Veckomatsedel v 37

Veckans matinspo!

Ja det är Måndag igen och jag sitter själv här och planerar veckomatsedeln. Mitt motto i köket är nästan alltid lättlagat, snabbt och gott. Visst är det härligt med långkok med kött som ramlar isär för att det är så mört. Men i veckorna, ja då ska det gå snabbt men ändå smaka gott. Fredagen, ja få får det ta lite tid. Den här veckans veckomatsedel innehåller lite av allt.

Lite att tänka på när det kommer till denna veckas veckomatsedel. Om du t ex vill ha det mer energirikt och fettsnålt, tänk då på att all grädde, cream cheese och creme fraiche går att köpa med vilken fetthalt man vill. Det finns allt från fyller till fettsnål. Dessa produkter går också att gå både laktos och mjölkfria. Korven på måndagen, vill du ha det mer energirikt och bra för kroppen tänk hög kötthalt på korven. Du kan använda precis vilken korv du vill, hotdogs, falukorv, chorizo (för lite hetta), bratwurst osv. Fisken på Tisdagen blir helt klart godast med torskrygg, men funkar såklart med vanliga torskfiléer också. Onsdagens pasta, våga variera pastan lite för vilken som helst funkar. Du kan också byta ut kycklingen mot t ex strimlad fläskfile och strimlad lövbiff (fräs den då snabbt bara och lägg undan och blanda den sedan med pastan när den ska serveras). Torsdagens soppa kan du variera med t ex 2 dl grädde för en krämigare soppa. Fredagens rätt blir lika god med kyckling. Hoppas du ska gilla veckans inspiration!

Kika gärna på ALLA Veckomatsedlar HÄR.

Måndag

Krämig korv & halloumigryta (<klicka för recept)

Tisdag

Fiskpaket med torskrygg, parmesan och bacon (<klicka för recept)

Onsdag

Godaste kycklingpastan (<klicka för recept)

Torsdag

Mustig köttfärssoppa (<klicka för recept)

Fredag

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

179
Kommentera

10 minuters frallor

Reklam för min bakbok

Bröd igen, ja men bara en snabbis till, tänkte tipsa dig eftersom det är Söndagmorgon om dessa 10 minuters frallor. Dom är faktiskt helt otroligt lättbakta och otroligt goda. Du svänger dessutom ihop dessa frallor på 10 minuter. Man kan knappt tro det är sant, du måste helt enkelt testa om du inte redan gjort det. Dessa 10 minuters frallor finns också som recept i min bakbok: ”Baka på 30 minuter”, den hittar du HÄR.

Kolla in över 100 brödrecept: KLICKA HÄR

10 MINUTERS FRALLOR, CA 10 ST

Kolla gärna in dessa superpopulära brödrecept: Lantbröd // Tekakor i långpanna // Tunnbröd i stekpanna

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 msk honung

0,5 dl olivolja

2,5 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2) Häll i olja, honung (smält den om du inte har rinnande) och mjölk.  Bearbeta ihop till en deg. Den kommer att vara ganska så kladdig men allt är i sin ordning.

3) Gröp ur 10 bitar ur degen med en matsked, ha mjölade händer och forma dem till bullar och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Klipp ett snitt uppepå bullen.

4) Grädda i ca 10-12 minuter tills frallorna fått lite färg.

Fler goda snabba brödrecept:

Blixtsnabba tekakor – (<klicka för recept)

Världens godaste glutenfria scones godare än vanliga enligt mig – (<klicka för recept)

Himmelska Saffransscones – (<klicka för recept)

Snabba scones frallor – (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i tummen under inlägget. Tack snälla på förhand!

 

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Ännu mer recept:

• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Kram Nina

172
2 kommentarer

Hembakt bröd

Godmorgon Lördag!

Älskar man inte lördagar så säg! 🤍🥰 Vi kommer ha fullt upp idag men ville bara kika in snabbt på morgonen och önska dig en skön helg. Vill också tipsa dig om olika sorters hembakt bröd, ja kanske t.o.m. något du kan baka i helgen. Jag älskar att ha hembakt bröd i frysen som man bara kan plocka fram för helgens sköna långa frukostar. Här nedan ska jag tipsa dig om olika hembakt bröd som du kan baka! Berätta gärna om du redan testat några?

