VECKOMATSEDEL VARDAG

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon raringar!

Innan jag berättar om helgen så tänkte jag bjuda på en veckomatsedel! Ni var många som röstade fram att ni ville ha en lite matsedel för helgen också så jag tänkte att fr o m nu så kör jag veckomatsedel vardag, den sträcker sig från måndag till torsdag. Sedan kör vi veckomatsedel helg som presenteras på torsdagar. Hoppas ni ska gilla denna lilla nyhet! 👌🏻😋🥂🍾

VECKOMATSEDEL VARDAG

MÅNDAG: Krämig korvgryta med potatis

 

TISDAG: Lax i ugn med krämig kall sås

 

ONSDAG: Kyckling & bacongratäng

 

TORSDAG: Krämig tomatsoppa

 

Passa på att knipa ett signerat ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – du hittar den ➡️ HÄR!

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

81
1 kommentar

UGNSBAKAD KYCKLING MED PERSILLADESÅS & PROSECCOTIPS

Godmorgon Lördag!

Idag fyller min fina pappa 70 år! Jag har börjat dagen med att ringa FaceTime till pappa för att gratta honom. I eftermiddag ses vi och ska äta ihop ikväll. Ett väldigt lugnt firande med tanke på var vi befinner oss i världen. Det blir mysigt och alldeles lagom.

Tänkte kicka igång denna dagen med ett recept på riktigt god kycklingrätt med en galet god sås! Den måste du testa säger jag bara.

UGNSBAKAD KYCKLING MED SUPERGOD KALL PERSILLADE & CITRONSÅS, 4 port

4 kycklingfiléer

2 tsk rosmarin

1 tsk paprikakrydda

1 tsk salt & 2 krm peppar

1 citron

3 msk citronsaft

2 msk olivolja

Sås:

2 dl turkisk Yoggi

1/2 citron skalet och saften

3 msk honung

2 tsk persillade krydda

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Pressa 3 msk citronsaft i en skål. Häll i alla kryddor och blanda.

2) Ta fram färska kycklingfiléer (eller tinade), gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skär citronen i klyftor och lägg bredvid i formen. Ringla över olivolja på allt. Ställ i mitten av ugnen. Tillaga i ca 20 min eller tills kycklingen är helt genomstekt.

3) Såsen: Riv skalet på citronen, dela citronen sen och pressa ut saften i en skål. Ha i turkisk yoggi, rivna skalet, honung och persillade krydda. Blanda.

Måste passa på att tipsa dig om ett suuuuupergott prosecco rosé. Det är Laila Bagge och hennes Korosh som tagit fram den här och jag är redan på andra flaskan. Den här kommer vara ett återkommande inslag på sommarens varma dagar & kvällar.

Innan 2020 har man inte fått tillverka Italiens Prosecco i rosé men nu får man det. Laila & Korosh är en av de första att tillverka ett prosecco rosé. Det är ekologiskt och veganskt. Frisk bärig doft med smaker av smultron, hallon och persika. Ja du hör ju. 👌🏻 Finns det inte redan på ditt systembolag så kan du beställa det, artikelnummer 82301.

Hepp, dags att ta tag i dagen. Ska ta en promenad nu. Kommit av mig alldeles med mina promenader men idag ska jag igång igen. Mår så mycket bättre i kropp och knopp av det så nu ska jag ”back on track”.

Vi hörs sen!

Kram Nina

123
1 kommentar

Fredagstips

Halloj halloj!

Hoppas allt är bra med dig. Fredagen dundrade in med dunder & brak här kändes det som. Har förberett present till min fina pappa som fyller 70 år imorgon. Pandemitider som det är blir det ingen fest men vi har lyckats få ihop en familjemiddag på Näsby slott i alla fall. Vi får inte sitta ihop men vi får vara i samma rum i alla fall och äta. Avsides, så det känns tryggt för oss alla. Hörde att det går så otroligt trögt för ett av våra favoritslott så det kändes fint i hjärtat att få gynna lite.

Apropå gynna! Beställde lite härliga presentartiklar och annat från en nätbutik som heter Alixtra. Fick tips av kontot ”fix & trix” om butiken så jag köpte dessa underbara ”presentväskor”.

