Här kommer ett härligt tips till Valborg. Detta kan vara den enklaste tårtan jag gjort i hela mitt liv och kanske även den godaste. Ja men tänk att det enkla faktiskt kan vara det absolut godaste ibland. En rulltårtstårta, toppingen bestämmer du själv. Min blev en härlig blandning av hallon, blåbär, ätbara blommor och lite strössel. Så här kommer receptet på denna härlighet.
RULLTÅRTSTÅRTA
Kika gärna på olika tårtor HÄR.
Kika gärna på mitt absolut bästa recept på tårtbotten HÄR.
Rulltårta
3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1/2 dl mjölk
liten nypa salt
Fyllning:
1 1/2 dl jordgubbssylt
Garnering:
Färska hallon och blåbär
ätbara blommor strössel 3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i det (sikta gärna med en sil) i äggblandningen. Rör med en slickepott tills du har en jämn smet. Häll sist i mjölken.
3) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred smeten jämnt på den. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Håll koll så den inte bränns på ytan.
4) Ha ut strösocker på bakplåtspapper, vänd upp rulltårtsbotten på den så du har bakplåtspappret uppåt. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på försiktigt. Ett tips om det inte lossnar så bra är att blöta en trasa rejält och dra med den över bakplåtspappret, då lossnar det mycket enklare.
5) Bred på jordgubbssylt på hela botten. Rulla sedan ihop den från långsidan. Låt sedan svalna innan du skär dem i ca 12 bitar.
6) Lägg bitarna på ett tårtfat. Jag hade 8 bitar i botten, på med vispad grädde, sedan på med 3 bitar till. På med grädde och ytterligare 1 bit. Ha sedan på bären, blommorna och strösslet. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
I vår familj hände något stort häromdagen, i alla fall om man betraktar det genom en 11 årings ögon. Han blev med eget kort och inte vilket kort som helst. P.F.C. lanserar nu ”P.F.C. FAMILJ”, det nya perfekta sättet att hålla ordning på slantarna i hela familjen. HÄR kan du läsa mer.
P.F.C. är en ekonomisk app med en funktion som ger möjlighet till en supersmidig prenumerationstjänst som ger dig örnkoll på vardagsekonomin. Du kan spara i appen, du har också stenkoll på vad du lägger dina pengar på. Alla köp kategoriseras och nu har P.F.C. också lanserat en funktion för hela Familjen där du har full koll på barnens inköp.
Var ju fasen nästan feststämning i min mage när jag fick överräcka hans första lilla kort. Jag var typ nervös, haha….. ja men jag är ju knäpp, jag vet.
Jo, men tanken slog mig redan förra året, det var nämligen flera ifrån hans klass som gick på den lilla ICA-butiken bredvid skolan och handlade något ibland när skolan var slut om dagarna. Självklart ville han det också och alltid så opraktiskt att skicka med en slant. När jag hörde att några ifrån klassen redan hade egna kort att betala med kände jag att det nog var dags, det verkar bli tidigare och tidigare det där. Mina stora barn fick egna kort när de fyllde 13.
Men vilket kort och hur håller jag koll på det osv var nästa tanke? Dessutom något som är smidigt, som man lätt kan överföra till då han ju får både veckopeng ifrån oss och månadspeng av sin mormor och morfar. (Mina stora barn har fått månadspeng från de fyllt 11 till de blivit 18 av sin mormor och morfar och nu har Milo börjat få det också).
Fick en förfrågan om det här samarbetet, läste på lite och kände att det här ju är världens bästa grej om man har barn. Det var supersmidigt att ladda hem P.F.C. appen och genom P.F.C. appen sedan beställa kort kostnadsfritt till både mig och Milo, behöver alltså inte ta dig till något bankkontor. Det kostar sedan en liten symbolisk summa på 20 kr/månad för att vara kopplad till P.F.C. appen med alla samtliga kort. Korten kom sen hem i brevlådan och sedan valde vi pinkod i P.F.C. appen och aktiverade våra kort där också, så smidigt.
Nu till det som är det absolut bästa med det. Jag har örnkoll på vad som händer med hans kort och hans pengar. Jag själv kan både hantera och se allt som händer på varje kort. Jag får t ex en liten pushnotis om kortet använts och vad det använts till.
