Bakad potatis med räkröra

Något som man nästan glömmer bort ibland är den bakade potatisen. Rörorna till går att variera i all oändlighet och det blir ju så vansinnigt gott med den krämiga potatisen. Här får du tips på en räkröra till bakad potatis.

BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA, 4 port

4 bakpotatisar

3 dl handskalade räkor

1 rödlök

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

2 msk finhackad färsk dill

1 tsk honung

2 krm salt

2 msk pressad citron

Lite vitpeppar

4 klickar smör

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och tvätta potatisarna ordentligt. Skär ett snitt i varje potatis.

2) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och baka dem i ca 50 min. Stick lite i dem och känn efter om de är klara.

3) Skala räkorna om du köpt oskalade. (Det finns handskalade att köpa).

4) Hacka löken och dillen fint. Blanda creme fraiche, majonnäs, räkor, honung, lök, dill, citron, salt och peppar till en krämig röra.

5) När potatisarna är klara, sära på varje potatis ordentligt. Lägg i en klick äkta smör i varje.

6) Fyll med räkröran. Servera med en grönsallad.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Toast Skagen

Smörgåsrulltårta 

Snabba toastkorgar

Kram Nina

2946
4 kommentarer

Hur kan man ta död på den

Gokväll i stugorna!

Här har vi just kommit hem från affären och Milos träning. Galen tid för träning kan man tycka men det är dessa konstiga tider som fördelas ut på kidsen.

Idag ringde Thedde och undrade om vi skulle äta lunch? Jag stod just och lagade mat till mig själv men jag åt snabbt och sen följde jag med och drack te. En sån chans kan man ju bara inte missa, häng med sin utflyttade unge. ❤️

Han är en busy man och blir uppringd mest hela tiden men vi hann prata länge ändå. Ibland förundras man över vilka barn man skapat? Han är liksom en vuxen man nu som är en jädrans duktig tränare i innebandy. Jag har ju själv spelat på elitnivå och det är verkligen så spännande att lyssna på hans olika strategier och tanke bakom. Ibland önskar jag att han varit den tränaren till mig, det hade varit häftigt!

Milo härmar Theddes fotopose. Det fick han igen för sen när Thedde körde ett trick på honom och lindade fast honom runt en lyktstolpe. 😂 Kolla min story så fattar ni.

Här hemma behövdes ingen ny fredagsbukett då förra fredagens liljor från Hötorget fortfarande är hur fina som helst. Har fördelat ut dem i vaser här och där. Så fint!🥰

Jag blir lycklig på riktigt av blommor. Det är något speciellt med en fin bukett blommor hemma. Helst i många vaser lite runtom. Sååå trevligt. På sommaren när man kan plocka in pioner och annat från trädgården, ja men det är ju magiskt. Dock så är jag kass på blommor. Annat är det med svärmor t ex, och mamma. Min svärmor kan man fråga om vilken blomjäkel som helst så vet hon namnet på den, och hur den ska skötas. Mamma har jag aldrig sett en vissen blomma hos, jo… när jag vattnat blommorna hos dem på sommaren när dom är bortresta. Då jäklar är det visset. 😂

Jag kan beundra gröna fingrar. Mina är typ röda – förmodligen giftiga också. Just nu håller jag på att ta död på en fredskalla – hur nu det ens är möjligt? Det ska typ inte gå att ta död på en sån. 🙈 Tur man är bra på olika saker hörni.

Jaja, nu ska vi äta äntligen äta här hemma. Ha nu en fin kväll raringar.

Kram Nina

74
3 kommentarer

Blåbärsbakelser

Nu ska du få ett smarrigt helgtips av mig! Dessa kan du verkligen svänga ihop på nolltid. De ser superhärliga ut och smakar ännu härligare. Detta kan du enkelt svänga ihop strax innan gästerna kommer t ex. De är sådär ljuvligt frasiga och insidan med vaniljkräm och söt blåbärsgrädde till är verkligen wow!

IMG_4152

IMG_4154

IMG_4157

BLÅBÄRSBAKELSER, 6 st

3 smördegsplattor
2,5 msk marsankräm
1 dl mjölk
2 dl grädde
0,5 dl blåbär
2 msk florsocker
florsocker till toppen

Gör såhär:

1) Pressa ur 12 rundlar ur smördegsplattorna. Pressa ur små rundlar i mitten på 6 av dem. Det ska bli en under och en översida. Lägg på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 10- 15 minuter eller tills de har fått lite färg. Låt svalna och skär bort toppen på rundlarna som INTE har hål i sig.

