Hörni, vecka 47 redan? Snart jul ju. Här börjar så smått julstjärnor komma upp och den första advent ska allt vara klart. Veckomatsedel denna veckan bjuder på enkelt men väldigt gott! Den här veckomatsedeln skulle kommit in igår men det blev måndag ändå. Tänker att jag ska börja presentera veckomatsedeln på måndagar nu. Men… nog om det. Varsågoda, här kommer veckomatsedel för vecka 47.
En ljuvligt god indisk linsgryta som smakar så mycket. Jag har craving på den här grytan just nu och måste nog göra den redan idag, så himla gott! Tips: En klick kokosgrädde på toppen innan servering – mums!
Detta recept är så poppis hemma hos oss, det är alltid extra glada miner vid köksbordet när denna middag står framdukad. Vi brukar servera det med picklad rödlök, creme fraiche, jalapeños och tacosås.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Oj oj, vad gott vi åt idag. Kåljox, har du hört talas om det? Urgammal idé där man istället för kålpudding gör en kåljox istället. Denna blev så god så vi nästan slogs om den här hemma, du måste testa! Kåljox är precis som det låter, en jox med kål. Haha….
Kåljox är sååå enkelt att göra, och med potatis till och lingon så är det så gott så klockorna stannar. Vi körde råa lingon rakt av, men jag tänker att rårörda lingon eller lingonsylt blir minst lika gott.
Kåljox
500 g blandfärs (funkar fint med nötfärs också)
1/2 huvud vitkål
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soja
2 msk sirap
Salt & peppar
5 dl vatten
Gör såhär:
Hacka vitkålen i mindre bitar, skala och hacka löken också.
Stek vitkål och lök i lite smör. Stek tills vitkålen börjar mjukna. Ställ undan.
Bryn köttfärsen. När den är brynt så ha i vitkålen & löken som du ställt undan.
Ha i soja, sirap, buljongtärning salt och peppar. Häll i vattnet, ha på locket och låt puttra på medelvärme i ca 20 min. Rör om då och då.
Ha på lingon och servera med kokt potatis.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det längst ned under inlägget.
Såhär på fredagen tänkte jag tipsa dig om ett riktigt gott tips på efterrätt. En efterrätt med julig touch, som du absolut inte behöver göra på pepparkakor och biscoffkakor, digestive funkar lika bra. Pepparkakscheesecake i glas svänger du ihop snabbt och enkelt och detta är såååå gott. Perfekt efterrätt! Denna pepparkakscheesecake serverar man allra finast i små glas, jag valde burkar för det var bara så himla fint. Dessa burkar köpte jag på IKEA. 39 kr för 3 st, finns i svart, rött och multifärger om du skulle vilja ha en annan färg. Om du vill så är det även gott att istället för lingonsylt ta blåbärssylt, eller varför inte hallonsylt. Hoppas du ska tycka att denna pepparkakscheesecake i glas är lika god som vi tyckte. 🤎
Får ofta frågan när jag presenterar såna här recept om det går att förbereda? Själva cheesecake moussen kan du förbereda men var för sig från kaksmulet, ligger dessa ihop för länge så blir det lite gojsigt. Så förvara gärna moussen i en spritspåse i kylen t ex som du försluter med en påsklämma.
PEPPARKAKSCHEESECAKE I GLAS, ca 6 st små
8 pepparkakor 6 biscoffkakor (du kan byta ut dessa mot pepparkakor om du vill) 25 g smält smör 100 g philadephia 2 dl vispgrädde 1 dl lingonsylt
Dekoration:
Smul Små pepparkakshjärtan, jag stansade ut små i vanliga köpta pepparkakor
Gör såhär:
1. Smula pepparkakor och biscoffkakor till ett smul, det får gärna vara lite större bitar i, det ger lite textur.
2. Smält smör och blanda sedan smulet med smöret. Ställ undan.
3. Häll i grädde, philadelphiaost och vaniljsocker i en bunke. Vispa detta så det blir som en lite lösare grädde.
4. Ha i lingonsylten, vispa så det blandas ordentligt.
5. Fördela i smul på botten på varje glas/burk, ha i ganska så mycket. Sedan klickar du eller spritsar i av grädd/lingonbladningen. Toppa med lite mer smul och en liten pepparkaka.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 330 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
PRE-BLACK WEEK har startat! Många fina erbjudanden, och faktiskt dessa veckor som jag brukar köpa alla julklappar på nätet.
