Innehåller Annonslänk

Salviapasta med brynt smör och nytt utekök

Men hej min vän, redan Tisdag och dagarna har bara gått. Jag har hunnit med en hel del ska jag säga förutom att laga Salviapasta. Känns som jag haft fullt upp verkligen, samarbeten som ska förberedas, filmas och klippas ihop. Vi har också satt ihop ett litet utekök här hemma. Dessutom har vi skapat ytterligare ett litet sovrum här hemma då alla barnen landat här hemma för sommar och semester. När alla är hemma har vi ett sovrum för lite, men nu har vi löst det på bästa sätt. En del av vardagsrummet får fungera som sovrum numera. Jag ÄLSKAR verkligen när alla är hemma, det är en ynnest. Jag är verkligen rik som har tre underbara ungar. 🥹❤️ Men nu ska du få hänga med när jag visar dig hur jag gör SALVIAPASTA och också bilder på vårt utekök.

Här har ni vårt lilla hörn på altanen. Knäppte av några snabba med mobilen bara. Ska ta lite bättre bilder med den andra kameran sen. Men inget fancy pancy utan bara ett enkelt litet vrå på altanen där man kan laga mat. Igår var det dags för premiären, och jag älskade varje sekund. Har lagt upp film på både min Facebooksida och min TikTok om du vill se. Jag bara längtar tills jag ska få stå där och laga mat igen, idag planerar jag att laga lite torsk där.

Doftar på den underbara Salvian

Salviapasta, 4 p

500 g pasta

1 kruka salvia

100 g smör

1/2 dl olivolja

Salt & peppar

3 dl parmesan

Gör såhär:

1. Koka pastan enligt anvisningarna.

2. Smält smör i stekpannan och håll också i olivoljan. Hacka salviablad lite mindre och ha i dem i smörblandningen, de ska liksom friteras. Rör om hela tiden tills de fått lite färg. Ställ undan.

3. Häll i pastan. Tips för krämighet, spara lite pastavatten och häll i det också.

4. Toppa med massor av parmesan. Är & njut!

Vill tipsa dig om goda kryddor från Hemtex, älskar deras kryddor. Så goda blandningar! HÄR hittar du kryddorna, just nu tag 3 betala för 2. Gourmet spicemix t ex innehpller citron, örter, vitlök m.m.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

Goda sallader

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

10
Kommentera
Innehåller annonslänk

Havrepaj med citronfluff

Ett recept som jag är mäkta stolt över och som finns i min bakbok ”Baka på 30 minuter” (<klicka för boken) är detta recept. En alldeles ljuvlig havrepaj med citronfluff. Denna paj är verkligen så himla god. Botten är gjord på havre och blir sådär härligt krispig och lite seg och smaken ska vi inte ens tala om. Så fantastiskt gott! Citronfluffet uppepå smakar magiskt gott till och så pricken över i:et med bären uppepå. Testa att baka denna havrepaj med citronfluff om du inte redan gjort det, den gör succé varje gång den bjuds.

HAVREBOTTENPAJ MED LEMON CURDFLUFF, 8 bitar

150 g smör

2 1/2 dl havregryn

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

1/2 dl strösocker

Fyllning: 

2 dl vispgrädde

1 1/2 dl lemon curd

150 g naturell färskost

Finrivet skal från 1 citron

Garnering:

Ca 2 1/2 dl färska blåbär, jordgubbar & hallon

Gör såhär: 

1) Sätt ugnen på 200 grader. Täck bottnen på en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper.

2) Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut degen i botten på formen och en bit upp på kanten (ca 3 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bottnen fått lite färg. Låt svalna i frysen i ca 5 minuter.

3) Vispa grädden lätt i en bunke. Blanda lemoncurd, färskost och citronskal noga. Vänd försiktigt i blandningen i grädden, fluffigheten ska behållas.

4) Ta ur bottnen ur formen, fördela fyllningen ovanpå och garnera sedan med bären. Servera & njut!

