Innehåller annonslänkar

En dag i Stockholm – frostmorgon, NK-magi, budgetfynd & hur det går med Majlis

I fredags vaknade vi till den första riktiga frostmorgonen den här vintern. Hela bilen var täckt av ett lager is, ett sånt där som man bara vet kommer ta en evighet att få bort.

Och eftersom jag är lika kort i rocken som alltid (speciellt i vår stora SUV!) så nådde jag ungefär… ja, halva rutan. Resten stod jag och sträckte mig efter som en stretchande tant. 🤣

Så, här har du livets lifehack!

Ett tips som ska rädda mig fr o m nu! Är så pepp, ska blanda i ordning den idag, och sen ha den ligga i bilen, den fryser inte.

👉 Isspray – fönsterfixaren som smälter rutan på sekunder

2,5 delar T-röd

1 del vatten

2–3 droppar diskmedel

Exempel om du vill göra en liten flaska (3 dl):

2 dl T-röd

0,8 dl vatten

2–3 droppar diskmedel

🧊 Så gör du:

1. Häll alkoholen i sprayflaskan.

2. Fyll på med vattnet.

3. Tillsätt några droppar diskmedel.

4. Skaka lätt.

🧊 Så funkar den:

Det är bara att spraya på och poff, isen släpper direkt. Perfekt för oss som inte når överallt och för alla som vill slippa hacka sig fördärvade i kylan.

Den löser upp is snabbt, men är inte ”vass” som ren alkohol. Fryser inte i flaskan. Diskmedlet gör att sprayen sprider sig lättare och hindrar ny frost från att fastna direkt.

NK Stockholm

✨ NK – en av mina lyckoplatser i Stockholm

Förra veckan var jag dessutom i Stockholm för ett möte och landade som vanligt på Starbucks för att jobba en stund innan. Ett av mina favoritställen att sitta på när jag är i stan, det är något med sorlet och kaffedoften som alltid ger mig flow.

Efter mötet tog jag mig vidare till NK, och alltså…

NK under höst och vinter är verkligen något extra. Deras julpynt, känslan, ljusen, dofterna…det är som en varm famn mitt i stadens hets & brus. Hela huset glittrar, dofter av gran och lyxiga butiksdofter. Nej men jag älskar’t! Jag känner mig hemma där av någon konstig anledning, jag säger ju det…. Jag har levt flera liv, det bara måste vara så!

NK Saluhall är dessutom ett absolut måste när man är där, jag brukar besöka deras butik med massor av superbra skafferivaror och det alkoholfria utbudet ska vi inte tala om. Lyx lyx lyx!

👖👕 En outfit

Denna stockholmsdag hade jag på mig en ”sköna kläder” outfit. Jag vet inte men när kylan rasar in så är i alla fall jag upplagd för sköna kläder som sitter varmt och snällt på kroppen.

Älskar tröjan med de fina strassdetaljerna på axlarna. Blir liksom en festligare tröja av en vanlig skön tröja. Älskar sånt! Den finns i massor av färger och just nu REA!

👉 Du hittar tröjan HÄR

Dessa vida jeans måste jag verkligen slå ett slag för, de sitter som en smäck, är så sköna på och har massor av stretch. Jag har dem i blått, helsvart och dessa gråsvarta. Man får plats med långkallingar under, viktigt viktigt för en tantaloona som mig.

👉 Du hittar jeansen HÄR

💄 Budget de luxe – läppglanset ALLA borde ha

Jag måste tipsa om ett riktigt budgetfynd också, och ni som följt mig länge vet att jag älskar att dela såna tips.

Det här läppglanset är så fint, perfekt nude/neutral färg, sjukt glansigt och känns mycket lyxigare än priset.

Det sitter dessutom förvånansvärt bra för att vara ett gloss!

👉 Klicka HÄR för läppglanset!

Lyxiga droppar – min favoritparfym (just nu på 30%!)

Jag har även passat på att beställa min absoluta favoritparfym. Den är sensuell, varm, elegant och jag får ALLTID komplimanger när jag har den på mig. Om man skulle säga att man har en signaturdoft i livet så skulle jag säga att denna är min.

Och hör här… 30% rabatt just nu!

👉 Klicka HÄR för parfymen på 30% rabatt.

🐾 Majlis – vår älskade tjej och vad som hänt

Ni är så många som frågat hur det går med vår fina Majlis. Det värmer hjärtat mer än ni tror.

Det har varit en tuff tid. Hon har kissat mycket, druckit ovanligt mycket vatten, gått ner i vikt och betett sig lite annorlunda…. Det har varit vingligt, hon har varit lite tröttare, lite ”off” kan man säga. Stressat, inte kunnat sova, vandrat runt osv.

Det gjorde oss förstås väldigt oroliga, särskilt efter det vi gick igenom med Toxy. Jag har nog ägnat alla dygnet timmar till att kolla av hennes mående, ett tag kändes det som hon blev bättre men sen märkte vi att hon inte alls blev det.

Efter veterinärbesöket fick vi svaret:

Majlis har diabetes.

Det låter tungt… men samtidigt var det en lättnad att få ett svar.

Nu vet vi vad som ska göras. Eftersom Majlis nyligen blivit behandlad för stress (ni vet ju noppandet av hår på magen osv) så kan hon inte få insulin då de måste få sprutor…. Det skulle stressa ihjäl henne och detta har vi kommit fram till i samråd med vår veterinär att det går bara inte. Hon tror att det kommer ta kål på hennes redan stressade personlighet.

Så nu har vi fått tydliga rutiner och vi är igång. Bl a har vi bytt ut allt foder. Inget torrfoder alls utan bara speciell våtmat som hon nu lever helt och hållet på. Vi har bytt ut en av hennes mediciner till en annan sort så den inte ska trigga hennes diabetes.

Hon har en reversibel form, typ 2 diabetes så hon kan hamna i remission, vilket innebär att hon blir helt frisk. Vi har kanske hunnit på det i tid, tiden får helt enkelt utvisa.

Vi tampas nu med att hitta rätt mat som hon vill äta, hon MÅSTE äta för diabetesens skull. Men hon är kräsen, och det finns inte så mycket olika mat som är perfekt för henne att hitta. Så vi kämpar på. Men jag tror jag hittat en nu som vi testar, hon verkar i alla fall gilla den.

Och på bara 3 dygn har vi fått henne tillbaka!

• gosig

• pratig

• närhetssökande

• slutat dricka och kissa massor

• inte konstant hungrig osv

Nu ska vi bara få upp henne i vikt, hon har tappat 3 hekto sen sjukdomen startade. I alla fall så mår hon så mycket bättre nu. Hon spinner, hon ligger nära, och hon känns som vår Majlis igen. Hon har varit väldigt trött sen vi fick ordning på blodsockret men idag lekte hon järnet så sakta börjar hon komma tillbaka. Det har varit tufft för henne stackaren.

