Snabb ljuvlig Blåbärskaka

 

Blåbärskaka

Här ska du få recept på världens snabbaste blåbärskaka. Enligt min mamma så är detta den godaste kakan jag bakat NÅGONSIN, inte bara blåbärskaka utan kaka överhuvudtaget! Så fint betyg och jag kan intyga att denna blåbärskaka är magiskt god!

NINAS SNABBA BLÅBÄRSKAKA

1 ägg

0,75 dl strösocker 

1,5 dl vetemjöl

75 g smör

1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker 

Nypa salt

0,5 dl blåbär

Gör såhär:

1) Rör samman socker och ägg, behöver inte vispas.

2) Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Häll i det i äggsmeten tillsammans med smöret. Blanda tills du har en seg smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform och häll i smeten. Droppa på lite blåbär och in i ugnen på 225 grader i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader resterande 10. Känn med sticka så kakan är nästan genomgräddad. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås.

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

510
6 kommentarer

Cyberdejt med vänner

Godmorgon!

Hur mår ni där ute? Hur lever ni era liv nu? Här lever vi rätt isolerat, vi försöker undvika umgänge så mycket som det går. Igår skickade min vän Terece (hon som äger Love Forever) och undrade om vi inte skulle ta en fredagsdrink via cyber?

Hur trevligt! Såklart att vi skulle tyckte jag. Det här kommer bli det nya sättet för en tid framöver. Nästa gång ska vi äta middag ”ihop”. Detta var liksom hur trevligt som helst.

Jag duschade, tvättade håret och sminkade mig kvällen till ära. ✨💫 Det var hur härligt som helst faktiskt. Vi dukade upp lite goda snacks och korkade en alkoholfri bubbel som vi hade haft i frysen en stund.

Tony fixade så vi kunde se dom på TV:n, kändes lite som om de satt där i vårt vardagsrum. Hur mysigt som helst! Detta kan varmt rekommenderas om ni vill ”hänga” med era vänner nu men vill hålla er ifrån fysisk kontakt.

Du skulle fått ett skönhetstips av mig igår men det blev inte av, kommer idag istället. Nu ska jag gå upp och baka. Sen får vi se vad vi hittar på idag, den står så att säga öppen. En promenad blir det och sen kanske vi tar tag i något rum igen, eller så ska något rensas. Igår putsade jag några fönster så kanske fortsätter med det? Härligt när man får saker gjort känner jag.

Vi hörs lite senare! Ha nu en mysig lördag!

Kram Nina

59
8 kommentarer

Var kommer barn ifrån?

Godmorgon!

Här har vi sovit som små grisar inatt, antar att stormen gjorde så vi blev trötta. Igår stormade det så runt knuten så jag fick vara glad åt att vi hade huset stod kvar. Det snöade, haglade och regnade om vartannat. Som att vädret också var frustrerad på hur världen ser ut nu.

Somnade tidigt igår och vaknade supertidigt i morse. Men det gjorde ingenting, det var härligt att få massor gjort redan tidigt. Är ju van att sjusova nu ju. Haha….

Blev sugen på att göra en intervju med Milo igår, hittade nämligen en liten lista på frågor man kan ställa till sitt barn.

INTERVJU MED MILO KRISTIAN LEE:

1. Vad heter du?

Milo Kristian Lee Hermansen

2. Hur gammal är du?

11

3. Hur gammal är din mamma?

47…. eller 48 (rätt svar: 47)

4. Vad är din favoritfärg?

Svart

5. Vad är din favoritmat?

Pizza och Tacopaj

6. Vem är din bästa vän?

Jag har flera jättebra kompisar, men Neo är den bästa kompisen

7. Vad är din favoritlåt?

En låt med XXXTENTACION (??? Morsan hänger inte med)

8. Vad tycker du om att titta på TV?

Filmer

9. Vad är ditt favoritdjur?

Geopard för att dom är snabba och coola, och så utbrast han ”Majlis ba: ”Va sa du?” 😂

10. Vad gör dig lycklig?

Och ha en familj, för jag har världens bästa mamma och pappa. Sen blir jag lycklig av sport! (😭😭😭)

11. Vilken är din favoritplats att gå till?

Hemma (❤️)

12. Vad vill du bli när du blir stor?

Basket eller fotbollsproffs

13. Vad gör mamma hela dagen?

Jobbar

14. Vad är du rädd för?

Monster och spöken

15. Var kommer pengarna ifrån?

Träd…. skoja! Papper!