Vill du köpa min underbara bakbok (för visst får jag väl tycka att den är det va? 😅 Jo, då finns den att köpa HÄR!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

41
Kommentera
Innehåller annonslänk

Kycklingsallad som smakar sommar

Den här kycklingsalladen svängde jag ihop som lunch i veckan, blev väldigt gott och jag tänker att ni säkert är många som trånar efter enkla recept som passar fint att laga i värmen. Den här kycklingsalladen kan du variera lite som du vill. Ska ge dig lite förslag längre ned. Något som är perfekt att ha hemma klart i kyl eller frys om man ska svänga ihop den här kycklingsalladen är kyckling såklart, men jag menar tillagad kryddad kycklinfile som du snabbt kan skära upp och använda.

Tipsar om den här marinaden till kyckling, klicka HÄR. Den kycklingen gör jag i airfryern. Det går snabbt och det blir så gott och kycklingen blir saftig som tusan. Du kan såklart göra den i ugnen också om du inte har en airfryer. Men den kycklingen är toppen att ha t ex i kylen eller frysen, skiva upp och förvara i återförslutningsbar behållare och så är det bara plocka fram och tina (om du förvarar i frys) när du behöver. Den håller i några dagar i kylen.

Festligt nog så gjorde jag en egen salladsdressing som jag absolut kan rekommendera dig att göra. Gott, utan mjölkprodukter och olja. Hade nämligen några avokados som höll på att bli för mogna så tänkte att det blir perfekt som salladsdressing.

Tips på fler sallader: KLICKA HÄR

Kycklingsallad som smakar sommar, ca 4 p

Påse ruccola 65 g

Påse bladspenat 65 g

2 stora tillagade kycklingfileer

2 avokado

200 g fetaost

250 g jordgubbar

1 knippe salladslök

Salladsdressing:

1 avokado

1 vitlöksklyfta

1 lime (saften)

1 msk hackad dill

Salt & peppar

2 tsk honung

Salt & peppar

Vatten (så mycket som behövs)

Gör såhär:

1. Lägg bladspenat och ruccola i botten på ett stort fat. Skär kycklingfile i mindre bitar, skär också feta i mindre bitar. Hacka salladslök och jordgubbar. Jag delade dem i 4.

2. Gör salladsdressingen: Ha i alla ingredienser i en blender (utom vattnet). Jag har denna (<klicka. Den är grymt bra, bästa jag haft!) Kör tills allt är blandat, fyll på med vatten tills du har en dressing.

Fatet hittar du HÄR (<klicka).

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Hoppas du testar denna supergoda sallad! Vi älskade det. Så fräscht och perfekt nu när det är så varmt som det är.

Såhär kan du variera den:

• Ha i gröna oliver + kokt sparris i bitar

• Byt ut kyckling mot dubbelmarinerad fläskfile

• Byt ut kycklingfile mot stekt strimlad lövbiff

• Ha i picklad rödlök

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• Drinkar/Saft och annat drickbart 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Pajer & piroger

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

25
2 kommentarer

Oxfilégryta

Vi fick oxfilé kvar efter midsommar varför jag igår lagade en supergod oxfilégryta på den. Vi tog de bästa bitarna till grillen på midsommar varför dessa bitar som var kvar passade perfekt till denna oxfilégryta. Oj oj oj vad alla år av denna alltså. Den blev både krämig, hade lite sting och bara allmänt supergod. Oxfilégryta passar perfekt att servera till pasta t ex, men går lika bra med både ris och potatis. Pressad potatis tror jag blir supergott!

Missa inte: Mina 20 populäraste kötträtter (<klicka)

Kruxet med att steka oxfilé är att göra det en kort stund i en het panna. Den ska inte koka med i såsen, utan bara bli varm med såsen på slutet. Då behåller du den sådär härligt mör och god.

Mer tips: 10 populära helgmiddagar (<klicka)

Oxfilégryta

500 g oxfilé

1 knippe salladslök

2 klyftor vitlök

1 msk tomatpure

2 msk kalvfond

1 msk balsamico (balsamvinäger)

2 msk vinbärsgelé eller lingonsylt

1 tsk torkad timjan

1/2 tsk chiliflakes

2,5 dl grädde (jag använde havre visp)

1,5 dl creme fraiche (jag använde havre fraiche)

1/2 msk majsredning och lite mjölk

Gör såhär:

1. Börja med att strimla köttet i mindre bitar. Stek det på hög värme i en blandning av lite olivolja och smör. Se till att bitarna är stekta runt om men detta går fort, det tar bara några minuter. Salta & pepprar köttet. Lägg det på ett fat och ställ undan.