Tekakor i långpanna (<klicka för recept)

Bland det absolut godaste som finns, fluffiga och bara så galet goda. Älskar att ha dessa till frukost.

Polarkakor (<klicka för recept)

Ni vet de där stora polarkakorna man kan köpa, smakar nästan som dom fast godare skulle jag säga. Mer fluff liksom.

Ljuvliga GRÖTKAKOR (<klicka för recept)

Perfekt att äta dom dom är eller varför inte hörs smörgåstårta. Wow, blev så gott när jag testade.

Saftiga rågsiktskakor (<klicka för recept)

Saftiga och såååå goda och underskattade skulle jag säga, vi i vår familj älskar dessa.

SKOGSHOLMSLIMPA (<klicka för recept)

Behöver man säga mer än smör, ost och varm choklad som man doppar en skiva i. Svimmar så gott!

Kalljästa frallor (<klicka för recept)

Perfekta att vara svänga ihop en deg av på kvällen, ta fram på morgonen och klicka ut på plåtar och grädda direkt. Såååå gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Hemma Kram Nina

66
4 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Efterrätter i glas

Så gott & så fint

Ja vill du göra dig till lite extra kan du alltid bjuda på efterrätten serverad i ett glas! Så uppskattat och så vackert. På något sätt blir det också godare, fråga mig inte hur? ☺️ Här kommer tips på olika efterrätter som du kan servera i glas, missa inte tipsen på glas längst ned också.

Fräsch Cheesecake i glas (<klicka för recept)


Kladdkaka i glas (<klicka för recept)


Äppelpaj i glas (<klicka för recept)


Vitrinsemla (<klicka för recept)


Snabb Cheesecakeglass (<klicka för recept)


Kolamousse med smul (<klicka för recept)


Cheesecake i glas (<klicka för recept)


After Eight Mousse (<klicka för recept)


Citronmousse med kanelhavreflarn (<klicka för recept)


Daimpannacotta (<klicka för recept)


After Eight Pannacotta (<klicka för recept)


Vinbärspannacotta (<klicka för recept)


Vit chokladpannacotta med passionsfrukt (<klicka för recept)


Vit Chokladmousse med blåbärsswirl (<klicka för recept)


Äppeltrifle i glas (<klicka för recept)


Snabb Chokladmousse (<klicka för recept)


Vit chokladmoussetrifle (<klicka för recept)

Mer efterrätter: ALLA EFTERRÄTTER (<klicka för recept)

Tips på glasen jag använt:


Iittala Essence (kampanj)

Table Top Stories Champagneskål (super-REA)

Table Top Stories Margarithaglas (liknande)


Följ mig gärna:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

10
4 kommentarer

Världens godaste fiskgratäng med räkor och parmesan

Oj oj oj!

”Kommer den smaka som skolans?” sa tonåringen med lite orolig blick. ”Oj, det vet jag inte, jag vet inte hur fiskgratängen i skolan smakar längre” svarade jag. Tonåringen gillar det mesta av skolans mat, men just fiskgratängen kanske inte är en hit. Så det var lite spännande när han igår satte sig till bords och skulle äta mammas nya fiskgratäng. I min familj prövas det nya rätter flera gånger i veckan, försöker dock köra något gammalt gott beprövat några dagar i veckan också så smaklökarna får känna sig trygga ibland. ☺️ Men hörrni, mammas nya fiskgratäng blev en hit, han åt och åt… och jag kan nog på rak arm säga att detta är den godaste fiskgratäng jag någonsin lagat. 10 poäng av 10, så denna bara måste du testa.

Kan verkligen rekommendera dig att investera i fisk & skaldjurskryddan som jag tipsar om nedan. Inget samarbete eller spons, bara så otroligt förtjust i den kryddan till fisk. Tipsar också om att köpa goda och riktigt bra torsryggfileer på Lidl. Dessa kostade 99 kr för 3 ordentliga bitar.

