Lördagsgöra

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Halloj!

Äntligen bröt solen igenom och vi också får se sol. Kollar man alla som är i fjällen verkar det vara magiskt väder så nu blev jag också lite glad.

Tröja och jeans från Cellbes. Jeans HÄR, toppen verkar vara slut. Just ju har Cellbes tokrea så kika in och kolla om du kan fynda något HÄR.

Ännu är det inget vårväder att tala om, även om solen skiner är det kyligt. Fifasen som man längtar nu hörni.

Innebandyföräldrar idag igen. Theddes lag har match hemma i småstaden. Så även om dom är bortalag så hejar vi på dom idag. Tony är så gullig och har t.o.m deras tröja på sig, snacka om stöttande bonuspappa. ❤️ Blir alltid så varm i hjärtat för sånt för det är verkligen inget självklart på samma sätt som när man är förälder på riktigt.

Nu börjar matchen igen så bäst att titta, är så himla nervös. Vill ju att det ska gå så bra det bara kan för hans lag, han har ju samma vinnarskalle som mig pojken. Tänk att dom ärver alla såna egenskaper av en själv, den där vinnarskallen verkar följa med i generation efter generation.

Vi hörs senare, njut av Lördag!

Kram Nina

43
Kommentera

Raggmunk i våffeljärn och fläsk med lingonsylt

Sen jag och Tony träffades så har han lite då och då haft en önskan om att vi ska äta raggmunk och fläsk. Grejen är att jag inte ätit det någon annanstans än i skolan och då tyckte jag inte alls om det. Det smakade verkligen blä då tyckte jag.

Det har gjort att jag aldrig någonsin lagat det hemma heller. Men så kände jag nu att Tony ÄLSKAR ju raggmunk och fläsk, ska han aldrig få äta det bara för att jag inte råkar gilla det…. självklart hade han ju kunnat laga det åt sig själv men hur kul är det egentligen att laga mat åt bara sig själv? Idag kände jag dock att nä…nu ska jag överraska honom och laga hans stora favoriträtt.

Det blev så himla bra och han åt tills han mådde illa…. hahaha. Det måste alltså ha varit gott. Jag googlade på raggmunk och hittade då många recept där de gjorde raggmunkarna i våffeljärnet. Allt om Mat hade ett recept som jag tyckte lät smaskigt, det var med både morötter och potatis och man tillagade dom i våffeljärnet. Ändrade det lite efter vad vi hade hemma. Fläsket gjorde jag klart i ugnen, vill du slippa en massa stekos och stå vid spisen är det världens bästa knep. 250 grader och in med stekfläsket där i ca 15 min eller tills det får färg, blir superbra!

IMG_4685

IMG_4686

IMG_4687

RAGGMUNK I VÅFFELJÄRN OCH FLÄSK MED LINGONSYLT, 2 port

0,5 dl vetemjöl
0,5 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl röd mjölk
1 ägg
2 stora potatisar
1 morot
1 msk smör att steka i
1 pkt stekfläsk 375 g
lingonsylt till servering

Gör såhär:

1) Blanda samman mjöl, bakpulver, och salt i en bunke. Vispa i mjölken. Tillsätt sedan ägget och vispa smeten slät.

2) Skala och riv potatisarna och moroten, riv dessa på fina sidan på rivjärnet. Ha i allt i smeten. Blanda runt.

3) Värm våffeljärnet. Ha på smör på plattorna och grädda 4 stycken. Ett tips är att grädda lite längre, då släpper de fint ifrån våffeljärnet. Var försiktig när du öppnar järnet och lossa försiktigt raggmunkarna med matkniv.

4) Servera med lingonsylt, rivna morötter till är också jättegott.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 

 

Nyttiga havrepannkakor

Pannkaksröra

Crêpes med ost och skinkfyllning

Kram Nina

171
3 kommentarer

Prinsessbakelser med kiwi

Godmorgon raringar!

Kickar igång denna lördag med att bjuda dig på ett superenkelt recept för att göra fina bakelser. Krävs inte så mycket pill som man kan tro. Dessa blev väldigt uppskattade av alla på vår lilla fikakväll som vi hade häromkvällen. Tänkte detta kunde vara ett ypperligt tips till kvällens dessert kanske?

