Letar du efter den perfekta sommardrinken att bjuda på i solen? Då måste du testa Watermelon Rosé Fizz, en bubblig, fräsch och vackert röd/rosa drink med smak av vattenmelon, hallon och lime. Den här drinken är precis lika god med som utan alkohol, och den passar lika bra till grillkvällen som till tjejkvällen på altanen.
Här får du receptet som är lika enkelt som det är heeeelt magiskt!
Watermelon Rosé Fizz (2 glas)
Du behöver:
1/2 liten kärnfri vattenmelon
1 1/2 dl frysta hallon
1/2 dl Rose’s Lime (eller pressad limejuice + lite socker)
3/4 dl kallt vatten (Ev. florsocker efter smak)
2–4 dl mousserande rosévin eller prosecco (justera efter styrka du vill ha)
Isbitar Mynta eller vattenmelonklyftor till dekoration
🥂 Så här gör du:
1. Skär bort skalet på vattenmelonen och skär fruktköttet i bitar.
2. Lägg vattenmelon, hallon, lime och vatten i en blender. Mixa riktigt länge tills du får en len och slushig smoothie.
3. Smaka av, vill du ha den sötare, tillsätt lite florsocker.
4. Fyll två glas med is och häll upp din vattenmelonslush.
5. Toppa försiktigt med mousserande rosé eller prosecco.
6. Rör om försiktigt, dekorera med mynta och vattenmelonklyfta – och NJUT!
Tips:
Vill du ha en alkoholfri variant? Byt ut rosévinet mot alkoholfritt bubbel eller ett bubbligt mineralvatten med smak av hallon eller lime. Ett favoritbubbel när det kommer till alkoholfritt är Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling Rosé!
Vad är rosés lime?
Det är denna. Hittar du inte den så finns det lite varianter att ta till. Det är att pressa limejuice och ha i lite socker, det finns också en som heter mixtales lime som funkar lika bra.
Den här drinken är inte bara god, den är galet snygg också! Den starka röd/rosa färgen gör sig perfekt på sommarens bilder. Servera i mason jars eller coupe-glas, och du har en drink som både smakar och ser ut som semester.
Jag har handlat på Matsmart i många år och älskar verkligen vad de gör, de räddar fullgod mat från att slängas och säljer den till galet bra priser. Det kan bero på lite kortare datum, men också att förpackningar byter utseende t ex. Hur bra att det inte slängs då ut säljs hos Matsmart till ett bättre pris. Dessutom levererat direkt till dörren.
Här är mina mest köpta produkter just nu, sånt jag bunkrar till vardagsmaten och alltid vill ha hemma. Plus dagens megafynd som du inte får missa!
Missa inte rabattkoden längre ned!
Tortillabröd 10 pack
Mitt bästa skafferiknep! Jag köper alltid 3 paket åt gången, de håller bra i frysen och är perfekta till:
Min go-to som jag använder till så mycket. Alltid massor med burkar hemma då de är så bra att ha i skafferiet. Lätt, krämig och utan tillsatser. Jag använder det till:
✔️vegogrytor
✔️vanliga grytor
✔️asiatisk mat (kolla in min kategori asiatisk mat)
✔️som bas i smoothies (kolla min kategori med smoothies)
Letar du efter ett enkelt recept på somriga scones som går snabbt att baka? De här citron- och vaniljsconesen är saftiga, fluffiga och bakas smidigt i långpanna, perfekt när du vill bjuda flera eller bara slippa klicka ut deg för hand. Smaken med rivet citronskal och vaniljyoghurt ger en så fräsch & mild smak som passar perfekt till sommarfrukosten, brunchen eller fikat på altanen.
2. Klä en liten långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
4. Nyp ner det kalla smöret till en smulig massa. Rör ner vaniljyoghurt och citronskal (och ev. citronsaft).
5. Arbeta snabbt ihop till en mjuk, något kladdig deg.
6. Tryck ut degen jämnt i formen.
7. Skär i 9 rutor med en mjölad kniv eller bakskrapa innan gräddning.
8. Strö gärna över lite råsocker.
9. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter tills sconesen fått fin färg.
10. Låt svalna något, bryt isär och servera gärna med smör, mascarpone eller lemon curd.
Vill du göra sconesen glutenfria?
Det går jättebra att göra glutenfria citron- och vaniljscones i långpanna! Byt ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix (gärna för bakning) och tillsätt 1 msk fiberhusk. Låt degen vila i 5–10 minuter så att den sätter sig innan du trycker ut den i formen. Resultatet blir minst lika gott, och perfekt för dig som vill undvika gluten.
Fler sconesrecept du måste testa!
Här på bloggen hittar du massor med varianter av scones, både klassiska och nytänkande. Här är några favoriter:
Piuuh! Äntligen kom värmen till oss och som vi njutit. Vi har packat bilen, kastat in handdukar, parasoll och kylbag, och dragit raka vägen till stranden i dagarna två nu. Det är verkligen såna där dagar när kroppen andas ut. När solen får landa på huden och vinden känns som balsam för själen. Bara sitta i solstolen och njuta allt man orkar…. Jag älskart! Och…jag har haft lite nya favoritoutfits på mig. Sköna, somriga och precis lagom fixade för både strandhäng och kanske ett middagsstopp efteråt.