2. Strimla salladslöken. Ha i lite mer olja och stek salladslöken, pressa i vitlöken också. Ha i tomatpure, kalvfond, balsamico. Krydda också med alla kryddor. Stek runt allt en stund.

3. Häll i grädde och creme fraiche, låt puttra i ca 10 min. Ha i sylten, rör om och låt puttra med en minut. Smaka av med salt & peppar här om det behövs mer.

4. Ta av från värmen, ha i köttet och låt det röras ned i såsen och bli varmt. Servera sedan med pasta, ris eller potatis.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att göra denna härliga gryta. Vi tyckte den blev supergod, mamma var här och smakade igår och tyckte den var ljuvlig också.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• Drinkar/Saft och annat drickbart 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

31
2 kommentarer

Cashewmjölk

Nu ska du få det enklaste sättet att göra egen mjölk på, jag har testat att göra både havremjölk och nu också cashewmjölk. Detta blev verkligen supergott och jag testade att skumma det igår till mitt kaffe, gick toppen! Och gott var det också!

Testa också: LYXIG HEMGJORD IS-TE (<klicka)

Jag hällde upp det i en glasflaska som går att försluta med kork. Kan säga att det här kommer jag garanterat fortsätta göra. Det blev sååå gott! Det var längesen jag drack vanlig mjölk, detsamma för min familj. Vi slutade med det för många år sedan. Minsting älskar havremjölk (mest den köpta varianten) och nu ska han få testa morsans cashewmjölk.

Testa denna mjölk till: MITT FLUFFIGA KAFFE (<klicka)

Cashewmjölk, ca 7 dl

1 dl cashewnötter (naturella)

3 + 3 dl vatten

Någon nypa havssalt (smaka dig fram)

2 tsk honung

Gör såhär:

1. Häll i cashewnötterna i en blender. (Jag har denna blender – bästa jag haft verkligen).

2. Häll i 3 dl vatten. Kör blendern på full fart tills alla nötter lösts upp och du har en len krämig vätska.

3. Häll i resten av vattnet, salt och honung. Kör blendern för fullt igen tills du har en mjölkliknande vätska.

4. Häll upp i ren och torr flaska som går att försluta. (HÄR hittar du massor med fina flaskor med förslutningsbar kork). Håller i kylen i 3-4 dagar.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att göra egen cashewmjölk. Tror att du kan bli lika förvånad som jag över hur gott det är!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• Drinkar/Saft och annat drickbart 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

4
2 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Vår midsommar

Hej mina vänner, nu väller sommarvärmen in med start idag, gårdagen började det lite smått här hos oss. Jag ser helt ärligt fram emot det, slippa frysa mitt i sommaren passar mig även om jag inte är så förtjust i överdriven hetta heller. Är man tillräckligt svensk om man säger att man gillar lagom? ☺️ Vår midsommar blev väldigt lugn och mysig. Passade oss perfekt, allra helst i år när jag tampas med min inflammation fortfarande. Men den är tack och lov på väg åt rätt håll, det gläder mig så oerhört mycket.

Vi startade midsommar med att åka ut till Bryggis för en brugglunch. Hade de fotriktiga skorna på mig tills det blev för varmt.

Här stod vi och väntade på bryggan på att Mange skulle komma med båten. Förra året stod vi här också, men då hade inte Milo vuxit om mig. Långt ifrån. Det händer mycket på ett år.

Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida. Så bra tajming för en gång skull. Det är en båttur på kanske ett par hundra meter över till ön, så man ser till andra sidan där Manges föräldrar har sin stuga.

Brygglunch, ringåkning, midsommarfirande vid dansbanan, båtåkning, god midsommarlunch och sedan var det dags att åka hemåt för oss. Hem för att ordna lite för kvällen.