Fiskgratäng med räkor och parmesan, 3 p

3 rejäla torskrygg filéer

1 tsk fisk och skaldjurskrydda (seafood & fish från Santa Maria)

3 hyvlade smörskivor

500 g skalade räkor

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 fiskbuljongtärning

25 g smör

2-3 msk vetemjöl

3 dl grädde (valfri – jag använde vispgrädde)

2-3 dl vitt vin (beroende på hur tjock du vill ha såsen)

2 dl riven parmesan

Salt & peppar efter smak

Färsk dill

Gör såhär:

1) Hyvla skivor av smöret med en osthyvel, lägg tre skivor i en ugnsfast form. Lägg torskryggfileerna över varje smörbit. (Mina filéer var frysta). Krydda med salt, peppar och seafood & fish kryddan.

2) Eftersom mina bitar var frysta så skjutsade jag in fisken på ”för-tillagning” på 225 grader i ca 10-15 min – räkorna var också frysta så dom strödde jag på sista 5 minutrarna över fisken så dom också fick ”tina”. Har du tinad fisk och tinade räkor så hoppa över att ha dem i ugnen innan.

3) Gör såsen som ska hällas över fisken. Skala och hacka schalottenlöken smått, pressa vitlöksklyftorna i 2 msk smält smör i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk och glansig där i kastrullen. Smula i fiskbuljongtärningen och låt den smälta ned. Strö på vetemjölet och rör om ordentligt. Häll i vinet och grädden lite pö om pö, rör om ordentligt emellan och kolla hur ”tjock” såsen blir. Känns den för tjock så i med mer vätska i form av grädde eller vin (det är därför jag skrivit 2-3 dl i ingredienslista så du ska känna efter själv). När du känner att såsen fått en ok konsistens (den ska vara lite krämigare än en vanlig sås) så låt det puttra i några minuter. Rör om då och då.

4) Ta ut fisken från ugnen. Häll över såsen, riv på parmesanen och rör om lite med en gaffel så såsen och parmesanen blandar sig lite, och skjutsa sen in i ugnen i 15-20 min.

5) Ta ut och klipp massor med härlig färsk dill över. Servera med kokt potatis och kanske en härlig snabb sallad med fänkål.

Fänkålssallad:

1 fänkålsstånd

1/2 citron

1/2 kruka dill

1 msk olivolja

Salt & svartpeppar

Gör såhär:

1) Riv fänkålen på en mandolin eller med en osthyvel, lägg i kallt vatten.

2) Blanda saften av citronen med olivolja, klippt dill och salt & peppar, häll i en skål.

3) Ta ur fänkålen ut vattnet och droppa av det lite, blanda med olivoljeblandningen. Så krispigt och gott!

Tips: Riv i ett grönt äpple också, sätter så god smak och ännu mer krisp.

Kika på fler fiskrecept här nedan:

Laxgryta (<klicka för recept)

Torskrygg med serrano och parmesantäcke (<klicka för recept)

Lax i ugn med kall krämig sås (klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

151
2 kommentarer
ANNONS

Godaste avokadoröran

God förmiddag!

Jag håller på och kurerar en lite krasslig hals och än så länge känns det som jag ”rår på” den, jag blir bättre istället för sämre och det är ju precis det man vill. Började med min ”Dunderkurerings te” (< klicka för recept) direkt när jag kände den där lite obehagliga känslan i halsen och det har inte brutit ut något än i alla fall. Så jag fortsätter hålla tummarna att det fortsätter så.

För att få det lite extra mysigt i morse så dukade jag med fin-temuggen med assiett. Att få dricka te på assiett är ju lite sådär extra lyx tycker jag. Inte bara en mugg som står där själv och skramlar på bordet. Älskar mina temuggar från Mon Amie (<klickbar länk). Assietterna hittar du HÄR. Dom passar perfekt som förrättstsllrikar också.

Supermys också när man får ha den här laddningsbara lampan igång på morgnarna. Lampan går att dimra i 3 olika sken, den lägsta är suuuuupermys på kvällarna och morgnarna. Äter vi vid tv:n som vi ofta gör är det perfekt med den nästa högsta eller högsta skenet så man ser maten. Den kan tas med ut också då den ju är uppladdningsbar. Jag älskar den! Finns HÄR.

Godaste avokadoröran

2 avokado
2 tsk citronsaft
2 tsk lönnsirap
1 krm örtsalt
Peppar

Gör såhär:

1) Skala och mosa avokadosen, häll i citronsaft och lönnsirap. Rör om.