En av dagarna hade jag på mig min vita t-shirt med neonrosa leoprint och texten “J’ADORE” i silver. Så himla fin till solbrännan!
Till det en rosa maxikjol med småblommigt mönster, som fladdrar så vackert i vinden. Den har smock i midjan och är så skön och ha på. Jag varierar den med att lyfta upp den (där smocken är) till brösthöjd så har du världens finaste klänning.
Jag knöt t-shirten i midjan sådär som jag brukar för att få lite form på looken och slängde på mina stora solisar. Enkelt, men jag kände mig såååå sommarfräsch! Så tips tips!
👗 Klänningstest innan stranden – Cellbes har sommarrea!
Innan vi drog iväg till stranden igår så passade jag på att testa några nya klänningar från Cellbes…och ja, jag blev lite kär i allihop. Det bästa? De har just nu galen sommar-REA och du får 10 % extra rabatt med koden:
👉 EXTRA10 (gäller på allt, även REA! 🙌)
1. Rosa/vit klänning – luftig och skön
Perfekt när man vill känna sig fin men inte svettas bort. Viskoscrepe är en av mina favoritmaterial på sommaren, mest för att den andas. Läser man recensionerna är det många som skriver att den är just sval och skön. Finns i flera olika färger, valet föll på denna igår. 🩷💕 Älskar rosa!
Sitter fint, lätt att klä upp eller ner. Den är lite kortare i modellen. Så himla söt! Älskade den. Ha den som en skön ”Bara vara” klänning eller klä upp den med klackar. Funkar vilket som.
Känns som en medelhavsdröm på nåt sätt även om den svart. Samma som ovan men svart, kunde inte bestämma mig så det fick bli båda. Perfekt nu när det är så nedsatt pris också så då kan man (tips tips) välja båda.
När du klickar hem något från Cellbes, använd EXTRA10 i kassan för att få 10 % extra rabatt. Kombineras med sommarrean = fyndläge deluxe!
💦 Vätska först – min citrusdryck som du inte får missa!
Något jag alltid har med mig när det är riktigt varmt ute? Min hemmagjorda vätskeersättning! Ja den blandar jag alltid till innan vi ger oss av hemifrån. Milo får en stor flarra också.
Den är inte bara god, den hjälper kroppen att återhämta vätska och salter som försvinner när man svettas floder i värmen. Dessa dagar så bara rinner det ju om en.
När sommarvärmen slår till behöver kroppen mer vätska än vanligt, och det räcker inte alltid med vanligt vatten. Dricker man mycket vatten så sköljs mycket viktiga salter och mineraler ut ur kroppen. Den här hemmagjorda vätskeersättningen med apelsin, citron, salt och honung är perfekt för att återställa kroppens vätskebalans på ett naturligt och gott sätt!
Den passar både vuxna och barn, och du slipper konstiga tillsatser. En riktig sommardryck som både svalkar och gör nytta skulle jag säga!
Hemmagjord vätskeersättning med smak av citrus
Du behöver:
1 liter vatten
3 apelsiner
1 citron
1/4 tsk havssalt eller himalayasalt
2 msk honung eller lönnsirap (välj efter smak)
(1 1/2 skopa elektrolyter – valfritt, se nedan)
Gör så här:
1. Koka upp vattnet.
2. Pressa saften ur apelsinerna och citronen.
3. Häll i citrussaften, saltet och honungen/lönnsirapen i det varma vattnet. Rör om tills allt löst sig ordentligt.
4. Låt svalna och häll upp i en flaska med kork. Förvara i kylskåp. Håller i upp till 1 vecka.
Tips: Servera med isbitar och tunna skivor apelsin eller citron för extra sommarkänsla!
❄️ Vill du ha ett svalkande tips till barnen?
Kolla in mitt recept på glasspinnar med vätskeersättning här, perfekt när barnen (eller du själv) behöver återställa vätskebalansen men inte vill dricka. Enkelt, roligt och lite kul sätt att servera det på!
☀️ Tips vid varmt väder – så skyddar du kroppen från värmestress
Jag visste knappt förr att ett sånt uttryck fanns. Värmestress är kroppens sätt att säga: “Det här blev för mycket.” När det är varmt ute jobbar kroppen stenhårt i bakgrunden för att hålla en stabil inre temperatur. Den svettas, vidgar blodkärlen, pumpar runt blodet och försöker kyla ner dig. Det kostar energi… och tär på vätska, salter och mineraler.
När det är riktigt varmt ute kan kroppen snabbt bli uttorkad, särskilt om du svettas mycket eller är aktiv. Här är några fler tips man kan tänka på:
✅ Drick små mängder ofta, istället för att hälla i dig mycket på en gång.
✅ Växla mellan vatten och vätskeersättning.