Tallrikar bra pris HÄR // Vinglas HÄR (också bra pris) // Dekorationsställning bord HÄR (vår är gammal och finns inte längre, men här är en liknande och bättre) // Rund linneduk HÄR // Snapsglas loppisfynd // Ljusbehållare IKEA // Servetter (så bra pris, älskar, finns i massa färger) HÄR // Utestolar (REA) HÄR // Konstgjorda pioner HÄR

Såhär dukade jag bordet. Midsommarblomster, dock inte från naturen, i vaser jag fyndat på loppis.

Sedan avnjöts det middag. Jag gjorde Västerbottensmuffins med Skagen och förrättschips som tilltugg till välkomstskålen som var Cava. Tipsar om denna, den var riktigt god! Till varmrätt blev det grillad oxfilé & kyckling med min potatissallad med brynt smör (jag adderade fetaost och det blev supergott), till det olika såser. Efterrätt blev det min Jordgubbstårta.

Vi hann med lite trekamp på vår baksida också. Riktigt lugn och mysig midsommar på alla sätt. Glad att kunna vara med och fira. Nu är det bara resten av den härliga sommaren kvar!

Kram Nina

22
2 kommentarer
Innehåller Annonslänk

Rabarbercheesecake i glas

Ett litet sista minuten tips till dig att njuta av i midsommar eller varför inte under hela sommaren. Jag testade att göra denna rabarbercheesecake i glas i förrgår och halleluja vad gott det blev, faktiskt helt otroligt. Det gick helt enkelt inte att sluta äta. Rabarber-röran som är i är ”to die for”, kakan som jag smulat i är lite seg i konsistensen och smakar bara hur gott som helst. Nej men halleluja igen, prova rabarbercheesecake i glas. Har också gjort en form av cheesecakeblandning som jag hade i och sen de syrliga söta jordgubbarna till. Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska övertyga dig att testa denna rabarbercheesecake i glas. Du måste helt enkelt! 😂

Mer gott med rabarber: 10 GODA RECEPT MED RABARBER

Riktigt bra pris på dessa ljuvliga glas (<klicka) just nu, använder dem massor för jag bara älskar dom. Både till drinkar, champagne, bubbel, efterrätter som denna och pannacotta.

Mer tips: EFTERRÄTTER I GLAS

Kombinationen i detta glas alltså, det är som en limbo av gudomligt goda smaker. Man vill bara ha mer och få uppleva de där små smakexplosionerna i gommen. Jag är så nöjd med hur den blev. Verkligen!

Mer gott med jordgubbar: DET STORA MIDSOMMARINLÄGGET

RABARBERCHEESECAKE I GLAS, 4 st

Kakan:

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

1 ägg

100 g smör

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

Nypa salt

Cheesecakefluffet:

2 dl vispgrädde

100 g färskost (typ Philadelphia)

1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 citron skalet

Rabarberröran:

3 dl slantade rabarber

50 g smör

1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk nymortlad kardemumma

Garnering/fyllning:

Ca 10 medelstora jordgubbar

Gör såhär:

1. Börja med kakan. Smält smöret. Rör sedan ihop alla ingredienser i en bunke, lägg bakplåtspapper i en ugnsform eller pajform. Denna har en omkrets på ca 24 cm (även om den är hjärtformad). Fördela ut kakan i den, grädda på 200 grader i ca 15 min eller tills kakan fått fin färg.

2. Cheesecakefluff: Ha i grädde, färskost, florsocker, vaniljsocker och rivna skalet av citronen i en bunke. Kör med elvisp. Det ska bli sådär fluffigt och härligt, inte hårt och fast.

3. Rabarberröra: Slanta rabarber till mindre bitar. Ta fram en stekpannan, ha i smöret och låt det smälta och fräsa en stund. Ha i rabarber, strösocker, vaniljsocker och kardemumma. Låt allt puttra en stund, mitt puttrade under omröring sådär en 5 minuter. Låt sedan röran stå en stund.

4. Tjoffa jordgubbarna i mindre bitar. Sedan är det dags att montera. Börja med att smula kakan och ha i smulor i vätten på alla glas. Över det har du sedan cheesecakefluff. Sedan fördelar du ut lite rababrerröra över det, några bitar jordgubbar också. Sedan gör du om alltsamman igen så du har 2 lager av allt. Högst upp strör du över jordgubbar sedan.

Du kan variera detta recept med att byta ut rabarber mot t ex äpplen. Lika gott, då kan du också addera 1 tsk kanel till äppelröran för ännu mer smak.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar efterrätt. Kan lova att den skulle passa perfekt till midsommar. Alla sommarens härliga smaker i en och samma efterrätt

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

21
2 kommentarer

Det stora midsommarinlägget

Vi närmar oss hörni. Dagen med stort D. Midsommar kan firas i både stort och smått, det behöver inte heller firas alls om man nu inte vill. Firar du så har jag lite tips här som jag samlat på mig genom åren. Tänkte att lagom såhär några dagar före midsommar så är det väl perfekt med ett inlägg med lite tips just inför midsommar.

Midsommarmat

Ja det är ju olika hur man gör. Visst finns det traditionella med sill, färskpotatis, prinskorv och köttbullar. Sedan kan man festa till det med all världens härligheter. Jag bjuder på en hel del här nedan.

Räkbakelser

Räk & äggtårta

Matjestårta

Skagentårta

Lyxig västerbottenspaj med västskusttopping

Räktartletter

Världens godaste Västerbottenpaj

Sommarsmörgåstårta med färskpotatis

Smörgåsrulltårta

Sillkrans

Pepparrot & saltgurkesill

Godaste skagenröran

Västerbotten/Räktartletter

Smördegsbåge med räkröra

Västkustkrustader

Skagensnittar

Räkbakelser med skagen

Västerbottensmuffins med skagen

Färskpotatissallad med brynt smör dressing

Fyllda potatisbullar

Till grillen & varmrätter

Kanske gör ni som vi brukar göra. Till lunchen serveras något av det ovan. Sen till kvällen tända grillen och man kan njuta av härligheter till middag.

Provencalsk potatis

Råstekt potatis

När klyftpotatis når oanade höjder

Cheddargratinerade potatis med bacon

Grillade smöriga potatisar med solrosfrön

Grillad Smokey & Honungskyckling

Helstekt fläskfile med supergod marinad

Marinerad rostbiff med hemlagad potatissallad

Världens godaste marinad

Grillade lövbiffsspett med Ninas gourmetsås

Fläskfile Café de Paris

Dubbelmarinerad fläskfile

Jag älskar Midsommarafton, och ju mer jag släpper taget och bara tänker: ”Det kommer bli bra hur vi än gör” så har man även en avslappnad känsla kring allt. Då kan man verkligen bara njuta av stunden och låta allt bara bli lite som det blir.

Efterrätten

Höjdpunkten om du frågar mig. Finns nog ingen som älskar efterrätt så mycket som jag, en riktig liten gottegris. Ärvt av min egen far som är detsamma. Jordgubbar känns som tema för midsommarafton, det finns väl knappast något så somrigt som jordgubbar. Här kommer flera förslag.

Sverigekaka med JORDGUBBSFLUFF

Karuselltårta

Rulltårtstårta

Wienerbrödstårta

Enkel Smördegstårta

Godaste jordgubbstårtan

Röra ihop kaka

Snabb cheesecakeglass med jordgubbar

Snabbaste sommartårtan

5 minuters tårta

Marängsommartårta med Daim och jordgubbar

10 minuter chokladtårta

20 supergoda kakor

Efterrätter i glas

10 goda recept med rabarber

Drinkar

Också ett trevligt inslag på midsommar. Förra året tror jag att jag hade 4 olika drinkar på vår bjudning. Du vet väl att du kan göra samtliga till mocktails, alltså utan alkohol. Idag finns alternativ till varenda alkoholsort. Här nedan bjuder jag på massa goda härligheter.

Limoncello fizz

Clover club cocktail

Hallonmojito

Honey Tea-Tini

Strawberry Honey Fizz

French 75

Cava Sangria

Strawberry Summerfusion

Piggelin Prosecco

Hallonbellini

Strawberry & Mintrosé

Apple Fizz

Somrig välkomstdrink

Cloudy skagerrakk

Sommardrink

Avslutar inlägget med bilder från förra årets midsommarafton. Det blir samma härliga gäng i år igen. 🥂🩷🇸🇪 Kanske att det tillkommer lite ungdomar också, inte mig emot. 🌸🩷🥂

Om du inte kikar in mer så vill jag önska dig en riktigt fin midsommar hur du än väljer att fira, eller inte fira den.

