Med det fina vädret så grillas det säkert en hel del, den görs det sallader till också. Fräscha sallader. Här tänkte jag tipsa dig om en sallad som kommer göra succé! Den här är så god till grillat eller bara äta som den är, så himla gott.
Servera den gärna när den ligger kvar i själva melonskalet, ser riktigt trevligt ut på det viset.
Superfräsch melonsallad
1/2 liten vattenmelon
1/2 röd lök
150 g fetaost
1/2 kruka koriander
1/2 kruka dill
några gurkskivor
3 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk citronjuice
Gör såhär:
1) Börja med att dela melonen i 2, gröp ur ena halvan och skär sedan bitarna i mindre delar. Spara skalet och servera gärna salladen i den.
2) Skiva rödlöken tunt, skiva lite gurka också. Hacka fetaosten och även dill och koriander. Ha k allt i melonskalet.
3) Blanda olivolja, citron och rödvinsvinäger och häll det över salladen. Rör om lite så allt blandas.
Joooo men jaaaa! Lycklig på riktigt, den här rabarberkakan slår ALLT. På riktigt alltså. Jag har då aldrig bakat så god rabarberkaka. Det är helt vansinnigt hur god den blev, haha…. jo men det är sant! Du måste testa. Kombon med mandelmassa och rabarber är nästan för gott, den är dessutom lite lite kladdig och krämig inuti och sådär frasig ute på kanten och så smöret som satt smak på allt. Nej men jag orkar inte vad gott! Du kan självklart byta ut rabarber mot äpplen också, eller varför inte plommon, blåbär eller hallon.
Kika gärna på fler mjuka supergoda kakor HÄR (<klicka)
Tårtfat HÄR (<klickbar länk) // Assiett HÄR (<klickbar länk)
Det här är en kaka som du verkligen måste testa att baka, jag blev kär…. Och lycklig. Tony mumlade något knappt hörbart typ: ”Nej men dra en j-a gräns så god kaka!” Bra betyg! 😅
Jag älskar kakor som går snabbt och enkelt att svänga ihop, kolla här nedan på flera goda & populära recept på kakor (klicka på länkarna för recept):
1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull, tänk på att ingredienserna ska vara i kastrullen så den är så pass stor.
2) Bryn smöret, plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, det doftar lite nötigt när det är klart.
3) Blanda de torra ingredienserna och rör i det i det brynta smöret. Rör också i äggen samtidigt, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.
4) Skala och slanta upp rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm. Häll i smeten, riv mandelmassan och ha på det uppepå.
5) Pressa i rabarberslantarna och strö på mandelflarn och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.
Pudra florsocker uppepå. Servera gärna med lättvispad grädde. Galet gott!
Du vet väl att den här sidan bjuder på massor av olika recept, både mat och bak. Några exempel här nedan:
Här är äntligen sommarlovet igång, Milo snarkade länge och jag fick starta morgonen lugnt. Aaaah, det är detta som är sommarlov för mamman i huset. ☺️🌿☀️🌸 Skolavslutningen i Fredags blev toppen. Milo kvistade iväg vid kl 9.
Han var så fin! Samtidigt slöt fina kompis Olle upp också. De går till skolan tillsammans varendaste dag, precis som i Fredags. Sista skoldagen för 8:an. Fasen, man blir ju blödig för mindre.
Vi var världens pinsammaste föräldrar som kom med ballonger flygandes ur framrutan. Haha, lite kul måste man få ha med de små liven. Det var inte många som stod där heller som tur var för honom. 😂
Efter skolavslutning blev det enligt tradition en snickerskaka på stan. Kusin Edward var med också, han slutade sitt första riktiga skolår.
Vi mammor och pappor firade också med lite räkbakelse och bubbel. Absolut värt att fira att sommarlovet äntligen är här.
Lördag morgon startade som vanligt med min lilla smärtpromenad. Nu har jag också börjat med att hoppa i (hoppa i var väl synd och säga haha) bubbelkoppen. Den värmen och att jag rör mig lite i vattnet gör gött.
På dagen hade Milo match i Bålsta. Funkade fint och ligga på mage på kuddar och kika på matchen. De dagar det är lite sämre så sitter jag så lite som möjligt. Dom vann också, så kul och se!
På kvällningen skulle fina Veras student firas. Vera har också bott i Spanien och gått i skolan där men tog studenten hemma i Sverige.
Vera och fina mamma Sara som blivit en av mina bästa vänner. Vi bodde i Spanien samtidigt och fann varandra på ett fint plan. Så härligt att träffa vänner när man blivit äldre. Har känt Sara lääääänge men alltid på ett lite mer ytligt plan, inte som idag. Så glad för det!