Vi tar det dag för dag, jag har också lovat mig & henne att släppa taget om det skulle visa sig att hon lider för en enda sekund….. kan knappt tänka tanken men med husdjur är tyvärr det en del av att få vara matte & husse. Att släppa taget, att låta dem somna in. Men än så länge finns inga såna tecken i alla fall och vi har tät kontakt med vår veterinär. Jag kommer hålla er uppdaterade. ❤️

🎄 Innan du går – baka min supersnabba saffranskaka!

Om du vill baka något enkelt & ljuvligt gott denna Söndag, och kanske få en försmak av advent så kan jag tipsa om den här snabba Saffranskakan!

👉 Du hittar receptet HÄR

Nu vill jag önska dig en riktigt skön Söndag hördu min vän, vi ska åka iväg på en liten utflykt och jag är så taggad! Ska bli så mysigt, ska ta massor av bilder och visa dig sen.

Kram Nina


📖 Recept skapade av Nina Hermansen
Mat- och bakprofilen bakom Niiinis Kitchenlife – en av Nordens mest lästa mat- och bakbloggar.
Läs mer om Nina här.

💛 Följ mig gärna:
Instagram ⭐️ Facebook ⭐️ TikTok ⭐️ YouTube

28
Kommentera
Innehåller annonslänkar

När julen blir rosa – rosa glögg 💕

Julen kom med glitter i år, bokstavligt talat. ✨ För nu har CAIA och Blossa gjort något ingen såg komma: en alkoholfri glögg som doftar hallon, tranbär och rosa julmagi. Jag hade i alla fall ställt mig på BEVAKA listan men måste helt ha missat mejlet för nu är den slutsåld, jag tycker nämligen den låter magiskt god! 💕🍾 Blev skitledsen…haha!

Den kallas i alla fall för Pink Sip och är säkert precis så lyxig som den låter.

Bild från Caia.se

👉 Klicka här för att se Pink Sip hos CAIA (tänker ifall den dyker upp igen, man vet aldrig.)

🍷 En glögg med twist

Glögg förknippas ju med julens klassiska smaker som kryddnejlika, kanel och kardemumma. CAIA däremot, ja dom är kända för glow, glamour och känslan av fest tycker jag. Dessutom ett himlans bra märke! Jag har massor med bra makeup produkter från Caia! Många jag återkommit till många gånger. Kommer tips på några favoriter längre ned.

När dom två nu möts blir det inte annat än succé tror jag, tänk dig glögg med rosa skimmer, dessutom framtagen i limiterad upplaga. Fattar att de sålde slut direkt. Pink Sip är också alkoholfri, perfekt för mig!

Smakerna är hallon, tranbär och Blossas klassiska glöggkryddor….en friskare, lättare variant som både passar till ostbrickan och som söt avslutning till pepparkakorna. Jag är så taggad, hoppas man kanske får tag på den ändå….

💡 Läs också:

👉 Mina bästa alkoholfria bubbel till jul och nyår

👉 Julens godaste saffransbullar – saftiga varje gång!

Bild från Caia.se

🌸 Serveringstips

Servera den kall i 👉 coupe– (just nu upp till 41% rabatt) eller 👉 martiniglas (just nu upp till 37% rabatt) med några färska tranbär. Eller lätt uppvärmd i glöggmugg med rostade mandlar och torkade bär.

Tilltugg: Pepparkakor, saffransbullar eller en bit lagrad ost….magiskt ihop.

💋 Beauty + Beverage = sant

CAIA har dessutom tagit samarbetet ett steg längre…. Vad annars när man är ett skönhetsmärke. Det med ett matchande läppglans i samma nyans som glöggen.Det här är alltså inte bara en dryck, det är ett helt koncept: julmys möter makeup och ”im all into it”!

Så: applicera glanset, skåla med rosa glögg, och låt december bli lite mer rosa i år.

Mina Caia-favoriter

Settingspray Hydration // BB-stick för contouring 50W // Cream Bronzer (Havana) // Glow Bronzer (Monaco)

Dessa produkter har jag alltid i sminkväskan. Settingsprayen är ett måste, håller sminket perfekt och på vintern när jag alltid är så extremt torr så hjälper den massor! Bara spraya lite då och då under dagen.

BB-sticket har jag använt hur länge som helst. Jag kör contouring med den. Så bra, och just 50W är min favoritfärg. Gör att man ser sådär lite mer solkysst ut nu när det är 50 shades of grey ute.

Cream Bronzern är min nya kärlek. Du vet väl att vi med mogen hy, för att inte framhäva rynkorna, gärna ska arbeta med så mycket krämprodukter som möjligt.

Glow Bronzern lägger jag alltid på som en sits touch, ger så fint glow!

Här på bilden ser man glowet, äääälskar den! Så tips tips! Kan behövas i mörkret vi lever i nu.

Nehej, nu ska jag kvista vidare. Vi hörs snart igen.


📖 Recept skapade av Nina Hermansen
Mat- och bakprofilen bakom Niiinis Kitchenlife – en av Nordens mest lästa mat- och bakbloggar.
Läs mer om Nina här.

💛 Följ mig gärna:
Instagram ⭐️ Facebook ⭐️ TikTok ⭐️ YouTube

Kram Nina

17
Kommentera

En smakfull helg på Sthlm Food & Wine

Äntligen var det dags igen, en av årets höjdpunkter till mässa om du frågar mig! Vår Lördag fylldes av dofter, smaker och möten och jag kunde inte låta bli att känna ett pirr av glädje redan i entrén till Sthlm Food & Wine (i år var det 7-9 november 2025, på Stockholmsmässan i Älvsjö – är öppen idag också ifall du skulle få feeling). Den här mässan lever verkligen upp till sin festival-känsla: ”mat & dryck med bubbel, street food, choklad, hantverk och nya upptäckter”. 

Stockholm Food & wine

Det är en perfekt mix för en matälskare som mig, både att smaka sig fram och knyta nya kontakter….alltid springer jag på härliga människor där. Nästa år skulle jag gärna stå i någon monter och sprida glädje på något vis.

🍞 En ung vinnare

Det första vi såg när vi kom till mässan var att Sanna Olsson, bara 21 år, kammde hem vinsten i Mack-SM 2025! Hennes bidrag, som hon döpt till ”En bit av Öland”, var något alldeles extra…en hyllning till hennes hemtrakter med en oväntad twist. Sanna har nämligen byggt sin macka kring den klassiska öländska kroppkakan, som hon skivar, steker och kombinerar med färskost, rårörda lingon och ärtskott på ett rustikt bröd.

