Det är FINFREDAG. Nja, jag har nog inte riktigt tagit det till mig idag då jag i stort sett studsat upp ur sängen och satt upp en tofs på skallen. Jag är så sjukt trött idag, kunde inte sova inatt så låg vaken i en hel evighet.
Inte så fredagsfin, men vad gör det? Det är fredag i alla fall. Underbara fredag. Den är så välkommen. Jag är på väg till Västerås nu för lite ärenden.
Har just varit hos bästa Cissi och gjort mina naglar. Det blev neutrala ljus ljus rosa idag. Kände att det är skönt med helt neutrala nu när de varit julröda i en halv evighet.
Till helgen vill jag tipsa dig om ett gottigt recept på efterrätt. Den här svänger du ihop på nolltid och det blir galet gott. Bären kan du variera hur du vill, jag använde blåbär men det är supergott med hallon också.
1) Blanda cream cheese, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Riv i zest och pressa i citronsaft. Vispa kraftigt med elvisp tills den blir fluffig.
2) Krossa digestivekexen till smul. Jag brukar ta en platspåse och så kör jag med kavel över tills det är alldeles smuligt.
3) Varva digestivesmul och fluff i glasen. Toppa sedan med färska blåbär och citronmeliss.
Dagen har gått i ett. Haft jobb som behövt fixas och sen var jag och fika en stund med min Carola. Blir alltid så upplyft av den kvinnan. Vi smidde lite planer för framtiden och boostade varandra med energi. Såna vänner ska man vara rädd om, har du någon energivän?
Idag var solen framme och gladde oss lite. I morse började det ljusna redan halv 8, så det rör på sig…. det blir ljusare och ljusare för varje dag. Snacka om glädje!
Hon den här ruttnade på att jag aldrig klappade på hennes huvud så hon la helt sonika ned sin haka på min arm istället. Vår katt är så konstigt mänsklig ibland, hon påminner mer om en hund än en katt. Så sällskapssjuk och trogen som en hund.
Nu är Milo hungrig så ska slänga ihop en Tacopaj till honom här. Vi hörs senare.
Äntligen soffan igen….haha, den här soffan måste ha stora djupa märken av min stjärt alltså. Som man nöter soffa den här årstiden. 😅 Men jag älskar’t! Familjen samlad och lugnet lägger sig, supermys ju. ❤️
Ja men dagen blev produktiv känner jag, har jobbat nästan hela tiden fram tills för en liten stund sedan. Här vinkade jag hejdå till Systrar Två genom att säga hejdå i spegeln på toan. 😉
Efter skolans slut var det dags för Milos löprunda. Snacka om duktig han är alltså. Rödblommig och alldeles underbar kämpar han på. Han vill ut på sina rundor själv och så länge han vill så kör vi. Kan bara känna att det är så jädrans bra att han vill, motion och frisk luft! 🙏🏻
Det blev en galet sen lunch för vår del men den var värd att vänta på! Grönsakssoppa med kokosgrädde kändes som en perfekt lunch. Jag älskar soppa, värmande och så gott!
Hepp, nu ska jag avsluta datorn här och krypa ned under en filt och ta kväll. Ha en mysig kväll.
För någon dag sedan så ville jag testa att göra äppelrosor med smördeg. Ja men det var faktiskt busenkelt och blev riktigt fint också. Sen ska vi inte snacka om hur gott detta är! Dessa små äppelbakelser smälter i munnen och jag tänker mig att lite lättvispad vaniljvisp till blir pricken över i:et.
1) Skiva äpplet i tunna skivor. Jag gjorde så att jag dela upp äpplet i 4 klyftor och sen skivade jag varje klyfta till tunna skivor. Skär remsor i smördegsplattan. Tänk dig att de ska vara 3 cm breda.
2) Stek äppelskivorna i smöret. Häll på kanel, vaniljsocker, kardemumma och florsocker. Låt steka runt tills äpplena mjuknat helt.
3) Lägg ut remsan på bordet, lägg sedan äppelskivorna lite utanför kanten på remsan. Rulla sedan ihop remsan så den får formen av en ros. Lägg i bakformar. Grädda på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Låt svalna en liten stund och pudra med lite florsocker.
Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus
Dags för ett enkelt, gott och billigt recept igen. Nu är det inte många dagar kvar till löning hörni så sen kanske vi kan börja äta lite lyxigare mat igen. Haha… Men, korv…det går att göra riktigt goda rätter med det som inte alls känns tråkiga eller billiga. Här är ett sånt!
KORVGRATÄNG, 4 -6 pers
1 pkt hot dogs 1 lök 500 g okokt pasta 2 ägg 4 dl grädde (mjölk funkar fint också om du vill ha lättare) 2 tsk dijonsenap 2 msk tomatpure salt & svartpeppar
3 dl riven ost
Gör såhär:
1) Strimla hot dogsen. Stek dem lätt i olivolja eller smör. Hacka löken smått och stek den glansig med korven.
2) Koka pastan al dente (någon minut mindre än vad som står på paketet).
3) Blanda samman grädde, ägg, dijonsenap, tomatpure och kryddor.
4) Blanda den kokta pastan med korv och lök i en ugnsfast form. Häll ägg och gräddblaningen över. Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat nedanför inlägget.