✅ Skydda dig från direkt sol mellan kl. 11–15.
✅ Ät lätt och vätskerik mat… som melon (älskar att ha med på stranden), gurka, tomat och jordgubbar.
✅ Lägg benen högt ibland, det hjälper blodcirkulationen och motverkar svullnad. (Kände igår att jag hade behövt det då mina fötter var jättesvullna).
Naturliga tillskott som kan hjälpa i värmen
Vill du stötta kroppen lite extra under varma dagar? Här är några snälla tillskott:
Magnesium – särskilt om du får kramp eller känner dig trött. Detta äter jag varje varje dag, men tar lite extra när det är varmt ute samt till natten för bättre sömn. Gett till minsting sen han var liten då han led av barnmigrän, har inga anfall så länge han äter dessa.
Elektrolytpulver utan tillsatser (se nedan) – välj gärna ett med kalium och natrium. Det här har jag, brukar hälla i en skopa i vätskeersättningen, då har du ett toppenalterativ.
C-vitamin – hjälper kroppen att återhämta sig från värmestress. Dessa tar jag av varje dag.
B-komplex – för dig som känner dig dränerad och utmattad i solen. Väldigt fint hormonellt stöd för oss kvinnor i förklimakteriet/klimakteriet också.
💡 Extra boost: Så kan du förstärka vätskeersättningen
Vill du göra din hemmagjorda vätskeersättning ännu mer kraftfull? Då kan du blanda i en liten skopa elektrolytpulver, det gör jag….det gör stor skillnad, särskilt om du:
– Svettas mycket
– Har värmestress eller är lätt utmattad
– Har hormonella svängningar
– Eller helt enkelt vill återställa balansen lite snabbare
Jag brukar använda ett rent elektrolytpulver utan socker och tillsatser, det HÄR tycker jag är grymt bra och har använt i många år nu.
✅ Börja med en 1 skopa första gången
✅ Blanda ut i vätskeersättningsdrycken här ovan. Jag använder 1 1/2 skopa till den mängden numera.
På det här sättet får du en vätskeersättning som inte bara smakar sommar, den jobbar med kroppen på djupet. Den ger både snabb vätska och snälla mineraler som stöttar nervsystem, muskler och energi. Tony som springer ca 5 – 8 mil i veckan skulle aldrig kunna vara utan det säger han. Han mår så mycket bättre sen han började med elektrolyter, OCH känner sig mer kraftfull och orkar mer.
💛 En liten sak med stor effekt, särskilt de där dagarna när allt känns lite för varmt, eller som Tony svettas floder av att träna.
Det är lätt att glömma att värmen faktiskt kan tömma kroppen på viktiga salter och mineraler. Men den här enkla vätskeersättningen gör allt för hela familjens vätskebalans oxh jag älskar att det smakar somrig citrus!
Vad väljer du i sommar – strand, skugga eller soffläge?
Berätta gärna! Och om du testat vätskeersättningen eller klickat hem något från rean! Jag älskar att inspireras av er också. 💗
Och du, glöm inte detta:
👉 Vatten är kanske inte alltid nog.
👉 Kroppen behöver vila.
👉 Och du förtjänar att känna dig fin, även i värmebölja och tofflor.
Godmorgon från bubbelkoppens rike! ☕💛 Igår startade jag dagen på bästa sätt, med mitt stora Stanleyglas fyllt med ljummet citronvatten. Jag dricker det inte iskallt, utan blandar kallt vatten med lite kokt, så att det blir sådär kroppsvänligt varmt. Perfekt för att långsamt väcka kroppen.
Varför citronvatten på morgonen? 🍋
Citronvatten är en riktig klassiker som jag druckit varje morgon nu i säkerligen 5 år, missar här och där men för det mesta slinker det i.
Det kan:
– Stimulera matsmältningen
– Främja levern och avgiftningen
– Ge ett uppiggande tillskott av C-vitamin
– Hjälpa till att balansera pH-värdet i kroppen
Såhär gör jag mitt:
👉 Pressa saften från ½ citron i ett stort glas
👉 Fyll upp med 2/3 kallt vatten
👉 Tillsätt 1/3 hett vatten
👉 Rör om – och drick långsamt
Min trogna bubbelkopp – Stanley!
Alltså denna mugg! Jag fattar hypen. Stanley-muggen håller kylan (eller värmen!) i timme efter timme, har sugrör, handtag, passar i mugghållare….och rymmer massor. Perfekt för citronvatten, smoothies eller iskaffe.
Jag använder min varje dag, året runt, både hemma och på språng.
Efter citronstarten blev det vila i uterummet, med Majlis tätt intill. Min lilla skugga. Det är något med hur hon alltid vet när jag behöver stillhet. Hon ligger tätt, spinner tyst, och håller min energi i balans. 💭🐾 Alltid nära nära…skulle hon få som hon ville så skulle hon nog leva ihop med mig, lite som en känguruunge i magpåsen. Haha…
Dagens glass-chock: Limoncello från Lidl! 🍋
Alltså HUR god får en glass bli?! Jag testade Gelatelli Limoncello Ice Cream från Lidl och blev helt tagen. Krämig, syrlig, söt…. Jag sa just det, det här är som en sötsyrlig sommarpuss från Italien.
