Överraskning igår

Goooodmoooorning!

Igår sades det vara årets deppigaste dag. Måndag, fortfarande några dagar kvar till lön, långt kvar till våren sägs vara anledningen. Men ska vi vara riktigt ärliga så borde det ju vara idag som är den deppigaste dagen, tisdagar är inte så sexiga om ni frågar mig? Haha…. nä nu ska jag inte spä på det mer. Det handlar ju också om inställning, ellerhur? Bestämmer man sig för att det ska vara en deppig dag så kommer det ju garanterat att vara det, bestämmer man sig däremot för att man struntar i vad allt med deppigt heter och försöker se det positiva i precis allt så kommer man garanterat att INTE ha årets deppigaste dag. Det tror jag på. Tankens kraft är så jädra stark, och ditt mindset påverkar precis allt!

Igår fick den här filuren sluta skolan lite tidigare då överraskningskalas väntade. Min gudmor fyllde år igår och vi åkte hem till henne i Sthlm för att överraska henne.

Snacka om snopna vi blev när hon inte var hemma! 😅 Det blev lite antiklimax av det hela. Stå där bakom hennes dörr med pickande hjärta och plinga på, sen öppnar hon inte. Piiiiuuuh…. luften bara går ur ju. Haha…. Det visade sig att hon brassat in till stan för att handla. Dock så avslöjade inte mamma att jag och Milo var med, så överraskning med lite gråt i ögonvrån när hon fick se att vi också var med blev det. Moster är den släkting som står mig allra närmast, hon är en i familjen.

Vi måste dock ses oftare! Igår bestämde vi det, minst en gång i månaden ska vi få till det. Nu står på tur att jag ska bjuda in till Söndagsmiddag. Då måste min kusin och sambo också med.

Inte beredd men det är så man måste knäppa bilder på min moster.

Det blev prinsesstårta-fika till Milos förtjusning, det absolut godaste han vet är just prinsesstårta. Moster fick en råsaftcentrifug i present och så bakade jag 2 bröd till henne också. Igår kväll hade hon tagit en kvällsmacka och sms:ade mig att det var helt i hennes smak! Så kul när det uppskattas. ❤️

Haha, farsan med luren. Efter att iPhone kom in i deras liv med Facebook och Instagram sitter dom också såhär ibland. 😂 Jag är så glad för det faktiskt. Jo men mamma o pappa är ju från norra Finland och idag har de fått kontakt med gamla bekanta, klasskamrater, lumpenpolare och släktingar genom dessa sociala medier. Jag minns att jag tjatade hål i huvudet på dom att de skulle skaffa Facebook. Det tog tid men till slut så. Å tänk, nu har de bestämt träff med folk och lyckas hålla kontakt med allt o alla på det här sättet.

Nu ska jag smyga upp i ottan här, Stockholm väntar för oss idag. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

60
4 kommentarer

Smördegssemlor med vaniljkräm

Semmelperioden närmar sig med rasande fart. Så härligt kan jag tycka. Jag har några hybrider på gång som jag vill testa. Detta var en av dem, världens enklaste hybrid också måste jag säga. Så spröda och härliga. Enklare går nog inte att baka heller om man köper färdig smördeg.

IMG_4150

IMG_4151

IMG_4148

IMG_4146

SMÖRDEGSSEMLOR, 6 st

6 smördegsplattor
5 msk marsankrämspulver
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör såhär:

1) Pressa ur 2 rundlar ur varje smördegsplatta. Lägg dem uppepå varandra och pressa till lite så det kladdar ihop så att säga.

2) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått lite färg uppepå. Ta ut och låt svalna.

3) Gör marsankrämen/vaniljkrämen. Låt stå svalt tills den satt sig och blivit riktigt krämig. Dela smördegsbullarna med en lite tunnare överdel, klicka på vaniljkräm. Vispa grädde och spritsa den över, toppa med locket och florsocker.

TIPS: Byt ut vaniljkrämen mot mandelmassa som är ihopvispad med lite vispgrädde.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Rulltårtsbakelser

Wanna be” morotskaka

 

Rulltårtsbakelser med 2 fyllningar

64
Kommentera

Söndagskalas

Helloooo!

Ska snart rusa iväg men ville in och säga hej. Hoppas att du haft en bra helg och att du njöt av söndagen och inte tillbringade tid till att ha söndagsångest.

Alltså, ni vet badet igår. Jag fick sällskap av både karl och katt. Vet ni hur mycket jag skrattat åt den här bilden på Majlis. Hahaha…. 😂😂😂 Hur rolig kan man se ut? Hahaha… så roligt ful, eller du fattar, inte ful så men så roligt ful min. Haha…

Ja tänker man inte på vad som finns i bakgrunden när man tar bild på sig själv blir det såhär. Skurhink och spännbandsmojänger. Haha… Här var vi på väg på kalas.

Bästa Noel fyllde 12 år i veckan och nu skulle det firas. Milo ÄLSKAR Noel, dom leker så jädra bra ihop. Inga telefoner, bara fantasilajjar ihop och skrattar så dom kiknar. Så kul att se dom.

Blev en urmysig kväll hemma hos min bästa Maria, alldeles för längesen vi sågs. Har haft abstinens efter min kompis. ❤️❤️❤️

Gammal bild på oss, min fina vän! ❤️ När vi jobbade ihop trodde folk alltid att vi var syskon. 😀

Nä, måste fixa mig i ordning. Ska iväg på en grej här strax. Vi hörs senare!

Kram Nina

42
4 kommentarer

Ugnspannkaka med grönkål, ost och skinka

Godmorgon raringar!

Här är vi uppe och igång sen tidig morgon. Alla har begett sig mot skolor och jobb och kvar är jag med mitt jobb med er. 🙂 Tänkte kicka igång den här måndagen med att visa dig en supergod vardagsrätt. Häromdagen lagade jag en ugnspannkaka som blev såå himla bra. Tänkte att det nog måste kunna bli hur gott som helst med grönkål och skinka i en ugnspannkaka, å så ost då. Alltid ost. 🙂 Det blev det, jättebra faktiskt.

IMG_4118

IMG_4119

IMG_4121

UGNSPANNAKA MED GRÖNKÅL, SKINKA OCH OST, ca 4 port

5 dl mjölk
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
en stor näve grönkål
150 g riven ost
200 g skinka

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver, salt och peppar. När du rört ihop det till en klumpfri smet har du i äggen, vispa till en jämn smet.

2) Riv grönkålen i mindre bitar och låt steka runt i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra den lite. Häll grönkålen i botten på en ugnsform. Strimla skinkan och ha i den också. Ha i den rivna osten över.

3) Häll över äggstanningen och skjuts in i ugnen i ca 30 min. Servera med rårörda lingon och lite rivna morötter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Bananpannkaka

Crepes med ost & skinkfyllning

Kyckling & bacongratäng

Kram Nina

133
5 kommentarer

Såhär njuter jag

innehåller annonslänkar genom reklam för Åhléns 

Såhär kan man också tillbringa en del av sin Söndag, så härligt och avslappnande! Lägger man bara ned lite tid så kan det faktiskt bli hur mysigt som helst med ett bad.

Jag är sååå glad åt vårt plastbadkar som jag köpte. Helt klart en av de absolut bästa köpen jag gjort. Hela familjen får verkligen njuta av supersköna bad fast vi inte har ett stationärt badkar. Tänk vad en enkel grej kan ge massa njutning.

Gant Badrock (50% rabatt) // Lexington handduk (50% rabatt) // Rituals Bodymist (REA) // Doftljus (REA) // Rituals Bodycream (REA) // Rituals Duschskum (REA)

Med lite lull-lull som jag brukar kalla det kommer man riktigt långt med sin egentid. Fluffig badrock, fina handdukar, doftljus och lite lyxiga kroppsprodukter så får man det där lilla extra. Härliga REOR som pågår nu så passa på att fynda om du också vill införa lite badmys.

Nu ska jag slå på lite plingplong musik här och andas ned i magen. Har ju andningsövningar som jag brukar göra ibland. Borde göra dem varje dag, tror att jag måste införa det nu på daglig basis. Andningsövningarna jag kör hittar du HÄR!

Njut vidare av Söndag!

Kram Nina

43
5 kommentarer

Smördegspiroger med vitlöksgrönkål

Nu ska du få ett busenkelt tips på riktigt god pirog. Denna svängde jag snabbt ihop när en av ungarna var hungrig. Kombon med grönkål, ost och vitlök är oslagbar. Servera med en grönsallad eller så bara med lite grönsaker som jag gjorde. Har du en smakrik ost i blir detta en riktigt härlig smaksensation.

IMG_4168

 

IMG_4170

GRÖNKÅL & OSTPIROGER, 6 st

6 smördegsplattor
3 stora nävar grönkål
3 vitlöksklyftor
3 dl riven Västerbottens ost
salt & peppar
1 ägg
oregano

Gör såhär:

1) Börja med att skära bort de hårda skaften på grönkålen. Strimla grönkålen. Häll i olivolja i en stekpanna och stek grönkålen under omröring.

2) Skala och hacka vitlöksklyftorna i små bitar, släng i dem i stekpannan också. Stek tills de blir lite rostade.

3) Lägg lite av grönkål/vitlöken i varje smördegsplatta. Häll på osten, vik ihop plattan med skarven nedåt. Pensla smördegspaketen med ägg och ha på oregano. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills de får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Köttfärspiroger

Västerbottenspaj

Ost & skinkpaj

41
Kommentera

TACOPASTAGRATÄNG

Inlägget innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus 

Om du verkligen vill svänga ihop något supergott som inte tar alltför lång tid så kan du satsa på att laga denna underbara gratäng.

Missa inte mina absolut mest populära recept på hela sidan HÄR.

Smak av tacos i en härligt krämig gratäng toppad med ost. Hur gott det bli? Jag gör en grönsallad till med lite söta smaker med ananas, melon och mango till. Det är supergott!

TACOPASTAGRATÄNG, ca 8 pers

800 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
2 msk honung
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 stor burk Tacosås (styrka på den väljer du själv, vi hade mild)
0,75 dl chilisås (heinz)
salt & svarteppar

Topping:

4 dl riven ost
500 g pasta (vi gjorde på linspasta)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är helt genomstekt.

2) Häll i tacokrydda och honung, häll också på vattnet. Låt puttra på medelvärme till allt vatten kokat in helt.

3) Koka pastan al dente, dvs någon minut mindre mot vad den ska.

4) Blanda pasta och köttfärs i en ugnsform.

5) Blanda creme fraiche, grädde, tacosås, salt, peppar och chilisås i en bunke. Häll i allt i pastan och köttfärsen.

6) Toppa med osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min, osten ska få fin färg.

Kika gärna på mina 20 mest populära kötträtter HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat nedanför inlägget.

Passa på att knipa ett ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns ➡️ HÄR!

Img 1810.jpg

0F6A94B4-755F-43FB-8D7C-E72B0447238B

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

635
9 kommentarer

Njut av Söndag

Morning!

Sköna Söndag är här. En dag en del inte gillar alls och en del tokgillar. Länge var Söndag en dag som kantades av ångest, en ”pre-Måndagsångest” dag. Hur dumt? Att låta en hel ledig dag kantas av ångest för en annan dag? Ja men hur dumt som helst. Att förstöra en ledig dag med ångest för en annan är ju upplagt för att liksom oroa sig i onödan.

Vi bestämde oss tillsammans för att verkligen ta tillvara på Söndagar. Göra något bra av det. Ofta gör vi små utflykter på Söndagar, eller hälsar på våra föräldrar, går på bio, bowlar, kikar in på IKEA eller ett annat köpcentrum, åker till en annan stad och äter lunch eller fikar. Det finns mycket mys man kan göra på en Söndag. Ofta så startar jag dagen med att baka något, t ex bröd till söndagsfrukosten vid TV:n. Jag vill också införa Söndagsmiddag hemma hos oss, kanske inte varje men någon i månaden. Förra söndagen var hela konkarongen här och det var ju hur mysigt som helst.

När vi bara bestämde oss för att Söndag skulle bli en mysig dag som man tar tillvara på så blev bådas vår ”Söndagsångest” så mycket bättre.

Så vad gjorde vi igår?

Igår for hela konkarongen iväg på kalas hos exet Magnus. Vädret var fifty shades of grey och vi hade tillbringat hela dagen hemmavid så det var skönt att komma ut lite.

Världens ”flösch de luxe” kort! 😇 Hann inte kvista förbi och köpa ett kort så fick bli ett ”skriva själv som på förskolan” kort istället. 😂

I present fick han en påse Dallasbullar och ett litet kort med en utmaning som vi pratat om att vi ska göra ett tag. Vi har nämligen pratat om att bowla någon kväll, jag är vinnarskalle nummer ett, Tony tycker det är skitkul o bowla och dom båda tyckte det lät som en god idé. Sagt och gjort, vi bjuder med oss han och hans fruga på en helkväll med mat och bowling. Sånt tycker jag är en perfekt present att ge bort. Det är så svårt att köpa något till nån som har det mesta, då är upplevelse en perfekt present.

Det blev en mysig eftermiddag med hela gänget. Sen bar det av hemåt och fortsätta mysa framför TV:n.

Idag är det kalasdag igen, min Marias pojke fyller 12. Först väntar fotbollsträning för Milo, säsongen är som sagt så smått igång. Han har varit superduktig med sin löpning den här veckan. 2 vändor på 2 respektive 3 km. Sen fysträning i fredags och idag fotbollsträning. Känner en viss press att komma igång jag med. 😉 Nästa vecka ska jag ta tag i lite styrketräning och fortsätta med mina promenader.