2) Ha i örtsalt och peppar, blanda och servera.

Detta är såååå gott på mackan. Helst på en bit surdegsbröd som du stekt i lite smör i stekpannan så den får lite sådär frasig yta. Voi voi voi så gott!

Smaklig spis! 🥰

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

50
2 kommentarer

Galet god ragu på högrev

Möraste ragun i mannaminne

Oj oj oj så gott vi åt igår. Jag satte igång den här grytan på eftermiddagen och så fick den puttra i 2 1/2 timma. Meeeeen ni kan inte ana doften och smaken på den här, jisses Amalia säger jag bara. Drömmer fortfarande om den här ragu grytan alltså. Egentligen så äts ju ragu till pasta, ragu är ju köttfärsås fast på italienska kan man säga. Ragu görs också på högrevskött och ska koka lääääänge.

Godaste ragun, 4 p

500 g högrev

1 pkt bacon

100 g rökt sidfläsk (pancetta)

1 tsk torkad timjan

Salt & peppar

375 ml rött vin

2 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

3 msk äppel/ramslök gelé (finns att köpa HÄR, har recept på äppelmarmelad/gelé HÄR)

2 dl vatten

Gör såhär:

1) Börja med att strimla sidfläsk och bacon, stek det i en stor gryta tills det börjar få lite lite färg.

2) Strimla köttet i mindre bitar och stek med det. Krydda!

3) Häll i vinet. Skala schalottenlökarna och dela dem i 2. Lägg i dem så i grytan.

4) Ha i äppelgele och vatten sen är det bara låta grytan puttra i ca 2 1/2 timme. Köttet blir så mört så det bara faller isär.

Som sagt, ragu äter man i vanliga fall till pasta, riv på massor med parmesan också så kan jag lova att det blir supersmarrigt. Vi kände för att äta det till ris och det var faktiskt riktigt gott det också, äter det annars alltid till pasta.

Kika gärna på fler kötträtter här nedan:

Köttfärs & baconrullader (<klicka för recept)

Planksteksgratäng (<klicka för recept)

Fläskytterfilé i sockerkaksform (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

206
6 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Världens bästa ingefärsshot som sägs hålla förkylningarna borta

Hmm, börjar känna mig lite krasslig. Eller jag känner av lite obehag i halsen, så dags att sätta igång med det som brukar hålla förkylningen borta. Det finns dom som druckit en shot av denna varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkylda en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta. Så hög tid att tipsa dig om denna dunderkur till ingefärsshot igen! Denna innehåller lite annat smått och gott och jag tänkte förklara vilken egenskap varje ingrediens har lite längre ned.

Den här kommentaren fick jag för många år sedan och den har fått hänga med för det är ungefär såhär den här ingefärsshoten har funkat för många. Detta recept ger 1 liter ingefärashot så den kommer räcka ett bra tag. Håller sig perfekt i kylen.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Koka 1 liter vatten.

2) Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på.

3) Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter.

4) Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt.

5) Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rör om ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock. Förvara i kylen. Innan du tar av ingefärsshoten så skaka alltid om den.

Den här effekten sägs ingredienserna ha.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citron: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som sägs stärka ditt immunförsvar och ha en läkande effekt på skador på kroppen som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Sägs läka sår, lindra halsont och ta kål på bakterier. Sägs också vara antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Sägs ha flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt sägs vara lika stark – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Sägs sköta reglering av blodsocker, förbättra insulinkänslighet och inverka på hjärt- kärlhälsa.

Japp, så denna morgon ska jag starta med att tillverka min dunderkur till ingefärsshot. Dessutom ska jag fortsätta dagen med att dricka min dunderkur till te också så hoppas jag mota Olle i grind.

Här är dunderkurerings tet:

2,5 dl kokt vatten

1 msk hackad ingefära

1 msk honung

1/2 citron (saften)

pukka te (tipsar längre ned vilka sorter jag brukar dricka)

Gör såhär:

1) Koka upp vattnet men låt det svalna till 60 grader.

2) Hacka ingefäran smått och lägg i en tesil. I en stor kopp, ha i tesilen, pressad citron, honung och tepåse.