Tipsar om min favoritstekpanna som det är riktigt bra pris på nu! Passa för tusan på. Jag har den i 3 olika storkar, denna är den minsta på 20 cm, sen har jag även 28 cm och 32 cm. Riktigt riktigt bra pris på dessa nu! Älskar dom, fastnar aldrig och funkar som gjutjärn så du kan använda vilka ”verktyg” du vill i den. Se bara till att smyga igång värmen i den så har du en panna som du kommer älska! 😍 Du hittar den HÄR.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Hoppas att detta recept ska bli toppen även för dig, en väldigt gullig och god efterrätt som blivit väldigt uppskattad.
I Fredags var jag och besökte Stockholm Food & Wine. Har varit där ett par gånger förut men nu var det väldigt längesen. Men oj vilken trevlig mässa hörni, den kommer vi garanterat att besöka igen och igen.
Hade en magisk soluppgång med änglalik dimma som låg över fälten på vägen dit. Ibland är det så vackert men så galet svårt att fånga på bild hörni.
Stockholm food & wine och bak & chokladmässa var det som vi besökte. Så mycket kul att se. Jag fick Ankarsrums köksassistent presenterad för mig och känner att kanske kan det bli ett eventuellt byte från min Kitchenaid. För wow vad den verkar bra!!! Jag trodde nog aldrig att jag skulle byta faktiskt….. men vi får se?
Tävlingen ”Årets konditor” pågick när vi kom in, den vanns av Hilma Strömberg från Orust.
Mycket som hände på scenen, där kunde man få tips både vad gäller matlagning och bakning.
Massor med olika drycker! Snygga flaskor i långa rader och massor att välja på. Allt från champagne till whisky. Apropå whisky så har en av mina gamla vänner gått och blivit ett fullblodsproffs när det kommer till whisky. Han är en av landets kunnigaste inom whisky och föreläser och kör whiskyprovningar en hel del.
Outfit in fleek! Här har inget lämnats åt slumpen, jag som känner honom vet ju sen innan att han aldrig skulle göra något halvhjärtat. Här har man liksom tänkt på allt.
Älskar man inte hans mustach? Du kan förresten följa honom på Instagram. Vi fick många skratt i baren där han stod, och också smaka på de godaste sorterna enligt honom. Jag är inget fan alls av whisky, tycker det smakar fan och hans moster om jag ska vara helt ärlig. Men, jag var beredd att liksom öppna upp för det nu när han stod där som ett renodlat proffs och tänkte att jag ju kan ge det en chans. Något jag lärde mig om whisky är att vi som är ovana helst ska presenteras en kraftfull whisky första gången, felet många gör är att man testar en mjäkig lite för mild sort, den är aldrig god för en nybörjare. Så Jonas smaskade på med en rejäl som har massor med smak.
Det visade sig att den här finska sorten som heter KULO (Teerenpeli) föll den här finskan i smaken. Finns HÄR på Systembolaget. Den blev liksom god, och det var nog aldrig en mening jag trodde jag skulle säga. Haha…. Jag tänker en stor rund chokladbit från Lindt, en chesterfieldsoffa, en brasa som brinner och en liten skvätt i ett tjockbottnat glas av denna – med is – nej men det kan nog bli hur trevligt som helst. Jag blev helt pumped up och vill nu köra whiskyprovning för tjejer.
Vad säger ni? Skulle ni hänga på?