En helt underbar kväll ute i Främjarstugan, kolla utsikten. Här var det mys och sitta långt in på kvällen.
Vi åkte hem rätt tidigt, story of my life med diskbråck. Men så glad att vi kunde vara med. Var hemma i tid till en kväll med film och godis i soffan. Det är inte så illa det heller.
Imorgon ska jag visa dig hur vår baksida blev när jag målade om möblerna, snacka om skillnad.
Jag gjorde kvällsfika åt oss här hemma ikväll. Familjen blev ju glad, så kan man ju säga. Så kul när det är uppskattat när man får sina infall. Det här är en riktigt snabb tårta som du svänger ihop i ett nafs. Smördegstårta är så enkelt att vem som helst kan göra den. T.o.m. den som aldrig har bakat. Den blir både spröd och krämig och smakerna gifter sig så fint med varandra. Du kan också variera smördegstårta i all oändlighet, testa med andra bär eller så kan det vara gott att variera smaksättningen i färskostgrädden. Jag tänker att smördegstårta skulle passa ypperligt på midsommar, då skulle jag nog sticka i små sverigeflaggor i den.
Kanterna blir så spröda och frasiga på den, och så fyllningen i mitten som är både krämig och sådär lagom söt. Här hemma blev det full pott med denna, kommer göra den många gånger till.
Supergod Smördegstårta, 8 bitar
1 rulle smördeg
1 ägg
200 g färskost (typ Philadelphia)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 citron saften
Jordgubbssylt
Valfria bär
Florsocker
Gör såhär:
1) Rulla ut smördegen på en bakplåt. Vik in kanterna och nagga sedan botten med en gaffel. Vispa upp ägget lite och pensla botten med det. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader eller tills det får en gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.
2) Vispa samman färskost, grädde, florsocker, citron och vaniljsocker. Det ska bli en fluffig kräm. Bred på den på smördegsplattan.
3) Ha på jordgubbssylt. Jag använde en sån squeezeflaska. Ha på efter smak, jag hade ca ett par msk.
4) Dra med en sked så det blandas ordentligt över färskostblandningen.
5) På med bär och avsluta sedan med att pudra över lite florsocker.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ett litet tips såhär på söndagen har jag här i dig. Den här köttbiten kan du antingen tillaga i ugn eller så gör du den på grillen. Jag fyllde fläskytterfilén med färskost med paprika och chilismak men du kan använda k stort sett vilken du vill, det du tycker är gott. Sedan fyllde jag den med lite stekt bacon också så den fick riktigt fin smak av den. Detta blev så gott så det var inte klokt.
Den här köttbiten var inte så stor som jag önskade, men har du möjlighet och välja så välj en som är rätt bred i formen. Den ska nämligen delas på längden så det blir som en över och underdel. Dessa delar ska du sen banka ut så lite. Så pass att du kan snurra ihop dem på längden med fyllningen i.
Använde den här färskosten, den är det riktigt god smak i, men som sagt vill du ha någon annan så kör på det.
Fylld Fläskytterfilé, 4 p
1 fläskytterfilé
Salt & peppar
1 1/2 färskost paprika chili
2 paket bacon
Steksnöre
Gör såhär:
1) Dela fläskytterfilén på längden, det ska bli en över och en underdel. Banka ut delarna så de blir lite bredare.
2) Ha på färskost på båda delarna. Klipp baconen i mindre bitar och stek dem så de blir lite knapriga i kanterna. Bred på en sträng med bacon i mitten på båda.
3) Rulla ihop den på längden och stäng den med lite Steksnöre. Stek den i smör och olja i stekpannan tills den får färg.
4) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.
Tips på att servera till (klicka på texterna nedan för att komma till recepten):
Startar dagen idag med en supergott recept på en efterrätt som du bara måste terra i sommar, den här gör du på några minuter men den smakar som något välgenomtänkt och genomarbetat till efterrätt, som proffsen gör den typ. ☺️ Den här går tungan att krylla sig. Glasscheesecake döpte jag den till för det var det närmaste jag kunde komma, den är så naggande god hörrudu så jag tror att alla som äter den kommer vilja slicka av skålen. Glasscheesecake är en snabb-efterrätt som du gör lite finare glas och serverar sedan med kanske en kopp kaffe.
Vi här hemma slukade dessa i ett nafs och det var nästan så man ville ha lite till när man var klar. Det är exakt så det ska kännas. Som sagt du måste testa dessa glasscheesecakes, det kommer bli succé som jag brukar säga.