Och vet du? Den passar sååå bra i drinkar också! Här kommer några tips:
🍋 Limoncello Float – bubbligt, enkelt och galet gott
Det här är kanske den enklaste och godaste glassdrinken du kan göra. Perfekt som en dessert i glas, eller som ett lyxigt kvällsmys i solen. Den funkar med både alkoholfritt bubbel och klassiskt prosecco.
Du behöver:
– 1 kula Limoncello-glass (Gelatelli från Lidl)
– 1 dl kylt prosecco eller mousserande vin (alkoholfritt bubbel passar lika bra)
– Några färska myntablad
– Citronskiva till garnering
Så gör du:
Lägg glassen i ett fint coupe- eller vinglas. Häll försiktigt över bubbel så att det skummar upp lätt. Toppa med mynta och en tunn citronskiva. Servera direkt, gärna med sked och sugrör. HÄR hittar du förresten snygga såna glas – mina favoriter!
🍋 Frozen Lemon Dessert Martini
Det här är en somrig drink med syra, kyla och lyx… och Limoncello-glassen från Lidl gör den galet god. Tänk klassisk Frozen Martini, men med dessertkänsla deluxe.
Mixa allt till en frozen konsistens i blender. Häll upp i ett martiniglas och toppa med citronskal eller en skiva citron. En perfekt dessertdrink med både sting och krämighet.
…passar också i desserter….
🍋 Limoncello-glass + varma bär = wow!
Det här är inget mindre än en magisk smakkombination. Värmen från bären möter den kalla citronkrämen i glassen, och det smakar som en dröm!
Du behöver:
– 1–2 dl frysta blåbär eller hallon
– 1 tsk lönnsirap eller agavesirap
– 1 kula Limoncello-glass
– Krossade mandelkakor eller smulor av havrekaka (testa mitt recept på kanelhavrekakor)
Så gör du:
Värm bären i en kastrull eller mikron tills de blir varma och lite syltiga. Smaksätt med lite sötning. Lägg glassen i en skål eller glas, häll över de varma bären och strö ev. lite krossade kakor på toppen. Magiskt enkelt och gott!
🍋 Limoncello Sundae, med pajfeeling
Här gör vi en mini-dessert på glas med smak av citronpaj. Perfekt som avslut på en middag eller som eftermiddagslyx.
Du behöver:
– 1 kula Limoncello-glass
– 1 msk smulade digestivekex eller havrekakor
– Lite rivet citronskal
– En klick kokosgrädde eller vispgrädde
Så gör du:
Lägg kexsmulor i botten av ett glas, klicka i glassen, toppa med grädde och rivet citronskal. Vill du göra det extra snyggt: servera i miniburkar eller glasburkar med lock.
BH:n jag lever i (på riktigt!)
Du vet när man hittar den där BH:n som bara sitter rätt, formar fint, känns mjuk och håller hela dagen? Jag har säkert åtta stycken i olika färger…hahaha! Det är min absoluta favvo-BH och den är både bekväm OCH snygg.
I lördags drog vi till Gröna Lund med Milo och hans kusin Neo, och alltså, vilken härlig dag vi fick tillsammans! Full fart från första stund, och som alltid när man åker med tonåringar var det vi vuxna som mest satt och njöt medan ungarna körde järnet. 😄 Tänker fortfarande på kycklingwoken jag åt på Holy Monkey, men mer om det senare i inlägget, du ska också få ett recept på en god kycklingwok jag brukar göra här hemma längre ned. Men först Grönan!
Det var laddade grabbar som gav sig ut i ett halsoligt vimmel på Gröna Lund. Här vinkade vi av dom för att de senare skulle kasta sig ut i fritt fall.
Milo och Neo var helt galna, de åkte allt. Högt, snurrigt, snabbt och baklänges. Jag tappade räkningen efter… ja, säkert hundratjufler gånger. Ni vet den där energin de har när man själv känner att man hellre lutar sig tillbaka med en kaffe? Den energin.
Vi hann såklart med ett par klassiker också …som att stå nedanför Fritt Fall med andan i halsen och kolla när killarna kastades ut i luften (japp, det är alltid lika svettigt att bara titta på 😅).
Och sen lite femkamp förstås! Alltså, vi ska inte tala om hur dåligt det gick till en början för mig, men Tony var som vanligt tävlingsinriktad deluxe och tog hem skjuttävlingen. Jag skyller på solen…eller den senare regnskuren som kom, jag är ju en väderhäxa. Får ändå nöja mig med 47 i skjuttävlingen.
Vi kammade hem noll & ingenting på choklad & chipshjul, vi brukar dock ha tur men denna dag ville det sig inte riktigt. Varje gång tänker man att man lika gärna skulle kunna köpa choklad och chips för pengar som läggs på detta. Haha… men det är väl tjusningen.