16. Var kom du ifrån?

Mammas mage

17. Vad säger mamma hela tiden?

”Nu är det mat” (😂😂😂)

18. Hur mycket älskar din mamma och pappa dig? 

3000….. Till evigheten! (❤️❤️❤️)

19. Berätta en hemlighet?

Har jag ens en?

20. Vad är din högsta önskan?

Träffa Ronaldo eller bli biljonär.

21. Vad är din pappa bra på?

Fisa! (😂😂😂) Han är bra på fotboll och springa.

22. Vad är din mamma bra på?

Baka och få många följare på Instagram. (❤️❤️❤️)

23. Vad skulle du göra om du var statsminister eller president?

Jag skulle göra så alla krig upphörde. (❤️😭❤️)

24. Vad längtar du till när du blir stor?

Få mörk röst och ta körkort.

25. Hur många barn önskar du att du får när du blir stor?

2 barn

Min plutt! Han som aldrig kommer få bli stor – antar att de är de små sladdisarnas lott i livet. 😅🙈♥️

Nu ska jag kicka igång dagen, idag ska det bakas! Min bästa terapi, jag ÄLSKAR att ha ett nytt recept att få sätta tänderna i. Fokusera på ingredienser och jobba med händerna och en deg – jag har ju en sjuk fascination för degar. Haha, finns det något härligare än att skapa en perfekt deg? Nä fasiken, jag tror inte det. 😉 Idag ska jag göra samiskt bröd – gahkku heter det. Får se hur jag lyckas?

Ha en fin fredag, hörs lite senare, har lite skönhetstips nämligen. Kikar du inte in mer idag önskar jag dig en skön fredag!

Kram Nina

72
6 kommentarer

Taco & baconlåda med whiskysås

Halloj!

Hur poppis tror ni jag blev här hemma idag då när jag slog till på något så gott som Taco & Baconkaka i ugn med whiskysås? Snacka om succé! Eftersom det var en vanlig dag här hemma blev pasta enklast till, men tänker mig kanske lite härliga klyftpotatisar till när man vill göra den lite ”helgigare”.

TACO & BACONKAKA I UGN MED WHISKYSÅS, 3-4 pers

500 g köttfärs

2 paket bacon

1 påse tacokrydda

3 dl riven smakrik ost (t ex prästost eller Västerbottenost)

Whiskysås, 3-4 pers:

1,25 dl ketchup

0,5 tsk sötstark senap

0,25 dl farinsocker

0,75 dl vitvinsvinäger

2 krm chilikrydda

2 krm svartpeppar

0,5 krm cayennepeppar

0,25 dl vatten

1/2 tsk kinesisk soja

25 g smör

2 tsk whisky

Gör såhär:

1) Lägg bacon i en ugnsfast form. På bilden ovan ser du hur jag gjorde. Krydda 1/3 av påsen på baconen.

2) Ta köttfärsen som den är och platta ut den över baconen. (Jag tinade köttfärsen i micron och den hann att bli lite brun på ena kanten ifall du undrar.) Krydda 1/3 av påsen över köttfärsen. Lägg på osten. Vik sedan över baconskivorna över osten och köttfärsen.

3) Krydda sista tredjedelen över baconen. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 30 min. Skär sedan upp i bitar till servering.

Whiskysås:

1) Blanda allt förutom soja och smör till såsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i 20 min.

2) Ha i soja och smör, koka upp och sjud tills smöret smält. Häll sedan i whiskyn, rör om och ställ undan.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

147
7 kommentarer

Ska aldrig sluta uppskatta blåsippeblom

Godmorgon!

Solen stiger här och jag ska strax klä på mig och ge mig ut på promenad. Skönaste starten, väntar oftast med frukosten till efter promenaden.