Tallrikar från Rörstrand Mon Amie hittar du HÄR (kampanj just nu)// Cocktailglasen hittar du HÄR (kampanj just nu) // Små skedar hittar du HÄR // Linneservetter hittar du HÄR
Snabb cheesecakeglass med jordgubbar, 2 st
100 g färskost (typ Philadelphia)
1 dl vispgrädde
2 msk sötad kondenserad mjölk
1 1/2 tsk vaniljsocker
7 digestivekex
50 g smör
Jordgubbar
Gör såhär:
1) Vispa samman färskost, vispgrädde, kondenserad mjölk och vaniljsocker tills du har en härlig fluffig konsistens. Ställ kall så länge.
2) Lägg i degistivekexen i en påse och ta tex en kavel och hacka sönder det till ett smul. Smält smöret och häll i det i påsen och blanda runt det. Jag tar bara och skakar om och sen tar jag den i händerna och liksom masserar runt det.
3) Börja sedan att ta ca hälften av smulet och ha i på botten på glaset. Ta sedan hälften av fluffet och klicka på det på smulet. Ta 2 jordgubbar och hacka dem i små bitar, lägg på dem på båda glasen. Ta sedan resten av smulet och fördela ut det på jordgubbarna, ta sedan resten av fluffet och klicka på det. Toppa med jordgubbar, dofta över lite florsocker.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh, hörni! Nu är det sommarlov, så otroligt skönt för minstingen i familjen och också för oss föräldrar. Att slippa känna stressiga tidiga morgnar är mer än välkommet. Det är skillnad på en tonåring som ska upp och vi vuxna, allra helst jag som är så morgonpigg. Detta blev vi ju bara tvungna att fira idag. Jag svängde i ordning ljuvliga räkbakelser som jag bara måste tipsa om! Dom är gaaaalet goda alltså. En räkbakelse ska ha allt. Brödigt, krämigt, skaldjurigt och alldeles underbart. Ostbågssmulet var verkligen som pricken över i:et för hur goda dessa räkbakelser blev. Du MÅSTE testa säger jag i vanlig ordning.
Dessa är alldeles lagom att äta en av, sen är man mätt. En räkbakelse är lite som smörgåstårtebit.
Champagneglasen älskar jag, dom finns HÄR, galet bra pris på dom, svimmade nästan, aldrig sett dom så billiga. Tallrikarna är också favoriter, Rörstrands klassiker som bara gör en så glad, dom hittar du HÄR.
Här har du också världens bästa champagneförslutare. Inget slår denna. Man pumpar tillbaka vacuum i flaskan och sen finns det också datum på den så man kan hålla koll på när flaskan är ifrån. Finns HÄR, också superbillig nu, mycket dyrare när jag köpte den. Jag har 5 stycken nu. ☺️
RÄKBAKELSE MED SKAGEN, 2 st
6 skivor formbröd
Fyllning:
1 dl creme fraiche
200 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 finhackad rödlök (spara lite till dekoration)
1/2 liten burk stenbitsrom (andra halvan spar du)
1/2 kruka hackad färsk dill
1 1/2 dl färska räkor (hacka dem lite mindre)
Salt & peppar
Topping:
4 dl ostbågar
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 liten burk stenbitsrom
Dekoration:
Några räkor
Hackad Rödlök
Hackad färsk dill
Gör såhär:
1) Ta formbröden och pressa ur rundlar med ett glas. 6 stycken rundlar då det går åt 3 till varje.
2) Fyllning: Blanda allt till fyllningen i en bunke.
3) Ta fram rundlarna och lägg på fyllning på varje rundel, även den översta. Spackla sedan varje bakelse med fyllningen. Ställ dem kallt medan du förbereder ostbågssmulet.
4) Lägg ostbågarna i en plastpåse och hacka lite på den med en kavel, det ska bli smått smul.
5) Ta fram bakelserna ur kylen och fördela ut smulet på varje bakelse.
6) Topping: Vispa grädden och ha i stenbitsrom. Blanda runt ordentligt. Ha i det i en spritspåse och sprita över bakelsen. Du kan också bara klicka på det utan att använda spritspåse.
7) Dekorera: På med några räkor, hackad dill och hackad rödlök.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Lovade ju att visa dig våra blommor på altanen. Är alldeles kär, jag brukar ju bara köra grönt men kan säga att altanlivet ju fick en helt annan mening med färgglada blommor. Känns nästan som jag undrar vad jag hållit på med? Haha…
Ja hörni! Hur ljuvlig färg på hortensiorna? Känns nästan magiska på nå vis. Jag ställde ju frågan på min Instagram. ”Vilka blommor är ett måste för er på uteplatsen?” Sedan utgick jag från tipsen jag fick där. Kolla så fint det blev. Jag planterade också om varendaste en. Det har jag lärt mig av min svärmor som har de grönaste fingrar jag vet. Jag som bara kommit hem med dom och satt dom i sin plastkruka i en annan kruka och tänkt, klart. 😅 Men nu gick jag all in, ny planteringsjord och ny kruka för de små liven.