Gröna Lund från lite olika vinklar och vrår, älskar att fota i nöjesparker. Det är något twistat med allt…. Som att man är i en fantasivärld fast den är på riktigt. En märklig känsla.
Godaste maten på Grönan
Sen var det dags för lunch, vi åt på Holy Monkey som ligger ute på pontonen på området. Där finns en smashed burger restaurang, spritz bar och Holy Monkey då. Tips tips om du besöker Grönan i sommar, det var riktigt gott. Killarna åt sushi.
Fräscht, smakrikt och perfekt efter en massa spring. Jag tog en wok med kyckling och grönsaker, Tony körde något spicy med färs och ris, och ungarna slukade sina rätter på nolltid. Så gott!
Gröna Lund, en magisk plats full av minnen 🎡✨
Gröna Lund är inte bara en nöjespark, det är en sommartradition mitt i hjärtat av Stockholm, på vackra Djurgården som vi bara älskar. Här blandas historien med karusellskrik, sockervadd, konserter, skratt och fjärilar i magen. Nej men hur härligt!
Jag blev tvungen att läsa på lite, parken öppnade redan 1883 och är Sveriges äldsta nöjesfält. Den bär på så mycket nostalgi att det nästan sitter i väggarna… ellerhur, och ändå lyckas den alltid kännas ny, varje gång man kliver in genom grindarna så är nåt nytt.
Slänggungan, en saga som snurrar varje sommar 🎠✨
Alltså… den här. Slänggungan på Gröna Lund. Jag vet inte vad det är, men jag dras till den som till en vacker målning. Jag har säkert 25 bilder bara på den, från alla vinklar. Det är något med färgerna, lamporna, svängarna, ljudet från kedjorna som spänns och fötterna som lyfts från marken… det är magiskt på nåt sätt.
Och just denna detalj, där det står “Anno 1997 – Tivoli Gröna Lund”, alltså JA, det är bara en liten text på en dekorerad panel, men den säger så mycket. Dekorationerna är som hämtade från en annan tid. Pasteller, gulddetaljer, handmålade landskap…som att någon öppnat en sagobok från förr och låtit hela karusellen vakna till liv. Och när solen går ner och lamporna tänds… då glittrar den som ett smycke mitt i parken.
Och varje gång jag ser den snurra, blir jag lika fascinerad….och som vanligt har jag aldrig vågat åka den.
Fika och avslut
Efter en heldag bland skratt, skrik, karuseller och sockervadd var i alla fall mitt trötta huvud helt slut. Jag & Tony avrundade dagen med en fika på det där lilla caféet utanför Grönan, Backstagehotel café. En lugn stund med kaffekopp och sen ringde ungdomarna och var trötta men glada och var redo att åka hem – bästa dagen.
Krispig kycklingwok med färgglada grönsaker, 4 p
Inspirerad av Grönans goda mat kommer här ett enkelt recept du kan svänga ihop hemma! Går så snabbt och smakar så gott.
Du behöver:
400 g strimlad kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 huvud vitkål
1 liten broccoli
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk sesamolja
2 msk tamari eller soja
2 tsk honung
1 lime
Salt & peppar
Kokt jasminris till servering
Gör så här:
1. Fräs vitlök och ingefära i sesamolja i en wok eller stekpanna.
2. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt. Lägg i alla grönsaker (skurna i lagom bitar) och fräs bara snabbt på hög värme.
3. Tillsätt tamari, honung och pressa över lime.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Perfekt vardagsmat som smakar som en heldag på nöjesfält! Haha, där fick jag till det va? 😂
💛 Följ mig för mer matglädje, tips & vardagsinspo!
Vill du ha fler recept, vardagstips, feelgood och glimtar från mitt kök och mitt liv?
Följ mig här så missar du inget:
📸 Instagram: 👉 @niiinis.se – recept, nervsystemspepp och vardagsliv.
📘 Facebook: 👉 Niiinis Kitchenlife – nostalgi, humor, massor av recept och i inspiration.
Letar du efter det perfekta tillbehöret till sommarens grillkvällar? Då har du hittat det som kommer få smaklökarna att dansa tango tammetusan. Oj vad vi har njutit av dessa potatisar genom åren, och bjudit vänner & familj och alla är rörande överens om att detta är en tiopoängare! De här provensalska grillpotatisarna är inte bara enkla att göra, de är så inibängens fullproppade med smak att de riskerar att stjäla showen från både kött, kyckling och halloumi. Haha…
Potatisen grillas långsamt i paket tills de blir mjuka och lite rostade, sen toppas de med en riktigt generös klick av vitlökssmör med persilja. Smöret smälter ner över de varma potatisarna och förvandlar varje tugga till ren magi. Alltså man svimmar nästan, detta måste du prova!
1. Riv av ett stort ark bakplåtspapper och lägg potatisarna på det.
2. Picka hål i varje potatis med en gaffel.
3. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
4. Lägg bakplåtspappret i ett större ark aluminiumfolie och vik ihop till ett tätt paket. På det sättet skyddas potatisarna från direktkontakt med aluminium – men du får ändå ett hållbart grillpaket!