2) Blanda ihop marsankrämen så det blir riktigt krämig vaniljkräm. Ställ kallt en stund.

3) Vispa grädden med florsocker i. När grädden nästan är färdigvispad kan du ha i blåbären. Vispa runt några varv tills det blandats och blåbären gått sönder lite.

4) Fyll rundlarna med vaniljkräm. Lägg grädden i en sprits och spritsa i en ring över. Toppa med rundlarna med hål o. Pudra över florsocker.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Klassisk BUDAPESTRULLE

Petit Chouxer

Rulltårtsbakelser

Mördegsbakelser med lemoncurd

Kram Nina

34
2 kommentarer

Välkommen

Gokväll raringar!

Välkommen in till nya sajten. Jag bloggar alltså numera hos Tailsweep. Här var jag för några år sedan och har alltså nu kommit tillbaka igen, lite som att komma ”hem” igen faktiskt.

Det ska fungera fint nu med det mesta här på bloggen, men skulle det mot förmodan vara något med det tekniska får du gärna hojta till.

Idag har jag bakat som en liten tätting här hemma i köket. Hann med 4 olika recept. Så jädra effektiv ibland alltså…. dock så sitter jag här nu med ögonlocken hängande nere vid fotknölarna typ. Klockan är halv 7 och det är toknatt för mig…så nu kan man säga att jag jobbar natt. Haha!

Idag efter jag ätit lunch så kom den här hårbollen och la sig bredvid mig. Verkligen superenkelt att stiga upp och störa henne…nä det gör man inte, man ligger snällt kvar tills fröken vaknat. Hon hade så rolig stil bara där hon låg.

Min lilla hjälte var ute på sin runda igen. Ni som följer mig på Instagram kan kolla min story, har filmat från den kolsvarta lilla rundan. Vi bor ju en bit ut på landet och på vissa ställen är det inte upplyst allt. THANK god för Milos pannlampa. Hade vi inte haft den hade jag säkert kört in i ett träd. 😅

Nä, nu lite vila. Ha en fin kväll!

Kram Nina

61
4 kommentarer

Inspiration ur mysbyxeträsk

Innehåller annonslänkar för Cellbes och NordicFeel

Nu har jag haft några dagar (många dagar) då jag levt i mysbrallor och tofs på skallen. Det är då jag får ett ryck. Vill fixa mig lite extra mycket. Raka benen i duschen, peela ansiktet, köra ansiktsmask, ha i en hårmask och bara städa bort det som känns för slabbigt.

Vad passar inte bättre då än ett inlägg men lite ytligt tugg. Lite kläd och skönhetstips kanske? Sånt som jag själv gärna läser om när jag behöver bli lite inspirerad och uppryckt ut mysbyxeträsket!

Vi börjar med lite klädtips. Ni är många som är som mig, vill ha sköna byxor på sig…. snygga och sköna! Här ska du få mina två bästa tips för tillfället.

Byxa med dragkedja i bak.

Något av det skönaste i byxväg jag har just nu är dessa byxor med dragkedja i bak. Sitter som en smäck, superstretchiga, lite högre midja och så sköna på! Jag kan t.o.m otroligt nog sitta och slappa i soffan med dessa på, helt galet. Då är dom sköna ska jag säga er, skulle aldrig göra det annars.

De andra paret brallor som är så otroligt sköna är dessa! Bootcut jeans, otroligt sköna på och sitter också som en smäck. Dessa kan man ha som mysbrallor tammetusan! Man kan ta sin helt vanliga storlek, ser supersmå ut men har en fantastisk stretch. Sen är det som å dra på sig ett par tajts. Så sköna.

Cardigan med avtagbar krage (tokrabatt nu)

Den här använder jag jättemycket. Så bra kvalitet och så skön på! Jag älskar kragen men som sagt, den är avtagbar om man inte vill ha den. Jag tycker det är jättefint och så värmer det en fryslort som mig.

Du måste också kika in Cellbes jätterea som de har nu. 50% rabatt på en hel del redan nedsatta varor. HÄR hittar du allt!

Nu till några återkommande favoriter vad gäller hudvård hemma hos mig.