Igår t ex så handlade han en Hubba Bubba och jag fick ett litet pling i mobilen att kortet använts.
Överföringen från mitt till hans kort tar en millisekund och du sköter det via swish enklast. Ja men hur bra? Jag är svinnöjd!
Nästa grej som bara är så bäst är att jag kan spara i appen. Jag har just börjat spara till en ny husvagn. Alltså ni känner ju mig, ingen tipp-topp snygg och ny utan nu vill jag ha en ny Vagnhild som ska rustas och fixas. Dock en större denna gången. Jag vill spara 30.000 kr och vill vara klar till jul, kan ju vara så att jag är klar tidigare men jul är liksom sista dagen.
I P.F.C. appen kan jag sedan ställa in att det, varje gång jag handlar något, dras en extra slant till min besparing. Jag har ställt in 20 kr, så varje gång kortet används dras det 20 kr extra till husvagnen.
Idag blev det glass i glasskiosken och han fick använda sitt egna kort. Hur bra är det när dom själva fattar att en glass på torget faktiskt kostar ca 25% av hela veckopengen? I vanliga fall så handlar ju alltid vi den där glassen men nu kanske det är dags att förstå hur dyrt vissa saker faktiskt är? Nu styr han över sin egna lilla budget och spar också till det han vill spara till och har en helt annan koll. Han kan fråga mig hur mycket som finns kvar och hur mycket han sparat undan.
Jag kan verkligen varmt rekommendera dig att ladda hem P.F.C. appen och starta den här tjänsten för dig och ditt/dina barn. Så otroligt smidigt och något som kommer förenkla vår vardag helt klart. Klicka dig in HÄR för att läsa mer och ladda hem P.F.C. appen!
Wow wow wow wow! Ja men så kan man väl sammanfatta denna ljuvlighet till rätt. Pastarullar eller Canelloni som det också heter, ölkorvsröran inuti är så god så man smäller av lite. Ja men du bara måste testa!
CANELLONI (PASTARULLAR) MED ÖLKORVSRÖRA, 2 pers
4 färska lasagneplattor (du kan också ta vanliga men då måste dom kokas innan så de blir mjuka)
100 g Philadephiaost
2 dl creme fraiche
1 lång ölkorv
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 dl riven ost (gärna med mycket smak som präst eller Västerbotten)
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Gör såhär:
1) Börja med att göra själva röran. Hacka ölkorven till små bitar, jag la ned lite tid på detta så bitarna blev riktigt små.
2) Blanda creme fraiche och Philadelphiaost, ha i vitlök, krydda, riven ost och salt och peppar. Knäck i ägget. Blanda ihop.
3) Lägg röra på pastaplattan och rulla ihop från kortsidan. Lägg bredvid varandra med kanten nedåt. Det som blir över av röran klickar du uppepå pastarullar.
4) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min. Håll koll så det inte bränns uppepå. Ha på en bit folie om det skulle börja att bli för mörkt.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Idag vaknar man upp till den här världen. Jag vet att man inte kan påverka vädret och att det verkligen är att lägga onödig energi på saker man ändå inte kan göra något åt.
Men kom igeeeeeeen! Hur deppigt? ❄️❄️❄️ Snö vill man ju verkligen inte ha när det är i slutet på april. Stackars björken som just börjat slå ut sina små blad, den måste ju få en fullkomlig chock. För att inte snacka om vår altan som står där redo för varma vårdagar och mys. Nä, blä känns detta hörni. Snön fullkomligen öser ner här också. Måste rusa in på väderappen och kolla hur framtiden ser ut.
Sådär. Ja men den blir nog inte så långrandig med tanke på att vi ändå kommer ha 7 grader varmt idag. Piuuuh….. dessutom ska det regna lite så hejdå snön. Vi ses innan jul nästa gång! Känns genast mycket bättre. 😇
Hörni, äntligen är tavelväggen klar i vårt gäst/arbetsrum. Det blev precis så fint som jag hade tänkt mig, älskar det vita mot den ”greiga” väggen. Nu blev det ännu mysigare i vårt lilla mysrum. Här vill man vara. Gillar hur dessa posters blev tillsammans. Supernöjd!