5. Lägg paketet på grillen, vänd det då och då. Grilla i ca 45 minuter, mindre tid för små potatisar, lite längre för större. Dela dem gärna om du vill snabba på processen.
6. Gör under tiden det provensalska smöret: Värm smöret i mikron (ca 30 sek) om det inte är rumsvarmt. Pressa ner vitlöken, hacka persiljan fint och rör ner. Salta efter smak.
7. När potatisarna är klara, öppna paketet och häll allt i en skål.
8. Klicka ut smöret ovanpå och låt det smälta ner. Servera genast!
Serveringstips:
– Funkar perfekt till allt grillat – kött, kyckling, fisk eller halloumi.
– Även supergott med en enkel grönsallad och lite fetaost till.
– Vill du lyxa till det ännu mer? Riv över lite parmesan precis innan servering!
I Torsdags startade jag dagen på kanske det bästa sättet jag vet, i bubbelkoppen. Förresten försöker jag starta varje dag på det sättet. Har du möjlighet till ett varmt bad på morgonen så ska jag berätta för dig varför det är så bra för oss:
Sigge & Sigfrid håller alltid sällskap på poolkanten, ett iskallt glas kokosvatten och så bara fåglarna och jag. 😍
💦 Därför älskar jag att starta dagen i bubbelkoppen:
🩵 Mjukstart för kropp och sinne
Värmen från vattnet hjälper musklerna att slappna av och vaggar in hela nervsystemet i ett lugnare tillstånd. Perfekt när man vaknar stel, frusen eller bara lite trög i kroppen.
🩵 Djupare andetag & bättre cirkulation
När du sätter dig i varmt vatten ökar blodcirkulationen och du börjar automatiskt andas djupare. Det är som att kroppen får ny syresättning, särskilt viktigt om man ofta vaknar med “inre stress” i kroppen. Typiskt i klimakteriet t ex.
🩵 Lugn för ett överaktivt nervsystem
Bubblorna och värmen stimulerar vagusnerven, som styr vår återhämtning. Det gör att kroppen går från “fight or flight” till “rest and digest”. En perfekt motsats till scrollande, bråttom och alla dessa to do-listor.
🩵 Tid för reflektion & stillhet
Det blir nästan som en mini-meditation det här varje morgon för mig. Inget stök, inget måste, bara jag, naturen (eller morgonhimlen), och det varma vattnet. Här föds ofta mina bästa idéer och tankar, helt utan krav & måsten vilket är guld för t ex en stressad hjärna.
🩵 Självkärlek
Att börja dagen med att ge sig själv något skönt och läkande sätter liksom tonen för resten av dagen. Det signalerar till kroppen: “Jag tar hand om dig.”
Måste det vara bubbelkopp? Nej… ett varmt bad funkar också!
Får ofta frågan på instagram när jag visar att jag badar om det: “Måste det vara bubbelkopp?” – och svaret är nej. Det viktigaste är inte bubblorna, utan värmen, stillheten och att du ger dig själv en stund av lugn. Ett vanligt varmt bad hemma kan vara minst lika läkande för kropp och sinne.
Ett vanligt varmt bad kan till och med kännas mer stilla och inkännande, vilket passar extra bra om nervsystemet redan är överbelastat. Tips tips om du vill få det att kännas mer spa:
🩵 1 dl epsomsalt i badvattnet för att lindra stress, mjuka upp muskler och spänningar
🩵 Några droppar eterisk lavendel– eller eukalyptusolja – för att dämpa inflammation, lugna nervsystem och mjuka upp muskler
🩵 Dämpat ljus, musik eller bara tystnad
Poängen är inte vad du sitter i, utan att du sitter där. Med dig själv. Med värmen. Med andetaget. Det är då magin händer. Jag andas alltid 4 in, håller 2, släpper ut på 7. Sådär håller jag på i några minuter och då hamnar man alltid i ett så skönt lugn. Nervsystemet liksom pyser ned till minifart.
Med solen som smög sig in mellan träden och fågelkvitter i bakgrunden fick jag syn på något jag alltid blir lite extra glad av: dagliljan hade slagit ut! 🌷Åh vad den gjorde mig glad!
Den blommar så kort stund, så det gäller att pricka in den, och det gjorde jag! Den är alltid så maffig och vacker där den står och liksom stoltserar över trädgården, men jag har missat den flera år. Så igår var det en liten present från naturen. 🧡
Efter badet blev det dusch och fixa sig i ordning för Stockholm. Förut när jag skrev om deodorant på Instagram fick jag så mycket frågor. Jag får nämligen ofta frågor om vilka deodoranter jag använder, särskilt eftersom många vill byta till något snällare och mer naturligt. Här kommer mina två absoluta favoriter som jag använt i flera år nu:
🌿 Urtekram Cream Deo Wild Lemongrass // Urtekram Deo Crystal Lime
Båda är helt utan den vanliga aluminiumvarianten (den som täpper till porerna). I stället innehåller de ett naturligt mineralsalt som lägger sig ovanpå huden och hjälper till att hålla borta dålig lukt, utan att störa kroppens egna funktioner.