Juryn beskrev hennes skapelse som perfekt balanserad, med variation i textur och smak och jag förstår verkligen varför hon tog hem segern. Hur gott låter inte en kroppkakemacka? Jag som inte ens gillar kroppkakor vill ha en macka. 😂

Läs mer om hennes vinst här: Sveriges bästa macka är korad – Sanna Olsson vinner Mack-SM 2025.

🤝 Kul träff i Potatislandet

Jag sprang på bästa Stefan Ekengren som stod i montern Potatislandet, en hyllning till potatisen som råvara och en nyhet på mässan. Kul tyckte jag!

Stefan är köksmästare på Restaurang Hantverket (läs mer om Hantverket här: Om oss | Hantverket) där de nu planerar att öppna ett bageri/café också. 

Superkul också att hans son spelar i Milos fotbollslag och att vi båda är AIK:are 💛🖤💛.

Parningsmeny med OP Anderson

Vi njöt av en rätt i Potatislandet: friterad potatisgratäng med konfiterad silverlök och vitlökscrème, alltså maaaaagiskt gott! Hade kunnat äta 14 friterade fyrkanter till. Mums!

🧀 Ostfest från Öland

Vid montern från Halltorps Gästgiveri (Öland) fick jag smaka på ett gäng fantastiska ostar:

Gårdsost med tryffel

Gårdsost med kummin

Old Rotterdam

Stompetoren Grand Cru

Så himla bra kvalité, fattar inte varför jag inte köpte! Jag måste få tag på dem! Här är länk till Halltorps: Halltorps Gästgiveri delibutik! Bor du i närheten, kvista dit och köp dessa ostar.

Smaksensation om du frågar mig!

🍝 Pasta och mer godsaker

Mormors pastabageri

Mormors pasta fick vi äran att smaka. En pasta pomodoro som smakade magi. Det är en restaurang på Kungsholmen i Sthlm som tillverkar sin egen pasta, har också en delibutik. Älskade förpackningarna, så himla fina! Hur snyggt att ha stå på hyllan hemma?

– I montern från Basturökeriet bjöds det på galet goda korvar och renkött, en smakresa! Ständigt lång kö dock.

– På knivfronten gjorde Japanese Knife Company entré med sina knivar, letade efter mitt favorit företag när det kommer till knivar – Global – men kunde inte hitta dom nånstans.

– Även Odd Bird fanns på plats, ett av mina favoritmärken inom alkoholfria drycker. Deras nya “Odd Bird Low Intervention Sparkling Orange No 1” är verkligen värd att testa: så nära alkoholsmak du kan komma!

– Min vän Helena var där med sin foodtruck Happy Foodtruck (vinnare av SM i två grenar: miljö & hållbarhet och bästa burgare av naturbeteskött), vilken stjärna va?! Boka till festen, firandet eller bara dra ihop ett gäng på gatan hemma och ät gott. Rekommenderas! 😍

– Och inte minst träffade jag bekanta Bella Porcile (mixedbybella på Instagram) som gästspelade hos Boge Bränneri, hon gjorde magiska drinkar, en alkoholfri med äppelmust, honungsvatten och citron bara för mig – så kul att ses och bestämma att vi måste göra något ihop snart!

Älskar att Bella lägger ned så mycket kärlek på sina drinkar. Det finns liksom själ i dom. Som igår, en liten honungspinne och en blomsterkrasse. Såååå trevligt. Så fräsch & god!

Varför jag Älskar mässan

Det är något visst med att kliva in i ett område där allt kretsar kring smak, mat, dryck, kvalitet och möten. Sthlm Food & Wine lever upp till att vara både inspirationskälla och fest för alla mina sinnen. Man blir liksom glad! Du kan kika in hos småskaliga producenter, ställa frågor, lära dig mer och samtidigt njuta av street-food-vibbar, drycker och traditionellt hantverk. Så mycket som jag lärde mig igår har jag inte lärt mig på länge. 😋

För mig är det ett årligt måste och i år blev det ännu ett bra besök. Om du funderar på att åka nästa år, gör det! Eller om du hinner idag….. Ta med en kompis som gillar mat lika mycket som du själv, eller gå själv och låt dig sväva iväg mellan montrarna. Och passa på att köpa med dig något extra gott hem, jag ångrar fortfarande att jag inte köpte med ett gäng ostar från Halltorps och den där pastan…

Hepp! Nu ska jag baka bröd, familjen ska vakna till nybakt bröd denna söndagmorgon. Idag är det också farsdag och Tony älskar nybakat bröd så det passar ju perfekt!

Önskar dig en fin, mysig och skön Söndag!

Kram Nina

19
Kommentera

Krämig Janssons Frestelse – min bästa twist på klassikern

Jansson kan vara världens godaste potatisrätt när den görs rätt…. Enligt mkt ska den vara krämig, mjuk, rund i smaken och med den där perfekta balansen av sälta och sötma.

Den här varianten är min absoluta favorit. Den påminner om klassikern, men med små justeringar som gör den:

⭐ krämigare

⭐ fylligare

⭐ rundare i smaken

⭐ och väldigt, väldigt uppskattad av gäster

Min lilla hemlighet?

Crème fraîche + 1 tsk dijon + en nypa muskot + extra ansjovisspad. Det låter kanske tokigt…..men HERREGUD vilken skillnad det gör. Du måste testa!

Janssons Frestelse

🧂 Ingredienser (6–8 portioner)

1,2–1,4 kg fast potatis

2 stora gula lökar

2 burkar ansjovisfiléer (125 g)

4 dl vispgrädde

1,5 dl crème fraîche

1–2 msk ansjovisspad

1 tsk dijonsenap

En liten nypa muskot

25 g smör

1 dl ströbröd eller panko

Vitpeppar

Salt vid behov (men ofta behövs det inte!)

👩‍🍳 Så gör du – steg för steg

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Skiva potatisen tunt

Tunna stavar blir godast. Tips: Skölj snabbt i kallt vatten och torka, då suger potatisen åt sig mer smak.

3. Stek löken så den blir söt

Skala och skiva eller hacka löken, det du själv föredrar. Stek den sen långsamt, jag lovar det ger extra god Jansson. Stek i 2–3 msk smör tills de blir glansiga och milda i smaken.

4. Blanda den magiska gräddsåsen

Vispa ihop i en skål:

4 dl grädde

1,5 dl crème fraîche

1 tsk dijon

1–2 msk ansjovisspad

En nypa muskot

Vitpeppar

Smaka av…. Här ska du känna djup, krämighet och lite sälta.