IMG_4665

IMG_4666

IMG_4669PRINSESSBAKELSE MED KIWI, 6 st

Botten:

3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Fyllning:

2 dl Färdigblandad marsankräm
4 dl Vispgrädde
1 dl Hallonsylt

Garnering:

500 g rosa marsipan eller rosa sockerpasta
4 kiwi

Gör såhär:

1) Börja med botten, vispa ägg och socker så du har en riktigt pösig och vit smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i smeten med en slickepott. Häll i vattnet också. Bred ut den på bakplåtpappersklädd ugnsplåt och grädda på 250 grader i ca 5 min. Den ska få lite färg uppepå. Ta ut och dra av pappret från botten. Skulle pappret sitta fast är mitt bästa tips att blöta en trasa och dra den över pappret, dra sedan loss.

2) Tryck ut små rundlar (ca 6-7 cm i diameter) ur botten, det ska vara 3 rundlar i varje bakelse. Vispa grädden och gör marsankrämen. Fyll första botten med grädde och sylt, andra med marsankräm. Högst upp har du grädde. Se till att täcka hela bakelsen med grädde så marsipanen fastnar.

3) Skär kiwin i mindre bitar. Har du inte färdigkavlad marsipan eller sockerpasta så kavla ut den till en tunn platta. Skär ur remsor ur marsipanen eller sockerpastan. Vira dem runt hela bakelsen med en liten kant upptill. Lägg kiwin på toppen. Pudra med florsocker uppepå.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Smördegssemlor med vaniljkräm

Rulltårtsbakelser

SMÖRDEGSROSOR med äpple

Kram Nina

38
Kommentera

SILVIASOCKERKAKA

Igår bakade jag en del här hemma när energin var tillbaka, jag är ju van att ha energi för 7 så att ligga i ett par dagar med förkylning…. ja då jäklar har man energi så det räcker och blir över igen. Den här kakan är egentligen 2 klassiker i en, detta går inte att misslyckas med och det blir så fasligt gott så man får hålla i sig lite. 2 enkla klassiker som blir till en himmelsk variant, ja det måste ni bara prova. Ett toppentips till helgen!

IMG_4675

IMG_4676

SILVIASOCKERKAKA

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk

Silviaglasyr:

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggsmeten, rör om med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och blanda det med mjölken, häll i det i smeten och blanda runt med slickepotten tills du har en jämn och fin smet. Häll i den i formen.

4) Grädda i ca 30 min eller tills kakan är helt torr när du känner med sticka.

5) Silviaglasyr: Smält smöret, häll i socker och låt det smälta med på medelvärme. Ta av från värmen, knäck i ägget och blanda i vaniljsocker. Använd gärna vaniljsocker med äkta vanilj i så du får de där svarta små prickarna med. (Dr Oetker, Dan Sukker och Fazer har det).

6) Häll över glasyren på den avsvalnade kakan och strö över riven kokos. MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vaniljkrämsfylld Toscakaka

Snabb kanel & kardemummakaka

Morotskaka i micron

Sverigekaka med äppelfyllning

Kram Nina

306
6 kommentarer

Ute ur dvalan – äntligen!

Godmorgon godmorgon!

Vad hände med dagen igår? Jag vettitusan var den tog vägen helt ärligt? Påbörjade flera inlägg som blev kvar i utkorgen och plötsligt hade dagen gått.

Natten till igår vände det äntligen. Fortfarande lite förkyld men nu på en normal nivå och inte så däckad som jag varit. Det är så skönt när man känner att energin återkommer till en och man känner sig normal igen. Har haft sånt sjukt lock för öronen också så jag har haft hörsel som en gammal gammal tant. Tony har fått prata högt för att jag ska höra. 😅

Igår fick jag äntligen klä på mig vanliga kläder och känna mig normal igen. Tog också en lång dusch och satt länge och lyssnade på musik. Alltså, när jag är sjuk har jag sånt extra behov av att duscha mycket, känns som jag renar mig själv från alla baciller och skit då. Sen måste jag byta lakan också så man får bort sånt som man legat och svettats i och kraschat ner med sina baciller. Perfekt med fredag för då kan man liksom städa bort allt som varit i veckan och in med nytt och fräscht igen.

Lyckans dag, fick starta dagen med att åka till ICA Maxi. Älskar tidiga morgnar i matvaruaffärer. Hissmusik som hörs (den hör man ju inte när det är mycket folk), lugna gatan överallt med bara personal som plockar i hyllorna. Jag kan gå lääääänge då och bara kika på saker, underskattat ska ni veta. När Milo var liten och jag lämnat honom på förskolan på morgonen kunde jag åka till ICA bara för att få det där lugnet i magen ibland, strosade runt och gick typ igenom alla hyllor. Testa om du är småbarnsförälder och har lite tid över någon gång. Låter kanske mysko men det är hur härligt som helst. 😅

Åt lunch med karln på stan och sen hämtade jag ut mitt paket från Cellbes. Ska visa dig sen, så mycket snyggt från rean. Har beställt årets första bikini också. Kändes väldigt ovant men jag gillade den massor.