Hur härliga? Dom finns HÄR (ej sponsrad eller samarbete, bara väldigt nöjd kund). Antingen så lägger man i en flaska vin eller champagne, eller så använder man dom som fina presentväskor. Det ska jag göra! ✨✨

Den här smidiga köpte jag också. En tillplattad champagnekyl som man lätt vecklar ut. Snygg att ha stå framme också ju och ta ingen plats. Bästa bästa! Såg att den fanns i olika stilar.

Den här disktrasan fick också hänga med på ett hörn. 😅🍾🥂

Taggade shopen på instagram och fick då höra av ”Tips & Trix” att hon som ägde butiken blev så himla glad för att jag tipsade om hennes butik. Det gjorde mig väldigt glad. ❤️

Nu måste jag fortsätta jobba här, ville kika in och önska dig en härlig fredag. Återkommer med ett gottigt recept lite senare, hela familjen äääääälskade den kalla såsen till.

Hörs sen!

Kram Nina

95
3 kommentarer

Ölmarinerad Flankstek

Påsk snart och då tänkte jag att jag skulle laga denna rätten. Låter galet gott tycker jag. Så spännande med marinaden. Har gjort liknande marinad tidigare och den blev vansinnigt god och passar perfekt till kött. Flankstek, har du inte provat så gör det för tusan, sååå gott.

Ölmarinerad FLANKSTEK

700 g flankstek

Marinad:

1/2 flaska mörk öl

0,5 dl japansk soja

0,5 dl Sweet chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1) Blanda marinaden, lägg köttbiten i en plastpåse och häll i marinaden. Ställ i kylen i minst 1 timme.

2) Ta ur köttet och häll marinaden i en kastrull och koka snabbt upp den. Ställ åt sidan.

3) Sätt ugnen på 200 grader. Stek flanksteken på hög värme i en stekpanna så den får ordentligt med färg. Ett bra riktmärke kan vara att lägga smör i stekpannan, och när den tystnar har den bra värme för att stekas. Ställ i en ugnsfast form i ugnen, stick in köttermometer. Blodigt: 56 grader, medium: 58 grader och välstekt: 60 grader.

4) Skär upp köttet i ca 2 cm breda skivor. Häll gärna över den kokta marinaden över köttet just innan servering.

Tips på servering till: Klyftpotatis och Ninas himmelska sås (<recept), krossad potatis (<recept) med barbecuesås (<recept), pressad potatis med Ninas falsk bearnaisesås (<recept).

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

48
Kommentera

Oro….

Hej fina ni!

Tänkte jag skulle uppdatera er om det här med mina ögon. Idag hade jag den bokade tiden hos ögonläkaren, ni minns att jag berättade om det va? (Står i det här inlägget). Jag var så himla nervös innan och när jag satt och väntade i väntrummet, jag blir verkligen så himla påverkad.

Jag är inte bra på att gå till läkaren över huvudtaget. Detta är nog något som blivit efter alla år som svår hypokondriker, och när jag sprang hos läkaren för jämnan. Känslan när jag satt där i väntrummet och mådde piss av oro, det är verkligen helt hemskt. På något vis kastas jag in i den spiralen så fort jag numera sitter i ett väntrum, känslan liksom återkommer.

Här ligger jag nu hemma i soffan med gigantiska pupiller. Man får pupillvidgande droppar för att de ska kunna ta alla bilder och se ordentligt.

Mina floaters (de mörka flytande prylarna som flyger omkring i ögat) var inget, det behövde jag inte bry mig om alls. Skulle jag i framtiden få problem med blixtrar eller ljuskänslighet så skulle jag höra av mig.

Dock så har jag en pigmentfläck inuti ögat som man nu ska hålla koll på. Om ett år ska jag dit igen för att se om den vuxit. Pigmentfläckar kan, om man har väldigt mycket otur, utvecklas till melanom. Läkaren tyckte att allt såg väldigt fint ut och sa att han trodde och hoppades att vi om ett år skulle göra en ny koll och att det inte skulle vara något med pigmentfläcken och så behövde vi inte kolla den mer. Så nu håller jag bara tummarna att det är så det kommer bli. Men, med min historia som hypokondriker, så är det klart att jag påverkas och fick en orosklump i magen. Men, jag ska ta läkaren på orden och inte oroa mig. Om ett år är det ny koll.

Nu ska jag äta go’lunch här hemma. Tony har lagat torsk med ångkokt sötpotatis och godaste kalla såsen till. Såsen är gjord på kokosmjölk som blivit lite stel i kylen med honung och citron. Sååå god! Bästa kokosmjölken/kokosgrädden köper du på Willys.