Dags att sätta igång med dagen nu hörni. Har massor med jobb idag och sen är jag sugen på att förnya lite i Vagnhild. Vi får se vad jag hinner med idag? Önskar dig en fin tisdag.
Ja nu är det kväll igen, känns som det blev morgon och sen var det kväll nästan direkt. Idag var det en väldigt grå dag, här har det regnat och imorgon pratas det om snö. Man ba: ”Så kul och härlig du är April”. April är en riktig lurmånad när det kommer till vädret. Man får en liten försmak på sommar och härligt väder med häng i solen och grillmiddagar på uteplatsen. Sen dras det tillbaka och så känns det som höst och vinter kommer och slår en på händerna så man drar in dem i värmen igen. Fasen alltså…. taskigt på något vis ju.
Jag blir lite otålig med dåligt väder. Det känns som vädret nu i virustider ju är det roligaste man har att se fram emot. Då vill man ju inte ha snö – så jäkla deppigt ju.
Upplyftande bild som mötte upp i väderappen nu, inte sant? Jaja, vi får ta dom här dagarna så får vi vara desto gladare sen när det blir fint igen.
Solcellslamporna har lyckats få ihop en aningens med sol så de orkar lysa lite ikväll. Förstååååår ni så härligt att sitta här en kväll i juli och bara njuta av tända ljus och ljuset från dessa solcellslampor? Tills man börjar höra bzzzzzzzzz runt öronen och myggjävlarna kommer och gör livet surt för en. Haha, nu är man positiv va? Haha….
Nu ska jag strax sova tror jag så jag får samla ihop lite ny energi och orkar tänka positivt. Kan behövas med den här surkärringen. 😜 Ha en fin kväll!
Dags för veckomatsedel igen, skulle kommit ut igår men ni får hålla tillgodo med den från idag istället. Denna veckan är också lite annorlunda då Valborgsmässoafton ju infaller på torsdag. Ska ge dig lite gottigt tips för det också.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel
Halloj!
Ni är många som brukar fråga vilket lipgloss jag använder. Jag har använt många olika sorter genom åren, jag tror att jag typ testat allt. Jag är nämligen ganska så ”picky” när det kommer till lipgloss. Det måste vara på ett visst sätt.
Det måste vara krämigt.
Det måste dofta och smaka gott.
Det måste sitta bra.
Det får inte vara för mycket färg.
Det måste vara vårdande.
Det måste vara en bra tub med en bra applikator.
Det tog några år men nu har jag hittat favoriten och faktiskt så är det inget som slår detta lipgloss. Inget….
Vill passa på att tipsa om att NordicFeel nu har 20% rabatt på massor av Brun utan sol produkter, HÄR hittar du dom.
Min favorit när det kommer till budget-BUS är den HÄR (också 20-% rabatt), Cocoa Brown och den som heter Dark Shade. Den är grym för det priset man betalar!
Det här bilden är typ innan förra sommaren men kolla in sån skillnad med bara en strykning med Cocoa Brown?!
Ja ni ser ju brunheten på mina ben när jag är au Natural så att säga? Haha… en albyl har mer färg än jag, mina finska gener gör så jag ser ut såhär antar jag. Skiftar lite i grönblått dessutom. Haha…. ja usch och fy. Men så ser det ut, detta är verkligen hur blek jag är i vanliga fall. Jag som inte solar tackar för att det verkligen finns brun utan sol till såna som mig.
Jahapp, dags att jobba vidare innan jag avslutar för den här dagen. Har inte hunnit baka ett jota, hade alldeles för mycket mejl och jobb vid datorn idag så jag får skjuts upp det till imorgon.
Måndag igen, kan typ inte fatta hur snabbt den här helgen gick? Men hörni, snart är det ledigt igen då det ju nalkas Valborg med långhelg. Ska bli mysigt att få fira in våren på allvar. Blir ju inte som den Valborg man är van vid men det blir också bra det som blir nu. Det känns ändå som det kan bli mysigt med lite grill och och gott att äta. Hos oss ser det just nu ut att bli 10 grader och halvsol så det får la duga. Bättre än 5 grader och regn. Haha…. man måste se det från den positiva sidan.