5. Varva allt i formen

Lager för lager: potatis-lök-ansjovis. Avsluta med potatis överst.

6. Häll över gräddsåsen

Häll jämt över hela. Knacka formen lite mot bänken så allt rinner ner mellan lagren.

7. Strö på ströbröd/panko

Panko ger frasigare topp om man nu gillar det. Toppa med smör som du hyvlat med osthyveln.

8. Grädda

Ca 50–60 minuter tills ytan är gyllenbrun och potatisen helt mjuk. Låt sen vila 10–15 minuter innan servering.

 Mina bästa variations-tips (för extra lyxig smak)

1) Lite Västerbottensost (i understa lagret), detta blir så gott och lite extra saltigt. Ger djup till gratängen som blir sådär oväntat härligt.

2) Lite purjolök i löken. Ger fräschhet och mer fyllighet, purjolöken har ju en rätt distinkt smak som verkligen ger avtryck.

3) En knivsudd cayenne. Inte starkt, utan ger bara pytteliten värme till den.

4) Hälften panko / hälften ströbröd. Det här tycker jag ger perfekt crunch.

❄️ Kan man förbereda Jansson i förväg?

Ja! Här är bästa sättet:

Dag 1: Förbered allt och låt den stå ogratinerad i kyl.

Dag 2: Grädda den direkt innan servering.

Eller:

Grädda nästan klart – värm upp och kör sista 10 minuterna precis före servering. Jansson blir faktiskt ännu godare dagen efter.

❓ Vanliga frågor

Kan jag använda sardeller istället för ansjovis?

Ja! Perfekt ersättare om ansjovisen är slut. Ta hälften så mycket och tillsätt 1 tsk socker + ½ tsk ättika.

Kan man göra Jansson utan fisk?

Det går, men smaken blir platt. Använd då “ansjovis-spad-hacket” (1 tsk dijon, lite socker + syra) för att få rätt balans.

Kan man frysa Janssons Frestelse?

Ja, men den blir alltid bäst helt nygjord. Om du måste frysa: tina i kyl och värm långsamt i ugn.

👉 Min goda rödbetssallad

🧡 Serveringstips

Jansson är magiskt med:

• rödbetssallad

julskinka

• varma bröd

picklad rödlök

• lax eller sill på sidan

Mer gott med julen:

• Länk : Min godaste griljering

• Länk: Mina julgodis recept

• Länk: Massor med julrecept

• Länk: 35 recept till glöggmingel

Kram Nina

📖 Recept skapade av Nina Hermansen
Mat- och bakprofilen bakom Niiinis Kitchenlife – en av Nordens mest lästa mat- och bakbloggar.
Läs mer om Nina här.

💛 Följ mig gärna:
Instagram ⭐️ Facebook ⭐️ TikTok ⭐️ YouTube

0
Kommentera
Innehåller annonslänkar

🍕 Knäckepizza med Clean Eating – enkel, krispig & galet god!

Godmorgon min vän! Torsdag redan, mina veckor är ungefär mån-tor bara. Så snabbt går det nu! Fattar inte…. Är det klimakteriet som snabbspolar livet? 😂

Igår blev det en riktig vardagsräddare till lunch, ja men du vet när man inte riktigt orkar laga lunch men vill bli mätt ändå på något som känns som riktig mat. Har du inte testat knäckepizza tidigare så MÅSTE du det, det är sååå gott! Absolut godast blir det på 👉 Clean Eatings knäckebröd , alltså wow vilken grej det här blir varje gång! Tänk dig ett fröknäcke med lagom crunch, toppat med min hemmagjorda pizzasås, smält ost, söta cocktailtomater och färsk basilika. Så enkelt, så gott och helt perfekt som snabblunch.

Vill du toppa lite extra kan du testa:

• ett par skivor parmaskinka eller kalkon

• några oliver och lite färsk oregano

• ruccola på toppen när pizzan svalnat eller varför inte lite smulad fetaost?

👉 Hitta fler pizzarecept här: KATEGORI – PIZZA

Knäckepizza

Knäckepizza, 4 st

4 runda knäckebröd (gärna 👉 Clean Eating knäckebröd – så goda. Finns i smakerna 👉 parmesan, 👉 chiafrön, 👉 äpple & kanel, 👉 grönkål, jag har provat alla).

4 msk 👉 Ninas snabba pizzasås

Ca 16 cocktailtomater (delade)

Ca 3 dl riven ost

salt & svartpeppar

Gör såhär:

1. Blanda samman tomatsåsen, du kan också köpa färdig såklart.

2. Bred på ca 1 msk på varje bröd. På med cocktailtomater, riven ost och så avslutar du med att salta och peppra lite.

3. Skjuts in i ugnen på 200 grader tills osten smält och börjar få lite färg i kanterna.

En stillsam höstdag hemma

Igår var det mest jobb hemmavid, mycket mejl, planering och lite receptfix. På förmiddagen tog jag dock en tur till mitt happy place vid vattnet. Det är något med den där stillheten, ljudet av vågor och den kalla luften mot kinderna som verkligen nollställer huvudet. Jag mår alltid så bra där, har också mått väldigt dåligt där ska man komma ihåg. Men på något sätt gör det stället alltid gott för min själ. Hoppas du också har något sånt ställe som du kan återkomma till i vardagen.

Jag hade på mig min långa vadderade väst (så himla skön nu i övergången till vinter!) – du hittar den här:

🧥 Lång vadderad väst med huva – klicka här (finns tyvärr inte kvar i beige, dock i andra färger, 30% rea nu)

Efter vattnet så svängde jag ihop min knäckepizza till lunch och kände hur hösttröttheten slog till med full kraft efter jag ätit.

Jag somnade sen på eftermiddagen (!) och sov i flera timmar, snacka om dåligt samvete jag fick när jag vaknade. 😅 Är inte det typiskt att man får det? Man är hård mot sig själv, fick nämligen ihop typ 3 timmars sömn natten innan så det var inte så konstigt att jag var trött.

Vill du ha fler pizzafavoriter?

Om du gillar den här enkla knäckepizzan måste du spana in några av mina andra favoriter:

Pizzabullar med bacon – perfekta till fredagsmyset

Pannkakspizza – en rolig twist på klassikern

Tortilla Calzone – snabb och supergod

Pizzagifflar – perfekta att frysa in och värma vid behov

Ja som du märker är jag uppe med tuppen redan, ska faktiskt ställa mig och baka en kaka nu. Jag ska göra min 👉 saftiga tigerkaka i långpanna men med saffrans touch. Tror det kommer bli så bra! Måste dock lägga min saffran i blöt först, du vet väl att du får en otrolig saffranskaka när du använder 👉 saffranspistiller (super-REA nu) som fått ligga i citron & lite socker och gojsa till sig innan de går i kakan. Blir otroligt bra! Föredrar du ändå vanlig saffran så finns det billig 👉 HÄR.