Detta fick jag också smaka på, en form av öl/whisky eller vad man ska säga. En eklagrad variant av öl. Den i mitten, iskall, riktigt god! Finns HÄR på Systembolaget.
Massor med foodtrucks att köpa mat ifrån. Min vän Helena, som by way har de godaste högrevsburgarna, var där med sin Happy Foodtruck. 😍 Vi testade Irvins Bbq, de har nämligen vunnit nordiska mästerskapen i foodtruck med en av sina pastramimackor. På mässan fick vi äta den här mackan, ett kör som formligen föll isär med massa annat gott. En höjdare!
På vägen hem besökte vi konditorien på mässan och köpte med oss hem. Panem var där och Kosterheds konditori. Så mycket gott!
Trött men alldeles uppfylld av alla möten och kul var jag sen på väg hem. Det var en härlig mässa på alla sätt! Ska definitiv åka tillbaka nästa år, 7-9 november 2025. Bara bocka av i kalendern redan.
Nu ska jag hoppa in i duschen, idag är en rolig dag på gång, ska nämligen iväg till Pinchos på en lunch som Maktbarometern bjudit in mig till. Matens makthavare ska presenteras, så kul!
Ja men hur gott blev det inte med dessa ljuvliga lussebakelser? Det var som en enda lång ljuvlig godsakssmekning i gommen att mumsa på dessa lussebakelser, dom var faktiskt otroligt goda. Du får bara inte missa dessa i jul! De här lussebakelserna är fyllda med ett litet lager med hemkokt päronmarmelad i botten, sedan gjorde jag ett fluff på grädde, färskost, kardemumma, vaniljsocker, florsocker och kanel. Och den här kombinationen i dessa lussebakelser, ja den är FE-NO-ME-NAAAAAL. Löjligt smaskigt!
Lussebakelserna kan du såklart variera om du vill. Byt ut marmeladen till en sylt eller marmelad du föredrar, något som passar med saffran är ju en fördel. Jag tänker att en hjortronsylt säkerligen blir jättegod också. Jag tänker också att lemoncurd också blir syrlig och god, ett tips om det känns som den blir för skarp i smaken. Blanda den med lite av kanel & kardemummagrädden innan du brer på den.
Min bästa saffransdeg hittar du HÄR. Det receptet ger 30 lussebullar ungefär. Detta recept är gjort på 4 bakelser.
4 lussebullar
3 dl vispgrädde
150 g färskost (typ Philadephiaost)
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1/2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk kanel
2 dl päronmarmelad (eller annan sylt/marmelad du föredrar)
Gör såhär:
1. Vispa samman färskost, grädde, kanel, kardemumma, vaniljsocker och florsocker. Det ska bli som fast grädde ungefär.
2. Dela lussebullarna i 2 delar, en över och en underdel.
3. Bred på päronmarmelad på nedersta delen.
4. Fyll en spritspåse med färskostblandningen (kan verkligen rekommendera dessa – engångspåsar som är riktigt bra), spritsa på nedre delen på lussebullen.
5. Lägg på överdelen och pudra på florsocker.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Härlig inspiration till julen
Klicka HÄR för att komma till dessa härliga produkter.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Hoppas att detta recept ska bli toppen även för dig, jag kan nog nästan lova att de gör succé när det står där ståtliga på rad dessa Lussebakelser.
Veckans mest besökta recept. Alltid kul och gå in och kika hur recepten blivit besökta i veckan som gått. Som en liten update på vad ni är sugna på. Den här veckan har slagit alla rekord på bloggen, det har varit en minst sagt välbesökt helg och jag är glad för var och en av er, så roligt att mina recept väcker intresse och inspiration, det är därför detta är så roligt att hålla på med. Veckans mest besökta recept är ett sätt för mig att också se vad ni kanske skulle önska mer av, det är omöjligt att fråga en och en så det jag har att gå på är veckans mest besökta recept. Här nedan ser ni listan på den 5 mest besökta recepten på bloggen.