Lemongrass-varianten är en krämdeo med fräsch citrusdoft, perfekt för dig som vill känna dig nyduschad hela dagen.
Lime-deon är en sån klassisk roll-on som ger en sval och fräsch känsla direkt när du har på den.
Båda är:
✔️ Ekologiskt certifierade
✔️ 100 % naturliga
✔️ Veganska
Tips från mig: Jag har till och med kunnat använda dem direkt efter rakning helt utan svid eller obehag, vilket ju säger en hel del om hur skonsamma de är.
Ja sen var det dags att bege sig mot Stockholm till bästa Camilla på Medilight Clinic och få laserbehandling, och wow vad många som frågat efteråt! Tänkte att jag skulle berätta mer om det i detta inlägg så frågorna var så otroligt många.
Laser för prestation och återhämtning (Tony)
Tony gör laserbehandling för prestationshöjning och återhämtning, något som väldigt många idrottare använder regelbundet. Behandlingen jobbar med ljus på cellnivå som hjälper kroppen att:
Det här gör att muskler återhämtar sig snabbare efter träning, risken för skador minskar, och man kan få mer uthållighet och ork över tid. Exakt det som Tony typ tränar för.
För honom som springer mycket är det ett perfekt sätt att stötta kroppen, hjälpa den jobba smartare. Efteråt blev han trött och sådär skön i kroppen men sen på kvällen både lättare i benen och piggare. Grymt nöjd var han.
Laser för vagusnerven & klimakteriebesvär (mig själv)
Jag körde en helt annan typ av behandling, en som riktade sig mot vagusnerven och klimakteriet, och alltså mer mot nervsystemet och hormonbalansen. Det som är så fiffigt är att man specialanpassar behandlingen till vad man behöver i livet just nu.
Behandlingen görs med lågenergilaser över specifika nervpunkter, bland annat kring öron, nyckelben, nacke och ryggslut. Den här typen av laser hjälper till att:
• lugna ett överaktivt nervsystem
• minska stresspåslag och oro
• främja hormonell återbalans
• stödja återhämtning vid t.ex. utmattning eller klimakteriesymtom
Jag känner mig djupt avslappnad redan under behandling, som om kroppen släpper taget om något. Det är som att den får ett nytt andrum, särskilt när man…som jag levt med mycket inre stress, smärtor och påslag under lång tid. Dessutom gör den mig så mycket piggare, gladare och klar i skallen efteråt. Tony brukar säga att det är en Nina som går in och en Nina som kommer ut, jag brukar pladdra och skratta en massa efteråt, tyder på energi och klarhet i skallen.
Det här är en otroligt fin behandlingsform för dig som känner att kroppen är trött, stresskänslig, hormonell eller överväldigad. Så boka för jissenamn om du har möjlighet! Camilla tipsar jag om, så inkännade, varm, proffsig, och kan verkligen sin sak. Jag behöver bara berätta hur jag mår så vet hon vad jag behöver. Älskar det! Ska försöka boka direkt nästa vecka igen.
Kväll med ”Mellan” 💕
På kvällen fick jag göra något som är ganska sällsynt numera , egentid med min Elliot, som jag ofta kallar ”Mellan” här på bloggen. Vi gick till Hamnamagasinen och åt röding med dillmajonnäs och grillad sparris… så gott! Och räklådan till förrätt var pricken över i. 🦐
Att få sitta bara han och jag, prata och skratta, utan att bli avbrutna av tusen andra måsten, det är sånt som man lever på länge. ❤️
Recepttips: Fräsch potatissallad med dillmajonnäs & sparris
Eftersom jag alltid vill lämna er med något gott så kommer här ett enkelt recept inspirerat av middagen med Mellan:
Fräsch potatissallad med dillmajonnäs & sparris
Du behöver:
Färskpotatis (gärna små, delikata)
Färsk grön sparris
Babyspenat eller ruccola
1/2 dl majonnäs
3 msk crème fraîche
1 stor näve färsk dill
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Salt & svartpeppar
Några droppar citron
Gör så här:
1. Koka potatisen och låt svalna något. Dela dem i halvor.
2. Skär bort den träiga delen av sparrisen och stek, koka eller grilla snabbt.
3. Blanda majonnäs, crème fraîche, dill och dijon. Smaka av med salt, honung, peppar och citron.
4. Vänd ner potatisen och sparrisen i dressingen.
5. Lägg ruccola på ett fat. I med potatisröran. Klipp gräslök över eller finhackad rödlök.
Servera ljummen eller kall, gärna till grillad fisk eller som ensamrätt!
Nu fick du hänga med på en mysig dag Har du testat någon av deodoranterna? Eller blivit nyfiken på laserbehandling? Vi hörs snart igen!