Igår startade dagen likadant! Varje dag försöker jag vara tacksam för att jag får passera den här stranden. Det är något med vatten och mig, det skrämmer mig samtidigt som det ger mig så mycket energi. Ja jag är ju konstig, så är det bara…. finns liksom ingen annan förklaring. 😅

Hur mycket hopp ger inte detta? De här vackra bara blomstrar allt vad dom orkar och skiter i en kaotisk värld. Hur illa det än är så blommar dom, är inte det hoppfullt ändå? Lite som att allt är som vanligt även om det inte är det….

Jag är glad att allt det här kaotiska ändå gör något med mig som människa. Jag uppskattar det lilla nu. Så mycket som jag uppskattar en promenad nu har jag aldrig tidigare gjort. Så mycket som jag uppskattar blåsippor i backen nu har jag aldrig tidigare gjort. Solen… lite värme som smeker min kind. Man är tacksam för helt andra saker. På något vis tänker jag att det här kanske behövde hända i vår värld (inte alla dödsfall såklart, det är fruktansvärt hur många det är som lämnar oss med den här smittan nu), för att världen behövde stanna till. Från all stress, miljöförstöring, från världen som snurrade snabbare och snabbare.

Kolla bara vad naturen förändrats?! I Venedig ser man botten och allt liv i vattnet idag vilket man inte gjort på evigheter. Plötsligt simmar svanar i vattnet och delfiner återvänder nyfiket. Smogen över Kina försvann helt…. Att djurlivet är mer aktivt än någonsin är ju tecken på att något bra händer. Så ser man på det med dem ögonen så tänker man att något kanske behövde stanna upp vår värld en smula.

Nu kan man hoppas och önska att vi lär oss något av detta. Att vi möter det här med silkeshandskar och tar hand om den gåvan som vi ofta glömmer bort i vår stressiga värld.

Jag ska verkligen försöka att inte glömma bort hur det känns att uppskatta en promenad med blåsippeblom.

Nu ut på nästa, vi hörs senare! Var rädd om dig!

Kram Nina

92
3 kommentarer

Chokladkubb med mjölkchokladbitar

Hej på er!

Just hemkommen från en jätteskön promenad. Är det något jag inte kan tipsa om tillräckligt så är det att ta promenader, helst nu när världen är som den är. Lyckohormonerna forsar runt i kroppen och gör så gott med själen. Något som också gör gott för själen är bakning, i alla fall för mig. Igår svängde jag ihop dessa chokladkubb med mjölkchokladbitar i. Dom gick åt i rasande tempo kan jag säga. Vet bara inte vad jag ska döpa dom till? Dom är inte kakor, inte bullar utan något mellanting. Jag tänker att de är lite som kubb. Aja… här kommer receptet i alla fall, du MÅSTE testa!

Chokladkubb med mjölkchokladbitar, ca 14 st

2 ägg
225 g smält smör
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

4 msk kakao
3 tsk bakpulver
pärlsocker till garnering

100 g mjölkchoklad

Gör såhär:

1) Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda sedan samman alla ingredienser. Det ska bli en rätt smörig deg.

2) Lägg pärlsockret i en tallrik och rulla bullarna i det.

3) Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda på 225 grader i ca 10 minuter. De ska bli lite lite kladdiga längst in.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

F8E7F088-1D62-4C4B-9D28-BE84CC812217Chokladmuffins med chokladfyllning

D9A5FE0B-7141-4FD4-84C6-89B3203BCB4EChokladrutor med cheesecakefyllning 

 

156
8 kommentarer

Skämmer bort honom

Godmorgon vänner!

Inatt sov jag riktigt bra, vaknade inte förrän kl 06. Känns som värsta bästa sovmorgonen, ni anar inte alltså. Livet har återvänt från tiden när jag vaknade 03 och det var normalt. Nu är det ljust när jag vaknar och då får man ju nästan känslan av att klockan är 10 och man sovit som en tonåring. Haha….

Idag väntade denna frukost på karln, skämmer jag inte bort honom så säg. Han är smakproffs och slasktratt. Haha… Nämen han får vara min expertpanel och förklara exakt hur han tycker att saker smakar och upplevs. Han är också en slasktratt när jag får saker över och inte vill kasta. ”Ät det här nu” uppmanar jag och han gapar och sväljer. 😉

IMG_4981

IMG_4982

IMG_4991

IMG_4993

IMG_4985Ser ni den nyfikna hårbollen? Haha…. hon är så nyfiken och ska vara med överallt. 