Självklart lite örter också. Dessa använder jag massor i matlagningen under hela sommaren. Jag har gräslök, dill, persilja, rosmarin, mynta (ja jag vet att den kommer bre ut sig över hela och det är bara bra – har det i sallader, drinkar och som dekoration i bakverk så det går åt, upplever inte heller att den stör de andra örterna så de får samsas i den här stora zinkkrukan) och sist men inte minst basilika. Jag tror att jag ska ha en helt egen kruka med basilika och med mynta också för basilika använder jag också massor.
Det blev bägarranka och lavendel också. Lavendel är en ny kärlek för mig, för att inte tala om bägarranka. Sett dom 100 ggr och alltid undrat vad dom heter?
Den här är som en dröm! Syrenhortensia tror jag den hette. Älskar färgen på blommorna, dom är fläckiga på nå vis så de skiftar i rosa/aprikos och creme vit. Så fina! 😍
Vid dörren står det lite dahlior och pelargoner. Det känns som jag nu ska lära mig lite att ta hand om dessa sköra små liv. För mig är alla blommor sköra med tanke på att jag är usel på att ta hand om dem. Jag dränker dom eller så torkar jag ut dom. Finns liksom inget mellanting. Men nu i år kanske det händer att jag lyckas! Jag hoppas i alla fall det.
Satte ihop en liten sittgrupp på gräsmattan. Gamla stolar från Ikea som jag bara inte vill göra mig av med. Alltid tyckt så mycket om dom.
Ja, nu är det bara popcorngräset kvar och måla ett gäng utemöbler, sen är altanen all set för sommaren. Tack för alla era tips, nu kommer jag ha fullt sjå och ta hand om allt. ☺️
Nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé i sockerkaksform blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om fläskytterfilé i sockerkaksform. Galet gott, du måste testa!
Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker. Viktigt att den får bada i såsen, det är liksom hela grejen med att ha den i den här formen.
Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.
Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).
Jag använder körsbärssylt/körsbärsmarmelad (<länk till körabärsmarmelad) och jag kan varmt rekommendera det, körsbär sätter en helt fantastisk smak i såsen så har du inte testat det tidigare, GÖR DET! Denna passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.
FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p
1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. (Tipsar om världens bästa stekpanna jag använder – finns HÄR). Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform (<klicka). Det finns också supersmart sockerkaks/brödformar med lock (<klicka) jag har precis köpt en som jag fr o m nu ska använda, perfekt för detta recept!
2) Sätt ugnen på 175 grader.
3) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.
4) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.
Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis
OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget
Kul och höra om du testar denna ljuvliga kötträtt. Vi älskade den verkligen! Detta är helt klart väntan när den tillagas alla minutrar i ugnen. Detta är verkligen himmelskt gott.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
…det kan ju aldrig bli fel tänker jag. Dessa Västerbottensmuffins med skagenröra på blev så goda så man nästan smäller av. Dessa tänker jag att man kan äta som förrätt, tilltugg eller på midsommar t ex. Min karl här hemma sa att dom var farligt goda, svårt att sluta äta. Kan inte annat än hålla med. Dessa Västerbottensmuffins kommer finnas som ett inslag på vårt midsommarbord jag tänker att de skulle passa lika bra på julbordet. Mums!
Det här är superenkelt att svänga ihop och kräver ingen större kraftansträngning för att få dem riktigt aptitliga och härliga.
Västerbottenmuffinsar med Skagenröra, ca 15 st
Skagenröra:
1/2 röd lök
1/2 liten kruka dill
125 g handskalade räkor
200 g färskost (Philadelphia)
1 dl creme fraiche
50 g majonnäs
1 msk citronsaft
Västerbottensmuffinsar:
1 rulle pizzadeg
4 dl riven västerbottensost
200 g färskost med vitlökssmak (funkar fint med naturell också)
1 dl creme fraiche
Salt & peppar
1 ägg till pensling
Topping:
Räkor
Gräslök
Gör såhär:
1) Skagenröra: I en bunke har du i all creme fraiche. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.
2) Västerbottensmuffinsar: Blanda alla ingredienser till fyllningen. Rulla ut pizzadegen och bred på fyllningen. Rulla ihop den från långsidan, som en kanelbullerulle, eller rulltårta så förstår du hur jag menar.
3) Skär upp i 15 bitar och lägg i bullformar i en en muffinsplåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 200 grader tills de får fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.
4) Klicka på skagenröra på varje muffins, toppa med räkor och gräslök.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje: