Alltså hörni, igår var det avslutning med stort A här hemma. Minsting gick äntligen ut grundskolan. Traditionsenligt så firades det med en lunch på stan och på eftermiddagen kom mina & Tonys föräldrar på besök och fika. Ska berätta mer om det sen, måste bara först och främst tipsa om den här fantastiskt goda kakan som jag bakade. Det var så härligt och baka igår, sån terapi det är för mig alltså. Igår blev det denna Sverigekaka med jordgubbsfluff, en Sverigekaka som fått helt nya kläder kan man säga. Jag älskar ju Sverigekaka och med det här jordgubbsfluffet så blev det bara helt sinnessjukt bra och gott. Denna Sverigekaka med jordgubbsfluff bara måste du testa att baka.
Missa inte: 20 goda kakor (<klicka)


Kolla också: Över 100 goda kakor (<klicka)
Jag gjorde den på lite annorlunda vis den här gången. Jag lätt vaniljfyllning stå i någon timma, då blev den lite krämig nästan när den kom på kakan. Annars brukar ju den vara rinnande men nu blev ser nästan som ett litet lager i kakan och det var om inte annan ännu godare. Riktigt riktigt härlig smakkombo.



Sverigekaka med jordgubbsfluff, ca 8 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning 1:
100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (typ Philadelphia)
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar
Dekoration:
Några jordgubbar och myntablad
GÖR SÅHÄR:
1) Börja med själva kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, smörj resten av kanterna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Jag brukar vispa ca 3-4 minuter med elvisp.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka. Låt kakan svalna helt.
6) Gör fyllning 1. Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är helt slätt. Låt stå och svalna helt och hållet, jag lät min stå i kastrullen tills den blev lite segare. Den ska stå länge, ställ den gärna kallt en stund om du vill att den ska stelna och bli lite fastare. Tänk också på att när den väl landar på kakan så stelnar den till ytterligare.
7) Gör fyllning 2. Finhacka jordgubbarna ganska så smått. Vispa sedan samman grädde, färskost, florsocker, vaniljsocker. Det ska bli sådär fluffigt och härligt. Vänd i jordgubbarna.
8) Dags att färdigställa kakan. Dela kakan i två, jag brukar märka ut ungefär var mitten av kakan är. Häll på fyllning 1 på båda bottnarna, den sidan som du just skurit i. Lägg på fyllning 2 på nedersta botten, lägg på locket och lägg på fyllning även på den. Toppa med mindre bitar av jordgubbar och myntablad.
SUCCÉKAKA!


Missa inte: 6 härliga enkla goda tårtor (<klicka)
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar att baka den här tårtan. Kan lova att den skulle passa perfekt till midsommar. Nästan så min midsommartårta (<klicka för recept) kanske får stryk av denna i år.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:

• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.



































































































