En som var överlycklig över att få lite smink på nosen och få vara ute och luftas lite igen. Snacka om att man uppskattar sitt friska jag när man varit sjuk. Något man verkligen borde bli bättre på att uppskatta varje varje dag man får vara frisk.

Nu ska jag redan ta tag i dagen, klockan är ju redan 5 snart. Haha…. vi hörs lite senare. Önskar dig en toppenfredag. Klicka gärna i gillaknappen här nedan så jag vet att du är och hälsar på.

Kram Nina

223
4 kommentarer

Vilken omgång!

Godmorgon vänner!

Oj oj vilken redig förkylning detta var alltså! En riktig jäkla omgång har jag råkat ut för. Jag har varit typ däckad i 2 dagar. Igår låg jag i soffan i stort sett hela dagen, gick och la mig kl 20 och så sov jag till 4 i morse. Inge kul alls men idag känner jag mig yttepytte lite bättre, hoppas så att det vänder nu. Ska ta en dusch och tvätta håret och sånt sen, det brukar göra att man känner sig lite bättre. Jag som hade massa möten i Sthlm inplanerat denna veckan, jag har fått avboka allting. Skittrist, men det hade verkligen inte gått.

Ligger här och kikar på katten när hon i sin tur kikar på fåglarna som äter utanför. Alltså några av er kanske minns att jag skrev om fågelmaten? Herreminjeeee alltså, jag vet inte hur många hinkar med fågelbollsmat jag köpt nu? Vi har fullt av fåglar på vår altan som äter och äter. Majlis tycker det är mäkta underhållande och sitter allt som oftast såhär och stirrar.

Idag måste jag ändå jobba lite, har jobbat de andra dagarna också men har tillåtit mig att vila mycket och legat och kollat lite serier. Det har varit riktigt skönt. Har kollat ikapp Wahlgrens värld t ex, så härlig serie alltså…. älskade att följa med på bröllopet. Nu har jag fastnat på Hayu. och ”Hollywood Medium with Tyler Henry.” Han är riktigt vass!

Nu ska jag fortsätta titta här lite innan jag ska försöka göra en liten kraftansträngning. Hörs lite senare!

Kram Nina

57
5 kommentarer

Karelska piroger med äggsmör

Nu kan jag äntligen ge dig recept på något som jag fått mycket frågor om på min Facebooksida, det är nämligen mycket efterfrågade och det är karelska piroger. Detta är ju något som jag är uppväxt med genom mina finska rötter, dessa finns ofta att äta i Finland. Sååå goda är dem!! Nu har jag äntligen gjort det här hemma och mamma och pappa fick en leverans av hemgjorda karelska piroger. Uppskattat! Jag hittade ett recept på ”Allt om mat” och tänkte att det verkade bra. Gjorde dock mer äggsmör för det mina damer och herrar är sååååå gott till!

IMG_4663

IMG_4659

IMG_4661

IMG_4662

IMG_4664

KARELSKA PIROGER, CA 10 st

2 dl vatten
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
2,75 dl grovt rågmjöl (+ 0,5 dl till utbakning)

Fyllning:

500 g risgrynsgröt

Smörbad:

2 dl vatten
50 g smör

Äggsmör:

3 ägg
75 g rumsvarmt smör
1 krm salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 275 grader. Värm vattnet till 37 grader. Blanda och knåda vatten, salt och mjöl till en deg. Dela degen i ca 10 bitar. Kavla ut varje bit till en oval platta som är ca 20 cm ”lång”.

2) Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm ifrån kanterna. Vik sedan upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3) Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Koka under tiden upp vatten och smör.

4) Doppa pirogerna hastigt i smörvattnet och lägg dem sedan på galler för att svalna.

5) Äggsmör: Hårdkoka äggen, blanda med smöret. Servera pirogerna med äggsmöret.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

 

 

Köttfärspiroger med smördeg

Smördegspiroger ost och grönkål

Pizzadeg utan jäst

Fyllda scones

Kram Nina

40
3 kommentarer

Krämig korv och potatisgryta

Godaste grytan!

Nu ska du få tips på supergod och enkel krämig korv och potatisgryta som du snabbt svänger ihop. Detta är en typisk vardagsrätt med lite lyxigare touch, såna rätter som jag bara älskar att laga till vardags. Känns roligare än att bara göra korv & makaroner om du förstår vad jag menar. Missa inte denna galet goda krämiga korv och potatisgryta säger jag bara!