Ha en fin Söndag om du inte kikar in mer idag. Njut av dagen! ❤️

Kram Nina

57
Kommentera

Skogaholmslimpa

Jag var bara tvungen att komma in direkt och visa dig receptet på Skogaholmslimpan. Tony är lyyyyrisk. Han har inte pratat om annat än det där brödet sen han åt det, ”tänk att man kan baka egen Skogaholmslimpa” mumlade han mellan tuggorna. Han fick äta limpan när det svalnat en liten stund, smöret smälte sådär härligt uppepå och osten blev sådär mjuk. Ja men du fattar, såååå smaskigt! Detta är ett originalrecept som Skogaholm själva publicerat, dock så har dom fortfarande några hemliga ingredienser som de inte publicerat. Men jag måste säga att detta är inte långt ifrån själva Skogaholmslimpan. Familjen här tycker det nästan är exakt som en skogis. Underbart!

Missa inte: Över 100 brödrecept  (<klicka) 

IMG_4187


Ja som du ser är det nästan som den köpta varianten, skulle säga att jag tyckte denna var goda på något vis. Inte lika degig i konsistensen som Skogaholmslimpan, alltså den köpa varianten.

En annan god limpa: SIRAPSLIMPA (<klicka för recept)

IMG_4182


Kolla! Visst är den väl riktigt ståtlig som hembakad Skogaholmslimpa. Det tycker i alla fall jag, den var riktigt fin faktiskt och framförallt god!

Snabba limpan: BAKPULVERLIMPA (<klicka)

IMG_4180

IMG_4178

SKOGAHOLMSLIMPA, 2 st

Annat gott bröd: 10 min frallor Tekakor i långpanna Ljuvliga grötkakor

3,5 dl vatten
1 pkt jäst
2 tsk salt
20 g smör
1 dl ljus sirap
6 dl vetemjöl (men jag hade 8 dl, det hänger på hur färskt mjölet är och kvalitet)
4 dl rågsikt

Gör såhär:

1) Värm vattnet till 37 grader.

2) Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och lös upp jästen. Häll i salt, sirap och lite av mjölet. Blanda runt och tillsätt varefter resten av mjölet och det smälta smöret.

3) Arbeta degen tills den är smidig och släpper kanterna. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

4) Dela degen i 2. Forma limpor av dem och lägg på bakplåtspapper, jäs i ytterligare 45 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

5) Ställ bröden lite längre ned i ugnen. Spraya in lite vatten i ugnen innan du stänger.  Sänk sedan ugnsvärmen till 200 grader efter 5 minuter. Låt stå i ytterligare 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du skär upp brödet.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen till vänster under inlägget.

Mer bröd:


Polarkakor

Vitlöksflatbread

Gáhkku – Samiskt tunnbröd

Äppelfrallor


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Inspireras gärna av dessa härligt goda bröd också:

Dinkelbröd i långpanna

Rostbröd

Tunnbröd i stekpanna

Kram Nina

315
27 kommentarer

Dreglar

Morning!

Så nöjd med sömnen inatt, jag somnade om och sov till halv 5 i morse. Alltså halv 5. Det känns som sjusovare, halva dagen har liksom gått. Hahaha…. det värsta är att det är sant att det känns så för mig.

I morse pep jag upp för att baka lite. Har ett par recept som står på tur för att testas. Ett är Skogaholmslimpa och ett annat är Dallasbullar. Ett finskt recept som jag hittat. Limporna står i ugnen nu och ser ut att bli fina och Dallas-degen står på jäsning.

Mitt i bakningen upptäckte jag dock att jag inte hade bakplåtspapper. Det är ju så dryyyygt när något saknas när man ska baka. Sånt kan faktiskt göra att jag skiter i alltihopa. Men idag kom jag ju på att vi har vår lilla miniaffär bara någon minut ifrån oss.

Hur nöjd? Så attans nöjd ska jag säga er! Kan vara det bästa påfundet i mannaminne. En obemannad miniaffär som vi går in med telefonen i. Man måste vara registrerad som kund med kontokort osv. Sen piper man in och handlar det man ska, betalar med en knapptryckning, klart! Behöver inte åka in till stan för att handla en yttepytte-pryl utan sladda iväg ett par minuter bara. Blev t.o.m flösch de luxe bakplåtspapper med räfflor på.

Så hur tror ni det där med att baka snyggt och städat gick då?

Sådär! Hahaha…. det är kaos! 😂 Ska ta tag i det här alldeles strax. Verkar helt enkelt vara mitt sätt att baka på. Kaosbaka! Det är kanske mitt signum?

Nu är snart Skogsholmslimporna klara, så nyfiken på hur dem blev? Alltså vem har inte ätit Skogaholmslimpa i sitt liv? Som liten var det bästa man visste Skogaholmslimpa med smör och ost och sen doppa det i varm choklad. OMG, nu dreglar jag nästan! 🤤😂

Hörni, ha en mysig lördag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

73
Kommentera