
Nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé i sockerkaksform blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om fläskytterfilé i sockerkaksform. Galet gott, du måste testa!
Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka för alla recepten) på hela sidan!

Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker. Viktigt att den får bada i såsen, det är liksom hela grejen med att ha den i den här formen.
Klicka HÄR för mina 20 bästa kötträtter.



Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.
Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).

Jag använder körsbärsmarmelad (<länk till körsbärsmarmeladen) och jag kan varmt rekommendera det, körsbär sätter en helt fantastisk smak i såsen så har du inte testat det tidigare, GÖR DET! Denna passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p
Mer gott med kött: Min supergoda FLÄSKFILÉGRYTA // Världens godaste FLÄSKFILÉGRATÄNG // FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS
Olja & smör
Salt & peppar
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1/2 dl körsbärssylt
1 kvist hackad färsk rosmarin
Salt & peppar efter smak
Sås:
1 1/2 msk majsredning
2 dl vispgrädde
Gör såhär:


1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. (Tipsar om världens bästa stekpanna jag använder – finns HÄR). Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform (<klicka). Det finns också supersmart sockerkaks/brödformar med lock (<klicka) jag har precis köpt en som jag fr o m nu ska använda, perfekt för detta recept!
2) Sätt ugnen på 175 grader.

3) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.

4) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.
Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis
Mer inspiration:

• 15 billiga, lättlagade och goda rätter
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar
OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget
Kul och höra om du testar denna ljuvliga kötträtt. Vi älskade den verkligen! Detta är helt klart väntan när den tillagas alla minutrar i ugnen. Detta är verkligen himmelskt gott.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.









































