På femte plats kom ”Över Atlanten” kakan med saffran, den blev väldigt badbesökt och ni verkar vara många som vill baka den. Jag förstår er, ofantligt smaskig!
Den här lilla rackaren, minismörgåstårtan, ja den är ett omtyckt recept här på bloggen. Ni är många som besöker det titt som tätt och många skriver att fyllningen är så himla god. Enkelt, snabb och god!
Ja men Karlssons Frestelse som vi kallar den i familjen är ju faktiskt en goding som går att laga alltid. Inte bara runt jul. Den är för dig som inte gillar ansjovis till julen, den här har liksom allt annat gott med Jansson.
Ja men godaste små kakorna, saffranssnittar med sylt, slank in på en andra plats. En naggande god kaka som bara smälter i munnen. Oj va vi åt av dessa. Kommer bli många omgångar i jul!
Slutligen då det otroligt besökta receptet på hela min sida i veckan – 35 recept till glöggminglet. Det var många som ville hämta inspiration till alla kommande glöggmingel – så roligt! Hoppas det ska ge massor med idéer till alla härliga träffar i jul.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Bättre sent än aldrig va, dags för veckomatsedel igen, veckorna går hörni och färden mot första advent går i raketfart. Denna veckomatsedel kommer innehålla mycket gott som är enkelt att laga. Får en känsla av att många är trötta just nu och behöver en vecka där veckomatsedeln kanske inte är så invecklad alls. Så varsågoda!
En supergod lasagne som är så enkel att göra, fetaoströran till gör den så full av smak och krämig. En riktig höjdare! Var längesen jag gjorde denna så ser verkligen fram emot den.
En stor favorit när det kommer till lax. Sköter dig själv i ugnen, är med ris förslagsvis. Välj själv vilken fetthalt du ska ha på mjölkprodukterna, just denna är gjord på havregrädde och havrefraiche.
Den här är superenkel att svänga ihop. Har du kokt potatis klart är den ännu enklare. Så god och något hela familjen gillade. Ät med god grönsallad till. Här åt vi det med spiraliserad gurka.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Jag har ju bakat falska wienerbröd tidigare, dock så har jag aldrig testat att göra falska saffranswienerbröd. Den här idén har jag haft ett tag, tänkte att det måste bli perfekt att göra om de vanliga falska wienerbröd till denna variant med saffran. Vet ni vad? Detta var som en fullkomlig dröm faktiskt, känns som man behöver ladda rejält för att orka ta några till kvällsfikat. 😅 Dessa saffranswienerbröd är krämiga av len vaniljkräm på första lagret. Sedan de snirliga med de diagonala över, sen ett lager med så god marmelad som jag tipsar om längre ned. Och sedan gräddas och på med florsocker. Mums!
Den här sylten som är uppepå på allt är en alldeles fantastisk sylt med hallon och gratanäpple, hur fin kombo. Känns som en julkombo. Så perfekt!
Jag köpte sylten på ICA Maxi, men kanske finns den även att beställa för dig som kanske inte bor nära en ICA-butik. Googlade nu och hittade massor med olika på Mathem. Vad sägs om Apelsin & Ingefära, top notch smak till saffran skulle jag säga.
Ca 13-14 dl vetemjöl (Obs: kan behövas både mer och mindre beroende på ditt mjöl, ha i så mycket tills det släpper kanterna).
Såhär ser det ut då ungefär – kör gärna degen minst 5 minuter så glutneftrådar hinner byggas upp, ger en väldigt fin och smidig deg.
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
10 msk marsanpulver (för snabbmarsan)
Fyllning:
ca 2 dl Hallonsylt eller annan valfri sylt
Gör såhär:
1) Häll saffranet i en mortel. Ha i 2 tsk strösocker. Mortla runt lite. Pressa på citron och låt stå i 5 minuter. Värm mjölk till 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och Philadephiaost.
2) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Dela degen i 2. Den ena delen kavlar du ut till en rektangel som du lägger på bakplåtspapper på en bakplåt. (Låt jäsa under bakduk medan du gör marsansåsen. Ca 20 minuter)
6) Blanda i ordning vaniljkräm av mjölk och marsanpulver. Sätt ugnen på 225 grader.
7) Bred ut marsansåsen på rektangeln som legat och jäst en stund. Lägg sedan strimlorna i en fin formation på degplattan med marsansås, förslagsvis som jag gjort. Klicka på sylten. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
8) Vispa till ägget och pensla de snurrade remsorna, .
9) Skjuts in i ugnen, när du skjutsar in den i ugnen sänker du värmen till 180 grader. Grädda sedan i ca 25-30 minuter. Kolla gärna i mitten så den verkar genomgräddad. Jag kollade med temp och har den nått 94 grader klassas den som klar. Pudra med florsocker.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mjuk pepparkaka med lingon är lite som att man blandar ihop köttfärs med tacokrydda, haha… vilken jämförelse, men det jag menar är att den mjuka pepparkakan liksom lyfter några hack när den paras ihop med lingon. Den här mjuka pepparkakan med lingon blir så saftig och så god. Svårt att sluta äta, så synd att man blir mätt till slut. Lingonsylten i kakan gör den extra saftig och sätter så god smak tillsammans med pepparkakskryddorna alltså. En kopp kaffe till och julfikat får 10 poäng. Du måste testa mjuk pepparkaka med lingon, du kommer inte bli besviken.
Jag smorde formen och sen bröade jag med kokos. När kokosen sedan rostas i formen så ger det också en sådär extra god smak och passar alldeles förträffligt ihop med pepparkakssmaken.
Den här kakan gjorde jag i en av favoritformarna från NordicWare. Finns inga bättre formar, dom är så rejäla och ger så fint resultat varje gång så tips tips! Jag har 4 stycken nu.
(Du kan istället för ingefära, kardemumma, kanel och kryddnejlika ta 1 msk färdig pepparkakskrydda som du köper i påse vid kryddorna)
1/2 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk citronsaft
Färska lingon
Kokosflingor
Smör och kokos till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och ljust, jag brukar köra med elvispen i 3-4 minuter.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och alla kryddor i en bunke. Häll i allt i äggsmeten, rör runt med slickepott. Nu blir det en väldigt seg smet.
4. Ha i det smälta smöret, lingonsylt och filmjölk. Rör runt tills du har en härlig smet.
5. Smörj en kakform och bröa med kokos, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Håll koll med sticka.
Glasyr: Blanda till en glasyr, häll över kakan när den svalnat. Toppa med lite lingon och kokosflingor.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Ja det vankas glöggmingel med goda recept på glöggtilltugg. Höjdaren på året om du frågar mig. Aldrig har väl hemmet doftat så gott som när det förbereds för glöggmingel med alla goda glöggtilltugg. Åh, jag längtar. Här nedan kommer jag tipsa dig om 35 olika glöggtilltugg till glöggmingel. Det är allt mellan himmel och jord höll jag på att skriva, det jag menar är att det är mycket gott som kan få plats på ett glöggbord. Glöm inte bort att njuta av den perioden som nu är på väg emot oss i raketfart. Julen handlar väldigt mycket om återhämtning, umgås med nära och kära och att njuta.
Lyxiga västerbottenstortillas – riktigt härliga tilltugg som jag nästan kan lova gör succé! Det gör dem här hemma varje gång. Vill du kan du skära dem i trekanter, så de är mindre och fylla varje trekant med allt gott.
Fyllda potatisbullar – här kan du ta ut svängarna hur du vill. Ja alltså med dekorationen till. Dessa är ofantligt goda som dom är, men toppa med godsaker som räkor, en klick creme fraiche och rödlök så är man ju i en helt annan liga och spelar.
Puffiga Smördegssnittar – alldeles förträffligt spröda och goda snittar att njuta av. Du kan ta en hel och bara kasta in i munnen. Oj oj, så gott!