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

20
Kommentera

Köttfärsburritos

Ett tips på gott jag alltid gör och har i frysen är dessa köttfärsburritos, perfekta att bara ta fram och slänga in i ugnen eller så tar man bort folien på dessa burritos och värmer i mikron. Milo ÄLSKAR dom här och kan nästan äta hur många som helst. Så varning, laga mycket om du har tonåringar hemma. Burritos går hem bland både vuxna, tonåringar och barn.

Tips: Mina 10 populäraste recept med köttfärs

I den här köttfärsröran kan du ”gömma” nästan vad som helst. Just i denna köttfärsröra så fyllde jag ut med linser och majs. Jag tänker att du kan fylla ut med både rivna morötter, riven eller strimlad vitkål eller varför inte bönor av något slag. Det fyller ut samtidigt som man får i sig lite mer nyttigheter också.

Kolla också: Mer inspiration på Tacosrätter

Köttfärsburritos

Ca 600 g köttfärs

1 påse tacokrydda

1 gul lök (jag rev min så det inte skulle bli bitar)

2 klyftor vitlök

1 tetra ca 400 g krossade tomater

1 liten burk majs

1 tetra ca 380 g röda linser

Ca 1 dl vatten

Ca 3 dl riven ost

Ca 16 runda tortillabröd, eller ca 8 stora

Gör såhär:

1. Börja med att steka köttfärsen enligt anvisningarna på tacokryddan. Riv eller hackan löken, låt den steka med tills den blir mjuk, pressa också i vitlöksklyftorna.

2. Häll i krossade tomater, linser, majs och vatten. Låt puttra tills att du fått en konsistens av tacofärs.

3. Fyll tortillabröden med köttfärsröran och toppa med riven ost, rulla ihop och rulla sedan in i folie.

Här hade jag en hel hög att lägga i frysen. Tror dessvärre att dom redan är slut, detta var som vanligt väldigt poppis här hemma. Serveras med en god grönsallad och lite tacosås och gräddfil t ex.

Du kan använda dig av vegofärs, kycklingfärs eller liknande också. Du gör den enkelt glutenfri om du tar glutenfria tortillabröd.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att baka den här tårtan. Kan lova att den skulle passa perfekt till midsommar. Nästan så min midsommartårta (<klicka för recept) kanske får stryk av denna i år.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

Goda tilltugg (där hittar du recept på ovan)

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 6 härliga tårtor 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

54
2 kommentarer
Innehåller Annonslänk

Milos avslutning

Oj vilken fin avslutning vi fick! Så härlig känsla och veta att nu är det ett helt sommarlov framöver. Lugna morgnar är så guld värt även för en annan som ändå jobbar.

Hans glada ansikte….. 🥲❤️ Man kan inte säga det nog gånger, men var tog tiden vägen? Det är så galet att man numera har en minsting som ska börja gymnasiet till hösten. Tiden har verkligen sprungit fram sen han började skolan.

Vi åt traditionsenlig lunch med min mamma efter avslutningen, lille kusin Edward var med också. Senare på eftermiddagen väntade avslutningsfika hemma hos oss. Våra föräldrar var här och sen dök kusin Neo upp också, så dom drog iväg och spelade fotboll.

Lilla kakfatet på fot (<klicka) // Stora tårtfatet går inte att få tag på längre tyvärr // De små glaskakfaten har jag fyndat på loppis

Lite slokande ros men en viktig ros. Den han fick vid betygsutdelningen. Som han kämpat med skolan alltså, höjde 6 betyg nu i nian…. Och det har han slitit hårt för. ❤️

Det blev en mysig fika, och vi festade lite extra på Sverigekakan med jordgubbsfluff. HÄR hittar du receptet på den härligheten. Milo fick presenter för väl genomgången grundskola och jag kunde fasen inte vara stoltare. 🥲❤️

Milos bröder skrev så himla fint på Instagram också så han känner sig nog väldigt omhuldad av alla nu.

Låt sommarlovet 2024 börja! ❤️💫🍓🇸🇪

Kram Nina

29
Kommentera