📖 Recept skapade av Nina Hermansen
Mat- och bakprofilen bakom Niiinis Kitchenlife – en av Nordens mest lästa mat- och bakbloggar.
Läs mer om Nina här.

💛 Följ mig gärna:
Instagram ⭐️
Facebook ⭐️
TikTok ⭐️
YouTube

5
Kommentera
Innehåller annonslänkar

❤️ Enkel tomatpasta med hjärtformad färskpasta

Den här godingen som jag lagade för någon vecka sedan hade jag nästan glömt bort, den gjorde i alla fall succé här hemma. Alla åt så dom sprack. 😂 Ibland är det så skönt att bara laga något snabbt, enkelt som ändå är alldeles ljuvligt gott. Den här tomatpastan med hjärtformad färskpasta är just det, vardagslyx på bara några minuter! Jag stansade ut hjärtan av färska lasagneplattor (lite pilligt men så värt det för hjärtana var verkligen pricken över i:et), kokade dem snabbt och rörde ihop en mild, gräddig tomatsås som blev magiskt krämig till.

Det här är också en perfekt rätt om du vill imponera på gäster t ex, utan att stressa i köket. Hjärtformen gör hela grejen, ser ut som små guldhjärtan i en sammetslen sås med parmesan i överflöd. Kan ju inte bli annat än succé om du frågar mig. ❤️

Om du gillar snabba vardagsrätter med italiensk känsla, testa även min Salsicciapasta – samma krämighet, med med lite annan karaktär, och smaken är verkligen så god.

🍅 Enkel tomatpasta med hjärtformad färskpasta

Du behöver:

Färska lasagneplattor

1 burk krossade tomater (gärna Mutti)

1 liten gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 tsk dijon

2 tsk honung

1 dl grädde

Salt och svartpeppar

Olivolja till stekning

Massor av riven parmesan

💡 Tips: Har du barn hemma? Låt dem trycka ut hjärtan med pepparkaksformar, det blir så fint och roligt!

Gör så här:

1. Stansa ut hjärtan av de färska lasagneplattorna.

2. Koka dem snabbt i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Häll av vattnet.

3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och tomatpuré på låg värme tills de mjuknar.

4. Låt den steka någon minut. Här frigörs så goda smaker av både löken och tomatpurén.

5. Häll i krossade tomater och dijon, låt småputtra i 10 minuter. Rör om då och då.

6. Rör ner honung och grädde.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Vänd ner pastahjärtana försiktigt i såsen.

Servera med maaaaassor av parmesan och gärna lite nymalen svartpeppar på toppen.

🍳 Stekpannan som gör allt bättre

Jag lagar min tomatsås i världens bästa stekpanna, den som är med på bilderna i inlägget.

Satake stekpannan

👉 Du hittar den här.

Den värms jämnt, bränner inte, det fastnar aldrig och är dessutom superenkel att diska, en riktig köksfavorit som jag bara älskar! Världens bästa!

✨ Tips! Just nu 25% rabatt på Satake hos Ellos ✨

Jag älskar Satakes köksprodukter – både deras knivar, stekpannor och keramiska skålar är det fantastisk kvalitet på och är så snygga på köksbänken. Just denna stekpanna i receptet är från ett annat företag, men hos Ellos hittar du flera fina produkter från Satake som jag verkligen kan rekommendera.

Använd rabattkod ELLOS25 – just nu får du 25% rabatt på massor av varor! 🌿

🩶 Serveringstips:

Den här rätten är lika fin till vardag som till Alla hjärtans dag eller en mysig helgkväll. Servera gärna med en enkel grönsallad och ett gott bröd.

Om du gillar enkel vardagsmat med det där lilla extra kan du också testa min:

👉 Krämiga tonfiskpastasallad – perfekt till vardag och matlåda

🍝 Fler pastafavoriter:

För dig som älskar pasta lika mycket som vi gör, spana in dessa:

👉 Salsicciapasta – min italienska vardagsräddare

👉 Baconlasagne – enkel och såå god

👉 Lasagnesoppa med vitlöksbröd – mustig och mättande

Och vill du gå all in på klassiker:

👉 Världens godaste köttfärssås med rödvin – perfekt både till vardag & fest!

💫 Inspiration till nästa middag:

👉 Krämig kycklingfärsgratäng à la Rosso

👉 Pasta Italiano – vardag med italiensk känsla

👉 Världens godaste lasagne med fetaost

👉 10 populära gratänger

Fler listor och inspiration hittar du här:

👉 Receptsamlingar – Niiinis.se

💬 FAQ – vanliga frågor

Kan jag använda vanlig pasta?

Ja absolut, men hjärtformen gör det extra fint och lite lyxigt.

Kan jag hoppa över grädden?

Ja, men den ger en rundare och mildare smak som balanserar syran i tomaterna.

Hur länge håller såsen?

Den klarar sig fint 2–3 dagar i kyl, går också att frysa.


📖 Recept skapade av Nina Hermansen
Mat- och bakprofilen bakom Niiinis Kitchenlife – en av Nordens mest lästa mat- och bakbloggar.
Läs mer om Nina här.

💛 Följ mig gärna:
Instagram ⭐️
Facebook ⭐️
TikTok ⭐️
YouTube

10
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Fynda på Matsmart + 15% rabatt

Jag handlar på Matsmart varje månad, och det har nästan blivit som julafton här hemma när paketen kommer. Alla i familjen flockas runt lådorna för att se vad som gömmer sig den här gången – det är liksom något extra med att fynda matvaror som både sparar pengar och gör nytta för miljön. ♻️

Några fynd från Matsmart

Jag vet att många tycker att frakten “förstör” lite av känslan när man ska spara pengar…men ärligt talat: jag handlar alltid så pass mycket att jag ändå kommer billigt undan. Dessutom känns det bra att veta att jag räddar mycket mat som annars skulle ha kastats. Och nu har du dessutom 15 % rabatt med koden NINNIS15 när du handlar för minst 499 kr, så då blir det ännu bättre!

Här kommer några riktigt bra tips på fynd just nu 👇

🥢 Sjögräsnudlar

👉 Klicka här för att fynda sjögräsnudlar

Perfekta till en fräsch nudelsallad med sesamolja, lime, chili och koriander eller som bas i en snabb wok med grönsaker. Lågt kaloriinnehåll och superlätta att variera!