Prosciuttokorgar – Ja men dom här imponerar man nog de flesta med. Lite pilliga att få loss men väl värt mödan skulle jag säga. Krispigt och så fantastiskt härligt gott.
Mina favoritostar – så ljuvligt gott med ost till glöggminglet. Så enkelt att bara skära upp i bitar och lägga på ett fat.
Lyxdipp med rökt lax – en total höjdare alltså, detta var så gott så klockorna stannade. Ta en kexbit, dippa och gräv lite och så bara skopa in i munnen. Muuuums.
Skagensnittar – ja vill du njuta av något riktigt smaskigt så kan jag varmt rekommendera dessa Skagensnittar. De liksom bara är så krämiga, så god smak och med just tunnbrödet till så är det full pott.
Västerbottensmuffins med skagenröra – oj oj vilket toppenrecept detta är alltså, det är så många som gjort dem och så många som tackat för ett supergott recept. Dom här jag faktiskt riktigt stolt över.
Smördegspuffar med chèvre – en ljuvlig kombo på dessa smördegspuffar alltså. Skulle man inte bli så mätt av dem så skulle jag lätt äta 127 stycken. Gaaalet goda!
Sillkrans – inte bara supergott, den är också så oerhört vacker att se på. Finast är den att servera på en stor skärbräda med bakplåtsppper (brunt) på, där gör den sig allra bäst!
Västerbotten & räktartletter – inte bara supergoda och vackra, dom är sååå enkla att göra. Missa för tusan inte dessa.
Supergod toast Skagen – älskar när den är exakt såhär. Ett tips om man ska ha det på glöggmingel. Gör bara små fyrkanter av brödet och så en liten klick skagen och topping på så det blir en munsbit.
Räkbakelser – så otroligt goda och också enkla att svänga ihop. Byt ut pizzadegen mot smördeg så har du en ännu sprödare variant.
Briebullar – en blandning mellan bulle och bröd med världens godaste fyllning.
Färskostbollar med julig topping – trippelmums alltså, oj oj så gott detta är. Det är som en smak av julen bara rumlar in mellan tänderna och får en sjunga Jingle Bells högt. Såååå goda!
Juliga äppelbakelser – enkelt och svingott, ibland serverar jag dem med kanelfluff. Kanelfluff gör du enkelt av 2 dl vispgrädde, 1 1/2 dl äppelmos, 150 g naturell färskost, 1 tsk kanel, 1/2 tsk nymalen kardemumma kan också vara så gott i. Vispa ihop och servera. Det blir rätt mycket av detta så halvera om du inte vill ha så mycket.
Julskinkesnittar – så spröda och goda och röran med julskinka uppepå är bara för god!
Minipizzor med lökkräm och bacon – hade egentligen inga förväntningar på dessa, och så stoppade jag en i munnen och höll på att smälla av. Farligt gott!
Mjuk pepparkaka med Cream cheese och fikon – när det är så enkelt och gott, ja då måste det bara vara med på glöggminglet. Skopa in allt i en tugga. Alltså dessa smaker tillsammans – mums!
Ostkuber – ser kanske inte mycket ut för världen men oj oj oj så god den var den lille rackaren. Älskar alla smaker med tryffel och sesamfrön.
Laxröresnittar med pepparrot – så gott med detta bröd till också. Dessa har en förmåga att bara försvinna först från faten.
Brie & aprikossnittar – mums värre alltså! Att äta dem som små pizzaslices gjorde inte saken sämre. Smakkombinationen är ljuvligt god.
Krustader med saffran och briedröm – så galet gott med en liten krispig krustad med det godaste juligaste innehållet man kan tänka sig. Akta er alltså!
Hoppas du hittar massor med härlig inspiration till ditt glöggmingel hur det än ser ut.
Vill du även njuta av något sätt på glöggminglet så tipsar jag dig om att kolla in 20 söta julrecept.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.