Bästa bästa! Blir stel i kylen så man kan göra riktigt krämiga kalla såser. Älskar’t!

Hörs sen.

Kram Nina

113
8 kommentarer

Kvinnodagen och kall vår

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon godmorgon!

Ska alldeles strax kliva upp och ta tag i dagen men tänkte skriva till dig först. Tony drar stockar här bredvid. Är det något han aldrig haft problem med i livet så är det sömnen. Det känns som han alltid somnat innan han lagt huvudet på kudden och sen sovit utan att vakna i 8-9 timmar.

Förut, när mina sömnbesvär var som värst, så gav det mig nästan ångest. Jag kunde glo ut i mörkret sömnlös och höra hans tunga andetag och nästan vilja hämta kastrull-locken och dångla till sådär rejält så han for upp i taket. Haha…. man hade rätt knasiga tankar när man hade stora problem med att sova. Så glad att jag inte har det så längre. Det kunde fasen vara tortyrliknande att inte få sova, det gjorde mig knäpp.

Nya vita sneakers HÄR – älskar dom, lite stora i storlek dock så står du mellan två storlekar – välj den mindre då. Såg att det fanns lite få kvar av 36 och 37.

Igår var det internationella kvinnodagen så dagen till ära köpte jag örhängen och halsband med kvinnosymbolen på. Hittade dom på Lagerströms Ur & Guld här i vår lilla småstad ifall du undrade.

Vi åkte ned till hamnen efter lunchen och bara satte oss och njöt en stund. Knäppte man jackan och blundade mot solen så kändes det härligt…. en kort stund… för sen frös man sönder. Det är så otroligt kallt nu alltså. Fyyyy, längtar till våren kommer på allvar och värmer våra frusna kroppar. Till påsk har jag bestämt att då ska det vara vår med värme! 😅

Hepp, nu börjar jag få bråttom. Ha en fin dag så hörs vi sen.

Kram Nina

103
2 kommentarer

Veckomatsedel

Innehåller reklam för min bok, annonslänk genom Bokus.

Godmorgon godingar!

Kickar igång denna veckan med en veckans matsedel. Jag gillar att handla allt till veckan på måndagar, sen handlar jag på torsdag eller fredag till helgen, alternativt beställer. Då har man en veckomatsedel och eventuellt en helgmatsedel. Härligt ju! 😋😋😋

Frågan är om man ska börja med en helgmatsedel på torsdagar? Vad tror ni om det? Klicka gärna i hjärtat längst ned om ni skulle vilja det? 😅❤️ (Obs: Tips för att få hjärtat att stanna kvar efter man klickat är att hålla in klicket länge om du klickar med telefonen). 😅😉

MÅNDAG: Vegetarisk Currygryta

 

Img 1900.jpgTISDAG: Fetaostgratinerad laxfilé med hemkokt potatismos

 

ONSDAG: Makaronilåda med bacon

 

Img 1903.jpgTORSDAG: Krämig kycklinggryta med ris

 

Img 1904.jpgFREDAG: Oxfilégryta

 

Img 1905.jpgVECKANS GOTTA: Ninas Hemliga marängswiss

 

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, begränsad upplaga. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

181
3 kommentarer

Fick en chock!

Godmorgon godmorgon!

Söndag och solen gassar här, men det är sviiiiiinkallt när man går ut känns det som. Jag gick nämligen ut och putsade våra köksfönster.

Kan säga att inuti var fönstren heeeelt svarta. Snacka om att alla dessa tända ljus man har hemma sotar. Fick en chock ju! Haha…. Herreminjeee! Hur kan det bli såååå svart dock? Skulle tagit bild så ni fick se också.

Åt just frukost här. Det blev det famla vanliga. Min smoothie som jag äter med glutenfria havregryn och blåbär. Så gott!

Igår kom svärmor förbi med ytterligare en vacker bukett. Jag har 4 buketter här hemma nu. Alla är så himla gulliga så jag smäller av! 😭💕 Tack till er alla. Betyder så otroligt mycket med alla härliga hurrarop.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi hörs senare.

Kram Nina

99
Kommentera

Kyckling i ugn på spenatbädd med parmesan och vitvinssås

Innehåller reklam för min bok och annonslänk för Bokus.