Passa på att knipa ett signerat ex i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns ➡️ HÄR!
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:
Ja men sådär ja, nu har vi suttit här och jobbat ett tag jag och min karl. Vi har båda jobb där vi båda kan jobba hemifrån, Tony gör ca 2-3 dagar i Sthlm med möten, resten jobbar han hemifrån. Ibland sitter vi hemma, ibland tar vi oss ut och jobbar. Som idag….
Idag sitter vi på Café Systrar Två och jobbar. Jag ska strax in med ett nytt gottigt recept, ska svara på massa mejl och sen har jag ett samarbete som det ska in ett utkast på idag.
Då Tony har ett av världens bästa jobb har de också schemalagt med 2 friskvårdstimmar på arbetstid i veckan så drog vi och tränade efter vi lämnat Milo i morse. Ja, han har 2 friskvårdstimmar på arbetstid förutsatt att de använder den tredje som ska vara på fritiden. Hur bra morot? Självklart gör man den tredje då känner jag. Nu gör ju Tony både 3-4-5 och ibland 6 timmar på en vecka, så han tränar ju galet mycket. Han mår så bra av sin träning och han är verkligen en annan människa idag. Blir så pepp av honom.
Nu ska jag fortsätta jobba vidare här, vi hörs sen igen!
Snart dags att gå och nanna känner jag, haha…. Jag är ju så fasligt kvällstrött så hälften vore nog. Men men, det är som det är. Bara gilla läget och låta kroppen och hjärnan sova när den vill, annars blir det bara kaos av allt.
Idag åkte vi mot Stockholm igen. Jag hade lite inbokade möten, bl a med Tailsweep. Min nya bloggportal där jag numera bloggar. Jag skrev på det nya kontraktet idag så nu är allt klart.
Här är Daniel som är ”Head of Influencers” på Tailsweep. Det är han som alltid får mina jobbiga mail om allt…. 🙂 Känns så kul att vara tillbaka där jag en gång i tiden faktiskt bloggade. Saker är väldigt annorlunda nu och jag känner mig så supertaggad för min nya portal. Kul kul!
Väl hemma så lagade jag lite käk igen. Jag lagar så galet mycket mat nu och jag är inne i ett flow nu när det är riktigt kul och jag kommer på nya maträtter jag vill laga nästan varje dag. Så inget trist ”laga samma mat varje dag” mat här inte. Familjen är bortskämda, eller inte…. smakar det skit är det ju inte så lyxigt att leva i min familj. 😉 Idag blev det världens enklaste köttfärsbiffar med rostad potatis och ”VÄRLDENS GODASTE SÅS” som Milo utbrast det. Den blev verkligen supergod måste jag säga så han är inte helt ute och cyklar pojken.
KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH KRÄMIG GRÄDDSÅS, ca 3 port
500 g köttfärs 1/2 kruka färsk persilja 2 vitlöksklyftor 1/2 tsk lökpulver salt och peppar
1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den krämigare. Klart.
Nu har man återigen tagit plats i soffan. Älskar den här stunden på dagen, när lugnet lägger sig och man har ätit och diskat undan allt. Vi har ljusen tända här också så det är riktigt mys.
Tänkte jag skulle bjucka på ett superhärligt recept på Dallasbullar. Dessa är klart värt att testa för dessa är heeeelt fantastiskt goda. Otroligt goda faktiskt.
DALLASBULLAR, ca 23 – 25 st
2,5 dl mjölk
25 g jäst 1 dl strösocker 3/4 tsk salt 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kardemumma 100 g smör 10 – 13 dl vetemjöl (beror på ålder och kvalitet på mjölet, degen ska släppa från kanterna i bunken)
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör 1 ägg 0,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 påse Ekströms Vaniljsås pulver (ca 90 g)
Gör såhär:
1) Smula ned jästen i degbunken. Värm mjölken till 37 grader och häll den över, lös upp jästen.
2) Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma, ägget och rör runt. Häll sedan i mjölet i omgångar och det rumsvarma smöret. Degen är klar när den släpper väggarna i bunken. Jäs degen övertäckt i 30 min.
3) Fyllning: Börja med att vispa ihop socker och smör. Knäck i ägget under vispning. Ha i vaniljsockret.
4) Ta ut degen och knåda den ett par gånger. Kavla ut degen till en stor rektangel. Smeta på fyllningen, toppa med en påse av vaniljsås pulvret över. Rulla ihop till en rulle. Skär ca 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa 30 minuter till.
5) Grädda på 225 grader i ca 10 min. Ta ut, låt svalna och pudra florsocker över.
Nu ska du få tips på en drink som jag bara älskar! Den är sååå fräsch och god. Passar lika bra på sommar som på vinter, men den är verkligen superhärlig en varm sommardag. Men, det är inte ens vår ännu men njut av den här drinken redan nu så får du se hur god den är!
BACARDIDRINK
1 flaska Bacardi Pina Colada (finns det inte så kan du ta Bacardi Pineapple – den vet jag ska finnas på Systembolaget)
1 flaska Zingo Sorbet
2 citroner
En rengjord isklamp
Gör såhär:
Blanda dryckerna i en behållare eller en stor bålskål t ex. Pressa i citronerna. Blanda samman och lägg i isklamp (funkar självklar med is men blir blaskigare av det).