Tips på recept med sjögräsnudlar här på bloggen:

👉 Vegetarisk thaiwok

👉 Fläskfilé i krämig thaisås

👉 Thom ka gai

🍝 Fullkornspasta Fusilli

👉 Hitta fusilli här

Den här pastan är perfekt till en krämig pastasallad, eller varför inte en vardagsfavorit med kyckling, soltorkade tomater och lite parmesan på toppen?

Tips på recept med fusillipasta här på bloggen:

👉 Köttfärsgratäng

👉 Tonfiskpastasallad

👉 Ugnsfetapasta

🌱 Linser

👉 Köp linser till superpris här

Jag älskar att ha linser hemma, de räddar mig varje gång jag vill laga något snabbt men mättande. Gör en linsgryta med kokosmjölk och curry, eller en värmande soppa till lunch.

Tips på recept med linser här på bloggen:

👉 Godaste lins & kikärtsgrytan

👉 Ninas krämiga linspasta

👉 Linsgryta med kokosmjölk

🍋 Linguine

👉 Linguine hittar du här

Linguine är min go-to när jag vill göra en citronpasta med vitlök och persilja, snabbt, enkelt och fräscht. Funkar också perfekt till skaldjurspasta.

Tips på recept med linguine här på bloggen:

👉 Min godaste köttfärssås med linguine

👉 Pasta Italiano

👉 Baconpasta med mango chutney

🍫 Nella

👉 Klicka här för Nella

Om du inte testat den här chokladkrämen än, gör det! Den är perfekt på pannkakor, i bakverk eller bara som lyx på en rostad macka. En riktig familjefavorit här hemma. 😍

👉 Kladdkakekakor med Nutella

👉 Smördegsvåfflor med nutella

👉 Kladdkaka med vit choklad & nutella

👨‍🦰 Fars dag-erbjudanden

👉 Spana in Fars dag-hyllan här

Massor av fina produkter som passar perfekt till Fars dag-presenter – allt från skönhetsprodukter, strumpor, kallingar och snacks.

💕 Dagens deal hos Matsmart!


Coca-Cola Zero 20-pack – Matsmart Dagens Deal

🥤 Coca-Cola Zero 20-pack – just nu för bara 79 kr!

49% rabatt ✨


👉 Klicka här för att fynda

Använd koden NINNIS15 för 15% extra rabatt när du handlar för minst 499 kr 💌

💥 Populärt just nu

👉 Se vad som säljer mest just nu

Den här sidan måste du kolla in varje gång du handlar! Här dyker de bästa fynden upp först, och mycket tar slut snabbt.

✨ Glöm inte: Använd koden NINNIS15 när du handlar för minst 499 kr för att få 15 % rabatt på hela ditt köp.

Jag älskar känslan av att både spara pengar och rädda mat, och att öppna de där Matsmart-lådorna varje månad har verkligen blivit en liten höjdpunkt i vår familj. ❤️

Nu ska jag skriva klart veckomatsedeln för denna veckan. Önskar dig en fin start på veckan.

Kram Nina

12
Kommentera
Innehåller annonslänkar

🍂 En plats som betyder allt och godaste äppelmosen

Vi åkte ner till vattnet igår, till mitt lilla happy place.

Det är en plats som blivit som terapi för mig. Det började när ryggen var helt paj och jag knappt kunde röra mig. Tony brukade lägga mig i bakluckan, öppna den mot sjön, och så låg jag där inbäddad i filtar medan vi fikade på något gott och bara tittade på vattnet. Det blev vår räddning när allt var svårt och smärtsamt.

Sen dess har jag åkt hit så många gånger. Det är något med vattnet, stillheten och den där krispiga luften som gör att kroppen liksom andas igen.

🧥 Höstuniformen

Pile jacka

Den här jackan 👉 KLICKA HÄR är den skönaste jag någonsin haft.

Som att svepa in sig i ett moln. Jag tror faktiskt att det här är en jacka som kommer hänga med mig år ut och år in.

Mysbyxor i velour

Och byxorna 👉 KLICKA HÄR…alltså! Jag använder dem jämt. Så mjuka, stretchiga och bekväma att man helst aldrig tar av sig dem.

Båda är dessutom på rea just nu! 🙌

🏡 Drömhuset vid vattnet

I anknytning till den här platsen ligger det vackra huset Sommarro föreningsgård. Jag har gått förbi det hundra gånger och tänkt ”Tänk om man nån gång fick köpa det där huset…” Vilket drömläge….precis vid vattnet, inramat av stora ekar och prasslande löv.

Jag har aldrig riktigt förstått om det är ett café där på somrarna eller inte, men jag måste ta reda på det!

Kan du tänka dig att sitta där i solen med en kopp kaffe och något hembakat? ☕🍰 Svimmar lite….

Missa inte: 15 äppelrecept för höstmyset

Ninas Äppelmos

🍎 Äppelmos med kanel & vanilj – 1 kg ren höstlycka

Missa inte dessa recept: Snabb äppelkaka med kanelcrunch / Kolasnittar med äpple & mandelmassa / Supergod äppelmarmelad

När jag kom hem efter promenaden kände jag att jag ville ta med den där lugna känslan in i köket. Så kan jag verkligen känna ibland, när man lugnat ned nervsystemet lite så passar det att göra något som är sådär tryggt och hemtrevligt. Låter jag inte klok? 😂

Det här receptet har funnits här på bloggis ett tag men tål att tipsas om igen, det blir nämligen perfekt varje gång…. Och doften av äpplen, kanel och vanilj fyller hela huset. Ni fattar va?

Du behöver:

1 kg äpplen (gärna Jonagold, Aroma eller Ingrid Marie)

Vatten så att hälften av äpplena täcks

2 dl rårörssocker

3 tsk malen kanel

3 krm vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)

Gör såhär:

1️⃣ Tvätta äpplena noggrant. Tärna dem i mindre bitar och ta bort kärnhuset men behåll skalet! Mycket av näringen och färgen sitter där.

2️⃣ Lägg äppelbitarna i en kastrull. Fyll på med vatten tills det täcker ungefär hälften.

3️⃣ Tillsätt kanel och rårörssocker, låt småputtra på låg värme i cirka 25 minuter tills äpplena är helt mjuka.

4️⃣ Rör ner vaniljpulvret mot slutet. Mixa sedan slätt med stavmixer eller i blender.

5️⃣ Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Låt svalna innan du sätter på lock och ställer kallt.

Tips: Enklaste & godaste äppelpajen

💡 Tips!

• Vill du ha moset lite syrligare: minska sockret till 1½ dl.