Halloj igen! ❤️

Känner att jag har spänningshuvudvärk idag, inte alls konstigt efter gårdagens urladdning. Ska strax hoppa ut i bubbelkoppen och sen hoppas jag på massage av karln efteråt. Det och sen en rejäl klick med tigerbalsam och kanske en stund på spikmattan, det kommer göra susen!

Jag har just lagat lite gottig och lyxigare lunch åt familjen här. Den här kycklingrätten blev typ fööööör god! Wow wow wow, du måste testa. Min tunga krullade sig nästan alltså…. MUMS! 🤤👌🏻🥰

KYCKLING I UGN PÅ SPENATBÄDD MED PARMESAN & VITVINSSÅS, 3-4 portioner

2 stora kycklingfileer eller 4 mindre

150 g bladspenat

1 vitlöksklyfta

Salt & peppar

olivolja att steka i

Sås:

2 dl vispgrädde (eller lättare om du föredrar en ”lättare” sås)

2 dl riven parmesan

1 hönsbuljongtärning

2 dl vitt vin

Salt & peppar (var försiktig med saltet så det inte blir för mycket)

Gör såhär:

1) Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat. Lägg i botten på en ugnsfast form.

2) Stek kycklinfileerna i olja. Stek på hög värme i någon minut på varje sida, de ska få färg men ska inte vara genomstekta. Lägg kycklingen på spenatbädden.

3) Såsen; Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten. Fördela ut parmesanen så den är över kycklingen också. Skjuts in i mitten av ugnen på 200 varmluft, har du inte varmluft kör du vanlig ugn på 225 grader i ca 15 min. Osten ska börja få färg. Servera med t ex pressad potatis eller ris.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat längst ned på detta inlägg! ❤️

Reklam för min bok:

Förhandsboka ett signerat ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”. Du hittar den HÄR!

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

342
6 kommentarer

Wow – så överväldigande

Godmorgon!

Wow hörni, vilken dag jag hade igår. Den var så otroligt känslosam, mycket mer känslosam än jag kunde ana faktiskt. När väl boken släpptes för förhandsbokning (du hittar inlägget om det HÄR) igår så var det som att alla känslor exploderade. Jag grät till och från hela dagen igår. Kombon boksläpp, pms och att vara HSP-person blev för överväldigande för mig tydligen. För oj vad tårarna rann på mig alltså. När mamma ringde och kollade hur det gick så bröt jag nästan ihop….. Mamma som känner mig förstod såklart, hon vet hur känslig hennes dotter alltid varit. Så skönt att hon igår eftermiddag kvistade hit med pappa och stärkte mig lite. ❤️

Reaktionerna över boken igår gjorde inte mitt känslomässiga kaos bättre. Vänner som peppade, folk som delade hejvilt, alla som förbeställde signerade ex…. ja men wow säger jag bara. Allt exploderade i mig. Att ha jobbat med något under så lång tid och sen äntligen få visa upp det…. ja som sagt, känslosamt för att underdriva det hela.

Bortskämd med vackra blommor blev jag också. Lilla familjen köpte mina favoritblommor (bland flera andra). 🤍🤍🤍

Senare på kvällen igår kom fina svägerskan Emelie över med vackraste buketten och choklad. Blev så himla rörd. 💕 Alla bröder med familj hade köpt jättebuketten. Så himla fint! 💗🤍💛

Bild lånad av Carro.

Denna bild är från finalen av Hela Sverige Bakar året efter jag var med. Det här var första gången jag träffade Carro och tänk att vi blivit vänner för livet efter det. Det är såhär hon och jag minns Birgitta Rasmusson. Igår somnade nämligen denna underbara Kakdrottning in efter en tids sjukdom.

Igår eftermiddag fick vi alltså informationen att hon lämnat jordelivet. Det kändes så himla konstigt att båda dessa grejer hände på samma dag. Mitt boksläpp och hennes bortgång. Birgitta som varit en stor inspiration och som på något sätt funnits med i den här drömmen om min egna bakbok sedan jag var med i Hela Sverige bakar 2012. Det var så sorgligt samtidigt som jag kände att nu kändes min bok som en liten hyllning för henne. Fina Birgitta, nu får himlen väldigt god fika kan jag lova, vila i frid underbara människa. Dig kommer jag aldrig att glömma! ❤️❤️❤️

Nu ska jag baka bröd åt lilla familjen här, ska testa att vaka mannagrynsfrallor. Det lät så himla gott så det måste provas. Hoppas du får en fin lördag.

Hörs senare!

Kram Nina

76
2 kommentarer