Ansiktsvatten, Clinique Clarifying Lotion, 20% rabatt nu

Många brukar fråga mig varför man ska använda ansiktsvatten? Är det bara för att tvätta bort makeup rester efter ansiktstvätt? Nej nej, det gör mycket mer än så! Ansiktsvattnets främsta uppgift är att återställa PH-värdet i huden eftersom det rubbas vid kontakt med vatten. PH-värdet i kranvatten är 7 och hudens PH är typ 5. När PH-värdet är i obalans så blir huden extra mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden- T ex så funkar inte den övriga hudvården som du använder inte optimalt om PH-värdet är i obalans. Så genom daglig användning av ansiktsvatten kommer hela hudvårdsrutinen bli mer givande för huden.

Clinique, 7 day scrub cream, 20% rabatt nu

Den här vill jag ALDRIG vara utan! Världens bästa ansiktsskrubb. Den här kan man använda varje dag då den är så skonsam. Den här gör alltid att jag känner mig sååå ren och fräsch i huden. Denna brukar jag använda på morgonen i duschen. På kvällen använder jag min Fore Mini (se nedan) som också gör huden smidig och så len.

Såhär ser Foreo Mini ut! (20% rabatt just nu)

Har inte haft en enda finne sen jag började använda dessa produkter ordentligt. Inte ens vid mens. Har du problem med bråkig hud i ansiktet, finnar, utslag, torra fläckar eller bara allmänt risig hud. Så detta är ett hett tips för er.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kram Nina

19
Kommentera

Smuliga Hallonrutor med cheesecakefyllning

Ja men dessa rutor blev faktiskt alldeles galet fantastiska och så över mina förväntningar, WOW alltså. Kakan har sådär härlig yta med lite tuggmotstånd, inuti har du en vaniljcheesecakefyllning som är sådär läckert vaniljig och söt och så hallonen mitt emellan som ger lite syra. Botten är som en mördegsbotten som smakar så härligt gott. Ja men detta är helt klart en 10 poängare!


SMULIGA HALLONRUTOR MED CHEESECAKEFYLLNING, ca 12 bitar

250 g smör
5 dl mjöl
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
hallon
2 ägg
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck en bakform på ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper i botten, du kan pressa till det lite så det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Lägg några hallon på botten, tänk dig ca 2 dl hallon. Häll fyllningen över botten och hallonen. Strö sedan över resten av smulet.

4) Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Lyxkaka

Vanilj & citronrutor

Semmelkaka

Mazarinrutor

 

283
8 kommentarer

Over night oats

Godmorgon godmorgon!

Här har jag haft en vråltidig morgon. Hunnit med att jobba en del och också vara uppe och fixa med tvätt och såna måsten. Fått iväg familjen på jobb och skola, så nu fortsätter arbetsdagen för min del. Mycket jobb vid datorn idag och så självklart lite i köket. Jag har kommit in i ett bra stim med att hålla ordning i köket nu så nu är det riktigt skoj att sätta igång varje dag. Jag arbetar ju som ett slafs i köket när jag står och jobbar där. Grejer överallt och disk upp till taket. Men nu jäklarns så har jag gett mig fasen på att det ska jobbas lite finare och mer städat och så kul att det genast känns mycket roligare. Vilken grej? Haha….

 

Ska äta en sen frukost här alldeles strax. Gick upp i svinottan och gjorde i ordning en ”over night oats”. Det är precis vad det låter som, havregryn som blivit gröt i kylen över natten. Detta är sååå gott hörni och nyttigt. Man kan verkligen variera detta i all oändlighet och servera massa gottigt till. I min kommer det vara kokosflingor och blåbär denna morgon.

OVER NIGHT OATS, 1 PERS

1,5 dl vatten (du kan också ta mjölk, havremjölk, soyamjölk, mandelmjölk)
1, 25 dl havregryn
1/2 banan
1/2 krm salt
1 krm kanel
1/2 krm kardemumma
1 1/2 tsk lönnsirap (kan utelämnas)

Gör såhär:

1) Blanda  havregryn, vatten, salt, kardemumma, salt, kanel, mosad banan och lönnsirap i en glasburk eller liknande. Det är bra om du kan sätta lock på det i kylen. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna hela natten.

2) Toppa med bär, banan, kokosflingor m.m. Du bestämmer själv.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

Inspireras gärna av fler härligt goda frukosttips:

Hemgjord granola

Frukosttrifle

Smoothie med extra allt

Smoothiebowl

Nu ska jag fortsätta jobba här, vi hörs senare. Har lite klädtips och annat smått och gott.