• För en extra rund smak: tillsätt en nypa havssalt och ½ tsk citronjuice när du mixar.

• Håller ca 1–2 veckor i kylen men du kan också frysa in det i små burkar eller iskubsformar.

Servera till gröt, pannkakor, yoghurt eller direkt ur burken med sked (helt okej!).

Det här är trygghet och höst på burk. 🍁 Visst?

💛 Gillade du inlägget?

Tryck gärna på Gilla eller lämna en kommentar, jag älskar att höra från er!

Följ mig också på mina andra kanaler för mer vardagsmys, recept och liv mitt i allt:

📸 Instagram: @niiinis.se

📘 Facebook: Niiinis Kitchenlife

🎬 YouTube: @Niiiinis

🎵 TikTok: @niiiniskitchenlife

Tack för att du hänger här inne med mig. 💛

Kram Nina

39
2 kommentarer

Veckomatsedel vecka 44 – Höstlov & Matmys

Bättre sent än aldrig. 😂 Höstlovsveckan är här! 🍂 Veckans meny är full av värmande smaker, enkla vardagsrätter och lite extra gott till helgen….perfekt för lediga dagar, filmkvällar och Halloweenmys.

Måndag – Panerad grillost med hemgjorda pommes & ranchdressing

👉 Till receptet »

Knaprig grillost, frasiga pommes och en krämig ranch….höstlovsmys på riktigt! Detta är sååå gott och så uppskattat av tonåringen här hemma.

Byt ut: Använd glutenfri panko och mjölmix för glutenfritt, aquafaba istället för ägg.

🔗 Kategori: Vegetariskt »

Tisdag – Smörstekt torskrygg med romsås & ugnsrostade rotfrukter

👉 Till receptet »

Smörstekt torsk, dill och rom, en riktig klassiker som barnen älskar här hemma.

Byt ut: Kokosolja istället för smör för mjölkfritt. Imat Fraiche från oatley samt tångkaviar, och lönnsirap istället för honung för helt veganskt.

🔗 Kategori: Fisk »

Onsdag – Kycklingnachos de luxe

👉 Till receptet »

Krispiga nachos med saftig kyckling, ost och allt det goda. En riktig höstlovshit om jag får säga det själv och något vi äter ofta här hemma.

Byt ut: Quornbitar istället för kyckling för vegetariskt.

🔗 Kategori: Kycklingrätter »

Torsdag – Grönsakssoppa med linser & crème fraiche

👉 Till receptet »

En personlig favvo som jag gör ofta! En värmande höstsoppa fylld med rotfrukter, linser och tomat, så enkel och världens godaste! Vill du så mixa allt till en len soppa.

Byt ut: Använd kokosgrädde för mjölkfritt.

🔗 Kategori: Soppor »

Fredag – Godaste pastagratängen

👉 Till receptet »

Krämig, mustig och perfekt att mysa in höstlovshelgen med.

Byt ut: Havregrädde för laktosfritt.

🔗 Kategori: Kötträtter »

Halloween Quesadillas
Taco pulled chicken
Halloween gravstens chokladmousse

🎃 Lördag – Halloweenmiddag

🧀 Förrätt: Halloween quesadillas »

Busenkla, oemotståndliga och roliga att forma som pumpor! Bara dela upp med pizzaslicer så får alla äta så många de orkar innan varmrätten.

🌮 Varmrätt: Pulled Tacochicken »

Kyckling som fått koka sig mör i tacosås, perfekt i wraps, tortillas eller som tacobuffé.

🍫 Efterrätt: Chokladmousse med Oreotäcke »

Len chokladmousse med krispigt Oreosmul, ett måste till Halloween!

🔗 Kategorier: Förrätt », Tacos », Efterrätt »

Söndag – Krämig fläskfilégryta med kokos & chili

👉 Till receptet »

Värmande söndagsgryta med perfekt balans mellan sötma, sälta och sting. Denna är ni många som gillar, här hemma önskas denna flera ggr i månaden.

Byt ut: Till kycklingfilé om du vill göra en annorlunda variant.

🔗 Kategori: Grytor »

🛒 Veckans inköpslista

🛒 Veckans inköpslista (v. 44)

🥔 Grönsaker & rotfrukter

  • Potatis
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Rotselleri
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Röd paprika
  • Äpple
  • Lime
  • Kålmix
  • Dill
  • Färsk timjan

🥚 Mejeri & ägg

  • Grillost
  • Smör
  • Ägg
  • Crème fraiche
  • Majonnäs
  • Vispgrädde
  • Mjölk
  • Riven ost
  • Cheddar ost

🍗 Kött, fisk & fågel

  • Kycklingfilé
  • Torskrygg
  • Nötfärs / ärtfärs
  • Fläskfilé

🥫 Torrvaror & konserver

  • Pasta
  • Nachochips
  • Linser (tetra)
  • Kalvfond
  • Grönsaksbuljong
  • Chiliflakes
  • Oregano (torkad)
  • Lökpulver
  • Salt & peppar

🍞 Övrigt & bak

  • Tortillabröd
  • Tacosås
  • Majs
  • Oreokakor
  • Mörk choklad
  • Kokosmjölk

Veckans kökstips

Förkoka pastan kortare än på paketet innan gratinering!

Det gör hela skillnaden mellan en geggig och en perfekt krämig pastagratäng.

Veckans dryckestips

Till Pulled Tacochicken:

– Oddbird Low Intervention Organic White Nº 2 (alkoholfri) – friskt och fruktigt till tacokryddor.

– Campo Viejo Tempranillo – rund och kryddig, perfekt till tacos.

Till Chokladmoussen:

– Richard Juhlin Blanc de Blancs Brut – alkoholfritt bubbel som lyfter chokladen.

– Graham’s Six Grapes Port – fyllig och lyxig dessertkombo.

Till Fläskfilégrytan:

– Barrels & Drums Sparkling White Alcohol Free – friskt, passar till kokos och chili.

– Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc (Non-Alcoholic) – fräsch till grytor med kokosmjölk.

🍽️ Vill du ha alla mina veckomatsedlar?

Här hittar du massor av inspiration, middagstips och inköpslistor för hela veckan.
Perfekt när du vill slippa fundera på vad som ska lagas! 💛


👉 Se alla veckomatsedlar här

💛 Följ mig för fler recept & matinspiration

📸 Instagram »

📖 Facebook »

🎬 YouTube »

🌿 TikTok »

Kram Nina

8
Kommentera
Innehåller annonslänkar

🍂 Höstmys deluxe – för oss som hatälskar hösten

Jag ska vara helt ärlig. Jag har en total inre konflikt med hösten. Allt torkar. Allt dör. Det blir mörkt före middagen. Och ändå på något konstigt sätt… älskar jag den.