Igår morse startade vi dagen som vanligt med promenad. Så härligt väder även om det var kallt. Bättre start finns inte, jag älskar våra promenader. Det är som att man får en sån boost till att fortsätta dagen.
Igår fick jag upp dessa solcellslampor i paviljongen. De ska lysa upp på kvällen när det börjar bli mörkt. Mysigt mysigt…. jag gillar ju det där lite bohemiska jag och bara älskar att det är små tofsar på dessa lampor.
Min grillmästare fixade gott käk till oss igår kväll. Vi hade kalv kvar från middagen i fredags som Tony grillade. Det var tydligen magiskt gott! Jag fick kycklinglårfileer, testa att grilla det nästa gång. Det blir inte alls lika torrt som kycklingfile och sååå smakrikt. Till det blev det min världsagoda vitlökssås och grillad potatis.
Nähe, nu ska jag ge mig ut på morgonens promenad. Sen vankas det jobb för hela slanten, ska baka som en galning idag hade jag tänkt.
Vi hörs lite senare! Ha en fin måndag, kom ihåg att le lite åt allt skit som ändå händer nu. Det finns inte så mycket man kan göra mer än att gilla läget, och tvätta händerna, och hålla avstånd, och vara rädda om varandra.
Vaknat för en stund sen och är så glad för hur jag sover nu. Tacksam för att äntligen känna mig som en normal människa igen som sover normala tider. Finns mycket i livet att uppskatta. 😀
Vi hade en toppendag igår. Den innehöll typ nästan allt man kan tänkas vilja ha på en lördag.
Fick med mig Tony på min morgonpromenad. Älskar våra promenader för då får vi verkligen tid att prata, oftast hamnar vi i djupa diskussioner och det kan vara det bästa jag vet. Ibland önskar jag vi kunde promenera i 3 timmar och bara prata och prata. Konstigt det där för man skulle ju kunna prata hemma med men på något sätt så störs man av massa saker. På en promenad så är det bara framåt och bredvid varandra utan saker som stör och man får all tid i världen till att bara prata. Har du ont om tid med din partner, dra med den på promenad så ska du få se på tid att prata. 😀👍🏼
Igår drog vi till fotbollsplanen med Milo. Tanken var att vi skulle haft lite fika med och sen skulle lite kompisar till Milo komma och vi kunde sitta och fika under tiden. Eeeeh…. det var ju svinkallt! Precis toksvinkallt med huggormar i luften. Jag avskyr kyla mer än allt just nu. Vill bara att det ska bli varmt och skönt ute, så trött på kalla vindar som gör så man fryser ända in i märgen.
Kolla in den här ashäftiga väggmålningen? Det finns en vägg i småstaden som är till för dessa konstnärer och ibland åker vi förbi för att kika på vad de spraymålat för graffiti nu. Så imponerande!
Tony fotade mig där också, så häftig miljö att fotas i ju. Han lär sig hela tiden. ”Alldeles för mycket gräs” sa han när han var klar med bilderna. Haha…. så kul att jag lyckats få honom lite engagerad i att fota mig. Annars kan man ju nästan tycka lite synd om ens karl som får hänga med i mitt fotande liv som influenser. 😅
Sedan var det dags att bege sig hemåt för att förbereda för det där superhäftiga vi fick göra igår kväll. Nämligen att laga mat tillsammans med en kock och samtidigt ha champagneprovning till och allt detta skedde viralt med 4 andra sällskap. Aktiv matlagning heter det och det här är något som ska lanseras och vi fick äran att vara testgrupp. Så kul var det!
Innan allt så fick vi en lista på mat vi skulle inhandla. Vi fick också recepten och allt vi kunde förbereda innan. Så vi hade innan fixat picklad rödlök och skurit upp det man skulle och förberett med skålar och skärbrädor och kastruller.