Här inne i vårt mysrum dukade jag fint åt honom. Lyxfrukosten jag bjöd på var en ny grej som jag kom på, du ska få recept på det sen. Superenkelt och vansinnigt gott. Skulle jag haft grädde hemma skulle jag ha vispat med det också. Det får bli nästa gång.

Nu ska jag kicka igång dagen här hemma. Får se vad den bjuder på? Blir en del nya recept och en del jobb vid datorn, sedan ska jag nog plocka lite som varje dag. Gör ni det? Alltså plockar? Jag tror inte en enda dag passerar utan att jag plockar faktiskt. 🙂

Ha nu en fin lill-lördag, vi hörs lite senare!

Kram Nina

 

53
6 kommentarer

Underbar hud

Innehåller annonslänkar genom reklam gör Lyko

Hej på er!

Idag trodde jag det skulle bli fint väder men hos oss blåser det huggormar och småspik. Då håller man sig gladeligen inne.

Min nya grej är bada. Hela tiden typ. Det enda negativa är att min brun utan sol försvinner fortare, haha…. nä men annars är det bara superskönt! Mina spänningar i nacken slappnar av och så blir man på något sätt så lugn av det. Igår badade jag nog i 2 timmar.

Som sagt, bästa köpet 2019 var helt klart vårt badkar. Haha… tänk att en plastpryl kan skänka sån glädje. Underbart ju!

Nu har jag under några veckor använt en ny hudkräm. Jag tar det från början. Av att ha gått ned massa i vikt så har ju huden gett upp typ. Haha…. nej men den har liksom säckat ihop. Jag kallar min rumpa för ”pyspunkan” numera. Eller PP för att använda det korta namnet. Jag vet att det tar ett tag för huden att repa sig, helst när man är 47 bast som jag är. Är sugen på att testa collagen men tills dess så har jag testat hudkrämer som ska hjälpa huden att strama upp lite.

Ärligt så tänkte jag att det där måste vara humbug. Har också testat några krämer som sades strama upp. Jag använde en som hette SPA – shaping från Babor, eeeh nä…. den stramade inte alls. Den var mjuk och härlig och doftade gott men gjorde den något för huden – NÄ, det tycker faktiskt inte jag.

Men så fick jag nys om den här krämen då. Läste om den på olika sidor, läste recensioner och läste mig till att många var såå nöjda med den.

Kerstin Florian Correcting Serum

Nu har jag kört den här krämen i typ 2 veckor. Ämen alltså….. min hud är som bebishud, på riktigt. Jag tycker att de där minsta små linjerna man kan se på armar och ben slätats ut helt. De små prickarna man kan ha på skinkorna är helt borta. Tony sa också häromdagen att min hud är sååå len. ”Jag som inte trodde man kunde få lenare hur än din”….. ja han har alltid tyckt att jag har len hud, men det kanske man tycker som man. Dom har ju massa hår och oftast lite allmänt grövre hud än vad kvinnor har. NU kan jag säga att jag verkligen håller med, alltså det är sån skillnad! Den har verkligen hållit vad den lovat hittills, undra just vad som ska hända när jag bara fortsätter? Jag kanske blir som en bebis? Benjamin Button och jag, bara föryngras hela tiden. 😂 Hudkrämen är lite dyr men det absolut bästa jag någonsin haft! Det känns nästan som min hud fått en superduperpeeling behandling och lämnats med något mirakelserum.

Nähe, dags att ta ett bad igen kanske? 😅 Kommer denna isolering göra att jag utvecklar simhud? 🙈

Kram Nina

37
13 kommentarer

Kyckling och baconpaj

Halloj!

Tisdag och en av veckans tråkigaste dagar, men nu känns det mer eller mindre som om dagarna flyter samman. Spelar inte riktigt roll om det är tisdag eller torsdag på något vis. Något som däremot kan förgylla de flesta dagar är mat, god mat. Det är som en värmande härlig filt över livet. God mat och en fin dukning med tända ljus förgyller vilken situation som helst. Jag tänkte kicka igång den här tisdagen med att bjuda dig på ett smarrigt middagstips, en vansinnigt god kycklingpaj som fick högsta poäng här hemma. Varsågoda.