Det är som att naturen vet att det är över, och därför klär upp sig i sina finaste färger innan allt går åt helskotta. 🍁 En sista show från naturen. Ett sprakande crescendo (heter det så) innan vinterdvalan och den klär av sig fullständigt in på bara mässingen och får färgen grå tills det vita täcket lägger sig.

I år har jag i alla fall varit där med kameran, med fluffigaste jackan på mig och äppelbak i ugnen…. och romantiserat skiten ur det hela. Jag tror jag måste för att överleva sorgen efter sommaren.

Det här är mysigt, men också deppigt. Jag har googlat ”flytta till Spanien permanent” tre gånger bara den här veckan.

Men! Så länge jag ändå bor här, tänker jag ta på mig en jacka som känns som en kram, koka soppor och grytor och tända ljus i varje rum. 🕯️

Det här inlägget är mitt sätt att hantera hösten:

….med stickat, äpplen, grytor och en gnutta horistisk humor. Vad är det för ett ord kanske du tänker?

horistisk (adj.) – när man är humoristisk, hormonell och lite melankolisk på samma gång. 😂

(Vi bestämmer att det är ett ord nu, okej? Känner mig ständigt så numera…..)

🍁🍂 Hösten i bilder

Min hatkärlek till hösten har tagit fart igen. Haha, den förändras från år till år har jag märkt. Inget som är hugget i sten så att säga. Vet att många av er älskar hösten….

Jag har fotat så många höstbilder senaste veckorna.

Det är som om naturen säger:

“Du kanske är lite ledsen, men kolla på mig…. jag exploderar i färg innan jag dör.”

Björkarna har blivit citrongula, löven har liksom en regnbåge av höstens alla färger med grönt i början för att mynna ut i illrött längst ut. Så häftigt! Tror faktiskt ärligt talat inte att jag studerat hösten såhär nära någonsin? Haha, ytterligare ett ålderstecken kanske?

Och så solen då? Som är så låg att den liksom smyger sig in under ögonlocken och arga rynkan blir djupare och djupare hur mycket tejp jag än använder på nätterna. 😂

Ja du hör ju, jag låtsas ändå att allt är lite mjukare och finare nu.

🧥 Vad jag har på mig när jag romantiserar hösten?

Det krävs rätt kläder för att stå ut med hösten. Jag AVSKYR att frysa, det är så himla himla obehagligt ända in i benmärgen. Så är det något jag lärt mig med åren så är det att klä på mig ordentligt.

Här är mina absoluta favoriter just nu, vissa på rea, så passa på:

🔗 Lång pilejacka med huva

Som att gå runt insvept i en varm kram. Den har mjuk krage, stolpfickor, tvåvägsdragkedja (genialt!) och så ser den sådär lagom “nylullig” ut.

REA NU – och ja, du vill bo i den hela oktober & november.

🔗 Gerd låtsas-dunkappa

Halva priset nu! Den här är för dig som vill känna dig som en fluffig dumpling men ändå se städad ut. Jag tycker den är såååå snygg! Hög krage som blir så snygg när man knäpper den, lätt figurform, innerficka (viktigt) och så varm!

Jag har den redan redo för november. Eller när snöblandat regn kommer vågrätt.

🔗 Renata jeans

Skönaste jeansen i världen. Stretch, hög midja, vida ben. Har dem i snart alla färger!

OBS! Stora i storlek, jag tog en mindre än vanligt.

🥣 När det doftar kanel i hela huset

Det är något magiskt med att stå i köket när det blåser och regnar ute. Att låta något puttra länge på spisen. Eller bara slänga ihop en snabb äppelkaka när eftermiddagsdippen slår till. Någon mer som fått eftermiddagsdippar? Jag blir sååå trött och riktigt hängig, känns som man vill lägga sig på soffan med en filt och stanna där.

Här är mina bästa höstrecept just nu:

🍲 Krämig rotfruktssoppa med saltrostade pumpafrön

– Värmande, billig, enkel. Och lite vacker också. Familjen älskar den och tom barnen redan när de var små.

🍛 Godaste lins- och kikärtsgrytan

– Mustig, vego och perfekt att bara äta till en frasig brödskiva med smör. Här med pasta…eller kanske ris? Variera som du vill!

🍎 Snabb äppelkaka med kanelcrunch

– 20 minuter till total lycka för smaklökarna. Den här kakan är så god och så enkel, vispa en vaniljsås till så är det liksom ”all set”!

🥧 Kolasnittar med äpple & mandelmassa

– Alltså. Det här är en sådan kaka man ger till en granne man vill charma. Eller behåller själv. Mest det! Haha, nej men så goda så hälften vore nog!

💆‍♀️ Värme, återhämtning & IR-mys från Trendrehab

När mörkret kommer krypande och kroppen känns som en frusen råtta i soffan, då är värme, ljus och återhämtning mer än bara mysigt. Det är livsviktigt! I alla fall för mig. Här hemma används både IR-madrassen och vibrationsplattan från Trendrehab nästan varje dag. IR-madrassen är som en skänk från ovan när kroppen känns stel, öm och frusen.


Läs alla mina inlägg om IR-madrassen »

Det är min bästa investering för:

✨ Värme

✨ Lugn i kroppen

✨ Bättre cirkulation

✨ Skön återhämtning efter både stress och träning

✨ Minskad smärta

🧡 Just nu har jag en exklusiv rabattkod till dig som vill testa:

👉 Koden NINAH ger dig 20 % rabatt på hela sortimentet.

Gäller även under kampanjen 20–26 oktober, då vissa produkter redan är nedsatta = extra mycket rabatt!

🤎 Värme, lugn & återhämtning med Trendrehab

Bästa investeringen för återhämtning, värme och lugn i kroppen.

Just nu får du 20 % rabatt på hela sortimentet med min kod:

NINAH

TILL TRENDREHAB →

✨ Gäller på alla produkter, även under kampanjen 20–26 okt ✨

🍂 Höst i kroppen

Om du också hatälskar hösten…du är inte ensam. Ibland kan man känna sig lite ensam med alla höstälskare omkring sig, jag vet.

Det är mörkt. Det blir kallt. Men vi kan hitta ljus i varandras recept, bilder, texter och tröjor. Vi klär på oss. Tänder ljus. Lurar oss själva lite.

Och det funkar.

💬 Berätta gärna för mig i kommentarsfältet vad älskar du (eller hatar) med hösten?

Och du…

Om du också googlat “flytta till Spanien permanent” i veckan – jag ser dig. ❤️ Haha…

Kram Nina

20
1 kommentar