, också superbillig nu, mycket dyrare när jag köpte den. Jag har 5 stycken nu. ☺️


RÄKBAKELSE MED SKAGEN, 2 st

6 skivor formbröd

Fyllning:

1 dl creme fraiche

200 g färskost (typ Philadelphia)

1/2 finhackad rödlök (spara lite till dekoration)

1/2 liten burk stenbitsrom (andra halvan spar du)

1/2 kruka hackad färsk dill

1 1/2 dl färska räkor (hacka dem lite mindre)

Salt & peppar

Topping:

4 dl ostbågar

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 liten burk stenbitsrom

Dekoration:

Några räkor

Hackad Rödlök

Hackad färsk dill

Gör såhär:


1) Ta formbröden och pressa ur rundlar med ett glas. 6 stycken rundlar då det går åt 3 till varje.

2) Fyllning: Blanda allt till fyllningen i en bunke.

3) Ta fram rundlarna och lägg på fyllning på varje rundel, även den översta. Spackla sedan varje bakelse med fyllningen. Ställ dem kallt medan du förbereder ostbågssmulet.

4) Lägg ostbågarna i en plastpåse och hacka lite på den med en kavel, det ska bli smått smul.

5) Ta fram bakelserna ur kylen och fördela ut smulet på varje bakelse.

6) Topping: Vispa grädden och ha i stenbitsrom. Blanda runt ordentligt. Ha i det i en spritspåse och sprita över bakelsen. Du kan också bara klicka på det utan att använda spritspåse.

7) Dekorera: På med några räkor, hackad dill och hackad rödlök.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 6 härliga tårtor 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

438
2 kommentarer

Tack för alla tips om blommor till altanen

Go’ kväll!

Lovade ju att visa dig våra blommor på altanen. Är alldeles kär, jag brukar ju bara köra grönt men kan säga att altanlivet ju fick en helt annan mening med färgglada blommor. Känns nästan som jag undrar vad jag hållit på med? Haha…

Ja hörni! Hur ljuvlig färg på hortensiorna? Känns nästan magiska på nå vis. Jag ställde ju frågan på min Instagram. ”Vilka blommor är ett måste för er på uteplatsen?” Sedan utgick jag från tipsen jag fick där. Kolla så fint det blev.  Jag planterade också om varendaste en. Det har jag lärt mig av min svärmor som har de grönaste fingrar jag vet. Jag som bara kommit hem med dom och satt dom i sin plastkruka i en annan kruka och tänkt, klart. 😅 Men nu gick jag all in, ny planteringsjord och ny kruka för de små liven.

Självklart lite örter också. Dessa använder jag massor i matlagningen under hela sommaren. Jag har gräslök, dill, persilja, rosmarin, mynta (ja jag vet att den kommer bre ut sig över hela och det är bara bra – har det i sallader, drinkar och som dekoration i bakverk så det går åt, upplever inte heller att den stör de andra örterna så de får samsas i den här stora zinkkrukan) och sist men inte minst basilika. Jag tror att jag ska ha en helt egen kruka med basilika och med mynta också för basilika använder jag också massor.

Det blev bägarranka och lavendel också. Lavendel är en ny kärlek för mig, för att inte tala om bägarranka. Sett dom 100 ggr och alltid undrat vad dom heter?

Den här är som en dröm! Syrenhortensia tror jag den hette. Älskar färgen på blommorna, dom är fläckiga på nå vis så de skiftar i rosa/aprikos och creme vit. Så fina! 😍

Vid dörren står det lite dahlior och pelargoner. Det känns som jag nu ska lära mig lite att ta hand om dessa sköra små liv. För mig är alla blommor sköra med tanke på att jag är usel på att ta hand om dem. Jag dränker dom eller så torkar jag ut dom. Finns liksom inget mellanting. Men nu i år kanske det händer att jag lyckas! Jag hoppas i alla fall det.

Satte ihop en liten sittgrupp på gräsmattan. Gamla stolar från Ikea som jag bara inte vill göra mig av med. Alltid tyckt så mycket om dom.

Ja, nu är det bara popcorngräset kvar och måla ett gäng utemöbler, sen är altanen all set för sommaren. Tack för alla era tips, nu kommer jag ha fullt sjå och ta hand om allt. ☺️

Kram Nina

93
2 kommentarer