Vår kock var Fredagskockensom många av er säkert hört talas om. Han gästade som Fredagskocken på Mix Megapol i fem år. Han har också skrivit fem kokböcker och gästspelat både i TV4 och andra på tillställningar. Han föreläser och driver idag något som heter Modern Gastronomi. Det var han och hans fru som höll i det igår och det visade sig vara såå trevliga människor och otroligt pedagogiska, fick massor med bra tips under matlagningens gång.
Champagneprovningen sen stod våra vänner Nilla och Magnus för, dom driver ju Champagne.se. Alldeles fantastiska champagnesorter som smakade så otroligt gott till maten. Vet du att man kan dricka champagne rakt av till alla rätter till en god middag? Det visste inte jag. Men det kan man! Det dom inte kan om Champagne är inte värt att veta, så mycket intressant att lära sig om dessa härliga bubblor.
Jag körde live på min Instagram i en timma igår där man kunde hänga med när Tony och jag lagade mat. Stressigt som fasen blev det men wow så gott allt blev. Jag kommer att ge er recepten på allt vi gjorde lite senare.
Efter vi lagat mat så fick man om man ville ”lägga på” men vi fortsatte att äta tillsammans och prata. Till saken hör att de enda vi träffat tidigare är Nilla och Magnus så de flesta var nya bekantskaper för oss och det slutade med att vi satt och pratade och hängde såhär till klockan 11 igår kväll. Haha…. i 5 timmar hängde vi viralt och håller nu på att planera en riktig dejt. Sååå trevligt! Jag skrattade så jag hade ont i kinderna igår – så galet härliga människor!
Alltså, detta var verkligen sååå kul och jag som inte hade några som helst förväntningar innan blev verkligen så positivt överraskad över hur kul det var att laga mat såhär – med värsta proffset till hjälp. Så kul att få testa helt nya smaker och helt nytt sätt att laga mat på. Jag vill verkligen tipsa dig att dra ihop kompisgänget, familjen eller grannarna och göra en sån här grej! Det var otroligt lärorikt och kul. Perfekt nu i dessa virustider när man inte kan hänga så mycket tillsammans också. Mejla till Mattias på mailto:mattias@moderngastronomi.se om du är intresserad eller har frågor angående detta.
Vi är inte sponsrade på något sätt eller får betalt för detta utan ingick bara i en testgrupp, jag tycker detta var så himla bra så jag tipsar gärna vidare ifall någon av er skulle vara intresserade.
Nu ska jag klä på mig och köra en repris på gårdagens morgon, en pratpromenad med min karl. Sen får vi se vad dagen bjuder på?
Ha nu en härlig dag, njut av Söndag och helg. Andas ner i magen och sänk axlarna och ta en promenad. Det ska jag göra! ❤️
Nu ska du få recept på en galet fantastisk ananaspaj som jag tipsar dig att baka nu i helgen. Den här blir såååå god så risken finns att man äter upp ananaspajen själv. Farligt god med andra ord. Den här bara måste du testa!
Missa inte denna DRÖMPAJ (<klicka för recept), den har en fantastisk ingrediens i sig som gör pajen så himla spröd och god!
Jag minns att jag hade craving på denna pajen när jag var höggravid med min mellan. Jag ville baka den varje dag och helst smälla i mig hela själv.
Med min minsting hade jag istället craving på äppelpaj, inte konstigt att jag gått upp så mycket i vikt vid varje graviditet när man vräker i sig paj varje dag. Haha…. Apropå äppelpaj (<klicka för recept) så har jag en himmelsk äppelpaj som serveras med glass och seg kolasås.
Kolla gärna in min kategori med massor av olika söta och goda pajer, alltså paj är verkligen fantastiskt. Inte sant?
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. I en bunke blandar du ihop mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt.
2) Blanda i det smälta smöret och rör om det till en deg. Ha i bakplåtspapper i botten på en springform, min hade 24 cm i diameter. Tryck i degen försiktigt i botten på den, tryck upp den lite på kanterna också.
3) Blanda samman allt till fyllningen. Häll sedan i fyllningen i kakan. Grädda i ca 30-35 minuter. Röran ska ha satt sig ordentligt. Låt den gärna svalna lite innan du skär upp den i bitar. Ät som den är eller servera med grädde eller glass.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.