Hela familjen tyckte detta var supergott och detta kommer absolut bli något som vi kommer laga många gånger till. Husmanskost 2.0 tänker jag att denna korv och potatisgryta är.

Vill tipsa dig om riktigt goda populära korvrätter som alla har en liten twist och gör korven så mycket godare och härligare att äta. Klicka på varje länk för recept:

Texmex panerad falukorv med krämig texmexsås

Supergod pyttipanna med gnocci

Falukorvskebab

Lyxig korvgratäng

KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA, 4 port

600 g falukorv
6 mellanstora potatisar
1 lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vitt vin (jag köper alkoholfritt på ICA)
2 msk tomatpure
4 msk ketchup
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0.5 msk frysta örter (finns att köpa små kartonger i frysdisken på ICA)
2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar.

2) Ta bort ”skinnet” på falukorven, dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek runt tills löken mjuknat helt.

3) Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk.

4) Koka upp ordentligt. Ta av potatisen och häll av den. Häll sedan i potatisen i korvgrytan. Låt den puttra med tills den är helt klar. Servera med grönsallad t ex.

Du vet väl att denna sidan innehåller massor med goda & enkla recept på både mat och bak som alla kan laga. Nedan några smakprov på kategorier som finns, klicka på varje för fler recept:

BRÖD

BULLAR

SMASKIGA FÖRRÄTTER

KÖTTRÄTTER

KYCKLINGRÄTTER

MIDDAGSTIPS

MJUKA KAKOR

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Mer inspo:

Kryddig korv i ugn

Krämig korvgryta

Gratinerad tjockkorv

Kram Nina

665
15 kommentarer

Godmorgon Måndag

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Godmorgon raringar!

Idag har jag lovat mig själv att bara vila, kanske orkar upp och baka något men gör jag inte det får det vara. Soffan är min bästa vän idag, ska kanske kika på någon serie som jag inte hunnit på länge också. Ska strax gå upp och koka mig en kopp te igen, massa honung också för det gör verkligen gott i halsen. Sen måste jag dricka mycket idag, slarvar med vatten som tusan och måste bli mycket bättre på det!

Aporopå dricka mycket! Såhär ser det ofta ut när vi beställer från Matsmart. Älskar att ha de här förråden fyllda så att det alltid finns hemma. Perfekt när man får gäster t ex.

Smoothien (<länk) som ni ser där ifrån Froosh är sååå god, dricker alltid den. Den innehåller bara frukt, inga tillsatser alls. Hur bra? Perfekt att ta med i väskan och slänga i sig när man blir sugen. Du sparar 200 kr om du köper en platta av den nu, helt otroligt…. det är 67% rabatt!

Visste du vidare att Matsmart har en julavdelning (<länk) kvar, än kan du alltså fynda massa gott från julen, ja ifall du inte kände dig riktigt klar vill säga? 🤗

Tur att Frooshen matchar morgonrocken i en annars lite sliten bild. 🙈💕 Dricker några till frukost denna morgon, orkar inget annat känns det som. Tur jag har katten till sällskap, hon brukar kunna vara nära. Det är fint det, jag är nämligen så dålig på att vara hängig. Trivs inte själv då och vill helst ha familjen samlad. Så konstigt beteende det där med tanke på att man borde vilja vara ensam när man är krasslig. Nä, inte jag. Helst skulle hela klanen få vara här hemma med mig. Haha… så konstigt!

Jaja, vi hörs lite senare vänner!

Kram Nina

84
3 kommentarer

Krax krax

Gokväll raringar!

Nu kom den här himlans förkylningen och tog mig. Kraxar som en kråka, hostar och mår allmänt piss. Usch, tror jag måste gå upp och ta mig en värktablett, jag är så himla dålig på att vara krasslig. Tycker synd om mig själv och blir så himla påverkad. Antar att det handlar om det här med att vara en HSP person. 😀🙈

Har bäddat ned mig här i soffan, ska koka lite te med massa honung i och försöka vårda min lilla luftstrupe. Har inte tid att vara sjuk känner jag så jag hoppas detta är snabbt övergående.

Vi har i alla fall haft en jättemysig helg på alla sätt. Glad i hjärtat över det. ❤️ Fått umgås lite med 2 av 3 barn och det slår det mesta, så är det ju.

Hoppas du haft en mysig helg också.

Kram Nina

51
2 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...