3) Låt stå och dra i ca 10 min, täck gärna över koppen så den håller värmen, jag brukar vika ihop ett par kökshanddukar som jag bara lägger över. Du kan också värma den några sekunder i mikron om du vill.

Detta dricker jag sen flera gånger på en dag, så mycket jag orkar helt enkelt. Riktigt riktigt bra….

När jag är förkyld så älskar jag och dricka Lemon,ginger & manuka honey, finns HÄR. Så god är den! En annan favvo är mint refresh, finns HÄR och en som jag bara älskar är Vanilla Chai (<klicka) dricker nästan varje dag.

Nu ska jag gå och kika dagens ranson av te, vi hörs sen igen!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

328
6 kommentarer

Veckomatsedel v 36

Veckans matinspo

Måndag och den dagen som jag brukar bjuda på Veckomatsedel, ni är fler än vad jag trott som gillar den. Så kul att den kan inspirera till veckans mat, vet själv hur viktigt det är att få lite ny inspo. Jag ska alldeles strax sätta igång ett långkok här, det blir ragu med stekt sidfläsk och grejer. Är såååå taggad på det här nya receptet jag ska testa.

Men här kommer veckomatsedel till att börja med!

Måndag

Krämig smakfull Korvgratäng (<klicka för recept)

Tisdag:

Kycklingfärsgratäng (<klicka för recept)

Onsdag:

Hemlagad pyttipanna med senapskräm (<klicka för recept)

Torsdag

Kycklingsoppa med kokosgrädde (<klicka för recept)

Fredag:

Fläskytterfilé i magisk balsamsås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

183
5 kommentarer

Godaste Ost och skinkpajen med fetaost

Helgtips!

Hej Lördag. Medan vi håller till på Loppisen så tänkte jag att du kanske vill äta en god paj i helgen? Alltså matpaj är så underskattat måste jag säga, det är verkligen hur gott som helst. Äta med en grönsallad till bara, och så min vitlökssås till, halleluja. Sååå gott ju! Köp färdig pajdeg eller gör egen, det är busenkelt.

Besök gärna: Mina 40 mest populära recept på hela sidan (<klicka för alla recept)

Den här pajen blev väldigt populär som sagt och jag kan verkligen rekommendera dig att göra paj där hemma. Du kan ju variera den i all oändlighet och ha i sånt som ni gillar. Det finns dessutom glutenfria pajdegar att köpa för dig som är känslig mot gluten. Matpaj är också perfekt att ha med i matlådan.

Kolla in detta: 10 perfekta maträtter får matlådan (<klicka för recepten)

OST & SKINKPAJ

Missa inte fler goda recept: Snabba Ost & Skinkpastan // Ost & Baconfyllda köttfärsbiffar // Ostbakad kyckling med supergod sås

Pajdeg

4,5 dl mjöl

150 g smör

4 msk kallt vatten

1/2 tsk salt

Fyllning

2 schalottenlökar

150 g rökt skinka

3 ägg

3 dl grädde

3 dl riven ost (gärna smakrik)

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1/2 krm cayennepeppar

1 tsk paprikakrydda

1 tsk vitlökspulver

150 g fetaost

Gör såhär:

1) Börja med pajdegen om du nu gör den själv. Nyp ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Häll i vatten och knåda en deg. Du kan göra detta i en köksassistent också. Lägg degen i en plastpåse och låt stå kallt i 30 min.

2) Kavla ut pajdegen och täck en pajform. Nagga botten och förgrädda på 200 grader i ca 15-20 minuter.

3) Strimla skinkan. Skala schalottenlökarna och hacka dem smått smått. Fördela ut allt på pajbotten.

4) Vispa samman ägg och grädde. Krydda med alla kryddor och vispa allt så det blandas samman. Ha i all den rivna osten. Häll allt över pajen. Smula över fetaosten och ta sedan en gaffel och pressa ned den lite tillsammans med fyllningen.

5) Grädda på 200 grader i ca 25-30 min tills äggstanningen stannat av och pajen fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.

Kika gärna in på min kategori PAJER & PIROGER för fler goda pajrecept!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1010
8 kommentarer
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...