Missa inte: Mina 40 mest populära recept på hela sidan. 

IMG_4943Den här pajen blev så saftig och god tyckte jag. Det blir ju så god smak på en matpaj då alla ingredienser får gojsa till sig i en äggstanning. Verkligen enkel mat som blir väldigt god.

Kika gärna på fler populära recept med kyckling: Mina 10 populäraste kycklingrecept 

IMG_4948

Variera gärna grönsakerna i denna paj. Paprika är väldigt gott och ger massor med smak, men det finns också broccoli, blomkål och grönkål att variera med.

Missa inte en av de godaste kycklinggrytorna som finns: KLICKA HÄR

IMG_4951KYCKLING & BACONPAJ, 4-6 pers

1 pajdeg (HÄR finns recept på en färdig)
2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor

1 knippe salladslök (funkar med vanlig lök också)
1 paprika
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soya
1 tsk timjan
1 dl vatten

2 dl creme fraiche
svartpeppar och salt efter smak

Äggstanning:

2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
salt
peppar

Topping:

Paprika 
3 dl riven ost

Gör såhär: 

1) Tina kycklingfileerna om de är frysta. Skär dem och baconen i mindre bitar. Strimla salladslöken och paprikan.

2) Stek kycklingfiléerna och baconen så de är stekta igenom. Ha sedan i paprika och salladslök så de får steka med tills de är mjuka.

3) Ha i dijon, soya och kryddor. Häll på vatten. Låt puttra tills vattnet reducerats (kokat in). Häll sedan på creme fraiche, låt den puttra med i kycklingröran i ca 10 min.

4) Ha i pajskalet i en rund pajform. Nagga botten, förgrädda sedan pajdegen i ca 10 min på 200 grader. Ta ut.

5) Äggstanning: Vispa samman allt till äggstanningen.

IMG_4941

IMG_4942

6) Ha i kycklingröran i botten på pajen, häll äggstanningen över. Fördela ut den rivna osten och toppa med några paprikastrimlor. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Osten ska ha fått ordentligt med färg och äggstanningen stannat av. Ett tips är att täcka kanterna på pajen med folie så bränns de inte. Jag gör alltid så, då får hela pajen så himla fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Supergoda köttfärspiroger

Supergod Tacopaj

Godaste västerbottenpajen

Kram Nina

202
7 kommentarer

Dåligt samvete….

Gokväll!

Det är fortfarande helt ljust ute, ändå är klockan över 7. Förlåt att jag tjatar men det är ju bara för härligt. Jag har just tagit ett varmt bad och blivit insmord med tigerbalsam på axlarna.

Vi var ute och gick förut, vi tog det lugnt och gick och strosade och pratade om allt. Riktigt mysigt! Om bara några veckor kommer det vara så mycket varmare på promenaderna, det kan man dock inte fatta nu på något vis. Har nog aldrig längtat så mycket till varm vår som jag gör nu….

När vi just höll på att lämna vårt område såg vi en fågel som flög in i ett fönster och typ tuppade av och landade på altanen nedanför. Vi stod länge och tittade om den skulle piggna till, den rörde sig lite då och då nämligen. Precis innan vi gick hade den lyft huvudet, men den ville inte resa sig och flyga iväg. Jag ville springa in på altanen och kolla till den. Kanske ge den lite HLR om det hade behövts. Men vågade inte gå in på någon främmande människas altan, de hade dessutom sina stora vardagsrumsfönster ut på altanen. Tänk om de blivit rädda eller arga?

Nu har jag så dåligt samvete, tänk om jag hade kunnat rädda den lille fågeln? Tony lugnade mig med att den behövde lite tid på sig för att pigga på sig och flyga iväg igen. Jag måste tänka så. Alltså att vara en HSP person är verkligen inte lätt, alla dessa känslor högt och lågt. Ibland önskar jag att jag kunde stänga av mig själv. Inte känna så mycket…undra hur det är?

Nåväl, ville bara kika in och säga hej till dig, ha en fin kväll nu.

Kram Nina

66
5 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...