Vi hade fullt hus med ungdomar & vuxna barn på besök hemma, alltså verkligen fullt. Kök, vardagsrum, hall…. överallt var det någon som snarkade, skrattade eller åt nudlar. 😂 Så vi gjorde en liten flykt till mamma och pappa på landet. Bara jag och Tony. Sååå mysigt! Och där, i morgonsolen med fågelkvitter, vaknade jag tidigt och tassade upp.
I skafferiet hittade jag rågsikt, lantbrödsmjöl och hemifrån tog jag med mig min hemmagjorda Rhode Island-dressing. Alltså den måste du testa att göra, otrolig! Ja och ni känner mig…jag kunde inte låta bli att prova…
Det blev Rhode Island-frallor. Ett namn jag just bestämde, haha…men det passar! Det blev frallor med perfekt syra, rund smak, mjukt innanmäte och krispig undersida. Och allt på under 30 minuter.
Vi åt dem på altanen. Nybakt bröd, kaffe i handen och sommarens första tystnad. Tony tyckte dom var sååååå goda, kan säga att den där påsen med frallorna försvann i ett nafs. 😂 Och så mysigt vi hade när vi satt där. Tystnaden ute på landet är något helt annat. Det är som att hjärnan slappnar av totalt, älskar älskar det.
Rent bröd med extra smak – välj dressing med omsorg
Eftersom detta är ett bröd utan jäst, utan tillsatser och utan konstigheter…så känns det lite fel att hälla i något halvfabrikat, eller hur?
👉 Därför:
Välj gärna en renare dressing utan e-nummer, socker och stabiliseringsmedel. Eller ännu bättre…gör din egen som jag gjorde. Då har du Rhode Island-dressing på 2 minuter! Hur bra?
Recept: Egen ren Rhode Island-dressing
Perfekt att baka med, eller ha till grillat och sallader.
Om du inte vill göra egen dressing så finns det ändå vettiga alternativ i butik med lite färre konstigheter och som du snabbt blandar ihop. Här är några jag rekommenderar:
✅ Bättre val i butik:
Hellmann’s Real Mayonnaise (<länk) + egen smaksättning (blanda i tomatpuré + citron så har du en snabb Rhode Island!)
Kavli Ekologisk Majonnäs + egensmak. Renare bas – perfekt att mixa själv med tomatpuré och citron.
🛑 Undvik de billigaste varianterna – de innehåller ofta massor av:
4. Häll ner vätskan i de torra ingredienserna och rör ihop till en kladdig men formbar deg. OBS! Olika mjöl beter sig olika, så justera med lite mer mjöl eller vatten, känn dig fram.
5. Forma frallor med mjölade händer och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter, tills de fått fin färg och känns lätta.
Vad är egentligen lantbrödsmjöl?
Lantbrödsmjöl är ett rustikt mjöl som skiljer sig från vanligt vetemjöl.
Det består oftast av en blandning av vetemjöl och fullkornsmjöl, som graham, råg eller korn. Det gör brödet mer mustigt, fiberrikt och mättande.
🔹 Ger mer smak än vanligt vetemjöl
🔹 Innehåller mer mineraler och fibrer
🔹 Passar perfekt till frallor och limpor med lite mer karaktär
Vanligt vetemjöl är finare siktat, vilket ger ett luftigare och ljusare bröd, men mindre smak och näring.
👉 I det här receptet använder jag både rågsikt och lantbrödsmjöl för att få en perfekt balans: saftiga, mjuka frallor med lite tugg och mättnad.
Letar du efter den perfekta såsen till smashburgare? Då har du hittat rätt! Den här krämiga smashburgersåsen är precis lagom söt, rökig och syrlig…och tar dina hemmaburgare till nästa nivå. Perfekt till både klassiska smashburgare, halloumiburgare eller som dipp till pommes. Vad som, lika gott! Å hur kan man äta hamburgare utan sås undrar jag, jag vet att ni finns därute men på mig skulle hamburgaren stocka sig i halsen tror jag…. 😅
Smashburgersås
Ingredienser:
1,2 dl majonnäs
1,2 dl crème fraiche
4 msk finhackad smörgåsgurka
2 msk chilisås (den som ser ut som ketchup)
2 tsk dijonsenap
1 tsk grillkrydda (välj din favorit!)
½ tsk rökt paprikapulver
¼ tsk Worcestershiresås
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en skål.
2. Låt gärna stå i kylskåp minst 30 minuter före servering….så smakerna hinner gifta sig.
3. Servera till smashburgare, grillat eller som dressing i en lyxig burgartallrik.
Räcker till: ca 6–8 smashburgare (beroende på hur mycket sås du gillar)
💡 Tips! Testa att smaka av med lite pressad citron för extra syra, eller tillsätt ett stänk sriracha för hetta.
Vad är en smashburgare?
Smashburgare är en tunn, krispig hamburgare som får en riktigt god stekyta tack vare att den trycks ut (”smashas”) i en het panna. Det är så du får den där restaurangkänslan hemma… och med rätt sås blir det wow!
Bra utrustning när du gör smahburgare:
HÄR hittar du verkligen allt bra till dina hemmahamburgare, har du rätt utrustning hemma är det enkelt att göra proffsiga burgare!