Kram Nina

261
2 kommentarer

Man blir så glad

Jag har skurit mig på högra tummen och nu insett hur helsickes mycket man använder sin högra tumme egentligen. Ja men absolut hela hela tiden. I matlagning, med telefonen, när du tvättar dig, går på toaletten, klär på dig…. ja men allt du tar i hela tiden. Meckigt! Jag har plåster på den nu och då kan jag inte använda telefonen med tummen. Eeeeh…..hur meckigt att använda telefonen på något annat sätt? Mitt kodlås lyder inte mitt tumavtryck så ja, ni fattar. Men i-landsproblem skulle jag kalla det.


Igår kom Milo hem efter skolan och började prata om att få upp konditionen och att inte bli så andfådd när man springer. Jag tror han blivit inspirerad av sin pappas springrundor och känner nu att det varit ett långt uppehåll ifrån fotbollen. Vi satte oss och pratade om hur man gör för att träna kroppen att orka mer. Han börjar bli taggad inför att fotbollssäsongen så smått ska börja igen, och han vill vara snabb och orka.

Jag berättade hur man gör. Att det krävs träning, och att kroppen får energi av mat och att framförallt träna sånt som man tycker är kul. Springa är kul sa han. Sagt och gjort så tog han på sig träningskläderna och jag kastade mig upp på cykeln för sällskap. Det blev 2,1 km i riktigt hyfsat tempo. Så duktig kille! Han ska springa 2 dagar i veckan säger han och sen är det fotboll 2 dagar i veckan.

Vi får se hur det går, ska såklart peppa honom. Igår efter rundan var han så nöjd med sig själv. Tog en lång dusch och sa till mig ”Man blir faktiskt riktigt glad av att springa”. Endorfinerna kickade in! På onsdag ska vi ut igen. Min duktiga pojke. Frisk luft och motion är precis vad dessa spelande 11 åringar behöver…..nu är min/vår uppgift att se till att den där motionen fortsätter att vara kul och motiverande.

Dags att göra frukost till familjen! Vi hörs sen.

Kram Nina

18
2 kommentarer

Hasselbackspotatis med krämigt cream cheesetäcke med bacon

Idag gjorde jag en riktigt smarrig rätt alltså. Hasselbackspotatis i ugn med ett krämigt cream cheesetäcke med bacon, ost och salladslök. Milo åt här precis och tyckte det var supergott. Tony går och trampar här och längtar till vi ska sätta oss och äta och har varit och nallat på det flera gånger och har samtidigt mumlat något om ”fyfasen så gott”. Han var sen hem från jobbet idag så jag väntade in honom men Milo som varit ute och sprungit idag var vrålhungrig och fick käka innan.

HASSELBACKSPOTATIS MED KRÄMIG CREAM CHEESESÅS, 4 PERS

8 potatisar
1 knippe salladslök
300 g cream cheese (typ philadelphia)
2 dl grädde (för smalare sås, ta mjölk istället)
1/2 msk örter (jag använde frysta som man köper i liten kartong)
2 dl riven ost
några skivor ost

1 pkt bacon
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Tvätta potatisarna ordentligt. Skiva potatisarna, lämna dock ca 0,5 cm i botten som inte är skuren. Olja in potatisen med olivolja och salta och peppra potatisarna.

2) Sätt ugnen på 190 grader och ställ in dem i ca 45 minuter. Ta ut dem.

3) Stek baconen. Skiva sedan baconen i skivor. Skiva också ostskivorna i mindre bitar. Stick ned ost och bacon i hallselbacksskivorna. Gör röra på cream cheese, skivad salladslök, riven ost, örter, grädde (eller mjölk), salt och peppar. Bred ut den på potatisarna.

4) Skjuts in i ugnen i ca 45 minuter till. Ät och njut som de är eller till kött eller kyckling. Jätte jätte gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade krämiga smöriga potatisar

Parmesan och skinkfyllda potatisar

Potatis & palsternackssoppa med knaperstekt bacon

Sötpotatischips

Kram Nina

128
Kommentera

Kaffemums

En riktigt god kaka att skriva upp på ”att baka” listan är denna supergoda Kaffemums kaka. Den är magiskt god och t.o.m Tony som inte ens gillar kaffe tar flera bitar efter varann. 😀👌🏻

KAFFEMUMS

150 gram smör

3 ägg

3 dl socker

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk mald ingefära 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl mjölk

Kaffeglasyr:

100 gram smör
3 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker

Garnering:

Kokosflingor

Gör såhär:

1) Smält smöret. Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.

2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.

3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.

4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känn med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.

5) Glasyr: Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda glasyren till din kaka. Smält smöret. Häll sedan i snabbkaffet och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

106
5 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...